Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξαφνικα ενα παλαιο ποσακι που εχω το bios δεν αναγνωριζει δισκους SATA. Το συστημα ειναι: cpu Intel core2duo E8400 3ghz 64μπιτος  mobo Asus P5KPL SE ram kingston 2x2gb/ddr2/800   psu corsair HX 420w Δοκιμασα 5 διαφορετικουσ δισκους, σς αλλο PC αναγνωριζονται κι απο bios και απο windows.Δοκιμασα και τους 5 σς ολα τα sata slots (4). Το τροφοδοτικο δουλευει κανονικα σε αλλο Η/Υ. Εχω συνδεδεμενο 1 dvd-rom με καλωδιο  IDE δουλευει κανονικα κι αυτο. Σε οτι δοκιμασα μπαινοντας στο bios τα ιδια  SATA not detecked. προβλημα μητρικης? Επισκευαζεται? Συμφερει η επισκευη? Η ψαχνω για μεταχειρισμενη?  Κι αντε να βρεις μητρικη με LGA775 , sata, ddr2/dual ch. Ευχαριστω για τον χρονο σας 

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Ξαφνικα ενα παλαιο ποσακι που εχω το bios δεν αναγνωριζει δισκους SATA. Το συστημα ειναι: cpu Intel core2duo E8400 3ghz 64μπιτος  mobo Asus P5KPL SE ram kingston 2x2gb/ddr2/800   psu corsair HX 420w Δοκιμασα 5 διαφορετικουσ δισκους, σς αλλο PC αναγνωριζονται κι απο bios και απο windows.Δοκιμασα και τους 5 σς ολα τα sata slots (4). Το τροφοδοτικο δουλευει κανονικα σε αλλο Η/Υ. Εχω συνδεδεμενο 1 dvd-rom με καλωδιο  IDE δουλευει κανονικα κι αυτο. Σε οτι δοκιμασα μπαινοντας στο bios τα ιδια  SATA not detecked. προβλημα μητρικης? Επισκευαζεται? Συμφερει η επισκευη? Η ψαχνω για μεταχειρισμενη?  Κι αντε να βρεις μητρικη με LGA775 , sata, ddr2/dual ch. Ευχαριστω για τον χρονο σας 

Γύρνα σε default τις ρυθμίσεις και ξαναδοκίμασε,μάλλον πας για m/b.Πιθανό πρόβλημα με τον sata controller,αφού όπως λες το τροφοδοτικό δουλεύει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

spacer.png

Αγόρασε pci sata controller και κουμπωσε εκεί τον σκληρο σου 

Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, CharalampisCrete είπε

spacer.png

Αγόρασε pci sata controller και κουμπωσε εκεί υον σκληρο σου 

Θέλει προσοχή να είναι bootable.

Μερικές κάρτες sata pci η pcie δεν υποστηρίζουν boot δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού σε συνδεδεμένο δίσκο πάνω σε αυτές,λειτουργούν ως add on για να προσθέσεις δίσκους σε μηχάνημα που έχει ήδη εγκατεστημένο λειτουργικό σε άλλο δίσκο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Chris2756 είπε

Μπες στο bios, επίλεξε storage configuration και βάλε ATA/IDE enhanced.
Save and exit, reset, την επόμενη φορά θα τα βρει.

Το manual είναι εδώ:

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5KPL-SE/E4391_P5KPL_SE-manual.zip

Δημοσ.
9 ώρες πριν, snbblp είπε

Μπες στο bios, επίλεξε storage configuration και βάλε ATA/IDE enhanced.
Save and exit, reset, την επόμενη φορά θα τα βρει.

Το manual είναι εδώ:

https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/socket775/P5KPL-SE/E4391_P5KPL_SE-manual.zip

Αυτη την επιλογη εχω  ATA/IDE enhanced. To SATA not deteckted  παραμενει. Ευχαριστω για το manual

Δημοσ.

Φίλε,
πρόβλημα σε τσιπάκι SATA είναι σχεδόν απίθανο.
Δοκίμασε άλλα καλώδια και καθάρισε επαφές.
Αυτό το μηχάνημα, αν δεν καταφέρεις κάτι, θα με ενδιέφερε να το δω. Από βδομάδα όμως, γιατί τρέχω...

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Μερικές κάρτες sata pci η pcie δεν υποστηρίζουν boot δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση λειτουργικού σε συνδεδεμένο δίσκο πάνω σε αυτές,λειτουργούν ως add on για να προσθέσεις δίσκους σε μηχάνημα που έχει ήδη εγκατεστημένο λειτουργικό σε άλλο δίσκο.

10 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

2 λεπτά πριν, snbblp είπε

Φίλε,
πρόβλημα σε τσιπάκι SATA είναι σχεδόν απίθανο.
Δοκίμασε άλλα καλώδια και καθάρισε επαφές.
Αυτό το μηχάνημα, αν δεν καταφέρεις κάτι, θα με ενδιέφερε να το δω. Από βδομάδα όμως, γιατί τρέχω...

10 διαφορετικα καλωδια εχω δοκιμασει. Ειχε 2 δισκους πανω ο ενας με το λειτουργικο win7. Την μια μερα ολα καλα την επομενη οταν το εκκινησα παρουσιαστηκε το προβλημα. Οποτε θελεις. Θελω να το κρατησω το πισακι γτ ειναι πολυ καλο στα κυβικα του και για τα χρονια του, για κατεβαστηρι οτι πρεπει

11 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Δοκιμασα κι αυτο και csmos με το τσαμπερακι και την μπαταρια εβγαλα.  Στην pci-e εχω την καρτα γραφικων. Δεν εχω ιδεα απο κοντρολλερ αν υπαρχουν σε pci και bootable. Βολικη περιπτωση αν μπορω να βαλω 2 δισκους. Καθοδιγισε με αν μπορεις πως τον ψαχνω?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

10 διαφορετικα καλωδια εχω δοκιμασει. Ειχε 2 δισκους πανω ο ενας με το λειτουργικο win7. Την μια μερα ολα καλα την επομενη οταν το εκκινησα παρουσιαστηκε το προβλημα. Οποτε θελεις. Θελω να το κρατησω το πισακι γτ ειναι πολυ καλο στα κυβικα του και για τα χρονια του, για κατεβαστηρι οτι πρεπει

Δοκίμασε μέσα από το bios, σε κάθε δίσκο, να απενεργοποιήσεις το SMART. Μετά save and exit, και δες αν τα βρεις.

ΑΝ τα βρει, είναι πρόβλημα δίσκων.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Chris2756 είπε

Δεν εχω ιδεα απο κοντρολλερ αν υπαρχουν σε pci και bootable. Βολικη περιπτωση αν μπορω να βαλω 2 δισκους. Καθοδιγισε με αν μπορεις πως τον ψαχνω?

DELOCK 89270 είναι bootable είναι λίγο ακριβός όμως δεν ξέρω αν συμφέρει με λίγο παραπάνω παίρνεις την φθηνότερη AM4 m/b.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, snbblp είπε

Δοκίμασε μέσα από το bios, σε κάθε δίσκο, να απενεργοποιήσεις το SMART. Μετά save and exit, και δες αν τα βρεις.

Το εκανα παλι δεν τους βρισκει. Μαλλον η μητρικη ειναι γιατι ουτε το χαεακτηριστικο μπιπ της εκκινησης δεν κανει. Αν βρω καμια να υποστηριζει socket 775 και ddr2 μνημες εχει καλως. Εριξα μια ματια για μετ/νες (Στοκαντζιδικο) βρικα αλλα  50-70 Ε, δεν νομιζω οτι συμφερει. Το e-shop εχει καινουργια με 90 που υποστηριζει LGA 775  ddr2  ddr3 + LAN/Audio/VGA ενσωματομενες. Ευχαριστω για την Συμβουλη παντως

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Το εκανα παλι δεν τους βρισκει. Μαλλον η μητρικη ειναι γιατι ουτε το χαεακτηριστικο μπιπ της εκκινησης δεν κανει. Αν βρω καμια να υποστηριζει socket 775 και ddr2 μνημες εχει καλως. Εριξα μια ματια για μετ/νες (Στοκαντζιδικο) βρικα αλλα  50-70 Ε, δεν νομιζω οτι συμφερει. Το e-shop εχει καινουργια με 90 που υποστηριζει LGA 775  ddr2  ddr3 + LAN/Audio/VGA ενσωματομενες. Ευχαριστω για την Συμβουλη παντως

Αν βρούμε τρόπο μεταφοράς. θα βολευτούμε και οι δυο. Κάτσε να το προσπαθήσουμε.

Χάρηκα για την γνωριμία.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

DELOCK 89270 είναι bootable είναι λίγο ακριβός όμως δεν ξέρω αν συμφέρει με λίγο παραπάνω παίρνεις την φθηνότερη AM4 m/b.

O Κοντρολερ λεει ειναι pci-e δλδ μπαινει στο σλοτ της καρτασ γραφικων? Το m/b που αναφερεις ειναι για  AMD. Πως θα κουμποσει Intel core2duo?

12 ώρες πριν, snbblp είπε

Το εκανα και παλι sata not detected. Και τους 5 δισκους τους δοκιμασα σε αλλο PC και δουλευουν κανονικα  bios/windows

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

O Κοντρολερ λεει ειναι pci-e δλδ μπαινει στο σλοτ της καρτασ γραφικων? Το m/b που αναφερεις ειναι για  AMD. Πως θα κουμποσει Intel core2duo?

Το εκανα και παλι sata not detected. Και τους 5 δισκους τους δοκιμασα σε αλλο PC και δουλευουν κανονικα  bios/windows

Η μητρική σου έχει 3 x PCIe x1 slots εκεί μπορείς να βάλεις τον controller.Για το AM4 m/b που είπα προφανώς θα χρειαστείς και cpu και ram ,ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και αναβάθμιση τι νόημα έχει να πάρεις m/b 775 πάλι (αν την βρεις κιόλας και μεταχειρισμένη).

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Η μητρική σου έχει 3 x PCIe x1 slots εκεί μπορείς να βάλεις τον controller.Για το AM4 m/b που είπα προφανώς θα χρειαστείς και cpu και ram ,ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να κάνεις και αναβάθμιση τι νόημα έχει να πάρεις m/b 775 πάλι (αν την βρεις κιόλας και μεταχειρισμένη).

Ok εννοεις τισ 2  "μικρες" pci-e εκτος αυτης που ειναι η vga. Αναβαθμιση δεν χρειαζομαι γιατι πριν 5 μερες εστεισα νεο PC   i5 10400 , geforce gtx 1660, ssd, 32 gb ram και τα σχετικα μοντερνα καλουδια. Αυτον τον θελω για κατεβαστηρι και για 2ο γενικοτερα κι επιδει τον εχω πανω απο 15 χρονια, μετ/νη m/b για να μην πανε χαμενα τα υπολοιπα εξαρτηματα, η εναν κοντρολερ, μηπως μπορεσω να βαλω 2 δισκους πανω του. Πιστευω καπου θα βρω η το ενα η το αλλο. Ευχαριστω για τις ιδεες παντως και για τον χρονο σου

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...