airtrelomike13 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Γεια σας Θέλω να ρωτήσω κάτι. Ενδιαφέρομαι να κάνω αίτηση για το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ. Φέτος τελειώνω και το μάστερ μου, συγκεκριμένα το Φεβρουάριο του 2021 που λήγει και το εξάμηνο που αφορά τη πτυχιακή εργασία. Σε περίπτωση που επιλεχθώ ως επιτυχών στο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ και έχω και τη πτυχιακή εργασία του μεταπτυχιακού, θεωρείται ότι μπορώ να τα προλάβω αυτά και τα δύο μαζί? Το έχει συνδυάσει ποτέ κάποιος?
Ribopaido Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Φίλος με μεταπτυχιακό του παδα που έτρεχε το ΕΠΠΑΙΚ δεν τα προλάβαινε τόσο και έμεινε στο πρώτο πίσω ένα εξάμηνο. Έχει γίνει αρκετά απαιτητικό το εππαικ , σχεδόν όπως ήταν τα μαθήματα στο προπτυχιακό που κάναμε.. Αν είναι μόνο η διπλωματική θεωρώ προλαβαίνεις όμως εκτός αν έχεις πάρει ένα άκρως ερευνητικό θέμα
velociraptoras Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Το ΕΠΑΙΚ έχει μεθήματα απογευατινα 3 ή 4 φορές την εβδομάδα. Είναι μεν απαιτητικό ειδικά αν δεν έχεις ήδη γνώσεις παιδαγωγικών αλλά αν σου έχει μείνει μόνο η πτυχιακή με σωστή οργάνωση χρόνου μπορείς να ανταπεξέλθεις
mikes prime Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Τελείωσα το ΕΠΑΙΚ πέρυσι. Υπήρχε συνάδελφος ο οποίος έκανε το διδακτορικό του και παράλληλα δούλευε. Υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι μόλις ξεκινούσαν το μεταπτυχιακό τους. Τα μαθήματα ήταν 3 φορές τη βδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 4-7:30. Οι εργασίες τους δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Θεωρώ ότι θα έχεις το χρόνο να τελειώσεις το Master. 1
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Στις 19/8/2020 στις 9:15 ΠΜ, Ribopaido είπε Φίλος με μεταπτυχιακό του παδα που έτρεχε το ΕΠΠΑΙΚ δεν τα προλάβαινε τόσο και έμεινε στο πρώτο πίσω ένα εξάμηνο. Έχει γίνει αρκετά απαιτητικό το εππαικ , σχεδόν όπως ήταν τα μαθήματα στο προπτυχιακό που κάναμε.. Αν είναι μόνο η διπλωματική θεωρώ προλαβαίνεις όμως εκτός αν έχεις πάρει ένα άκρως ερευνητικό θέμα Έχω πάρει πρακτικό θέμα Χρηματοοικονομική ανάλυση εταιρειών. Οπότε.. νομίζω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Εξάλλου, πλεον τα μαθηματα ειναι και σε εξ αποστάσεως μορφή με εξαίρεση δυο που θέλουν φυσική παρουσία. Νομίζω θα το ρισκάρω εφόσον με πάρουν Στις 21/8/2020 στις 11:59 ΠΜ, mikes prime είπε Τελείωσα το ΕΠΑΙΚ πέρυσι. Υπήρχε συνάδελφος ο οποίος έκανε το διδακτορικό του και παράλληλα δούλευε. Υπήρχαν και άλλοι οι οποίοι μόλις ξεκινούσαν το μεταπτυχιακό τους. Τα μαθήματα ήταν 3 φορές τη βδομάδα, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 4-7:30. Οι εργασίες τους δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Θεωρώ ότι θα έχεις το χρόνο να τελειώσεις το Master. Για πες πως σου φάνηκε;;; Θεωρείς ότι αξίζει το πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ και αν επιτρέπται τι έχεις τελειώσει ως bachelor? 1
mikes prime Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Ως Bachelor έχω τελειώσει Πληροφορική. Αν το δεις απο τη πλευρά οτι με 600 ευρώ συν κατι ψιλά σου ανοίγει τη πόρτα της εκπαίδευσης, ναι αξίζει. Κατά τα άλλα, πιστεύω είναι και τι καθηγητές θα πετύχεις. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να προσφέρουν και ενδιαφέρονται να μάθεις, υπάρχουν και οι κλασσικοί που μπαίνουν κάνουν το μάθημα, κοιμάσαι και φεύγεις. Δεν υπάρχει και τεράστια διαφορά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Εμένα προσωπικά κάτι μου έμεινε.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 3 λεπτά πριν, mikes prime είπε Ως Bachelor έχω τελειώσει Πληροφορική. Αν το δεις απο τη πλευρά οτι με 600 ευρώ συν κατι ψιλά σου ανοίγει τη πόρτα της εκπαίδευσης, ναι αξίζει. Κατά τα άλλα, πιστεύω είναι και τι καθηγητές θα πετύχεις. Υπάρχουν πολλοί που θέλουν να προσφέρουν και ενδιαφέρονται να μάθεις, υπάρχουν και οι κλασσικοί που μπαίνουν κάνουν το μάθημα, κοιμάσαι και φεύγεις. Δεν υπάρχει και τεράστια διαφορά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα. Εμένα προσωπικά κάτι μου έμεινε. Στο κλάδο σου δηλαδή, βλέπεις ότι έχεις προοπτικές να διοριστείς με τη παιδαγωγική επάρκεια ή σκέφτεσαι να το αξιοποιήσεις κάπως διαφορετικά
mikes prime Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 11 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Στο κλάδο σου δηλαδή, βλέπεις ότι έχεις προοπτικές να διοριστείς με τη παιδαγωγική επάρκεια ή σκέφτεσαι να το αξιοποιήσεις κάπως διαφορετικά Θεωρώ οτι προοπτικές δεν υπάρχουν, για τα επόμενα 5 χρόνια ίσως 10+ σίγουρα. Ίσως να το αξιοποιήσω διαφορετικά στο μέλλον. Φαντάσου ότι δεν μου ήταν απαραίτητο, απλά ήταν οι συγκυρίες που πήρα την απόφαση να το κάνω για να μην κάθομαι όλο το χειμώνα.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, mikes prime είπε Θεωρώ οτι προοπτικές δεν υπάρχουν, για τα επόμενα 5 χρόνια ίσως 10+ σίγουρα. Ίσως να το αξιοποιήσω διαφορετικά στο μέλλον. Φαντάσου ότι δεν μου ήταν απαραίτητο, απλά ήταν οι συγκυρίες που πήρα την απόφαση να το κάνω για να μην κάθομαι όλο το χειμώνα. Γενικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι χρήσιμο για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μόνο. Όχι για να βρεις δουλειά εκεί έξω. Και γενικά έχω την εντύπωση κάποιος στην εκπαίδευση που θα έρθει με Διδακτορικό και ας μην έχει ΑΣΠΑΙΤΕ , τότε θα φάει λάχανο αυτόν που έχει ασπαιτε, μιας και το διδακτορικό εκτός από μορία δίναι και διδακτική επάρκεια. ΔΕΝ ξέρω αν μπορείς να διδάξεις σε ενήλικες με την ΑΣΠΑΙΤΕ 1
mikes prime Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε Γενικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι χρήσιμο για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μόνο. Όχι για να βρεις δουλειά εκεί έξω. Και γενικά έχω την εντύπωση κάποιος στην εκπαίδευση που θα έρθει με Διδακτορικό και ας μην έχει ΑΣΠΑΙΤΕ , τότε θα φάει λάχανο αυτόν που έχει ασπαιτε, μιας και το διδακτορικό εκτός από μορία δίναι και διδακτική επάρκεια. ΔΕΝ ξέρω αν μπορείς να διδάξεις σε ενήλικες με την ΑΣΠΑΙΤΕ Σωστά! Φαντάσου ότι αν υπολογίσεις σε μόρια το χαρτί της ΑΣΠΑΙΤΕ σου δίνουν μόλις 1 μόριο! Μπροστά στο Διδακτορικό, είναι σεμινάριο η ΑΣΠΑΙΤΕ.
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, mikes prime είπε Σωστά! Φαντάσου ότι αν υπολογίσεις σε μόρια το χαρτί της ΑΣΠΑΙΤΕ σου δίνουν μόλις 1 μόριο! Μπροστά στο Διδακτορικό, είναι σεμινάριο η ΑΣΠΑΙΤΕ. Ε κοίτα, για να πας να διδάξεις σε ένα ΙΕΚ ( Δημόσιο ή Ιδιωτικό) είναι καλά. Δηλ το 500αρι το μηνα θα το βγαλεις και μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να δουλέψεις. Απλά υπάρχουν τόσα χαρτία που δίνουν την εν λόγω πιστοποίηση ( βλ. ΕΟΠΠΕΠ Παιδαγωγική επάρκεια ενηλίκων)
mikes prime Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Εννοείται οτι μπορείς να δουλέψεις. Μου έχουν προτείνει ήδη δουλειά σε Κέντρο Απασχόλησης, ιδιωτικό φυσικά. Άλλοι πάλι το χρησιμοποιούν στην εκπαίδευση για να διεκδικήσουν διοικητικές θέσεις. Ο καθένας το χρησιμοποιεί διαφορετικά
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, mikes prime είπε Εννοείται οτι μπορείς να δουλέψεις. Μου έχουν προτείνει ήδη δουλειά σε Κέντρο Απασχόλησης, ιδιωτικό φυσικά. Άλλοι πάλι το χρησιμοποιούν στην εκπαίδευση για να διεκδικήσουν διοικητικές θέσεις. Ο καθένας το χρησιμοποιεί διαφορετικά Μα έχω φίλο σκέψου που το έκανε με πτυχιο Ειδικης αγωγής ( προπτυχιακό), είχε μάστερ σε κατι με κοινωνιολογία και το έκανε γιατί μου έλεγε δεν ξέρεις ποτέ τι άλλο θα ζητήσουν Είχα καθηγητή που τελείωσε τει πληροφορικής με μάστερ στη πολιτισμική και ήταν σε σχολείο αρκετά χρόνια, και έκανε ΑΣΠΑΙΤΕ και με το που την τελείωσε , έγινε Διευθυντής. Στο κέντρο απασχόλησης, είναι καλά εκεί? Εννοώ με τα χρήματα που σου προσφέρουν είσαι ικανοποιημένος?
velociraptoras Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Γενικά αυτό που κατάλαβα είναι ότι είναι χρήσιμο για την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ μόνο. Όχι για να βρεις δουλειά εκεί έξω. Και γενικά έχω την εντύπωση κάποιος στην εκπαίδευση που θα έρθει με Διδακτορικό και ας μην έχει ΑΣΠΑΙΤΕ , τότε θα φάει λάχανο αυτόν που έχει ασπαιτε, μιας και το διδακτορικό εκτός από μορία δίναι και διδακτική επάρκεια. ΔΕΝ ξέρω αν μπορείς να διδάξεις σε ενήλικες με την ΑΣΠΑΙΤΕ με ασπαιτε προηγείσαι στους πίνακες, ασχετα αν δινουν μονο ένα μόριο, αν η σχολή που τελειωσες δινει παιδαγωγική επάρκεια. αν καποιος έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση - και όχι σε άλλο κλάδο- δε χρειάζεται ασπαίτε. αν το μεταπτυχιακό είναι αλλού χρειάζεται. για την εκπαίδευση ενηλίκων χρειάζεσαι την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ. αν δεν έχεις 150 ωρες διδακτική εμπειρία πρέπει να παρακολουθήσεις σεμινάριο και μετά να δώσεις εξετάσεις για την πιστοποίηση. Αλλιως μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων. Μόλις τώρα, airtrelomike13 είπε Μα έχω φίλο σκέψου που το έκανε με πτυχιο Ειδικης αγωγής ( προπτυχιακό), είχε μάστερ σε κατι με κοινωνιολογία και το έκανε γιατί μου έλεγε δεν ξέρεις ποτέ τι άλλο θα ζητήσουν Είχα καθηγητή που τελείωσε τει πληροφορικής με μάστερ στη πολιτισμική και ήταν σε σχολείο αρκετά χρόνια, και έκανε ΑΣΠΑΙΤΕ και με το που την τελείωσε , έγινε Διευθυντής. Στο κέντρο απασχόλησης, είναι καλά εκεί? Εννοώ με τα χρήματα που σου προσφέρουν είσαι ικανοποιημένος? τα τελευταία χρόνια επειδή κανουν αιτήσεις και άτομα που δεν το έχουν ανάγκη δυστυχως η πιθανότητα να κληρωθεί κάποιος είναι πολύ μικρή. 3 φορές έχω κάνει αίτηση και τις 3 απ΄έξω. 16 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε Ε κοίτα, για να πας να διδάξεις σε ένα ΙΕΚ ( Δημόσιο ή Ιδιωτικό) είναι καλά. Δηλ το 500αρι το μηνα θα το βγαλεις και μπορείς να κάνεις και κάτι άλλο. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να δουλέψεις. Απλά υπάρχουν τόσα χαρτία που δίνουν την εν λόγω πιστοποίηση ( βλ. ΕΟΠΠΕΠ Παιδαγωγική επάρκεια ενηλίκων) 17 μικτά η ώρα ήταν πριν μερικά χρόνια στα ΙΕΚ...είσαι ωρομίσθιος κι ανάλογα πόσα μαθήματα σου αναθέτουν βγάζεις και τα αντίστοιχα. εδώ προηγούνται όσοι έχουν εκπαιδευτική επάρκεια ενηλίκων καθώς και όσοι διαθέτουν το χώρο της επιχείρησης τους (κομμωτήριο, τυροκομείο κλπ) για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών,
airtrelomike13 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 16 λεπτά πριν, velociraptoras είπε με ασπαιτε προηγείσαι στους πίνακες, ασχετα αν δινουν μονο ένα μόριο, αν η σχολή που τελειωσες δινει παιδαγωγική επάρκεια. αν καποιος έχει μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση - και όχι σε άλλο κλάδο- δε χρειάζεται ασπαίτε. αν το μεταπτυχιακό είναι αλλού χρειάζεται. για την εκπαίδευση ενηλίκων χρειάζεσαι την πιστοποίηση εκπαιδευτικής επάρκειας του ΕΟΠΠΕΠ. αν δεν έχεις 150 ωρες διδακτική εμπειρία πρέπει να παρακολουθήσεις σεμινάριο και μετά να δώσεις εξετάσεις για την πιστοποίηση. Αλλιως μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση ενηλίκων. τα τελευταία χρόνια επειδή κανουν αιτήσεις και άτομα που δεν το έχουν ανάγκη δυστυχως η πιθανότητα να κληρωθεί κάποιος είναι πολύ μικρή. 3 φορές έχω κάνει αίτηση και τις 3 απ΄έξω. 17 μικτά η ώρα ήταν πριν μερικά χρόνια στα ΙΕΚ...είσαι ωρομίσθιος κι ανάλογα πόσα μαθήματα σου αναθέτουν βγάζεις και τα αντίστοιχα. εδώ προηγούνται όσοι έχουν εκπαιδευτική επάρκεια ενηλίκων καθώς και όσοι διαθέτουν το χώρο της επιχείρησης τους (κομμωτήριο, τυροκομείο κλπ) για την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών, Υπάρχουν ΑΣΠΑΙΤΕ στην Ελλάδα όπως τις ΣΑΠΠΕΣ, Μυτιλήνη που τους παίρνουν όλους. το θεμα ΔΕΝ είναι αυτό. Αλλά αν το συγκεκριμένο πρόγραμμα ΕΠΠΑΙΚ, δεν είναι τόσο σημαντικό όσο άλλα ( Ε.Ο.Π.Ε.Π , Διδακτορικό) τότε δεν αξίζει να το κάνει κάποιος
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα