mechpanos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 14 ώρες πριν, cliobaccarra είπε Πρωην κατοχος opel tigra b θα σου ελεγα να αποφυγεις το mx5. Αρκετα παλιο σκαρι και τα περισσοτερα ειναι και με γυρισμενα χιλιομετρα. Προβλημα αποτελει επισης και η κουκουλα που θα πρεπει να προσεχεις που παρκαρεις καθε φορα. Επισης η καταναλωση ειναι αρκετα μεγαλη. Επιμενω να πιστευω οτι μπορεις να βρει και opel tigra b, το δικο μου το ειχα δωσει 3000 ευρω πριν κανα χρονο, βεβαια ηθελε κατι μαζεματακια αλλα οχι κατι τρομερο για να περασει τα 500 ευρω. Συνοψη στα θετικα του tigra εναντι του mazda 1) Καταναλωση 2) Καινουργιο μοντελο(λιγοτερα χιλιομετρα) 3) Λιγοτερα κυβικα 4) Hardtop 5) Ανταλλακτικα, τα περισσοτερα ανταλλακτικα κανουν απο corsa c που ειναι γεματος ο τοπος σε αντιθεση με το mx5 που φιλος μου που το εχει και επρεπε να αλλαξει πολ/στη χρειαστει να κανουν πατεντες για να ταιριαξουν εναν απο hyundai. Η οροφη του ποτε δεν μου εβγαλε καποιο θεμα, βεβαια θα πρεπει να προσεξεις πολυ κατα την αγορα του διοτι αν ειναι τρακαρισμενο πισω μπορει να μην εχει γινει σωστη δουλεια και να εχεις θεμα. Βεβαια αυτο ισχυει για ολα τα cabrio. Επισης αυτο που θελει ελεγχο κατα την αγορα ειναι η κρεμαριερα. και τα corsa αλλα και τα tigra πασχουν εκει και πρεπει να το κοιταξεις. Εν ολιγης πολυ καλο αμαξακι το tigra, καθολου ζημιαρικο και με τιμια καταναλωση. Το μονο που με χαλουσε ηταν η ιπποδυναμη. Δεν λες και τα αρνητικά του tigra, όμως!!! Ανταλλακτικά φανοποιίας, ας πούμε! Ένας γρύλος 750€ ο γνήσιος, 250€ ιμιτασιόν...Φανάρι, 1000€ γνήσιο, 250€ ιμιτασιόν...Ο δε γρύλος ίσως και λόγω κατασκευής των θυρών, αποτελεί κοινή ζημιά και βγάζει επανειλημμένες βλάβες. Η οροφή αν μένει συνέχεια κλειστή οκ, αν την χρησιμοποιείς συχνά μπορεί να βγάλει θέματα. Ζημιές...βγάζει και παραβγάζει, βέβαια σε αυτό το κομμάτι όντως έχεις πρόσβαση σε φθηνά ανταλλακτικά λόγω συμβατότητας με τα Corsa και γενικά λόγω Opel. Αλλά ψυγεία, θερμοστάτες, αντλίες νερού, κλπ είναι στανταράκι ότι θα βγάλουν πρόβλημα, όπως επίσης και ο εγκέφαλος! (έχω Corsa C, ο ξάδερφός μου Tigra B, μαζί τα πηγαίνουμε στο συνεργείο εναλλάξ για τα προβλήματα που προανέφερα ) Τέλος, έχεις ένα "roadster" με οδηγική συμπεριφορά... Corsa (εντάξει, είναι λίγο πιο σπορτίφ το στήσιμο αλλά έχεις σχεδόν την ίδια αίσθηση). Όσον αφορά το ότι είναι πιο "γυναικείο" αμάξι, αυτά για εμένα είναι σαχλαμάρες, δεν υπάρχουν αντρικά και γυναικεία, ό,τι σου αρέσει! Απλά το Tigrάκι τραβάει πιο πολύ τα κορίτσια...και ο ξάδερφος για την γυναίκα του το πήρε, αλλά μετά παιδιά οικογένεια σχολεία πέρα δώθε κλπ, το παίρνει συνέχεια αυτός... Μην το πολυκουράζουμε δεν συγκρίνονται, άλλες ανάγκες καλύπτουν τα δυο οχήματα, αν κοιτάς προς MX-5 δεν το συγκρίνεις με Tigra.
1988panos2171 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Το cabrio θέλει πολλούς συμβιβασμούς. Κυρίως όσον αφορά τα νερά, κατά δεύτερον την ηχομόνωση αν μιλάμε για υφασμάτινη και τρίτων την κατώτερη ακαμψία, θα έχεις δηλαδή περισσότερους τριγμούς. Η μεταλλική οροφή έχει καλά αλλά και κακά. Πχ αν χαλάσει ο μηχανισμός μπορεί να είναι πολυεξοδος η να κολλήσει σε φάση να μην μπορείς να την κλείσεις μέχρι να πάει για επισκευή. Νερά επίσης μπορεί να πάρει. Η υφασμάτινη έχει το βασικότερο κακό ότι μπορεί να στη σκίσουν , όχι για να κλέψουν απλά για να τη σκίσουν χωρίς κάποιον λόγο. Αν είναι ηλεκτρική και εκεί μπορεί να χαλάσει ο μηχανισμός αλλά από όσο ξέρω υπάρχει η δυνατότητα να τη λειτουργήσεις χειροκίνητα. Από τη στιγμή που αναφέρεται το ΜΧ5 το ιδανικότερο είναι να μπεις στο mymx5 και να διαβάσεις, έχει πολύ πράγμα. Το ΝΒ πλέον έχει παλιωσει αρκετά οπότε θέλει πολύ καλό ψάξιμο για να βρεις κάποιο καλό και κυρίως μαμά χωρίς βελτιώσεις. Προσωπικά το λατρεύω αυτό το αυτοκίνητο, για οτιδήποτε πληροφορίες θες ρωτα με μιας και το χω μια τετραετία. 1
Nero55 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Αν θες καμπριο τοσο πολυ κοιταξε και κατι τετοιο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14728864-fiat-barchetta https://www.car.gr/classifieds/cars/view/28995102-toyota-mr-2 πιο πολυ για τα μοντελα στο στελνω κ οχι για την αγγελια απαραιτητα
imr Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, Nero55 είπε Αν θες καμπριο τοσο πολυ κοιταξε και κατι τετοιο: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14728864-fiat-barchetta https://www.car.gr/classifieds/cars/view/28995102-toyota-mr-2 πιο πολυ για τα μοντελα στο στελνω κ οχι για την αγγελια απαραιτητα To mr2 ειναι αμαξαρα αλλα δεν θα το προτεινα σε απειρο πιτσιρικα λογω κεντρομηχανου. Απο οτι καταλαβαινω το παιδι δεν τον νοιαζει η οδηγικη αισθηση και ευχαριστηση, θελει ενα ομορφο σπορτ αμαξακι για τις βολτες του για ποτο/καφε και κανα ταξιδακι. Γιαυτο δεν ξερω κατα ποσο αυτοκινητα οπως το mx5 η το mr2 εχουν νοημα Μπορει να κανει την ιδια δουλεια με αλλα αυτοκινητα πολυ πιο ευκολα και συμβατικα. Σε αυτα τα λεφτα πχ βρισκει mini cooper
mechpanos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 11 λεπτά πριν, Nero55 είπε https://www.car.gr/classifieds/cars/view/14728864-fiat-barchetta η Ferrari των φτωχών!!!
Salvation81 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 55 λεπτά πριν, mechpanos είπε η Ferrari των φτωχών!!! Παντα το θεωρουσα τραγικο αυτο το αυτοκινητο...Ισως επειδη ενας εκ των σχεδιαστων ηταν Ελληνας Περα απο αυτο 3 χιλιαρικα (ακομα και συζητησιμη) για αυτοκινητο 22 ετων και 1.8 μπα.
cliobaccarra Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Δεν λες και τα αρνητικά του tigra, όμως!!! Ανταλλακτικά φανοποιίας, ας πούμε! Ένας γρύλος 750€ ο γνήσιος, 250€ ιμιτασιόν...Φανάρι, 1000€ γνήσιο, 250€ ιμιτασιόν...Ο δε γρύλος ίσως και λόγω κατασκευής των θυρών, αποτελεί κοινή ζημιά και βγάζει επανειλημμένες βλάβες. Η οροφή αν μένει συνέχεια κλειστή οκ, αν την χρησιμοποιείς συχνά μπορεί να βγάλει θέματα. Ζημιές...βγάζει και παραβγάζει, βέβαια σε αυτό το κομμάτι όντως έχεις πρόσβαση σε φθηνά ανταλλακτικά λόγω συμβατότητας με τα Corsa και γενικά λόγω Opel. Αλλά ψυγεία, θερμοστάτες, αντλίες νερού, κλπ είναι στανταράκι ότι θα βγάλουν πρόβλημα, όπως επίσης και ο εγκέφαλος! (έχω Corsa C, ο ξάδερφός μου Tigra B, μαζί τα πηγαίνουμε στο συνεργείο εναλλάξ για τα προβλήματα που προανέφερα ) Τέλος, έχεις ένα "roadster" με οδηγική συμπεριφορά... Corsa (εντάξει, είναι λίγο πιο σπορτίφ το στήσιμο αλλά έχεις σχεδόν την ίδια αίσθηση). Όσον αφορά το ότι είναι πιο "γυναικείο" αμάξι, αυτά για εμένα είναι σαχλαμάρες, δεν υπάρχουν αντρικά και γυναικεία, ό,τι σου αρέσει! Απλά το Tigrάκι τραβάει πιο πολύ τα κορίτσια...και ο ξάδερφος για την γυναίκα του το πήρε, αλλά μετά παιδιά οικογένεια σχολεία πέρα δώθε κλπ, το παίρνει συνέχεια αυτός... Μην το πολυκουράζουμε δεν συγκρίνονται, άλλες ανάγκες καλύπτουν τα δυο οχήματα, αν κοιτάς προς MX-5 δεν το συγκρίνεις με Tigra. Ολα τα αυτοκινητα εχουν θετικα και αρνητικα. Δεν το εκανα διοτι πιστευω οτι εχουν αναλυθει παραπανω. Δεν ξερω αν εχει ενα φαναρι γνησιο 1000 και ενας γρυλος 750 ομως ετσι και αλλιως για τετοια αυτοκινητα και μιλωντας για αμαξια αξιας κοντα στα 3000 ευρω δεν υπαρχει περιπτωση ποτε σε ατυχημα να βαλει καινουργιο ανταλλακτικο με τιποτα. Ειτε κανει 1000 ευρω το φαναρι ειτε 500 ευρω παλι ασυμφορο θα ηταν. Για μενα το θεμα ειναι να υπαρχουν μεταχειρισμενα αν χρειαστει ποτε να κανει την δουλεια του φτηνα και γρηγορα. Και ναι το tigra ακομα και για φανοποιια βρισκεις παντου ανταλλακτικα. Μια αναζητηση στο car.gr θα σε πεισει. οσον αφορα για ζημιες οπως ανεφερα ειδη εγω εμεινα πολυ ευχαριστημενος, για περιπου 70κ χλμ που το κρατησα μου ειχε βγαλει μονο βλαβη ενα εξαρτημα που αυξομειώνει την ενταση του καλοριφερ. Το αγορασα μεταχειρισμενο 20 ευρω και το εβαλα μονος μου και ολα καλα. Δεν ξερω αν εγω ημουν τυχερος τι να πω... Για την οροφη να πω οτι την ανοιγοκλεινα καθημερινα ομως μονο οταν εφτιαχνε ο καιρος δλδ καλοκαιρι. Τελος εχεις δικιο που γραφεις για οδηγικη συμπεριφορα corsa, λιγο πολυ το ανεφερα και εγω πιο πανω, θα μπορούσε κανείς να το πει και corsa cabrio. Φιλος μου εχει το mx5 και θελει πλεον να το δωσει, καιει αρκετα και πλεον ζηταει αρκετα για να το συντηρεί. Επισης πλεον δεν βρισκει ουτε καποια βασικα πραγματα για ανταλλακτικα, οπως ειπα και παραπανω του χαλασε ο πολ/στης και κανανε πατεντα και εβαλαν απο hyundai, του χαλασε η κονσολα του καλοριφερ....και ακομα ειναι ετσι λογω ανταλλακτικου... Αν θελει οντως να παρει mx5 ας περιμενει να μαζεψει λεφτα να παρει το επομενο με κανα 6-7 μεταχειρισμενο ειναι οκ. Τουλαχιστον εκεινο καιει παραπανω και ειναι και 1800 αλλα ενταξει ειναι και πανεμορφο. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2020 από cliobaccarra 1
Burgos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Αν θέλεις καμπριο για 2-3 χρόνια δεν παίρνεις καμία slk με 3000 και να τη δώσεις 2500 μετά;
ScooterSuzas Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Ένας 100% αρχάριος ΔΕΝ μπαίνει στο car για να μην κλαίει τα λεφτά του,βάζει άλλους να του βρουν αυτοκίνητο που ξέρουν τις κακοτοπιές...
ProponitisTouKanape Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 6 ώρες πριν, Burgos είπε Αν θέλεις καμπριο για 2-3 χρόνια δεν παίρνεις καμία slk με 3000 και να τη δώσεις 2500 μετά; Αν του πετάξει ζημιά, θα δώσει άλλα τόσα να τη φτιάξει...
Salvation81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν του πετάξει ζημιά, θα δώσει άλλα τόσα να τη φτιάξει... Ασε που θα σερνεται αναλογικα με το ΜΧ5.
Burgos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, ProponitisTouKanape είπε Αν του πετάξει ζημιά, θα δώσει άλλα τόσα να τη φτιάξει... Για τα τέλη περίμενα να με κράξετε! Όταν ψάχνει κάποιος καμπριο 20+ ετών η ζημιά είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Είναι η κατηγορία τέτοια που νομίζω πως σπάνια θα βρεις καλοδουλεμένο αυτοκίνητο. Από πιτσιρικά σε πιτσιρικά που θα το ξέσκιζαν θα πήγαινε. 9 ώρες πριν, Salvation81 είπε Ασε που θα σερνεται αναλογικα με το ΜΧ5. Να σέρνεται με 180 άλογα δε νομίζω. Να μην είναι το ίδιο fun to drive με το mx5 πολύ πιθανό. Δεν έχω οδηγήσει mx5 για να έχω άποψη
mechpanos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μπήκα και πάλι για να γράψω ότι, δεν σχολιάσαμε, ότι για 100% αρχάριο οδηγό, ΔΕΝ είναι ότι καλύτερο και ασφαλέστερο, αυτά τα αυτοκίνητα...
Salvation81 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, Burgos είπε Για τα τέλη περίμενα να με κράξετε! Όταν ψάχνει κάποιος καμπριο 20+ ετών η ζημιά είναι λίγο πολύ αναμενόμενη. Είναι η κατηγορία τέτοια που νομίζω πως σπάνια θα βρεις καλοδουλεμένο αυτοκίνητο. Από πιτσιρικά σε πιτσιρικά που θα το ξέσκιζαν θα πήγαινε. Να σέρνεται με 180 άλογα δε νομίζω. Να μην είναι το ίδιο fun to drive με το mx5 πολύ πιθανό. Δεν έχω οδηγήσει mx5 για να έχω άποψη Θα βρει με 3000 χιλιαρικα SLK με 180 αλογα; Σε πιο συμπαν ακριβως; Επειδη προφανως δεν το κατεχεις το αθλημα τα μοντελα 1996-2003 (που παιζουν γυρω στα 2500-3000ε) ειχαν γυρω στα 135 αλογα. 2004-2010 το ανεβασαν γυρω στα 160 αλογα. 2011-σημερα το ανεβασαν γυρω στα 180 αλογα. Το να προτεινετε καποιοι αυτοκινητα ενω δεν ξερετε απο αυτοκινητα με ξεπερνα πραγματικα. ΥΓ: Εννοειται μιλαμε για την SLK 200 (1.8) Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από Salvation81 1
Burgos Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 22 λεπτά πριν, Salvation81 είπε Θα βρει με 3000 χιλιαρικα SLK με 180 αλογα; Σε πιο συμπαν ακριβως; Επειδη προφανως δεν το κατεχεις το αθλημα τα μοντελα 1996-2003 (που παιζουν γυρω στα 2500-3000ε) ειχαν γυρω στα 135 αλογα. 2004-2010 το ανεβασαν γυρω στα 160 αλογα. 2011-σημερα το ανεβασαν γυρω στα 180 αλογα. Το να προτεινετε καποιοι αυτοκινητα ενω δεν ξερετε απο αυτοκινητα με ξεπερνα πραγματικα. ΥΓ: Εννοειται μιλαμε για την SLK 200 (1.8) Το τι ξέρω και τι δε ξέρω μην το μαντεύεις. Για τη 2λιτρη μιλάω και γι αυτό είπα στον @ProponitisTouKanape ότι περίμενα κράξιμο για τα τέλη κι όχι για τις ζημιές αλλά οκ, αν σε ανεβάζει σαν άνθρωπο όταν μιλάς ερειστικα και τονώνει τα κόμπλεξ σου συνέχισε έτσι. Αλλιώς μάθε να κανείς διάλογο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα