Dark_Nightfall Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, Chris2756 είπε Ok εννοεις τισ 2 "μικρες" pci-e εκτος αυτης που ειναι η vga. Αναβαθμιση δεν χρειαζομαι γιατι πριν 5 μερες εστεισα νεο PC i5 10400 , geforce gtx 1660, ssd, 32 gb ram και τα σχετικα μοντερνα καλουδια. Αυτον τον θελω για κατεβαστηρι και για 2ο γενικοτερα κι επιδει τον εχω πανω απο 15 χρονια, μετ/νη m/b για να μην πανε χαμενα τα υπολοιπα εξαρτηματα, η εναν κοντρολερ, μηπως μπορεσω να βαλω 2 δισκους πανω του. Πιστευω καπου θα βρω η το ενα η το αλλο. Ευχαριστω για τις ιδεες παντως και για τον χρονο σου Πάρε τον controller καλύτερα.
Chris2756 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, Dark_Nightfall είπε Πάρε τον controller καλύτερα. Οκ ξερεις τιμη και που τον βρισκω?
Dark_Nightfall Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, Chris2756 είπε Οκ ξερεις τιμη και που τον βρισκω? https://www.bestprice.gr/item/2153461215/delock-89270.html
Τέρης Α. Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Στις 18/8/2020 στις 8:04 ΜΜ, Dark_Nightfall είπε Θέλει προσοχή να είναι bootable. Μερικές κάρτες sata pci η pcie δεν υποστηρίζουν boot δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού σε συνδεδεμένο δίσκο πάνω σε αυτές,λειτουργούν ως add on για να προσθέσεις δίσκους σε μηχάνημα που έχει ήδη εγκατεστημένο λειτουργικό σε άλλο δίσκο. Δυστυχώς το έπαθα κι εγώ. 1
Chris2756 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε Δυστυχώς το έπαθα κι εγώ. Δεν ειχα ιδεα γι αυτην την λεπτομερεια. Ευχαριστω για την πληροφορηση. Εριξα μια ματια, αλλα δεν νομιζω οτι συμφερει να δοσω 50Ε για κοντρολλερ. Αν βρω καποιον μεταχειρισμενο η μητρικη εχει καλως. Ειναι παλαιο το μηχανακι, συναισθηματικος περισσοτερο ο λογος που θελω να το αποκαταστησω
zacharis1955 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Δεν ειχα ιδεα γι αυτην την λεπτομερεια. Ευχαριστω για την πληροφορηση. Εριξα μια ματια, αλλα δεν νομιζω οτι συμφερει να δοσω 50Ε για κοντρολλερ. Αν βρω καποιον μεταχειρισμενο η μητρικη εχει καλως. Ειναι παλαιο το μηχανακι, συναισθηματικος περισσοτερο ο λογος που θελω να το αποκαταστησω https://www.banggood.com/IOCREST-IO-PCE9120-2I-PCI-E-to-2-SATA-3_0-Expansion-Card-SSD-Boot-4TB-for-Desktop-p-1157648.html υποστηρίζει σίγουρα boot, με 16 € καθάρισες... Επεξ/σία 20 Αυγούστου 2020 από zacharis1955
snbblp Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2020 ΚΑΝΕΝΑΣ από τους PCI controllers δεν πρόκειται να παίξει χωρίς επανεγκατάσταση. Εγώ έκανα την καλύτερη πρόταση. Τίποτα καλύτερο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να κάνω. Λόγοι υγείας.
Chris2756 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, zacharis1955 είπε https://www.banggood.com/IOCREST-IO-PCE9120-2I-PCI-E-to-2-SATA-3_0-Expansion-Card-SSD-Boot-4TB-for-Desktop-p-1157648.html υποστηρίζει σίγουρα boot, με 16 € καθάρισες... Ενδιαφερουσα περιπτωση. Δεν ξερω αν οι δισκοι που εχω (sata) μπορουν να συνδεθουν στον sata3 controler. Thanks anyway 11 ώρες πριν, snbblp είπε ΚΑΝΕΝΑΣ από τους PCI controllers δεν πρόκειται να παίξει χωρίς επανεγκατάσταση. Εγώ έκανα την καλύτερη πρόταση. Τίποτα καλύτερο ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ να κάνω. Λόγοι υγείας. Αν εννοεις επανεγγατασταση λειτουργικου, αυτο ειναι το λιγοτερο κακο Και μονο που αφιεροσατε τον χρονο σας, για το προβλημα μου, ειναι παρα πολυ, κι ευχαριστω ολους 2
zacharis1955 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, Chris2756 είπε ...Δεν ξερω αν οι δισκοι που εχω (sata) μπορουν να συνδεθουν στον sata3 controler... Και βέβαια μπορούν να συνδεθούν!
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 18/8/2020 στις 7:47 ΜΜ, Chris2756 είπε Ξαφνικα ενα παλαιο ποσακι που εχω το bios δεν αναγνωριζει δισκους SATA. Το συστημα ειναι: cpu Intel core2duo E8400 3ghz 64μπιτος mobo Asus P5KPL SE ram kingston 2x2gb/ddr2/800 psu corsair HX 420w Δοκιμασα 5 διαφορετικουσ δισκους, σς αλλο PC αναγνωριζονται κι απο bios και απο windows.Δοκιμασα και τους 5 σς ολα τα sata slots (4). Το τροφοδοτικο δουλευει κανονικα σε αλλο Η/Υ. Εχω συνδεδεμενο 1 dvd-rom με καλωδιο IDE δουλευει κανονικα κι αυτο. Σε οτι δοκιμασα μπαινοντας στο bios τα ιδια SATA not detecked. προβλημα μητρικης? Επισκευαζεται? Συμφερει η επισκευη? Η ψαχνω για μεταχειρισμενη? Κι αντε να βρεις μητρικη με LGA775 , sata, ddr2/dual ch. Ευχαριστω για τον χρονο σας Φίλε μου, είχαμε σχεδόν ίδιο υπολογιστή, πότε αγόρασες τον υπολογιστή σου; Ήτανε turbo x; Ο δικός μου με ακριβώς τα ίδια specs, αγοράστηκε το 2009, παρουσιαζε δυσλειτουργιες από την μητρική τα τελευταία 2-3 έτη μέχρι που χάλασε οριστικά πριν λίγες ημέρες. Αν ο υπολογιστής σου είναι ίδιας παλαιότητας αλλά και ιδίων ωρών χρήσης με τον δικό μου, θα σου έλεγα ότι η μητρική εχει κάνει τον κύκλο ζωής της. Τον δικό μου τον χρησιμοποιούσα περίπου 6-10 ώρες καθημερινά για 8 έτη, μετά μειώθηκαν σημαντικά οι ώρες. Στις 19/8/2020 στις 12:58 ΜΜ, Chris2756 είπε Το εκανα παλι δεν τους βρισκει. Μαλλον η μητρικη ειναι γιατι ουτε το χαεακτηριστικο μπιπ της εκκινησης δεν κανει. Αν βρω καμια να υποστηριζει socket 775 και ddr2 μνημες εχει καλως. Εριξα μια ματια για μετ/νες (Στοκαντζιδικο) βρικα αλλα 50-70 Ε, δεν νομιζω οτι συμφερει. Το e-shop εχει καινουργια με 90 που υποστηριζει LGA 775 ddr2 ddr3 + LAN/Audio/VGA ενσωματομενες. Ευχαριστω για την Συμβουλη παντως Και σε εμένα ούτε το μπιπ ακουγόταν, δεν άναβε καν η οθόνη, ακουγόταν μονο το σπιναρισμα των σκληρών. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από Βασίλης_29
Chris2756 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Φίλε μου, είχαμε σχεδόν ίδιο υπολογιστή, πότε αγόρασες τον υπολογιστή σου; Ήτανε turbo x; Ο δικός μου με ακριβώς τα ίδια specs, αγοράστηκε το 2009, παρουσιαζε δυσλειτουργιες από την μητρική τα τελευταία 2-3 έτη μέχρι που χάλασε οριστικά πριν λίγες ημέρες. Αν ο υπολογιστής σου είναι ίδιας παλαιότητας αλλά και ιδίων ωρών χρήσης με τον δικό μου, θα σου έλεγα ότι η μητρική εχει κάνει τον κύκλο ζωής της. Τον δικό μου τον χρησιμοποιούσα περίπου 6-10 ώρες καθημερινά για 8 έτη, μετά μειώθηκαν σημαντικά οι ώρες. Και σε εμένα ούτε το μπιπ ακουγόταν, δεν άναβε καν η οθόνη, ακουγόταν μονο το σπιναρισμα των σκληρών. Ισως και παλαιοτερος ο δικος μου. Οχι δεν ειταν turboX. Εγω τον ειχα στεισει αγοραζοντας τα περισσοτερα κοματια απο e-shop. Πολυδουλεμενος και ο δικος μου, οκ δεν παραπονιεμαι εχει βγαλει τα λεφτα του με το παραπανω. Μου κανει εντυπωση που ολα τα PC μου πιγαν απο μητρικη. Γι αυτο σε αλλο ποστ μου χαριζω καμποσα πραγματακια που εχουν μεινει. ΟΚ αν μπορεσω να βρω μητρικη για το συγγεκριμενο σε λογικη τιμη θα τον φτιαχω. Αλλα οχι και 50-70Ε που ζητα ο στοκατζιδικος, 45 εκανε καινουργιο το m/b. Καπου κατι θα βρω, ειναι μια χαρα το πισακι για αποθηκη καΙ κατεβαστηρι 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Η μητρική είναι το πιο σύνθετο και σημαντικότερο εξάρτημα του υπολογιστή οπότε ως στοιχείο που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερο πλήθος ηλεκτρονικών στοιχείων είναι και αυτό που μάλλον θα χαλάει πρώτο, όλα τα άλλα υποσυστήματα μπορεί να αντικατασγαθουν εύκολα αν υποστουν βλάβη, πχ RAM, GPU, τροφοδοτικό, αν η μητρική χαλάσει σε παλαιό και πολύ χρησιμοποιημενο μηχάνημα, συνήθως παίρνεις καινούργιο μετά. Και εγώ από το παλαιό θα βγάλω κάποια εξαρτήματα και θα τα πουλήσω, στο ebay πουλανε αρκετά ως parts or not working, μπορεις να πουλήσεις την χαλασμένη μητρική εκεί.
Chris2756 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 5 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Η μητρική είναι το πιο σύνθετο και σημαντικότερο εξάρτημα του υπολογιστή οπότε ως στοιχείο που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερο πλήθος ηλεκτρονικών στοιχείων είναι και αυτό που μάλλον θα χαλάει πρώτο, όλα τα άλλα υποσυστήματα μπορεί να αντικατασγαθουν εύκολα αν υποστουν βλάβη, πχ RAM, GPU, τροφοδοτικό, αν η μητρική χαλάσει σε παλαιό και πολύ χρησιμοποιημενο μηχάνημα, συνήθως παίρνεις καινούργιο μετά. Και εγώ από το παλαιό θα βγάλω κάποια εξαρτήματα και θα τα πουλήσω, στο ebay πουλανε αρκετά ως parts or not working, μπορεις να πουλήσεις την χαλασμένη μητρική εκεί. Πηρα καινουργιο, πριν μια εβδομαδα το εστεισα. Αλλα θελω να φτιαξω και το παλαιο αν μπορεσω. Χαλασμενη m/b ποιος να την θελει και γιατι? Με ebay, amazon δεν ειχα ποτε νταραβερια, μαλλον πρεπει να οργανωθω και να ενημερωθω
Βασίλης_29 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Chris2756 είπε Πηρα καινουργιο, πριν μια εβδομαδα το εστεισα. Αλλα θελω να φτιαξω και το παλαιο αν μπορεσω. Χαλασμενη m/b ποιος να την θελει και γιατι? Με ebay, amazon δεν ειχα ποτε νταραβερια, μαλλον πρεπει να οργανωθω και να ενημερωθω Καλά και εγώ μην νομίζεις ότι ασχολούμαι πολύ με αυτές τις πλατφόρμες, αγόρασα διαφορα μεταχειρισμένα γιατί ήταν φθηνά, κάποια βγήκαν καλα, καποια σκάρτα, υπάρχει τεράστιος αριθμός πραγμάτων που τα πουλανε με σκοπό να τα αγοράσει κάποιος και να τα φτιάξει. Εγώ αγόρασα ένα vintage video recorder ετσι, θα δω στην πορεία τι έχει και πόσο στοιχίζει η επισκευή του. Για χαλασμένες μητρικές λογικά θα βρεις διαφορά. Για παράδειγμα, εδώ
zacharis1955 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 https://www.ebay.co.uk/itm/HP-464517-001-480429-001-MS-7525-VER-1-0-Minitower-Socket-775-Motherboard-I-O/283506849595
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα