filarhos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μετά το '99 για mk2 και μετά το '02 για mk2.5. Εγώ το άφηνα ξεκλείδωτο, δεν είχα και τίποτα μέσα. Άσε που ανοίγει πανεύκολα. Εγώ κέντρο σε πάρκινγκ είχα παρκάρει με φύλακα έξω. Δεν έχει σχέση η Ζ3 με το μχ. Σε όλα αυτά που θέλεις καλύτερο το μχ. Αλλά να σκεφτεί οτι το Ζ3 ήταν τουλάχισοτν 40% ακριβότερο και έτσι πάνε και όλα του.
Odys007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, filarhos είπε Μετά το '99 για mk2 και μετά το '02 για mk2.5. Εγώ το άφηνα ξεκλείδωτο, δεν είχα και τίποτα μέσα. Άσε που ανοίγει πανεύκολα. Εγώ κέντρο σε πάρκινγκ είχα παρκάρει με φύλακα έξω. Δεν έχει σχέση η Ζ3 με το μχ. Σε όλα αυτά που θέλεις καλύτερο το μχ. Αλλά να σκεφτεί οτι το Ζ3 ήταν τουλάχισοτν 40% ακριβότερο και έτσι πάνε και όλα του. Σε ανταλλακτικα δηλαδη θα ειναι πιο φτηνο το μχ5? Αυτο με την αξια μεταπωλησης, συμφωνεις; Εγω θελω ενα καμπριο για την πλακα μου + να το πουλησω σε 2-3 χρονια και να παρω πισω τα χρηματα μου, ετσι το σκεφτομαι, γιατι θα φυγω. Ανοιγει πανευκολα ε, αυτο ειναι πραγματι κακο. Οποτε θα πρεπει να εχω το νου μου που το παρκαρω, πιστευεις οτι αυτο θα με περιοριζει; Γενικα μενω Ν.Σμυρνη που κλεβουν αμαξια... Ισως η μπεμβε να ειναι χειροτερη ακομα γιατι ειναι στοχος, ενω το μαζντα πιο απλο. Ξανα σε ευχαριστω για το μηνυμα σου @filarhos!! Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από Odys007
Ukforthemoment Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Τα κάμπριο πουλιούνται πιο ακριβά την άνοιξη και πιο χαμηλά το φθινόπωρο .
Odys007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 14 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Τα κάμπριο πουλιούνται πιο ακριβά την άνοιξη και πιο χαμηλά το φθινόπωρο . Αρα εντελως τυχαια, επελεξα την καταλληλη εποχη ή να περιμενω κανενα μηνα;
PLACEBO_89 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, Odys007 είπε Καλησπέρα ειδήμονες, Είμαι 24 και σαν παιδί που δουλεύει, αποφάσισα να πάρω το πρώτο μου αμάξι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα γύρω από το θέμα, την παραμικρή όμως. Χρειάζομαι τα φώτα σας για να πάρω μια συμπαθητική απόφαση. Το αμάξι το παίρνω με άξονα 1-2 χρόνια, καθώς σκοπευω να ζησω στο εξωτερικο μετα, οποτε θελω κατι που θα το πουλησω και ευελπιστω να εχει κρατησει την αξια του. Μενω Αθηνα. Αφου μπαινω στην διαδικασια, θελω να δωσω εως 3.5Κ και να κανω και λιγο την πλακα μου (εαν ειναι εφικτο), ετσι θελω να παρω καμπριο, καθως απο οτι εχω δει δεν αλλαζει τραγικα η τιμη. Αναγκες: Δουλευω απο το σπιτι, τα γυμναστηρια μου κλπ ειναι διπλα. Οποτε η αναγκη ειναι καμια εξοδος το βραδυ, καμια εκδρομη γυρω απο Αθηνα. Δηλαδη, οχι καθημερινη χρηση, για αυτο και δεν θελω να δωσω πολλα για αγορα/συντηρηση/βενζινη/τελη. Γενικα παιζουν πολυ Opel Astra, peugeot 206. Σκεφτηκα και το Ζ3 αλλα υποθετω οτι θα μου φυγουν τα χρηματα στα πανακριβα ανταλλακτικα του λογω BMW. Επισης αξιζει να δω για αεριο; Τι εχετε να μου προτεινετε; Τι να αποφυγω, κυριως εαν γνωριζετε για καποιο μοντελο/χρονολογια που ειναι ιδιαιτερα κακο/καλο. Εδώ είναι και η λιστα που ψαχνω: car.gr Master των αυτοκινητων, σας ευχριστω πολυ για τον χρονο σας και την βοηθεια σας. Βασικα οτι αμαξι και να παρεις να κοιταξεις να εχει αναλυτικο βιβλιο service και να περασει απο μηχανικο για να σου πει τι θα ζητησει αμεσα-εμμεσα! Καλα θα ειναι ο μηχανικος να ξερει τη συγκεκριμενη μαρκα για να ειναι η διαγνωση πιο κοντα στην πραγματικοτητα! Τωρα με τα ζητουμενα που βαζεις δεν θα βρεις! Αν βαλεις προτεραιοτητα την τσεπη σου πρεπει να βρεις ποια εχουν την καλυτερη μεταπωληση-εμπορικα και μετα να παρεις αυτο που θα ειναι σε καλυτερη μηχανικη κατασταση και σαφως εξωτερικα-εσωτερικα να ειναι σε μια νορμαλ κατασταση! Επειδη θα σε πιεζει ο χρονος να το πουλησεις.. και σε τιμη που να μην αισθανθεις οτι χανεις πολλα ή το δινεις τσαμπα οτι κοιταζεις ειναι ακυρο!
apostolosapok Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Γιατί να πάρεις αμάξι μόνο για καμία έξοδο η ταξιδάκι μια στο τόσο που αναφέρεις και μόνο για 2-3 χρόνια κιόλας? Απλά πάρε taxibeat στη έξοδο σου μια φορά την βδομάδα πχ και ΚΤΕΛ/τραίνο/αεροπλάνο/πλοιο η ενοικιαζόμενο αμάξι για το ταξίδακι. Δεν είναι μόνο τα χρήματα για το αμάξι αλλά και ο χαμένος χρόνος στα διαδικαστικά συνολικά. 2 1
topaz Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Φίλε στο αρχικό post έχεις μέσα όλων των ειδών τα cabrio κάτι που μπερδεύει τη κατάσταση (και σένα) πολύ. Αλλά ας σου πω τα εύκολα: Μακριά από Citroen C3 Pluriel, δεν είναι ακριβώς cabrio, είναι μια ταλαιπωρία με τέσσερις ρόδες. Μακριά από Smart, καθώς είναι επικίνδυνα και αρέσουν πολύ στους ληστές. Ως αναφορά την μεταλλική οροφή, εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν τα αμάξια του είδους, θεωρώ δηλαδή ότι η μεταλλική οροφή μόνο βάρος προσφέρει, αντε και λίγο ασφάλεια εναντια στη κλοπή. Εν τω μεταξύ ένα Renault που έβαλες link, αδερφέ αυτό έχει όλα τα φτερά, πόρτες κλπ άλλο χρώμα! Μακριά... Ως αναφορά το BMW Z3, είναι παλιό αυτοκίνητο, με ζελατίνα πίσω τζάμι, με κακή οδική συμπεριφορά. Δύσκολα θα βρεις ένα καλό σκαρί στα λεφτά που στοχεύεις, που να μην είναι φορτωμένο με 250Κ+. Και ξεκινάς από τα 1800 κυβικά σε ένα παλιάς τεχνολογίας μοτέρ. Για να μην σε ταλαιπωρώ, νέο παιδί είσαι, προτείνω με το χέρι στη καρδιά Mazda MX-5 NB. Ήμουν κάτοχος ΝΑ, είμαι κάτοχος ΝC, οπότε πέραν κάθε αμφιβολίας και οποιασδήποτε κακιάς καύλας σου λέω ότι είναι το καλύτερο αυτοκίνητο στην κατηγορία μακράν. Πολύ οικονομικό, χωρίς ζημιές, με λογικούς χώρους, με τον εξοπλισμό ασφαλείας, έχει και κάποια αλογάκια, την πιο εύκολη οροφή σε λειτουργία παγκοσμίως, με θερμενόμενο τζάμι πίσω, κλπ. Δεν είναι τυχαίο που είναι το κορυφαίο στην κατηγορία του εδώ και 30 χρόνια. Ψάξε καλά, βρες ένα που να είναι στα μέτρα σου, πήγαινε σε μια Mazda να το τσεκάρει (30€ κάνει), και προχώρα άφοβα. Καλές βόλτες! 4 1
papageord Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Odys007 είπε Αν ειναι για διθεσιο, προτιμω νομιζω μαζντα απο Tigra. το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι περιοριζεσαι λογω καθισματων. Για να καταλαβω αυτο που λετε, π.χ αυτη η αγγελια, λεει οτι εχει ριξει πολλα λεφτα στο αμαξι, αρα μπορω να υποθεσω οτι θα ειναι σε καλη κατασταση και μηχανικα/δεν θα βγαλει προβληματα στο μελλον; Ρωταω γαιτι προσπαθω να καταλαβω πως θα κρινω τις αγγελιες ως προς την κατασταση τους (περα απο το εξωτερικο που ειναι προφανες). Σας ευχαριστω πολυ ξανα μαγκες Κατσε γιατι μπερδευτηκα. Αυτος λεει οτι εχει ριξει 6,5κ... Εσυ πως το βλεπεις αυτο το αμαξι ? Εγω με τα λιγα που ξερω, βλεπω ενα αμαξι φουλ κακογουστο, βαμενο οπως να ναι και με χιλια αλλα προβληματα. Το ιδιο και το megane που ποσταρες παρακατω που ειναι 3χρωμο και κοπανημενο απο παντου. 😕 Αν θες την γνωμη μου, μακρια απο ΜΧ5 που δεν εχει ιχνος υποβοηθησης (abs/esp) για πρωτο σου αμαξι. Θα το χασεις σε καμια στροφουλα και στην καλυτερη θα κλαις το αμαξι... Μακρια απο megane/307 ειναι 4θεσια και καμπριο δεν τα λες. Το παρμπριζ φτανει πανω απο το κεφαλι σου. Ζ3 σου ειπαν οι υπολοιποι. Για εμενα #1 το Tigra σαν πιο καινουριο, η 206cc με μεταλικη οροφη εννοειται. Ευκολα αμαξια. Κανενα δεν μπαζει εκτος και αν εχει στραβωσει ολο απο κανα τρακαρισμα, η ο μαστορας ηταν μπουφος και το "ρυθμισε" λαθος.
Odys007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Καλησπερα σε ολους!! Υστερα απο διαφορες συζητησεις και με βαση τα δικα σας πολυ αναλυτικα μηνυματα, κατεληξα στο να κοιταω πλεον για MX5. Σας ευχαριστω !! Τωρα παμε στο δευτερο μερος....πως κρινουμε μια καλη αγγελια; (Δικαιη και για τα 2 μερη). π.χ αυτη πως σας φαινεται; https://www.car.gr/25731560-mazda-mx-5-nardi-torino-nb . Προσπαθω να καταλαβω γυρω απο ποια τιμη θα ειμαι και ασφαλης οτι παιρνω κατι καλο, και σιγουρος οτι δεν θα χασω χρηματα σε 1-2 χρονια που θα θελω να το πουλησω. Παιδια, σας ευχαριστω τοσο πολυ που με βοηθατε να παρω το πρωτο μου αμαξι! Θα το αφιερωσω στο φορουμ 😂! ! Να ειστε καλα 1
Cell_7 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Δες 206cc, το μόνο πρόβλημα που μου έχει βγάλει τόσο καιρό η οροφή είναι μία αλλαγή μπουκάλας οροφής (100€ συνολικά με εργασία). Απλά να ξέρεις μπορεί να λέει 2+2 θέσεις, αλλά πίσω ενήλικας μόνο στην ανάγκη... Απο εκεί και πέρα, σχετικά οικονομικό αμάξι σε θέμα καυσίμου, ανταλλακτικά βρίσκεις και στον δρόμο που λεει ο λόγος - κυρίως γιατί τα 206 έχουν πουλήσει πολύ στην Ελλάδα -, και τα service του δεν είναι τίποτα το τρομερό. Μεγάλο plus είναι ότι είναι πολύ πιο ασφαλές σε περίπτωση ατυχήματος σε σχέση με το mx5, έχει πιο ψηλό κέντρο βάρους και πιο στιβαρό (για αυτό και τα +300 κιλά βάρος). Τώρα από εκεί και πέρα, άποψη μου είναι πως ότι αμάξι και να βρεις, να περάσει από επίσημο συνεργείο για να σου πουν αν είναι όλα εντάξει. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από Cell_7
sokos1 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 MX-5 και μην κοιτάς αλλού, στην ηλικία σου πήρα το πρώτο μου (ακολούθησαν αλλα 2 μέτα...ναι τόσο καλά αυτοκίνητα ειναι) Αξιοπιστα Ιαπωνικά, θα μάθεις να οδηγείς σωστά πισωκίνητο και φυσικά οταν θα κατεβάζεις την οροφή θα δείς τι έστι ελευθερία. θα το καταχαρείς, ειδικά με καλή παρέα 2
zaccki Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 56 λεπτά πριν, Odys007 είπε Καλησπερα σε ολους!! Υστερα απο διαφορες συζητησεις και με βαση τα δικα σας πολυ αναλυτικα μηνυματα, κατεληξα στο να κοιταω πλεον για MX5. Σας ευχαριστω !! Τωρα παμε στο δευτερο μερος....πως κρινουμε μια καλη αγγελια; (Δικαιη και για τα 2 μερη). π.χ αυτη πως σας φαινεται; https://www.car.gr/25731560-mazda-mx-5-nardi-torino-nb . Προσπαθω να καταλαβω γυρω απο ποια τιμη θα ειμαι και ασφαλης οτι παιρνω κατι καλο, και σιγουρος οτι δεν θα χασω χρηματα σε 1-2 χρονια που θα θελω να το πουλησω. Παιδια, σας ευχαριστω τοσο πολυ που με βοηθατε να παρω το πρωτο μου αμαξι! Θα το αφιερωσω στο φορουμ 😂! ! Να ειστε καλα Αυτό στο bold πως ακριβώς το σκέφτεσαι? Να παρεις πχ κατι σημερα 1000 και σε 2 χρονια να το δωσεις παλι 1000?
Odys007 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 24 λεπτά πριν, sokos1 είπε MX-5 και μην κοιτάς αλλού, στην ηλικία σου πήρα το πρώτο μου (ακολούθησαν αλλα 2 μέτα...ναι τόσο καλά αυτοκίνητα ειναι) Αξιοπιστα Ιαπωνικά, θα μάθεις να οδηγείς σωστά πισωκίνητο και φυσικά οταν θα κατεβάζεις την οροφή θα δείς τι έστι ελευθερία. θα το καταχαρείς, ειδικά με καλή παρέα Στα μαζντα, τι να κοιταξω να εχουν αλλαχτει? Δηλαδη ποια μερη του βγαζουν προβληματα; Αυτο https://www.car.gr/25731560-mazda-mx-5-nardi-torino-nb πως σου φαινεται; Εχει αλλαξει ιμαντα, δισκο πλατο και ματι στροφαλου. Ομως ειναι πολλα χλμ και το μοτερ το μαμισιο. Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια
imr Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, Odys007 είπε Στα μαζντα, τι να κοιταξω να εχουν αλλαχτει? Δηλαδη ποια μερη του βγαζουν προβληματα; Αυτο https://www.car.gr/25731560-mazda-mx-5-nardi-torino-nb πως σου φαινεται; Εχει αλλαξει ιμαντα, δισκο πλατο και ματι στροφαλου. Ομως ειναι πολλα χλμ και το μοτερ το μαμισιο. Σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια Αφου καταληγεις σε mx5 πηγενε δες μερικα θα καταλαβεις και μονος σου διαφορες και θα εχεις μετρο συγκρισης (πχ το συγκεκριμενο εχει δερματινο σαλονι, δες και ενα με υφασματινο για να μπορεις να κρινεις τι σου αρεσει περισοτερο) ΜΕτα απο αυτο μπορεις να πας οποιο αυτοκινητο προκρινεις για ελεγχο σε συνεργειο/απο μηχανικο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα