Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ειδήμονες,

Είμαι 24 και σαν παιδί που δουλεύει, αποφάσισα να πάρω το πρώτο μου αμάξι. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχω την παραμικρή ιδέα γύρω από το θέμα, την παραμικρή όμως. Χρειάζομαι τα φώτα σας για να πάρω μια συμπαθητική απόφαση.

Το αμάξι το παίρνω με άξονα 1-2 χρόνια, καθώς σκοπευω να ζησω στο εξωτερικο μετα, οποτε θελω κατι που θα το πουλησω και ευελπιστω να εχει κρατησει την αξια του. Μενω Αθηνα.

Αφου μπαινω στην διαδικασια, θελω να δωσω εως 3.5Κ και να κανω και λιγο την πλακα μου (εαν ειναι εφικτο), ετσι θελω να παρω καμπριο, καθως απο οτι εχω δει δεν αλλαζει τραγικα η τιμη. 

Αναγκες: Δουλευω απο το σπιτι, τα γυμναστηρια μου κλπ ειναι διπλα. Οποτε η αναγκη ειναι καμια εξοδος το βραδυ, καμια εκδρομη γυρω απο Αθηνα. Δηλαδη, οχι καθημερινη χρηση, για αυτο και δεν θελω να δωσω πολλα για αγορα/συντηρηση/βενζινη/τελη.

Γενικα παιζουν πολυ Opel Astra, peugeot 206. Σκεφτηκα και το Ζ3 αλλα υποθετω οτι θα μου φυγουν τα χρηματα στα πανακριβα ανταλλακτικα του λογω BMW. Επισης αξιζει να δω για αεριο; 

Τι εχετε να μου προτεινετε; Τι να αποφυγω, κυριως εαν γνωριζετε για καποιο μοντελο/χρονολογια που ειναι ιδιαιτερα κακο/καλο.

Εδώ είναι και η λιστα που ψαχνω:  car.gr

Master των αυτοκινητων, σας ευχριστω πολυ για τον χρονο σας και την βοηθεια σας. :)

Επεξ/σία από Odys007
  • Like 1
  • Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

1.  απεφυγε αυτοκινητα με υγραεριο (εννοω που τα εχει βαλει ο προηγουμενος)

2. απ οτι καταλαβα μιλαμε για ελαχιστα χιλιομετρα το χρονο οποτε πας σε κατι 1400cc max και βενζινη.

3. οσο πιο καινουριο τοσο καλυτερα, απεφυγε μαντρα, καλυτερα ιδιωτη. 

4. στα cabrio τα 3 στα 5 ατομα παραπονιουνται οτι μπαζουν νερα και  πωλουνται πιο δυσκολα μετα.

Δημοσ.

επειδη σιγουρα θα σου γραψουν 200 διαφορετικα μοντελα και αμφιβαλλω αν καποιος ειχε στη κατοχη του καμπριο:

μιας και ειχα 2 καμπριο και μαλλον προς τα εκει πας οτι θες σε πμ

Το σιγουρο μονο ειναι (και οπως ηδη γραφτηκε)

ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΜΑΝΤΡΕΣ (ιδιως αν εχεις ηδη τα χρηματα οπως εσυ για την αγορα)

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Aφού κάνεις λίγα χλμ τότε το αέριο δεν χρειάζεται γιατί πιο πολλά πιθανά προβλήματα να έχεις απο την εγκατάσταση συν ότι αυτός που το έβαλε το έκανε γιατι έγραφε πολλά χλμ ,οπότε είναι και ταλαιπωρημένο το αμάξι .

• Like 1
Δημοσ.

ΠΟΤΕ οροφη μεταλλικη, πολλες φορες κολανε και πρεπει να τρεχεις σε συνεργεια (χωρια το κοστος).

Εγω θα σου ελεγα ενα Mazda 5 περιποιημενο, μικρο, ευκολο στην οδηγηση, παιχνιδιαρικο. Οκ θα ειναι παλιο πλεον αφου εχεις μονο 3.5κ να διαθεσεις αλλα για καμπριο το θεωρω την καλυτερη σου επιλογη.

• Like 1
  • Confused 3
Δημοσ.

Απο μοντελα;

Γενικα παιζει Opel Astra/migra, Peugeut 206, Renault Megane. Τι ξερουμε για αυτα τα αμαξια; Περα απο το αισθητικο, με ενδιαφερει πολυ εαν καποιο ειναι γνωστο για προβληματα (μην φαω χρηματα στα σερβις) 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Odys007 είπε

Απο μοντελα;

Γενικα παιζει Opel Astra/migra, Peugeut 206, Renault Megane. Τι ξερουμε για αυτα τα αμαξια; Περα απο το αισθητικο, με ενδιαφερει πολυ εαν καποιο ειναι γνωστο για προβληματα (μην φαω χρηματα στα σερβις) 

Σε μεταχειρισμένο σε νοιάζει σε τι κατάσταση είναι απο τον τελευταίο ιδιοκτήτη καθως θα έχει φτιάξει τα όποια προβλήματα.

• Confused 1
Δημοσ.

Απο χλμ, ισχυει ο κανονας των εως 200Κ? Το μαζντα το εχω σκεφτει, πολυ ομορφο αμαξι, το διθεσιο σκεφτομαι. Το καμπριο δηλαδη προτιμαω υφασμα απο μεταλικο; Δεν θα το φανταζομονυ ποτε, σε ευχαριστω!!! (Απο θεμα ασφαλειας, κλεβονται πιο ευκολα; 

Επισης γνωμη για BMW z3? Ισχυει οτι θα φαω τα χρηματα μου σε ανταλλακτικα λογω μαρκας;

Παιδια σας ευχαριστω παρα πολυ, δεν εχετε ιδεα ποσα μαθαινω :P 

1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Σε μεταχειρισμένο σε νοιάζει σε τι κατάσταση είναι απο τον τελευταίο ιδιοκτήτη καθως θα έχει φτιάξει τα όποια προβλήματα.

Αυτο θα το καταλαβω με τον μηχανικο που θα φερω για να του κανει ελεγχο, σωστα; Γιατι εμενα ολα ιδια μου φαινοντα στις αγγελιες (χωρια απο γρατζουνιες, κλπ). Γενικα φανταζομαι οτι εαν ειναι προσεγμενο (π.χ σαλονι), τοτε λογικα θα ειχε και καλη μεταχειρηση απο τον πρηγουμενο..σωστα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν ειναι για διθεσιο, προτιμω νομιζω μαζντα απο Tigra. το μονο που σκεφτομαι ειναι οτι περιοριζεσαι λογω καθισματων.

Για να καταλαβω αυτο που λετε, π.χ αυτη η αγγελια, λεει οτι εχει ριξει πολλα λεφτα στο αμαξι, αρα μπορω να υποθεσω οτι θα ειναι σε καλη κατασταση και μηχανικα/δεν θα βγαλει προβληματα στο μελλον; Ρωταω γαιτι προσπαθω να καταλαβω πως θα κρινω τις αγγελιες ως προς την κατασταση τους (περα απο το εξωτερικο που ειναι προφανες).

Σας ευχαριστω πολυ ξανα μαγκες :)

Επεξ/σία από Odys007
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εσύ κρίνεις το απ' έξω και ο μηχανικός εμπιστοσύνης, που θα το ψάξει/ασχολειθεί αρκετά, τα υπόλοιπα.

Καλά τα ΝΑ (βασικά υπέρχοα είναι) αλλά εγώ προτιμώ μκ2.5 nbfl και μετά.

να ξέρεις ότι δεν είναι εύκολα αυτοκίνητα και θέλουν προσοχή. Και το 206cc διθέσιο είναι κατά βάση.

Επεξ/σία από filarhos
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, filarhos είπε

Εσύ κρίνεις το απ' έξω και ο μηχανικός εμπιστοσύνης, που θα το ψάξει/ασχολειθεί αρκετά, τα υπόλοιπα.

Καλά τα ΝΑ (βασικά υπέρχοα είναι) αλλά εγώ προτιμώ μκ2.5 nbfl και μετά.

να ξέρεις ότι δεν είναι εύκολα αυτοκίνητα και θέλουν προσοχή. Και το 206cc διθέσιο είναι κατά βάση.

Σε ευχαριστω για το μηνυμα σου!. Τι εννοεις ΝΑ, μκ2.5 nbfl? :P

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Odys007 είπε

Σε ευχαριστω για το μηνυμα σου!. Τι εννοεις ΝΑ, μκ2.5 nbfl? :P

https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_MX-5

https://www.google.com/search?q=mx5+generations&safe=active&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=dxY03hQg1eiDAM%2CstJI0nmTRQ3HnM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kSk9pMtp2GOABeMeP9O1QRaGXTNNA&sa=X&ved=2ahUKEwiB37jEl6frAhUvx4sKHdsBCRkQ9QEwAHoECAUQHA#imgrc=dxY03hQg1eiDAM

Πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά θέλει προσοχή. Είναι ελαφρύ και με τους 100+ ίππους πάει πολύ καλά (~9δευτερόλεπτα τα 100χλμ/ώρα). Ιδανικό ζύγισμα, ρυθμισιμότητα και άλλα άπειρα καλά...

Βασικά ψάξε βιντεάκια πχ

για να δεις τι σκέφτεσαι να πάρεις.

Ένα μειονέκτημα που εμένα με δυσκόλεψε πολύ είναι η καμπίνα. Δεν μπορούσαν να οδηγήσω αν δεν είναι κατεβασμένη την κουκούλα γιατί είναι κλειστοφοβικό και δεν μπορούσαν να μπαινοβγαίνω με άνεση (είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση). 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, filarhos είπε

https://en.wikipedia.org/wiki/Mazda_MX-5

https://www.google.com/search?q=mx5+generations&safe=active&tbm=isch&source=iu&ictx=1&fir=dxY03hQg1eiDAM%2CstJI0nmTRQ3HnM%2C_&vet=1&usg=AI4_-kSk9pMtp2GOABeMeP9O1QRaGXTNNA&sa=X&ved=2ahUKEwiB37jEl6frAhUvx4sKHdsBCRkQ9QEwAHoECAUQHA#imgrc=dxY03hQg1eiDAM

Πολύ καλό αυτοκίνητο αλλά θέλει προσοχή. Είναι ελαφρύ και με τους 100+ ίππους πάει πολύ καλά (~9δευτερόλεπτα τα 100χλμ/ώρα). Ιδανικό ζύγισμα, ρυθμισιμότητα και άλλα άπειρα καλά...

Βασικά ψάξε βιντεάκια πχ

για να δεις τι σκέφτεσαι να πάρεις.

Ένα μειονέκτημα που εμένα με δυσκόλεψε πολύ είναι η καμπίνα. Δεν μπορούσαν να οδηγήσω αν δεν είναι κατεβασμένη την κουκούλα γιατί είναι κλειστοφοβικό και δεν μπορούσαν να μπαινοβγαίνω με άνεση (είμαι σε πολύ καλή φυσική κατάσταση). 

Καταλαβα, μιλησα με ενα παλικαρι που πουλησε ενα και μου προτεινε και αυτος το μαζντα, κυριως για την αξια μεταπωλησης. Οπως ειπα, το αυτοκινητο το αγοραζω με αξονα 1-2 χρονια χρησης μαξ, οποτε η μεταπωληση ειναι σημαντικη για εμενα.

Μαλλον για μοντελο του 99 και μετα θα παω (NB?), καθως δεν θελω να ειναι παρα πολυ παλιο.

Σε ευχαριστω πολυ για το βιντεο, θα το κοιταξω. Σχετικα με την οροφη που ειναι υφασμα, να το φοβαμαι για κλοπη/καταστροφη; Πρεπει να προσεχω πολυ που το παρκαρω; (π.χ αθηνα κεντρο) ?? 

Αντιστοιχα σκεφτομαι και bmw z3 αν βρω στα ιδια χρηματα! Μου ειπαν οτι πανω κατω καινε τα παντα και εχουν αντιστοιχα τελη κυκλοφοριας, οποτε το κοστος ειναι ανιστοιχο!

Σας ευχαριστω ολους παιδια!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...