jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Καλημέρα στο φόρουμ. Σκέφτομαι στις αρχές του 2021 να αγοράσω ενισχυτή και 1 ζευγάρι ηχεία για το σαλόνι μου. Για ενισχυτή έχω καταλήξει προς το παρόν στους Denon Avr-S650H και Denon Avr-X1600H (μιας και δεν θέλω να υπερβεί τα 400 το κόστος του ενισχυτή), αλλά μπορεί μέχρι τότε να υπάρχει σε αυτό το budget κάτι καλύτερο. Το πρόβλημα μου (μιας και δεν είχα ποτέ ασχοληθεί με τέτοιου είδους ηχεία) είναι τα ηχεία που θα πάρω. Δεν με ενδιαφέρει προς το παρόν να σετάρω 5.1 ή 7.1 καθώς είχα για καιρό έτοιμο σεταπ και δεν τρελαίνομαι πλέον. Θέλω να πάρω 2 "στήλες" οι οποίες να έχουν καλό Stereo ήχο. Δεν ξέρω με τον συγκεκριμένο ενισχυτή όμως ποιες θα δουλέψουν σωστά και επίσης δεν θα μου φάνε ένα μηνιάτικο. Θα μπορούσατε να με βοηθήσετε στο τι θα πρέπει να κοιτάξω για να βρω τα κατάλληλα ηχεία και αν υπάρχει κάποιο μαγαζί που μπορείς να ακούσεις από κοντά στην Αθήνα; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Αφού δεν τρελαίνεσαι να φτιάξεις surround σύστημα, γιατί δεν πας σε στερεοφωνικό ενισχυτή? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Γιατί θέλω να έχει πάνω του hdmi για να μπορώ να περάσω τα πάντα απο εκεί και πχ ο Denon ο stereo που είναι με hdmi εισόδους πάει 650 αν θυμάμαι σωστά, οπότε δεν βρίσκω κάποιο νόημα να πληρώσω τόσα και να έχω λιγότερες επιλογές. Προτιμώ να έχω την επιλογή στο μέλλον αν θέλω να βάλω πάνω 5.1 ή 7.1. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Λογικό, μόνο από ψηφιακές πηγές ακούς απ'οτι κατάλαβα. Να ξέρεις όμως ότι δεν θα ακούσεις σωστό στερεοφωνικό ήχο, και θα χρειαστείς subwoofer Και επίσεις budget 👍 Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από lnwolfgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Από την στιγμή που έχει ρύθμιση να βγάζει στερεοφωνικά για ποιο λόγο δεν θα ακούσω σωστό στερεοφωνικό ήχο; Ναι όλα θα είναι ψηφιακά εκτός από CD player και στο μέλλον το πικάπ το οποίο ακόμα δεν έχω επισκευάσει. (γνωρίζω πως και οι 2 ενισχυτές παίρνουν κατευθείαν πικάπ πάνω και δεν θα χρειαστεί επιπλέον phono αν το λέω σωστά) Για το subwoofer το γνωρίζω και ίσως προχωρήσω σε αγορά του σε 2ο χρόνο. Το πρόβλημα μου ή μάλλον αυτό που δεν γνωρίζω είναι κατά πόσο μπορώ να βάλω στήλες πάνω σε αυτούς τους ενισχυτές τύπου jbl arena 180 (αν και οικονομικά δεν ξέρω αν αξίζουν οι συγκεκριμένες ή αν υπάρχουν αξιόπιστες σε χαμηλότερη τιμή). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Το stereo imaging είναι ανώτερο σε έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, επίσης οι avr έχουν μια τάση να μπουμάρουν το μπάσο. Οχι τα jbl με 600 βρίσκεις πολύ ανώτερα ηχεία. π.χ https://www.skroutz.gr/s/6855599/Monitor-Audio-Bronze-5.html 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Καλά ναι σαν αναφορά τα έβαλα τα ηχεία γιατί δεν έχω καιρό που ψάχνω να δω τι γίνεται με τέτοιου τύπου ηχεία. Όσο για το μπάσο ναι αν δω ότι είναι παραπάνω από το "επιτρεπτό" για τα αυτιά μου θα το κατεβάσω από eq που ελπίζω να σου δίνει την επιλογή o Avr. Το θέμα μου είναι οτι δεν γνωρίζω τι πρέπει να δω σε αυτά τα ηχεία με τα watt και τα ohm, ούτως ώστε να αποδίδουν με τον αντίστοιχο ενισχυτή που θα έχω. Αυτά δεν γνωρίζω καλά γιατί τόσο καιρό η μόνη γνώση που έχω στα ηχεία είναι σε Monitor τα οποία έχουν εντελώς διαφορετική λογική λειτουργίας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Ασχολούμαι και εγώ με το home recording είμαι κιθαρίστας και καταλαβαίνω τι λες, ναι ο ήχος είναι flat. Κοίτα ο βασικός κανόνας είναι οσο μεγαλύτερη αντίσταση έχουν τα ηχεία τόσο ποίο απαιτητικά είναι στο ρεύμα (υπάρχουν εξαιρέσεις) π.χ ηχεία που έχουν αντίσταση 6 ohm είναι ποιο δύσκολα από ηχεία που έχουν αντίσταση 8 ohm. Μετά είναι η ευαισθησία του ηχείου, μεγαλύτερα db μεγαλύτερη ένταση ηχείου, ποιο ευκολόπαικτα για τον ενισχυτή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου (μιας και δεν το έχω γράψει τόση ώρα). Καταλαβαίνω. Η αλήθεια είναι πως πρέπει να πάω να ακούσω για να δω και ο ίδιος. Δυστυχώς οι εταιρείες που θα εμπιστευόμουν με κλειστά μάτια πρόσεξα πως στα ηχεία δαμέδου έχουν πολύ ψηλές τιμές. Επίσης κάτι που με ξενίζει είναι το θέμα τον ηχείων που έχει κάθε στήλη. (Μιας και όπως είπα έχω Monitor που σχεδόν όλα όσα έχω δει, χρησιμοποιήσει και ακούσει έχουν 2 ηχεία-κορνες). Υπάρχει πχ περίπτωση να έχουν και sub τα ηχεία δαπέδου πάνω ή πολύ χαμήλες συχνότητες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Μα φυσικά παίζουν χαμηλές συχνότητες, αν τα βάλεις σε έναν στερεοφωνικό ενισχυτή από τα ηχεία βασίζεσαι για τα μπάσα, γιατί οι στερεοφωνικοί ενισχυτές δεν έχουν subwoofer. Μπορεί τα ίδια ηχεία να τα έχεις σε έναν avr και να τα ακούσεις σε έναν stereo και να πάθεις πλάκα. Και φυσικά να ξέρεις ότι ο ήχος είναι τελείως υποκειμενικό πράγμα, ότι να σου προτείνω εγώ η κάποιος άλλος απλά να το έχεις στο κεφάλι σου. Εσύ θα πας να ακούσεις και να κρίνεις, εσύ θα πληρώσεις στην τελική. Εσυ έχεις το μαχαίρι, πρέπει να βρεις το κατάλληλο καρπούζι Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από lnwolfgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Άρα το 2ch stereo στην κυριολεξία δεν είναι 2.0 αλλά 2.1 Είχε τύχει να ακούσω από Avr σε ηχεία δαπέδου και έβγαζαν καλό μπάσο. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω ποια ηχεία είχε για να μπορώ να συγκρίνω. Εντάξει το επιπλέον woofer δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα αρκεί να έχω καθαρό ήχο στα άλλα ηχεία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Ναι 2.1 και 2.0 παίζει δεν θα σου λείπει το μπάσο αν το παίζεις με μεγάλη ένταση. Αν παίζεις όμως χαμηλές μέτριες εντάσεις θα "νιώθεις" ότι κάτι του λείπει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Καταλαβαίνω. Οκ. Είχα σκοπό έτσι και αλλιώς για Subwoofer αλλά πιο μετά για να μην ξεφύγω οικονομικά. Με βοήθησαν πολύ αυτά που μου είπες. Θα δω αν μπορώ να βρω να ακούσω τα ηχεία που πρότεινες. Θέλω να ακούσω και κάποια που έχω δει στο skroutz. Μάλλον θα αποφύγω μάρκες όπως Dali, Taga, Ltc και Magnat. Αν υπάρχουν προτάσεις και για άλλα ηχεία δαπέδου ευπρόσδεκτές για να έχω μια γκάμα να επιλέξω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lnwolfgr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Ναι αν μπορείς απόφυγε τα. Αυτά θα κελαηδάνε στον denon https://www.skroutz.gr/s/16256621/Klipsch-R-620F.html Αλλά είναι και θέμα Budget όπως είπα πριν και πάλι ακουστικού γούστου, εμένα τα klipsch με κουράζουν λόγο κόρνας, στα πρότεινα γιατί είναι όντως ένα καλό ηχείο, εσενα μπορεί να σου αρέσουν 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jay_D Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Ναι είναι καλή μάρκα η Klipsch αλλά όντως ξεφέυγει από το budget μου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα