Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Υπάρχουν ΑΣΠΑΙΤΕ στην Ελλάδα όπως τις ΣΑΠΠΕΣ, Μυτιλήνη που τους παίρνουν όλους. το θεμα ΔΕΝ είναι αυτό. Αλλά αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο άλλα ( Ε.Ο.Π.Ε.Π , Διδακτορικό) τότε δεν αξίζει να το κάνει κάποιος

είναι απλά σεμινάριο για την παιδαγωγική επάρκεια. το ιδιο είναι και η πιστοποίηση του εοππεπ στην εκπαίδευση ενηλίκων. είναι επάρκεια για όσους δεν τ δινει το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό και είναι υποχρεωτική για τα σχολεία και τα ιεκ αντίστοιχα.  δηλαδή και διδακτορικό να έχεις αν δεν έχεις επάρκεια μενεις πίσω στους πίνακες και σε παίρνουν αν μείνουν κενά από οσους έχουν επάρκεια. είναι χρήσιμα δηλαδή μόνο στην εκπαίδευση -όχι στην τριτοβάθμια, εκεί δε χρειάζονται αυτα αλλά το διδακτορικό. αξίζει να το κάνεις ΜΟΝΟ αν έχεις στόχο την εκπαίδευση. αν δεν εχεις ονειρο ζωης να γινεις εκπαιδευτικός στο ελληνικό σχολείο, να γυρίσεις τα μισα νησια και όλα τα απομακρυσμένα χωριά, να διδάσκεις πληροφορική  σε σχολεία που δεν έχουν υπολογιστες κλπ τότε ναι πήγαινε. σε κδαπ αν σε πάρουν πχ για ρομποτική είσαι σίγουρος ότι χρειάζεται επάρκεια? τελος ρώτησε στη σχολή σου αν μπορεις οσο ακόμα είσαι φοιτητης στο μεταπτυχιακό να παρακολουθήσεις κύκλο μαθηματων που δίνει εκπαιδευτικη  επάρκεια. γενικά στην πληροφορική έχεις μεγάλο ευρος επιλογων για να αναλώνεσαι στην εκπαίδευση σε μια χώρα που την υποβαθμίζει συνεχώς. 

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι ανάλογα την ειδικότητα σου. δηλαδη τη σχολη που εχεις τελειωσει

Εγώ που τελείωσα ΛΟΧΡΗ σε ΤΕΙ, μας βαζουν πλεον μαζι με τους Πανεπιστημιακους στην ειδικότητα ΠΕ80. και έχω και μαστερ, με 2 ξενες γλωσσες 

Η αλήθεια είναι ότι δεν διορίζονται εύκολα στην ειδικοτητά μας. Έχει πολλους οικονομολόγους και γενικά από τότε που πήγαν και τις σχολές ΤΕΙ εκεί, γίνεται ο κακός χαμός. Υπάρχουν τουλαχιστον 50 σχολές στην Ελλάδα που ειναι οικονομικές. Αν αποφοιτούν από εκεί 300 ατομα το χρονο και κανουν οι μισοι τη παιδαγωγικη επαρκεια της ΑΣΠΑΙΤΕ, αντε να πω οι 100, αυτοματως εχουν μπει 100 οικονομολόγοι στον ΑΣΕΠ και περιμενουν, όπου εκεί παιζει ρολο το προσοντολόγιο. Μεταπτυχιακα- ξενες γλωσσες και προυπηρεσια στην εκπαιδευση.

ΑΝ σ αρεσουν οι περιοδειες-ταξιδια και γενικα τα tour κανε την και αν διοριστεις θα γυρισεις ολη την Ελλαδα , για να μαζεψεις μορια μπας και σε 10 χρονια αν εισαι απο Αθηνα ή Θεσσαλονικη διοριστεις στο μέρος σου

Έχει όμως και ειδικότητες που όταν το τελειώσουν το προγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, διοριζονται αυτοματα ως αναπληρωτες-ωρομισθιοι. Πχ έχω μια φιλη οδοντοτεχνιτρια , τελειωσε το προγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, εχει 2 ξενες γλωσσες και διοριστηκε αυτοματα σε ΕΠΑΛ όπως και κάθε χρόνο διορίζεται. Ή ας πουμε απο μια σχολή καλών τεχνών. Αυτοί γενικά διορίζονται αυτόματα.

Τώρα κάτι σχολές πληροφορική, οικονομικό, γίνεται ο κακός χαμός με τόσους υποψηφιους, τοσα ακαδημαικα προσοντα, και ειναι παρα πολυ δυσκολα τα πραγματα. Δεν ειναι μονο οτι θα σε διορισουν καπου. Είναι ότι θα αναγκαστείς να μπαινεις σε διαδικασιες επιπλεον εξοδων. Το μονο θετικο ειναι οτι μηνας μπει μηνας βγει θα παιρνεις το 1000αρικο και τους μηνες που δνε θα δουλευεις και θα εισαι στην ανεργια θα παιρνεις το επιδομα.

Για το διδακτορικο που προαναφέρθηκε παραπανω, έχω φιλο που εκανε αιτησεις να διδασκει σε δημοσια ιεκ και τον πηραν χωρις να εχει τελειωσει την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αυτο που αξιζει για μενα γαρ ειναι η παιδαγωγικη επαρκεια των ενηλικων 

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/12/2020 στις 4:40 ΜΜ, m.gial είπε

Είναι ανάλογα την ειδικότητα σου. δηλαδη τη σχολη που εχεις τελειωσει

Εγώ που τελείωσα ΛΟΧΡΗ σε ΤΕΙ, μας βαζουν πλεον μαζι με τους Πανεπιστημιακους στην ειδικότητα ΠΕ80. και έχω και μαστερ, με 2 ξενες γλωσσες 

Η αλήθεια είναι ότι δεν διορίζονται εύκολα στην ειδικοτητά μας. Έχει πολλους οικονομολόγους και γενικά από τότε που πήγαν και τις σχολές ΤΕΙ εκεί, γίνεται ο κακός χαμός. Υπάρχουν τουλαχιστον 50 σχολές στην Ελλάδα που ειναι οικονομικές. Αν αποφοιτούν από εκεί 300 ατομα το χρονο και κανουν οι μισοι τη παιδαγωγικη επαρκεια της ΑΣΠΑΙΤΕ, αντε να πω οι 100, αυτοματως εχουν μπει 100 οικονομολόγοι στον ΑΣΕΠ και περιμενουν, όπου εκεί παιζει ρολο το προσοντολόγιο. Μεταπτυχιακα- ξενες γλωσσες και προυπηρεσια στην εκπαιδευση.

ΑΝ σ αρεσουν οι περιοδειες-ταξιδια και γενικα τα tour κανε την και αν διοριστεις θα γυρισεις ολη την Ελλαδα , για να μαζεψεις μορια μπας και σε 10 χρονια αν εισαι απο Αθηνα ή Θεσσαλονικη διοριστεις στο μέρος σου

Έχει όμως και ειδικότητες που όταν το τελειώσουν το προγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, διοριζονται αυτοματα ως αναπληρωτες-ωρομισθιοι. Πχ έχω μια φιλη οδοντοτεχνιτρια , τελειωσε το προγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ, εχει 2 ξενες γλωσσες και διοριστηκε αυτοματα σε ΕΠΑΛ όπως και κάθε χρόνο διορίζεται. Ή ας πουμε απο μια σχολή καλών τεχνών. Αυτοί γενικά διορίζονται αυτόματα.

Τώρα κάτι σχολές πληροφορική, οικονομικό, γίνεται ο κακός χαμός με τόσους υποψηφιους, τοσα ακαδημαικα προσοντα, και ειναι παρα πολυ δυσκολα τα πραγματα. Δεν ειναι μονο οτι θα σε διορισουν καπου. Είναι ότι θα αναγκαστείς να μπαινεις σε διαδικασιες επιπλεον εξοδων. Το μονο θετικο ειναι οτι μηνας μπει μηνας βγει θα παιρνεις το 1000αρικο και τους μηνες που δνε θα δουλευεις και θα εισαι στην ανεργια θα παιρνεις το επιδομα.

Για το διδακτορικο που προαναφέρθηκε παραπανω, έχω φιλο που εκανε αιτησεις να διδασκει σε δημοσια ιεκ και τον πηραν χωρις να εχει τελειωσει την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Αυτο που αξιζει για μενα γαρ ειναι η παιδαγωγικη επαρκεια των ενηλικων 

Αυτό ακριβώς. Εξαρτάται από την ειδικότητα. Εγώ έχει 10 χρονια που τελειωσα νοσηλευτικη αλλα δεν το εξασκησα ποτε το πτυχίο καθως κανω αλλες δουλειες. Όταν εμαθα ομως για θεσμό σχολικου νοσηλευτη και είδα ότι βολεύει τρελά το ωράριο και συνδιάζεται με τις υπόλοιπες δουλειές μου (5 ωριτσες το πρωι) πήγα πηρα την επαρκεια και κατευθειαν δουλευω από την αρχη της χρονιας διπλα στο σπιτι μου οπου θελω. Χωρίς τίποτα άλλο. Ούτε γλώσσες ούτε Μεταπτυχιακό. Αυτά τα πήρα μετά τις αιτήσεις και το κλείδωμα των πινάκων και θα τα δηλώσω το 2022 που θα ξαναανοίξουν οι αιτήσεις για τους πίνακες.
Θα μπορούσα να δουλέψω και σαν καθηγητής σε ΕΠΑΛ αλλά είναι πιο κουραστικό να διδάσκω εφήβους και θέλει προετοιμασία και στο σπίτι και δεν έχω τον χρόνο. 

Και στους Κοινωνικους λειτουργους και στους ψυχολογους ειναι το ιδιο. Και σε εργοθεραπευτες επίσης και Λογοθεραπευτές. Όλοι αυτοί με επάρκεια δουλεύουν κατευθείαν σε σχολεία σαν Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.  

Φιλαρακι που τελειωσαμε μαζι την επαρκεια παντως και αυτος ειναι Πληροφορικης..κάνοντας φέτος πρωτη φορά τα χαρτιά του δουλεψε φετος κατευθειαν 
απ΄την αρχή της χρονιάς στη Νάξο σε δημοτικό πλήρους ωραρίου. Γενικά είχε πολλά μέρη που θα μπορούσε να περάσει κοιτώντας μετά τους πίνακες. Και Κρήτη σε μεγάλες πόλεις απλά δεν τα έβαλε ψηλά. 
Αν μάλιστα έβαζε μονο Θεσσαλονικη ή Αθήνα θα τον πέρνανε και εκεί απλά όχι απ΄την αρχή της χρονιάς τον Σεπτέμβριο αλλά τέλη Οκτωβριου. 
Απλά ήθελε πρωτοβάθμια και όχι δευτεροβάθμια και ήθελε να δουλέψει όσο νωρίτερα γίνεται για τα μόρια. 

ΥΓ. Να σε διορθώσω οτι δεν ειναι διορισμος ειναι πρόσληψη. Διορισμός  στο δημοσιο είναι οταν γίνεσαι μόνιμος.
Αναπληρωτής ή ωρομισθιος ειναι πρόσληψη με σύμβαση ορισμενου χρόνου (μεχρι τελος της σχολικης χρονιας δλδ)

Στις 24/8/2020 στις 3:57 ΜΜ, airtrelomike13 είπε

Γενικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι χρήσιμο για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μόνο. Όχι για να βρεις δουλειά εκεί έξω. Και γενικά έχω την εντύπωση κάποιος στην εκπαίδευση που θα έρθει με Διδακτορικό και ας μην έχει ΑΣΠΑΙΤΕ , τότε θα φάει λάχανο αυτόν που έχει ασπαιτε, μιας και το διδακτορικό εκτός από μορία δίναι και διδακτική επάρκεια. ΔΕΝ ξέρω αν μπορείς να διδάξεις σε ενήλικες με την ΑΣΠΑΙΤΕ

Το διδακτορικό δεν δίνει επάρκεια. Μόνο το ΕΠΠΑΙΚ ή μεταπτυχιακό στις επιστήμες της Αγωγής δίνουν επάρκεια. Η επάρκεια δίνει ΠΡΟΤΑΞΗ στους πίνακες. 
Δεν πα να έχει ο άλλος 10 χρόνια προυπηρεσία αν δεν εχει επαρκεια και εσύ έχεις τον περνάς. Αν κάποιος εχει 2 διδακτορικα και συ απλά επάρκεια πάλι τον περνάς. 

Είναι ξεχωριστοί πίνακες.
Ο κύριος [για οσους εχουν επαρκεια και ανταγωνιζονται μεταξυ τους μετα με τα υπολοιπα προσοντα τους (προυπηρεσια-μεταπτυχιακ-γλωσσες κτλ)] και ο επικουρικούς μετά όπου αρχίζουν να παίρνουν από αυτόν άτομα αφού εξαντληθεί πρώτα ο κύριος πίνακας. 

Επεξ/σία από Backpacker
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Backpacker είπε

Αυτό ακριβώς. Εξαρτάται από την ειδικότητα. Εγώ έχει 10 χρονια που τελειωσα νοσηλευτικη αλλα δεν το εξασκησα ποτε το πτυχίο καθως κανω αλλες δουλειες. Όταν εμαθα ομως για θεσμό σχολικου νοσηλευτη και είδα ότι βολεύει τρελά το ωράριο και συνδιάζεται με τις υπόλοιπες δουλειές μου (5 ωριτσες το πρωι) πήγα πηρα την επαρκεια και κατευθειαν δουλευω από την αρχη της χρονιας διπλα στο σπιτι μου οπου θελω. Χωρίς τίποτα άλλο. Ούτε γλώσσες ούτε Μεταπτυχιακό. Αυτά τα πήρα μετά τις αιτήσεις και το κλείδωμα των πινάκων και θα τα δηλώσω το 2022 που θα ξαναανοίξουν οι αιτήσεις για τους πίνακες.
Θα μπορούσα να δουλέψω και σαν καθηγητής σε ΕΠΑΛ αλλά είναι πιο κουραστικό να διδάσκω εφήβους και θέλει προετοιμασία και στο σπίτι και δεν έχω τον χρόνο. 

Και στους Κοινωνικους λειτουργους και στους ψυχολογους ειναι το ιδιο. Και σε εργοθεραπευτες επίσης και Λογοθεραπευτές. Όλοι αυτοί με επάρκεια δουλεύουν κατευθείαν σε σχολεία σαν Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό.  

Φιλαρακι που τελειωσαμε μαζι την επαρκεια παντως και αυτος ειναι Πληροφορικης..κάνοντας φέτος πρωτη φορά τα χαρτιά του δουλεψε φετος κατευθειαν 
απ΄την αρχή της χρονιάς στη Νάξο σε δημοτικό πλήρους ωραρίου. Γενικά είχε πολλά μέρη που θα μπορούσε να περάσει κοιτώντας μετά τους πίνακες. Και Κρήτη σε μεγάλες πόλεις απλά δεν τα έβαλε ψηλά. 
Αν μάλιστα έβαζε μονο Θεσσαλονικη ή Αθήνα θα τον πέρνανε και εκεί απλά όχι απ΄την αρχή της χρονιάς τον Σεπτέμβριο αλλά τέλη Οκτωβριου. 
Απλά ήθελε πρωτοβάθμια και όχι δευτεροβάθμια και ήθελε να δουλέψει όσο νωρίτερα γίνεται για τα μόρια. 

ΥΓ. Να σε διορθώσω οτι δεν ειναι διορισμος ειναι πρόσληψη. Διορισμός  στο δημοσιο είναι οταν γίνεσαι μόνιμος.
Αναπληρωτής ή ωρομισθιος ειναι πρόσληψη με σύμβαση ορισμενου χρόνου (μεχρι τελος της σχολικης χρονιας δλδ)

Το διδακτορικό δεν δίνει επάρκεια. Μόνο το ΕΠΠΑΙΚ ή μεταπτυχιακό στις επιστήμες της Αγωγής δίνουν επάρκεια. Η επάρκεια δίνει ΠΡΟΤΑΞΗ στους πίνακες. 
Δεν πα να έχει ο άλλος 10 χρόνια προυπηρεσία αν δεν εχει επαρκεια και εσύ έχεις τον περνάς. Αν κάποιος εχει 2 διδακτορικα και συ απλά επάρκεια πάλι τον περνάς. 

Είναι ξεχωριστοί πίνακες.
Ο κύριος [για οσους εχουν επαρκεια και ανταγωνιζονται μεταξυ τους μετα με τα υπολοιπα προσοντα τους (προυπηρεσια-μεταπτυχιακ-γλωσσες κτλ)] και ο επικουρικούς μετά όπου αρχίζουν να παίρνουν από αυτόν άτομα αφού εξαντληθεί πρώτα ο κύριος πίνακας. 

Η πληροφορική είναι ένα μάθημα που διδάσκεται τόσο στα δημοτικκα, όσο στα γυμνασια, στα λυκεια, στα επαλ, στα δημοσια ΙΕΚ, παντού. Γι αυτό έχει θέσεις και διορίστηκε ο φίλος μου.

Εμένα η ειδικοτητά μου έρχεται από 50 σχολές οικονομικών, ανήκουμε στο ΠΕ80, και γίνεται ο κακός χαμός. Εγώ δεν έχω μάθημα οικονομικό στα δημοτικά για να μπορώ να διδάξω. Οπότε αν δεν κανω απατώμαι, είμαι σε ένα μάθημα στα γυμνασια, σε ενα μαθημα στη α λυκειου και στο ΑΟΘ στη Γ λυκειου. Το μονο μου πλεονέκτημα ειναι να με πάνε σε ΕΠΑΛ που εκεί παίζουν οι ειδικότητες και εκεί θα έχω σούμα, αλλά και πάλι γίνεται χαμός. Οπότε οι πιθανότητες να διοριστώ στη ζωή μου είναι μηδαμινές έως ελάχιστες. 

Ωστόσο από περιέργεια θα τελειώσω το ΕΠΠΑΙΚ και θα κάνω τα χαρτιά μου για την εκπαίδευση να δω πως θα παει. Θα δηλώσω όλη την Ελλάδα.

Ότι και αν είναι δεν χαλάει κανέναν. ΑΚομα και αναπληρωτής ή ωρομισθιος να εισαι, καθεσαι γιορτες, καλοκαιρι παιρνεις ανεργια και τσιμπας το 1000ακι ενα 8μηνο. Δεν το θεωρω καθολου κακο. Και επειδη εχω και μια ειδικοτητα που διδασκεται και στα φροντιστηρια, δουλευω και εκεί ή στα ιεκ. Το θεμα ειναι οσον αφορα το σχολειο να καταφέρω να διοριστώ στην ειδικοτητά μου.

ΑΥτά που λες περί των ειδικοτήτων που προανέφερες, τους διορίζουν και μάλιστα πολύ εύκολα. Ξέρω κοπέλα που τελειωσε πρωτο πτυχιο φιλοσοφικη σχολη, δευτερο πτυχιο καλων τεχνων και ειναι διορισμενη σε δημοτικο. Καθε χρονο διοριζεται. Τωρα τελιεωνει δευτερη ξενη γλωσσα, μεταπτυχιακο και τον εδεσε το γαιδαρο της.

Απο εκει και περα μη το ψαχνεις. Μονο ενας γραπτος διαγωνισμος θα μας σώσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...