Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Ο γιος μου άρχισε να μεγαλώνει και παράλληλα να τρέχει 😊

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μας για φωτογραφίες και βίντεο, αλλά πλέον δυσκολευόμαστε να τον προλάβουμε και να πετύχουμε κάποια αξιοπρεπή φωτογραφία γιατί είναι μικρός και δεν μπορείς να τον "στήσεις" για το "κλικ".

Μπήκα στη σκέψη να αγοράσω μία φωτογραφική μηχανή  για να μας συντροφεύει στις εκδρομές και παράλληλα να μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες μέσα στην καθημερινότητα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Διαβάζοντας τα θέματα του φόρουμ κατάλαβα ότι για την περίπτωσή μου είναι επιθυμητή η φορητότητα της μηχανής, οπότε με το φτωχό μου το μυαλό λέω να κατευθυνθώ προς την αγορά κάποιας compact ή mirrorless φωτογραφικής μηχανής (ή κάνω λάθος?).

Νομίζετε ότι μπορώ να βρω μια μηχανή μέχρι 250€ που να με καλύψει? (Σήμερα  είδα μία προσφορά του Κωτσόβολου για την Canon M100 στα 229€, αλλά έληξε πριν 3 εβδομάδες...άργησα λίγο 😂)

Δημοσ.

ψαξε μια φωτογραφική με καλο continuous autofocus και 2ο καλο burst shot, π.χ 4 frames per second η παραπάνω. 

ειναι ζόρικο "θεμα" τα παιδιά που τρέχουν, τουλάχιστον εγω δυσκολεύτηκα μέχρι να βρω την κατάλληλη μηχανή. 

απο αυτες που έχω δοκιμάσει θα σου προτείνω, δλδ την sony a6000 mirrorless αν και ξεφεύγει λιγο απο το budget σου, περίπου 300ευρω την βλεπω μεταχειρισμένη με φακο στις αγγελίες. 

Για την συγκεκριμένη canon δεν εχω δει/διαβάσει πως τα πάει με το continuous autofocus. 

Κοίτα επίσης σε olympus/panasonic mirrorless βλέπω εχουν γρήγορο autofocus 

Δημοσ.

Εγώ θα προτίνω κάτι άλλο:

Πάρε μια action cam. Φίλος με μικρό παιδάκι κατέληξε σε φωτογραφίες όταν προλαβαίνει από το κινητο, αλλά κυρίως με βίντεο από μια gopro. Μας τα βάζει και κάθε τόσο και καμαρώνει. Να η κόρη μου περπάτησε. Και μπορεί να απομονώσει και φωτογραφίες (τραβάει μόνιμα 4κ και τα κόβει μετά).

• Like 2
Δημοσ.

Εφόσον θες γρήγορο autofocus και μικρό μέγεθος νομίζω ότι η Nikon σειρά 1 μάλλον θα σε κάλυπτε.

Γνώμη μου όμως να μην πας σε καινούργια μιας και μπορείς να βρεις μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση και τιμή.

Θα ήταν μια καλή αρχή για να προσδιορίσεις τις ανάγκες σου.

Δημοσ.

Δεν θέλω να ασχοληθώ με action cam γιατί στο τέλος θα αναγκαστώ να αγοράσω και φωτογραφική μηχανή. Θέλω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω και να πειραματιστώ με manual ρυθμίσεις για να ξεφύγω λίγο από τις κλασικές φωτογραφίες γενεθλίων...

Όσο για την Α6000 είδα και εγώ τις αγγελίες αλλά σαν άσχετος με το αντικείμενο να σου πω την αλήθεια διστάζω να αγοράσω μεταχειρισμένη μηχανή γιατί δεν έχω τρόπο να κάνω κάποιον έλεγχο.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, sambouar είπε

Δεν θέλω να ασχοληθώ με action cam γιατί στο τέλος θα αναγκαστώ να αγοράσω και φωτογραφική μηχανή. Θέλω να ασχοληθώ λίγο παραπάνω και να πειραματιστώ με manual ρυθμίσεις για να ξεφύγω λίγο από τις κλασικές φωτογραφίες γενεθλίων...

Όσο για την Α6000 είδα και εγώ τις αγγελίες αλλά σαν άσχετος με το αντικείμενο να σου πω την αλήθεια διστάζω να αγοράσω μεταχειρισμένη μηχανή γιατί δεν έχω τρόπο να κάνω κάποιον έλεγχο.

Τώρα το έκανες πιο συγκεκριμένο.

Φίλε μου θέσε το μπάτζετ σου, ψάξε και βρες ποια μηχανή σου κάνει "κλικ" και πάρτην.

Δεν υπάρχει περίπτωση με μια Α μηχανή να βγάλεις καλύτερες/χειρότερες φωτογραφίες από τη Β...

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. Το budget μου είναι καθορισμένο (250€). Μέχρι στιγμής με μια μικρή επιβάρυνση (268€) βρίσκω καινούριες κάποιες compact όπως την Canon PowerShot SX530 HS και την Sony RX100. Αξίζει λέτε η αγορά τους ή να περιμένω για καμιά προσφορά μέσα στο επόμενο διάστημα? Δεδομένου ότι δεν πιέζομαι για την αγορά.

Δημοσ.

https://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-RX100.html

270 ε ,αρκετά γρήγορη,φωτεινός φακός,ελαφριά, μικρή σε όγκο.

Αν εξαιρέσεις την απουσία phase detect,shutter speed 1/4000 (μπορει  έως 1/2000 ) και οφθαλμοσκοπίου ,είναι σα να έχεις την α6000 με κιτ φακό στη τσέπη σου.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, decentintocerberon είπε

https://www.skroutz.gr/s/2113759/Sony-RX100.html

270 ε ,αρκετά γρήγορη,φωτεινός φακός,ελαφριά, μικρή σε όγκο.

Αν εξαιρέσεις την απουσία phase detect,shutter speed 1/4000 (μπορει  έως 1/2000 ) και οφθαλμοσκοπίου ,είναι σα να έχεις την α6000 με κιτ φακό στη τσέπη σου.

Η RX100 αν και πολυ καλή premium compact και μου αρεσει δεν θα την προτεινω για παιδια ομως καθολου. Το AF της δεν θα ανταποκριθει οσο χρειαζεται το θεμα.

Θα συμφωνήσω απόλυτα ότι το καλύτερο θα ήταν μια NIKON 1 η οποια ειναι εξαιρετικη ακριβως για αυτο το θεμα. Με πολύ γρηγορο AF και burst mode με continuous AF και μικρες διαστασεις ειναι ιδανικη. Το γνωριζω εκ πείρας (εχω J1).

Εαν βρεις μεταχειρισμενη μια J5 θα ηταν το καλυτερο. Ριξε μια ματια σε Ebay.co.uk. Θα βρεις αρκετες στα χρηματα σου.

Το κακο ειναι οτι η σειρα Nikon 1 εχει πια σταματησει οποτε σε φακους θα δυσκολευτεις να βρεις καινουργιους. Προτεινεται βεβαια ανεπιφυλακτα ο 18.5mm f/1.8 ειδικα για αυτο που θελεις.

Αλλιως η Sony A6000 ειναι οντως μια καλη επιλογη.

Η Μ100 με το νεο συστημα dual pixel AF ειναι πιο πισω μεν αλλα θα σου δωσει και αυτη ισως αρκετες keeper photos.

1 ώρα πριν, udroxoos είπε

Δεν υπάρχει περίπτωση με μια Α μηχανή να βγάλεις καλύτερες/χειρότερες φωτογραφίες από τη Β...

Για φωτο σε κινηση και ειδικα παιδια κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος. Η action φωτογραφια ειναι οτι πιο δυσκολο και απαιτει απο τους ακριβοτερους εξοπλισμους δυστυχως! Μεγαλες οι απαιτησεις σε σωμα μηχανης, AF, φακό με γρηγορο AF, μεγαλο burst, καλο και αξιοπιστο AF track, γρηγορη καρτα... Τα παιδια τα οποια δεν εχουν και καποιο μοτιβο κινησης ωστε να εισαι ενα βημα μπροστα απο την κινησή τους (αντιθετα οι κινησεις τους διακρινονται για τις αποτομες αλλαγες κατευθυνσης) ειναι απο τα δυσκολοτερα θεματα ειδικα οταν μιλαμε και για κλειστους χωρους όπου τα εχεις και πολυ κοντα σου.

Η διαφορα αναμεσα στις μηχανες μπορει να ειναι απο το να μην εχεις καμια φωτο αξια να την κρατησεις (ολες κουνημενες ή σε εντελως λαθος στιγμη αυτες που λενε κατι) και σε εως και 50% ποσοστο που αξίζουν να τις ριξεις μια δευτερη ματια για να ξεχωρησεις ποιες θελεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, sambouar είπε

Καλημέρα σε όλους. Ο γιος μου άρχισε να μεγαλώνει και παράλληλα να τρέχει 😊

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε τα κινητά μας για φωτογραφίες και βίντεο, αλλά πλέον δυσκολευόμαστε να τον προλάβουμε και να πετύχουμε κάποια αξιοπρεπή φωτογραφία γιατί είναι μικρός και δεν μπορείς να τον "στήσεις" για το "κλικ".

Μπήκα στη σκέψη να αγοράσω μία φωτογραφική μηχανή  για να μας συντροφεύει στις εκδρομές και παράλληλα να μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες μέσα στην καθημερινότητα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Διαβάζοντας τα θέματα του φόρουμ κατάλαβα ότι για την περίπτωσή μου είναι επιθυμητή η φορητότητα της μηχανής, οπότε με το φτωχό μου το μυαλό λέω να κατευθυνθώ προς την αγορά κάποιας compact ή mirrorless φωτογραφικής μηχανής (ή κάνω λάθος?).

Νομίζετε ότι μπορώ να βρω μια μηχανή μέχρι 250€ που να με καλύψει? (Σήμερα  είδα μία προσφορά του Κωτσόβολου για την Canon M100 στα 229€, αλλά έληξε πριν 3 εβδομάδες...άργησα λίγο 😂)

https://www.ebay.co.uk/itm/333686537835

Μια χαρά για την δουλειά που την θες , αργότερα με κάνα κατοσταρικο προσθέτεις τον 30 - 110 και είσαι παραπάνω από καλλυμενος . 

Παρεξηγημένο μηχανάκι το οποίο μη γνωρίζοντας τις δυνατότητες του το αγνοούν . Φυσικά σαν γνήσια μιρορλες μπορεί με παμφθηνους ανταπτορες να δουλέψει με όποιον manual φακό θες .

Ο γνήσιος ανταπτορας της Nikon αν και πανάκριβος , στα 200 νομίζω , παρόλαυτα σου δίνει την δυνατότητα να δουλέψεις αργότερα με όποιον σχεδόν φακό της Nikon θες . 

Το κιτ φακουδακι είναι υπεραρκετό να καλύψει τις ανάγκες σου για πολύ καιρό .

Το ηλεκτρονικό κλείστρο φτάνει σε ταχύτητα τις 1/16000 , έχει και μηχανικό . Έχει μια αγγελία στο xe.gr , όπου κάποιος δίνει το μηχάνημα στα 250 μαζί με τον γνήσιο ανταπτορα της Nikon . Ο ανταπτορας μόνος του κάνει αυτά τα χρήματα .

https://www.xe.gr/hlektronika/fotografikes-mixanes,nikon,psifiakes|ad-671461131.html

Η ταχύτητα που εστιάζει θα έκανε πολύ κόσμο να βάλει τα κλάματα .

Εναλλακτικά σου δίνω την δική μου κομπλέ με τα κουτιά της και τα όλα της στα 150  και συμπληρώνω εγώ να πάρω την άλλη . 

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
2 ώρες πριν, SeNNinhA είπε

Για φωτο σε κινηση και ειδικα παιδια κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος. Η action φωτογραφια ειναι οτι πιο δυσκολο και απαιτει απο τους ακριβοτερους εξοπλισμους δυστυχως! Μεγαλες οι απαιτησεις σε σωμα μηχανης, AF, φακό με γρηγορο AF, μεγαλο burst, καλο και αξιοπιστο AF track, γρηγορη καρτα... Τα παιδια τα οποια δεν εχουν και καποιο μοτιβο κινησης ωστε να εισαι ενα βημα μπροστα απο την κινησή τους (αντιθετα οι κινησεις τους διακρινονται για τις αποτομες αλλαγες κατευθυνσης) ειναι απο τα δυσκολοτερα θεματα ειδικα οταν μιλαμε και για κλειστους χωρους όπου τα εχεις και πολυ κοντα σου.

Η διαφορα αναμεσα στις μηχανες μπορει να ειναι απο το να μην εχεις καμια φωτο αξια να την κρατησεις (ολες κουνημενες ή σε εντελως λαθος στιγμη αυτες που λενε κατι) και σε εως και 50% ποσοστο που αξίζουν να τις ριξεις μια δευτερη ματια για να ξεχωρησεις ποιες θελεις.

Αρχικά πρότεινα την Nikon 1 μιας και φημίζεται για το ταχύτατο autofocus.

Επειδή όμως μετά ο φίλος διευκρίνισε ότι ενδιαφέρεται για manual ρυθμίσεις, η Nikon 1 δε νομίζω να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση οπότε πάει σε κάποια DSLR/mirrorless (αναλόγως το budget του) και φυσικά σε AF-C mode.

Ας μην του προτείνουμε την D5 του χριστιανού. Το παιδί του θέλει να βγάλει, όχι τον Πετρίτη! Για παράδειγμα και με μια D3300 θα μπορούσε να πάρει κάποια καλή λήψη.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τις γνώσεις για να αξιολογήσω την ευκαιρία σε αυτές τις αγγελίες. Όπως ανέφερα πριν διστάζω να αγοράσω μεταχειρισμένη φωτογραφική, πόσο μάλλον από μακριά (διαμένω στη Θεσσαλονίκη). Αν ήταν στην πόλη μου θα έβρισκα κάποιον φίλο σχετικότερο από εμένα για να με βοηθήσει στον έλεγχο...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sambouar είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω τις γνώσεις για να αξιολογήσω την ευκαιρία σε αυτές τις αγγελίες. Όπως ανέφερα πριν διστάζω να αγοράσω μεταχειρισμένη φωτογραφική, πόσο μάλλον από μακριά (διαμένω στη Θεσσαλονίκη). Αν ήταν στην πόλη μου θα έβρισκα κάποιον φίλο σχετικότερο από εμένα για να με βοηθήσει στον έλεγχο...

Θεσσαλονίκη είμαι ....... 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sambouar είπε

Αν ο @babisskg οντως πουλαει την δική του Nikon 1 μην διστασεις να την παρεις. Πραγματικα δεν θα χρειαστεις κατι αλλο για τον σκοπο που θελεις. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Αν ο @babisskg οντως πουλαει την δική του Nikon 1 μην διστασεις να την παρεις. Πραγματικα δεν θα χρειαστεις κατι αλλο για τον σκοπο που θελεις. 

Είναι όπως το είπα , προκειμένου να συμπληρώσω και να πάρω την άλλη , μαζί με τον ανταπτορα είναι ότι πρέπει . 

Θα βοηθήσω κι' άλλο μόνο γι' αυτή την περίπτωση δλδ 140 η αλλιώς 7 εικοσαρικα .......

Επεξ/σία από babisskg
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...