Προς το περιεχόμενο

Μητροπολιτικό κολλέγιο και ΓΠΑ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, mxpert είπε

Ως απόφοιτος του τμήματος και εργαζόμενος σε σχετικό αντικείμενο, θέλω να σου επισημάνω 2 πράγματα:

1) τα μαθήματα που κάνουμε είναι εξαιρετικά πολλά, ΑΛΛΑ μακροπρόθεσμα μου έχουν χρειαστεί όλα....όλα όμως ! (...και δεν έχω πολλά χρόνια στον κλάδο)

2) το τμήμα - αντικείμενο σπουδών είναι αρκετά δύσκολο και προχωρημένου επιπέδου και πρέπει πραγματικά να το αγαπάς για να το βγάλεις... αν μπήκες στο τμήμα από σπόντα..ή λάθος, σου προτείνω να φύγεις τρέχοντας γιατί πραγματικά θα φτύσεις αίμα να το τελειώσεις και κατόπιν, δεν θα σου αρέσουν τα (ευτυχώς πολλά) αντικείμενα απασχόλησης

Τα εργασιακά δικαιώματα ενός πτυχίου ελληνικού πανεπιστημίου είναι πάντως σαφώς περισσότερα και επιπλέον το "όνομα" που έχει το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο μετράει πολύ στην αγορά εργασίας. Το "παρωχημένο" είναι πραγματικά άστοχος χαρακτηρισμός...

Αυτό ακριβώς φίλε μου. Πολύ σωστά τα είπες.

Σαν τα ΑΕΙ δεν έχει στην Ελλάδα, και οι άλλοι ας λένε ό,τι θέλουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/8/2020 στις 3:50 ΜΜ, JohnGTA είπε

Είσαι πολύ μπερδεμένη το καταλαβαίνω.

Κατά κανόνα, δεν πρέπει να πληρώνεις για την εκπαίδευση σου. Είτε είναι προ είτε είναι μεταπτυχιακή. Τα πανεπιστήμια, και δη τα κολλέγια, που ζητάνε λεφτά για πτυχίο προφανώς και δεν τα παίρνουν τόσο σοβαρά στο εξωτερικό για δουλειές και δημιουργούνται κολλήματα όσον αφορά τα δικαιώματα. Πρόταση δική μου: Μείνε στο τμήμα σου, στρώσε κώλο και βγάλτο. Θα το δεις αλλιώς αν προχωρήσεις λίγο.

Άκυρο, πώς μπορείς να λες ότι ένα πανεπιστήμιο είναι "παρωχημένο" όταν δεν έχεις υπάρξει στην αγορά εργασίας του αντικειμένου σου ώστε να ξέρεις τι παίζει και τι όχι;

Γιάννη έχω την εντύπωση ότι είσαι σύριζα  η delusional, οταν μου λες δεν πρεπει να πληρώνω για την εκπαίδευση τα φροντιστήρια τι ειναι ? θα σε πω εγω δωρεαν πτυχειο τρομπες σαν κι εσενα εχω δει άπειρους , 4 χρόνια πες σχολη , παμε το πραγματικό κόστος της δωρεάν σχολής μάγκες , ενοίκιο δέσμη συμβολαίου πες το εχεις 4 χρονια απο 300ευρω = 14400 μονο το ενοικιο ! παμε και τα εξοδα δια βίωσης δεν θες και μια 200 και λιγα ειπα αλλα πες 200 δλδ 6,6 ευρω τ μερα anywho...7200 4 χρονια 9 μηνες πες τα καλοκαιρια θα φεύγεις  σύνολο ??? 21600 για την δωρεάν παιδια μαγκες , εστίες ? ναι πανε κοιμήσου με το λεσιάρη πακιστανό η αριστερό.Μια χαρα αναγνώριση εχουν και μάλιστα ξέρω άτομα από την βιοϊατρική που κάνουν μεταπτυχιακά στο ΑΠΘ  που κανονικα δεν εχουν ¨Ακαδημαϊκή Αναγνώριση ¨ομως εχουν επαγγελματικη.'

Στην Ελλάδα βέβαια τίποτα δεν είναι απλό. Κι επειδή θέλουμε να είμαστε Ευρώπη αλλά μόνο εκεί που συμβαδίζει με τα στενά συμφέροντα μας, έχουμε υιοθετήσει ένα μοναδικό καθεστώς. Τα κολέγια λειτουργούν ελεύθερα, απλώς δεν τα αναγνωρίζουμε. Είναι ελεύθερα γιατί η Ευρώπη είναι μια οικονομία της ελεύθερης αγοράς. Αλλά δεν τα αναγνωρίζουμε διότι τα ακαδημαϊκά προσόντα είναι υπόθεση κάθε χώρας κι σ εμάς δεν αρέσει ο ανταγωνισμός του κάθε ιδιώτη. Επειδή όμως το νερό θα βρει τρύπα να περάσει, κι επειδή οι Ευρωπαίοι δεν είναι χαζοί να μην αξιοποιήσουν μια τόσο υπαρκτή ζήτηση για τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχουμε το υβρίδιο των σπουδών στην Ελλάδα με πτυχία από την αλλοδαπή.Αντίθετα από ότι υποστηρίζεται, αυτό δεν συμβαίνει για να πάρουν πτυχία όσοι δεν το αξίζουν κι έχουν λεφτά. Αυτοί που έχουν λεφτά πάνε απευθείας έξω. Είναι κατ αρχήν αυτοί που το πορτοφόλι τους δεν αντέχει οι οποίοι επιλέγουν τα κολέγια. Για να γίνουν πτυχιούχοι χωρίς αναγνωρισμένα πτυχία.  Ένα μοναδικό καθεστώς υποκρισίας το οποίο βέβαια είχε σαν αποτέλεσμα επανειλημμένες καταδίκες μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το αστείο είναι ότι αφού εξαντλήσουν το επιχείρημα των χρημάτων, λες και είμαστε σε μια σοσιαλιστική οικονομία, οι πολέμιοι των κολεγίων επικαλούνται ζητήματα ποιότητας. Εδώ φυσικά έχουμε προϊστορία. Τι Οξφόρδη και τι Σορβόννη μου λες. Αν δεν σε αναγνωρίσει ο (τέως) ΔΙΚΑΤΣΑ δεν είσαι πτυχιούχος. Αφού φυσικά πρώτα δει σε πόσα χρόνια το πήρες γιατί εδώ, το πρώτο πτυχίο το παίρνεις σε 4 ή 5 χρόνια. Άρα εμείς ξέρουμε περισσότερα γράμματα. Κάτσε λοιπόν ξανά στα θρανία για να έχεις ισοτιμία. Άντε βγάλε άκρη. Το ίδιο πάνω κάτω καθεστώς, λιγότερο γραφειοκρατικό, αλλά εξ ίσου οργουελικό, ισχύει και σήμερα. Αυτά όμως ισχύουν για τα «πανεπιστήμια», τα πτυχία δηλαδή όσων φοίτησαν απευθείας στο εξωτερικό Διότι τα άλλα πτυχία, κι αυτά από το εξωτερικό κι αυτά από πανεπιστήμια αλλά σε συνεργασία με κολέγια, απλώς δεν αναγνωρίζονται ακαδημαϊκά.

Εδώ λοιπόν έχουμε άλλη μια πρωτοτυπία. Δεν τα αναγνωρίζουμε που σημαίνει ότι δεν θέτουμε και κριτήρια ποιότητας. Αλλά τα απορρίπτουμε επειδή δεν ικανοποιούν κάποια στάνταρ ποιότητας που δεν έχουμε θέσει. Αυτό και αν είναι οργουελικό! Καταδικάζουμε έτσι μερικές χιλιάδες παιδιά να παραμένουν εσαεί στο πουργατόριο.

Φυσικά η επίκληση της ποιότητας είναι προσχηματική. Ο μόνος λόγος που τον επικαλούμαστε είναι ο συντεχνιακός ανταγωνισμός που διαπερνά τόσο την ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και τους επαγγελματικούς φορείς. Αν και όσους πραγματικά ενδιαφέρει η ποιότητα και δεν την επικαλούνται προσχηματικά, τότε η προφανής λύση θα ήταν άλλη: η αναγνώριση των κολεγίων και η θεσμοθέτηση κριτηρίων ακαδημαϊκής επάρκειας. Να ξεχωρίσει και η ήρα από το στάχυ, οι σοβαρές προσπάθειες από τις αρπαχτές.

Λύση η οποία θα μπορούσε να αποκτήσει πρόσθετη επικαιρότητα λόγω Brexit. Με την εικαζόμενη άνοδο των διδάκτρων πολλά ελληνόπουλα και όχι μόνο,  θα δυσκολεύονται πια να πάνε στην Αγγλία. Θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή αφορμή να μπει και η χώρα μας στην διεθνή εκπαιδευτική αγορά. Κάτι έχουν καταλάβει στην Κύπρο. Αλλά ξέχασα η παιδεία είναιυπεράνω χρημάτων.

τέλος πάντων Γιάννη εσυ δεν εισαι άξιος να κρινεις αν το πτυχίο αξίζει η οχι η αγορα ειναι ο κριτης εδώ και επειδή σε έχω δει και σε άλλα τέτοια φορουμς που καταστρέφεις όνειρα μην σε ξανά δω να σε κάνω αναφορά τρόμπα ε τρόμπα ! 

Επεξ/σία από chrismilo91

Στις 18/8/2020 στις 2:27 ΜΜ, exertion είπε

Καλησπέρα, είμαι φοιτήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής, σκέφτομαι να αφήσω τη σχολή και να σπουδάσω βιοϊατρικές επιστήμες στο Μητροπολιτικό κολέγιο, το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζω κανέναν απόφοιτο του τμήματος για να ενημερωθώ και γενικά είμαι πολύ μπερδεμένη ως το πόσο μέλλον έχει στην 
Ελλάδα  αυτός ο κλάδος. Από την άλλη σκέφτομαι ότι στο Γεωπονικό έχουμε 6 μαθήματα το εξάμηνο, πολλές ώρες τη βδομάδα και τα περισσότερα μαθήματα δεν θα μας χρειαστούν άμεσα και ότι είναι παρωχημένο σαν Πανεπιστήμιο, μέσος όρος αποφοίτησης 7 χρόνια. Θα ήθελα τη γνώμη σας, ως προς τις προοπτικές θέσεων εργασίας και για τους δύο κλάδους και αν σπουδάζει κάποιος στο Μητροπολιτικό να μου μιλήσει ειλικρινά, θα χάσω το χρόνο μου και τα λεφτά μου, ή η σχολή έχει μέλλον στην Ελλάδα; Και αν ναι τι βγαίνεις από κει μέσα; στο διαδίκτυο δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εστί, είναι όλα πολύ γενικόλογα. Επίσης κάποιοι στηρίζουν πως δε μετράει τόσο το χαρτί, όσο οι γνώσεις, οι υπόλοιποι στηρίζουν ότι στην Ελλάδα είναι προκατειλημμένοι ως προς τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. 😃

το πρόβλημα με το ζωικής παραγωγής είναι οτι είσαι ζωοτέχνης πανεπιστημιου και όχι κτηνίατρος ωστε να έχεις περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα. μπορεις να ανοίξεις πετ σοπ οπου θα πουλάς και καποια σκευάσματα, να εργαστείς σε μεγάλες μονάδες εκτροφής οπου χρειάζεται επίβλεψη από την ειδικότητα σου, σε εργοστάσια ζωοτροφών ή επεξεργασίας ζωικών προιοντων ζητανε συνηθως αποφοιτους ζωικής παραγωγής για θεσεις στελεχων.

στο βιοιατρικών επιστημων παίζουν θέσεις στα διαγνωστικά εργαστήρια, δεν ξέρω αν εχει επαγγελματικά δικαιώματα και για νοσοκομεία αντίστοιχα με των ΤΕΙ.

εναλλακτικά μπορεις να τελειώσεις και να δωσεις κατατακτήριες για κτηνιατρική που θα αναγνωριστούν ορισμένα μαθήματα 

3 ώρες πριν, velociraptoras είπε

το πρόβλημα με το ζωικής παραγωγής είναι οτι είσαι ζωοτέχνης πανεπιστημιου και όχι κτηνίατρος ωστε να έχεις περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα. μπορεις να ανοίξεις πετ σοπ οπου θα πουλάς και καποια σκευάσματα, να εργαστείς σε μεγάλες μονάδες εκτροφής οπου χρειάζεται επίβλεψη από την ειδικότητα σου, σε εργοστάσια ζωοτροφών ή επεξεργασίας ζωικών προιοντων ζητανε συνηθως αποφοιτους ζωικής παραγωγής για θεσεις στελεχων.

στο βιοιατρικών επιστημων παίζουν θέσεις στα διαγνωστικά εργαστήρια, δεν ξέρω αν εχει επαγγελματικά δικαιώματα και για νοσοκομεία αντίστοιχα με των ΤΕΙ.

εναλλακτικά μπορεις να τελειώσεις και να δωσεις κατατακτήριες για κτηνιατρική που θα αναγνωριστούν ορισμένα μαθήματα 

3 ώρες πριν, velociraptoras είπε

επαγγελματική ισοδυναμία εχει και την παιρνει και γλήγορα χωρις πολλα πολλα τωρα για το αλλο εχεις δίκαιο αλλο το ενα αλλο το αλλο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...