Προς το περιεχόμενο

H Apple “πετάει” την Epic ολοκληρωτικά εκτός iOS

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, karaLRS είπε

Σε ένα εμπορικό το ενοίκιο είναι fix. Δηλαδή αν έναν μήνα δεν πουλήσεις τίποτα δεν θα πληρώσεις ενοίκιο; ή αν τον άλλο μήνα κάνεις τζίρο 1 δις θα δώσεις 300 εκατομμύρια € ενοίκιο; 

Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων. 

Άμα σου λεώ οτι πραγματικά δεν έχετε ιδέα.

Στα εμπορικά κέντρα πληρώνεις νοίκι + ποσοστό επι των πωλήσεων

1 λεπτό πριν, georgi0 είπε

Νομίζω το κάνει το golden κ το mall αυτο ακριβώς 

Φυσικά και όχι μόνο.

Τα Attica και τα Hondos Center ας πούμε έχουν κεντρικό ταμείο. Κάποιοι εδώ μέσα θα τους φαινόταν λογικό και θα υποστήριζαν να πάει η Puma π.χ. και να πει:

"Εγώ θα πουλάω με δικό μου ταμείο και δεν θα σου δίνω και νοίκι γιατί είσαι καταχρηστική κυρία ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ Α.Ε. , δεν μπορούμε να βάλουμε δικό μας ταμείο στο μαγαζί μας!"

• Like 1
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 275
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

6 λεπτά πριν, karaLRS είπε

Ίσως θα έπρεπε να υπάρχει μια κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τον όγκο των πωλήσεων. 

Αυτό είναι το μόνο που βγάζει νόημα. Όπως με τις συνδρομές, η Apple ρίχνει την προμήθεια στο 15% αν ο χρήστης μείνει πάνω από 1 χρόνο συνδρομητής σε ό,τι πουλά η κάθε εταιρία. Θα μπορούσε να παίζει κλιμακωτά η προμήθεια ανάλογα με τον τζίρο.

Δεν είδα πουθενά να ζητά η Epic κάτι τέτοιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, akefaloskavalaris είπε

Αντίστοιχα, αν ο εργοδότης σου σε βάλει να υπογράψεις "Συναινώ να υπάρχει κάμερα στο γραφείο μου και στην τουαλέτα", πάει να πει ότι η συναίνεση είναι έγκυρη; Τότε δεν θα υπήρχε δίκαιο προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Συνέλθετε λίγο. Μορφωμένοι δεν μπορείτε να γίνετε εύκολα, τουλάχιστον κρατάτε το στόμα σας κλειστό περισσότερο.

Επιτέλους, να ένα παράδειγμα που ξεχειλίζει ...μόρφωση, εχει άμεση σχέση με το θέμα των όρων χρήσης που βάζει η Apple στο store της και βοηθάει την ανάπτυξη της συζητησης...

Nice one! 😉

Μη ξεχάσουμε να κρατάμε το στόμα κλειστό οι υπόλοιποι!!!

Επεξ/σία από TheGrisGrisMan
  • Like 3
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, SeaLion είπε

2-3 απορίες για τον συλλογισμό σου...

Τα "κλειστά οικοσυστήματα" είναι όλα παράνομα; Εξ ορισμού, ο δημιουργός τους έχει τον απόλυτο έλεγχο.
'Εχει να κάνει με το μέγεθός τους θεωρείς;

Γιατί η Apple να προσφέρει δωρεάν το App Store για την πώληση virtual αγαθών που καταναλώνονται στην εν λόγω συσκευή; Πιστεύεις πως αρκεί το βασικό fee για να λειτουργεί το App Store? Αν αρχίσουν να χρεώνουν τα πάντα (developer tools, bandwidth, storage, app reviews, store security, beta testing, customer support etc. etc) τότε είναι που οι μικροί developers θα έχουν αθέμιτο ανταγωνισμό από τις μεγάλες εταιρίες καθώς δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν σε τέτοια έξοδα εξ αρχής. Τότε είναι που θα υπάρχει εμπόδιο στο innovation, κι όχι επειδή η Epic χάνει το 30% από την πώληση κάποιου in-game currency!

Δεν έχει σημασία λες το ToS στα δικαστήρια... Γιατί υπάρχει; Γιατί τα υπογράφουν οι εταιρίες μεταξύ τους και οι εταιρίες βάζουν τους χρήστες να τα "υπογράφουν"; Μήπως είσαι λίγο υπερβολικός εδώ; 

Πρώτα υπογράφω κάτι, συμφωνώ, βγάζω λεφτά για μερικά χρόνια, κι όταν συνειδητοποιώ πως όσο πιο πολλά βγάζω τόσο πιο πολλά "χάνω" τότε καταγγέλω μια σύμβαση ως παράνομη;

Τα pop-up stores σε πολυκαταστήματα υπάρχουν πάντως. Και δεν πάει και στήνει όποιος θέλει, ούτε καν απ'έξω...

Όταν μιλάμε για γενικής χρήσης υπολογιστές (είτε σταθερούς είτε smartphones) τότε πιστεύω ότι καλύπτονται από τον νόμο, δεν είμαι νομικός για να βγάλω απόφαση.

Δεν έχει σημασία τι χρεώνει στο App Store αλλά το ότι δεν αφήνει διανομή εκτός αυτού. Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο απώτερος σκοπός είναι η παροχή δικού της Store

Δεν έχει σημασία με την έννοια του ότι αυτό εξετάζεται αν είναι παράνομο, από όσο διαβάζω είναι κατά κόρον σύνηθες να μην έχουν σημασία τα συμφωνητικά αυτά στις δίκες, είναι και λογικό, έχει σημασία αν εμείς οι 2 συμφωνήσουμε και υπογράψει για κάτι που είναι παράνομο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, kallair είπε

Σε ποιο σημειο το ενα που γραφω αναιρει το 2ο;;  στο 1ο ποστ αναφερω οτι τα ποσα που δινονται ανεξαρτητως πλατφορμας ειναι τεραστια κ σε ρωταω για λινκ αν εχεις για τα ποσα και στο 2ο εχω επιβεβαιωνομαι απο τα γραφηματα σου κ στο gaming κομματι η πιτα ειναι κοντα, σε σχεση με το non gaming κομματι που η google ειναι ανυπαρκτη. 

Να σου θυμίσω ότι έγραψα...

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Ναι γιατί όπως είναι γνωστό οι χρήστες android ξοδεύουν πάρα πολλά χρήματα,  εντός και εκτός εφαρμογών...

Και πάντα σε σχέση με το γιατί δεν κάνει αποκλειστικό το παιχνίδι της η epic στο android...

Μετά από μερικά ποστ αποδείχθηκε ότι οι χρήστες android ξοδεύουν περίπου τα μισά από ότι οι χρήστες iOS...  άρα πουθενά δεν έγραψα κάτι που να μην ισχύει...  αντιθέτως με τα λεγόμενα σου που υποστηρίζεις ότι ξοδεύουν τα ίδια πόσα... αν εσένα το 30 εκατομμύρια και το 60 εκατομμύρια σου φαίνεται ίδιο πόσο... οκ... 

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 1

Μόλις τώρα, SeaLion είπε

Αυτό είναι το μόνο που βγάζει νόημα. Όπως με τις συνδρομές, η Apple ρίχνει την προμήθεια στο 15% αν ο χρήστης μείνει πάνω από 1 χρόνο συνδρομητής σε ό,τι πουλά η κάθε εταιρία. Θα μπορούσε να παίζει κλιμακωτά η προμήθεια ανάλογα με τον τζίρο.

Δεν είδα πουθενά να ζητά η Epic κάτι τέτοιο.

Και να ζητούσε δε βγάζει λογική.

Ακόμα και στα φοροτεχνικά όσο περισσότερα βγάζεις τόσο περισσότερα φορολογείσαι. 

Μπορεί να σου φαίνονται πολλά τα λεφτά σαν ποσό αλλα δε παύει να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 30%. Είτε βγάλεις 10 ευρώ είτε 10 εκατομμύρια είναι 30%. Δεν υπάρχει κάτι πιο δίκαιο απο το να πληρώνουν όλοι το ίδιο, απλό. Γιατί δε μπορείς να ρίξεις το ποσοστό για όσους βγάλουν 1 εκατομμύριο από πωλήσεις. Γιατί τότε θα γυρίσει ο μικροdeveloper και θα σου πει κάτσε ρε apple, εγώ έβγαλα 10000 χιλιάρικα και θα σου δώσω τα 3000 (30%), και ο άλλος που έβγαλε τα διπλάσια (18000) θα σου δώσει 2700 (15%).

Βλέπεις που τα χαλάμε στις κλίμακες;

• Thanks 1

2 ώρες πριν, btsaroux είπε

Αρκει οι οροι να ειναι ιδιοι για ολους τοτε, γιατι γινεται εξαιρεση σε uber και αλλες υπηρεσιες και δεν εχουν τις ιδιες προμηθειες ολοι. Μηπως ειναι βαρυ το νταβατζιλικι γενικοτερα;

Δεν γίνεται καμία εξαίρεση εκεί. Άλλο μια εφαρμογή που προσφέρεις υπηρεσίες, αλλά άλλο μια εφαρμογή που προσφέρει in app purchases. Έχεις δει διάφορες μεταξύ των τιμών του efood και του κλασικού ντελιβερι (μέσω τηλ)? 

Αν ισχύει αυτό που λες εσύ, και στο efood θα έβλεπες +30%

1 λεπτό πριν, jackess είπε

Και να ζητούσε δε βγάζει λογική.

Ακόμα και στα φοροτεχνικά όσο περισσότερα βγάζεις τόσο περισσότερα φορολογείσαι. 

Μπορεί να σου φαίνονται πολλά τα λεφτά σαν ποσό αλλα δε παύει να είναι ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 30%. Είτε βγάλεις 10 ευρώ είτε 10 εκατομμύρια είναι 30%. Δεν υπάρχει κάτι πιο δίκαιο απο το να πληρώνουν όλοι το ίδιο, απλό. Γιατί δε μπορείς να ρίξεις το ποσοστό για όσους βγάλουν 1 εκατομμύριο από πωλήσεις. Γιατί τότε θα γυρίσει ο μικροdeveloper και θα σου πει κάτσε ρε apple, εγώ έβγαλα 10000 χιλιάρικα και θα σου δώσω τα 3000 (30%), και ο άλλος που έβγαλε τα διπλάσια (18000) θα σου δώσει 2700 (15%).

Βλέπεις που τα χαλάμε στις κλίμακες;

Ωχ ναι, παρασύρθηκα και ξέχασα την εφορία μας για λίγο....

7 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Όταν μιλάμε για γενικής χρήσης υπολογιστές (είτε σταθερούς είτε smartphones) τότε πιστεύω ότι καλύπτονται από τον νόμο, δεν είμαι νομικός για να βγάλω απόφαση.

Δεν έχει σημασία τι χρεώνει στο App Store αλλά το ότι δεν αφήνει διανομή εκτός αυτού. Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο απώτερος σκοπός είναι η παροχή δικού της Store

Δεν έχει σημασία με την έννοια του ότι αυτό εξετάζεται αν είναι παράνομο, από όσο διαβάζω είναι κατά κόρον σύνηθες να μην έχουν σημασία τα συμφωνητικά αυτά στις δίκες, είναι και λογικό, έχει σημασία αν εμείς οι 2 συμφωνήσουμε και υπογράψει για κάτι που είναι παράνομο;

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι δεν είναι παράνομο να κανείς jailbreak και να βάλεις οτι store γουστάρεις... τι?? θα χάσεις την εγγύηση?? τι σε νοιάζει??

Μόλις τώρα, AtiX είπε

Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι δεν είναι παράνομο να κανείς jailbreak και να βάλεις οτι store γουστάρεις... τι?? θα χάσεις την εγγύηση?? τι σε νοιάζει??

Το jailbreak στηρίζεται σε τρύπες ασφαλείας και δεν προσφέρεται επίσημα, δεν μπορεί να είναι επιλογή επίσημης διανομής εφαρμογών για τις εταιρείες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, Hacker?pcs είπε

Το jailbreak στηρίζεται σε τρύπες ασφαλείας και δεν προσφέρεται επίσημα, δεν μπορεί να είναι επιλογή επίσημης διανομής εφαρμογών για τις εταιρείες

Έχεις σκεφτεί τον λόγο που οι devs δεν θέλουν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο επίσημο store???

Επεξ/σία από AtiX

Δε ξέρω αν έχω δίκιο, αλλά αν σκεφτούμε ότι ένα 40% της Epic είναι στα χέρια της Tencent που είναι κινεζική, μήπως κρύβονται αλλού είδους συμφέροντα πίσω απ' αυτή την κίνηση? 

7 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Νομικός δεν είσαι όπως λες, οπότε αυτό το "τα συμφωνητικά δεν έχουν σημασία" δεν το παίρνω και πολύ τοις μετρητοίς...

Η Apple μπορεί να υποστηρίξει πως με την δημιουργία άλλων stores οι μόνοι χαμένοι είναι οι χρήστες. Και θα έχει δίκιο νομίζω, αν αρχίσουν να υπάρχουν άλλα stores, κάποιοι developers θα πάνε σε αυτά, κάποιοι χρήστες θα επιλέξουν από εκεί εφαρμογές, θα αυξηθεί η πειρατεία και το πιθανότερο το malware στο iOS. Χάνεται όλο το brand value έτσι, που έχει χτίστεί πάνω σε κάποιες αξίες που μας πουλάει η Apple. Όσο υπάρχει εναλλακτική, το Android με τα πολλά stores του,  δεν έχει καμία τύχη σε δικαστήριο η Epic.

Ακόμα και το γεγονός πως η Epic είχε το Fortnite εκτός Play Store, μετά το έβαλε (αφού δεν είχε την αναμενόμενη απήχηση) και τώρα το πετάξανε έξω γιατί κι εκεί παραβίασε τα terms of service, δείχνει νομίζω πολύ καλά που αποσκοπεί. Θέλει να είναι στα stores να πουλάει virtual μπαρμπούτσαλα αλλά να μην πληρώνει προμήθεια!

1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Έχεις σκεφτεί τον λόγο που οι devs δεν θέλουν να υποστηρίξουν ένα τέτοιο επίσημο store???

Έχουμε κανένα τέτοιο poll και δεν το ξέρω; Όχι ότι αυτό έχει σημασία δηλαδή στο ζητούμενο της αγωγής δηλαδή, δεν είναι θέμα προς δημόσια ή στους developers διαβούλευση

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...