Προς το περιεχόμενο

Compact 100€ καινουργια ή απο αγγελια;

NinjaMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στις 18/8/2020 στις 6:47 ΜΜ, Haldol είπε

Κινητό. Εναλλακτικά, παίζει μία Silvercrest (Lidl) αυτό το διάστημα, αντίστοιχη σε δυνατότητες, με < 30 ευρώ.

Εδώ σε έχω :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 λεπτά πριν, ZauZ είπε

Βρε δε διαφωνώ ότι είναι αίσχος. Αλλά είναι τσάμπα. Αντίστοιχες σκατο-compact με αισθητήρα 1/2.3" και φακό πιο σκοτεινό κι απ' την ψυχή μου έχουν 100+ από άλλες εταιρείες. 😜

• Thanks 1

58 λεπτά πριν, ZauZ είπε

Ο τυπος ειναι απλα παντελώς άσχετος με το θεμα φωτογραφια, φωτογραφικη, αισθητηρες κλπ.

Ετσι ειναι. Μιλαμε για φωτογραφικες compact low cost. Μην φανταστειτε ότι με 100€ θα αγορασετε καμια ουσιαστικα καλυτερη. Θα ελεγα οτι και με 200€ πρακτικη διαφορα δεν θα δειτε σε πραγματικη ποιοτητα φωτογραφιας. Δεν μιλαμε καν για βραδυνη φωτογραφια.

Οποτε καλυτερα δωστε 25€ απο 100€.

Μαλλον καλύτερα μην δώσετε τιποτε και μην αγοραζετε καμια low cost compact. Υπαρχουν οι premium compact αν θελετε το compact χαρακτηριστικο αλλα δεν θα σας αρεσει η τιμη ομως.

5 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ο τυπος ειναι απλα παντελώς άσχετος με το θεμα φωτογραφια, φωτογραφικη, αισθητηρες κλπ.

Πραγματικά θα με ενδιέφερε να μάθω το πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα. :) 

3 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Ετσι ειναι. Μιλαμε για φωτογραφικες compact low cost. Μην φανταστειτε ότι με 100€ θα αγορασετε καμια ουσιαστικα καλυτερη. Θα ελεγα οτι και με 200€ πρακτικη διαφορα δεν θα δειτε σε πραγματικη ποιοτητα φωτογραφιας. Δεν μιλαμε καν για βραδυνη φωτογραφια.

Οποτε καλυτερα δωστε 25€ απο 100€.

Μαλλον καλύτερα μην δώσετε τιποτε και μην αγοραζετε καμια low cost compact. Υπαρχουν οι premium compact αν θελετε το compact χαρακτηριστικο αλλα δεν θα σας αρεσει η τιμη ομως.

Έχω παρατηρήσει κάποιες διαφορές ανάμεσα σε compact με CCD αισθητήρα π.χ. μια τραγική Sony W830, μια Nikon A100 που είχα πάρει στον πατέρα μου (και που καθώς φαίνεται τη χρησιμοποιεί τακτικά) με compact της αμέσως επόμενης κατηγορίας, όπου για κάποιο λόγο έχουν υιοθετήσει αισθητήρες CMOS (έχω εμπειρία από NIkon S6800, Canon IXUS 265HS). Οι δεύτερες είναι καλύτερες. Όχι απαραίτητα λόγω του αισθητήρα CMOS. Ίσως η επιλογή αυτού του αισθητήρα σε αυτή την κατηγορία να μη σχετίζεται άμεσα με την ποιότητα εικόνας και εν πάσει περιπτωσει το θέμα CCD vs CMOS είναι νομίζω σύνθετο. Πάντως υπάρχει διαφορά. Για όσους έχουν συνηθίσει σε άλλα standards η αλήθεια είναι ότι πολλές εικόνες δε βλέπονται από αυτές τις μηχανές. Αλλά παρόλα αυτά νομίζω έχουν τη θέση τους ακόμα. Αν κάποιος είναι πρόθυμος να θυσιάσει το zoom για χάρη της ποιότητας εικόνας για κάτι ultra compact με μεγάλο αισθητήρα, τότε υπάρχουν και λύσεις φτηνότερες από τις περισσότερες zoom premium compact. Μια τέτοια λύση είναι η Fujifilm XF10. Και πάλι βέβαια μιλάμε για μια μηχανή η οποία δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από 339 ευρώ.

5 λεπτά πριν, ZauZ είπε

Πραγματικά θα με ενδιέφερε να μάθω το πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα. :) 

"Δεν ξέρω τι αισθητηρα φοράει μέσα αλλα φανταζομαι θα ειναι καποιος παρα παρα παρα παρα πολυ μικρός..."

"...αλλα το πιο φθηνό κινητό τηλέφωνο δεν τραβαει αυτες τις φωτογραφιες που τραβαει αυτη η καμερουλα"

"...εχει ενα φακο 4.6 εως 23mm θα ήθελε να ειναι επι καποιο τεραστιο συντελεστη τελος παντων.."

Να πω κι αλλα? Υπαρχουν πολλα. Καθε 3 προτασεις η μια δειχνει πλήρη άγνοια του θεματος. Για μπαταρια? Για εσωτερικη μνημη?

Σοβαρος ειναι ο τυπος οπου τον εχω δει για smartphones αλλα απο φωτογραφικες ειναι απλα ασχετος. Δεν ειναι κακο. Συμβαινει σε ολους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

"Δεν ξέρω τι αισθητηρα φοράει μέσα αλλα φανταζομαι θα ειναι καποιος παρα παρα παρα παρα πολυ μικρός..."

"...αλλα το πιο φθηνό κινητό τηλέφωνο δεν τραβαει αυτες τις φωτογραφιες που τραβαει αυτη η καμερουλα"

"...εχει ενα φακο 4.6 εως 23mm θα ήθελε να ειναι επι καποιο τεραστιο συντελεστη τελος παντων.."

Να πω κι αλλα? Υπαρχουν πολλα. Καθε 3 προτασεις η μια δειχνει πλήρη άγνοια του θεματος. Για μπαταρια? Για εσωτερικη μνημη?

Σοβαρος ειναι ο τυπος οπου τον εχω δει για smartphones αλλα απο φωτογραφικες ειναι απλα ασχετος. Δεν ειναι κακο. Συμβαινει σε ολους.

Ο τύπος είμαι εγώ...

Αισθητήρα όντως δεν αναγράφει τον τύπο που παρόλο που υποψιάζομαι ότι είναι κάποιος CMOS.

Όντως τραβάει καλύτερες φωτογραφίες στο μάτι από το πιο φτηνό κινέζικο κινητό. Αρκεί ο φακός που έχει για αυτό χωρίς πολλά πολλά.

4.6-23mm γράφει ο «καταπληκτικός φακός» επάνω. Αλλά φταίω εγώ λογικά… (στο κουτί γράφει 27mm, το οποίο το λέω και αυτό).

Εσωτερική μνήμη; Ναι, περίπου 32 ΜΒ έχει. Εντυπωσιάστηκες;

Μπαταρία; Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως η μπαταρία δείχνει άγνοια του θέματος…

Επαγγελματίας δεν είμαι σίγουρα. Άσχετος και μάλιστα «παντελώς άσχετος» και πάλι δε νομίζω πως είμαι. Επιλέγεις τι θα πεις και πως θα το πεις όταν δείχνεις ένα τέτοιο προϊόν και το τι έχει πραγματικά σημασία (Φαντάζομαι ότι έπιασες το ανάλαφρο και χαλαρό ύφος του συγκεκριμένου review  ). Μην ξεχνάμε ότι είναι φτηνότερη από κάτι φωτογραφικές παιχνίδια…  

Επεξ/σία από ZauZ
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, ZauZ είπε

Ο τύπος είμαι εγώ...

Αισθητήρα όντως δεν αναγράφει τον τύπο που παρόλο που υποψιάζομαι ότι είναι κάποιος CMOS.

Όντως τραβάει καλύτερες φωτογραφίες στο μάτι από το πιο φτηνό κινέζικο κινητό. Αρκεί ο φακός που έχει για αυτό χωρίς πολλά πολλά.

4.6-23mm γράφει ο «καταπληκτικός φακός» επάνω. Αλλά φταίω εγώ λογικά… (στο κουτί γράφει 27mm, το οποίο το λέω και αυτό).

Εσωτερική μνήμη; Ναι, περίπου 32 ΜΒ έχει. Εντυπωσιάστηκες;

Μπαταρία; Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως η μπαταρία δείχνει άγνοια του θέματος…

Επαγγελματίας δεν είμαι σίγουρα. Άσχετος και μάλιστα «παντελώς άσχετος» και πάλι δε νομίζω πως είμαι. Επιλέγεις τι θα πεις και πως θα το πεις όταν δείχνεις ένα τέτοιο προϊόν και το τι έχει πραγματικά σημασία (Φαντάζομαι ότι έπιασες το ανάλαφρο και χαλαρό ύφος του συγκεκριμένου review  ). Μην ξεχνάμε ότι είναι φτηνότερη από κάτι φωτογραφικές παιχνίδια…  

Οπως ειπα εχω δει review σου απο κινητα και μου αρεσαν οπως και το υφος τους.

Δεν εχεις αδικο οπως καταλαβαινεις στο συνολο της κριτικης σου και στο τελικο συμπερασμα του review.

Αλλα δεν μπορω να πω ότι το συγκεκριμενο βιντεο μπορει να το παρει μετρησει καποιος ως βιντεο καποιου με γνωσεις φωτογραφικων μηχανων.

Εκφρασεις οπως για τον αισθητηρα "παρα παρα παρα παρα πολυ μικρός"¨πως να τις εκλαβω? Ειναι όπως απαντουσαμε στο σχολειο. Ποτε εγινε η ναυμαχια της Σαλαμινας? Πολυ πολυ πολυ παλια στα αρχαια χρονια!!! Αυτο μου θυμιζει. Εσενα? Παρεμπιπτωντως οι αισθητηρες των compact συνηθως ειναι 1/2.3" (λιγο σπανιο να βρεις σημερα ακομη μικροτερους των 1/2.3"). Μεγαλυτερο αισθητηρα αποκλειεται να φοραει η συγκεκριμενη σαφεστατα. Θα μπορουσες λοιπον να αναφερθεις εστω στον τυπικο 1/2.3" ως πιθανοτητα.

Παρακατω: "...εχει ενα φακο 4.6 εως 23mm θα ήθελε να ειναι επι καποιο τεραστιο συντελεστη τελος παντων.." Να πω οτι προσδιδει εστω και επιφανειακη γνωση του θεματος? Θα πω ψεματα. Σε συνεχεια των παραπανω. Ενας αισθητηρας 1/2.3" εχει crop factor X5.62 (και ενας μικροτερος 1/3.2" εχει crop factor X7.61). Δεν τους λες και τεραστιους συντελεστες. Αντιστοιχα το focal length αντιστοιχει σε ισοδυναμα 26mm-106mm (26mm δηλωνονται στο κουτι σωστα?) για αισθητηρα 1/2.3" (λογικα τετοιος δειχνει να ειναι).

Εσωτερικη μνημη ολες εχουν απο μηδεν εως 3 φωτογραφιες. Δεν ειναι κατι περιεργο αυτο.

Μπαταρια στα 700-750mAh ειναι τυπικη μπαταρια για ολες τις compact της κατηγοριας οι οποιες οντως βγαζουν σε τυπικη μετρηση γυρω στις 200-250 φωτογραφιες. Επεσες μεσα αλλα ηταν μπακαλιστικος ο υπολογισμος.

Θα ελεγα οτι δεν τραβαει καλυτερες φωτο απο ενα κινητο των 50-60€. Γιατι? Απλα διοτι σε επαρκες φως ολες μια χαρα φωτο τραβανε (αποδεκτες για snapshots δηλαδη). το βραδυ ομως ενα κινητο θα σου βγαλει καλυτερες διοτι εχει πιο φωτεινο φακο. Ειναι ομως για καποιον που θελει φωτογραφικη και οχι κινητο ή θελει το zoom X5.

Δεν ηθελα να σε θιξω αλλα πραγματικα ηθελε λιγο διαβασματακι πριν το review. Αλλιως θα αφαιρουσα τα τεχνικα σχολια απο αυτο.

Κατα τα αλλα συμφωνουμε απολυτα. Για 25€ ειναι αψογη και σαφεστατα πιο value for money απο τις υπολοιπες των 100€

Φιλικα

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Confused 1

36 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Εκφρασεις οπως για τον αισθητηρα "παρα παρα παρα παρα πολυ μικρός"¨πως να τις εκλαβω? Ειναι όπως απαντουσαμε στο σχολειο. Ποτε εγινε η ναυμαχια της Σαλαμινας? Πολυ πολυ πολυ παλια στα αρχαια χρονια!!! Αυτο μου θυμιζει. Εσενα? Παρεμπιπτωντως οι αισθητηρες των compact συνηθως ειναι 1/2.3" (λιγο σπανιο να βρεις σημερα ακομη μικροτερους των 1/2.3"). Μεγαλυτερο αισθητηρα αποκλειεται να φοραει η συγκεκριμενη σαφεστατα. Θα μπορουσες λοιπον να αναφερθεις εστω στον τυπικο 1/2.3" ως πιθανοτητα.

Παρακατω: "...εχει ενα φακο 4.6 εως 23mm θα ήθελε να ειναι επι καποιο τεραστιο συντελεστη τελος παντων.." Να πω οτι προσδιδει εστω και επιφανειακη γνωση του θεματος? Θα πω ψεματα. Σε συνεχεια των παραπανω. Ενας αισθητηρας 1/2.3" εχει crop factor X5.62 (και ενας μικροτερος 1/3.2" εχει crop factor X7.61). Δεν τους λες και τεραστιους συντελεστες. Αντιστοιχα το focal length αντιστοιχει σε ισοδυναμα 26mm-106mm (26mm δηλωνονται στο κουτι σωστα?) για αισθητηρα 1/2.3" (λογικα τετοιος δειχνει να ειναι).

...

Μα ακριβώς. Το συγκεκριμένο review είναι χαλαρό σε επίπεδο "Η ναυμαχία της Σαλαμίνας έγινε πολύ πολύ πολύ παλιά" - Αληθής πρότασης φυσικά. 

Δεν βρήκα κανένα λόγο να αναφέρω τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο review / κάμερα / φακό κτλ αφού πολύ απλά δεν θα εξυπηρετούσαν τον σκοπό του video που ήταν ότι «για 25 ευρώ, για τον άσχετο είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση».

Αυτός που θα πάει να αγοράσει αυτό το πραγματάκι προφανώς και δεν θα ενδιαφερθεί για το πως μεταφράζονται τα mm του φακού, τι crop factor έχει, τι τύπο αισθητήρα φοράει οπότε δεν υπάρχει λόγος ένα χαλαρό video να το μετατρέψω σε εξειδικευμένη παρουσίαση σαν να παρουσιάζω καμιά Α7iii

Δεκτές πάντως οι παρατηρήσεις σου στο τι θα περίμενες να δεις σε τεχνικό επίπεδο από το συγκεκριμένο video.  

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ZauZ είπε

Μα ακριβώς. Το συγκεκριμένο review είναι χαλαρό σε επίπεδο "Η ναυμαχία της Σαλαμίνας έγινε πολύ πολύ πολύ παλιά" - Αληθής πρότασης φυσικά. 

Δεν βρήκα κανένα λόγο να αναφέρω τέτοιες τεχνικές λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο review / κάμερα / φακό κτλ αφού πολύ απλά δεν θα εξυπηρετούσαν τον σκοπό του video που ήταν ότι «για 25 ευρώ, για τον άσχετο είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση».

Αυτός που θα πάει να αγοράσει αυτό το πραγματάκι προφανώς και δεν θα ενδιαφερθεί για το πως μεταφράζονται τα mm του φακού, τι crop factor έχει, τι τύπο αισθητήρα φοράει οπότε δεν υπάρχει λόγος ένα χαλαρό video να το μετατρέψω σε εξειδικευμένη παρουσίαση σαν να παρουσιάζω καμιά Α7iii

Δεκτές πάντως οι παρατηρήσεις σου στο τι θα περίμενες να δεις σε τεχνικό επίπεδο από το συγκεκριμένο video.  

Ok. Δεν ηθελα να παρεξηγηθω. Το point ειναι σωστο. Το υφος σου οπως ειπα μου αρεσει στα videos και θα ελεγα οτι ειναι αυτο που περιμενει καποιος να ακουσει. Απλα και πρακτικα. Απλα στο συγκεκριμενο με ξενισε λιγο το τοσο χαλαρο... Μπορει να φταιω και εγω αλλα θελω να αισθανομαι οτι κατι ξερει ο αλλος.

Keep going και καλο απογευμα

Υ.Γ

Ενα συγκριτικο βιντετακι σου επαιξε ρολο στην επιλογη του Nova5t για τον μικρο μου παντως.... 😉

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1

2 ώρες πριν, ZauZ είπε

Μην ξεχνάμε ότι είναι φτηνότερη από κάτι φωτογραφικές παιχνίδια…  

Νομίζω ότι αυτό θα έπρεπε να είναι το βασικό point.

Γενικά το Lidl σε βιομηχανικά πράγματα (είτε είναι ηλεκτρονικά είτε... λιπαντικά αυτοκινήτων) συχνά προσφέρει το απόλυτο value for money.

• Like 1

3 ώρες πριν, ZauZ είπε

Δεν έχει κάτι κακό η άσχημο η παρουσίαση , άλλωστε οι απαιτήσεις είναι αντίστοιχες , δεν θα μπορούσε κάποιος να περιμένει μια σε βάθος ανάλυση , ένα long term review για μια φωτογραφική μηχανή η οποία έχει σαν κύριο χαρακτηριστικό την πολύ χαμηλή τιμή αγοράς και σ' αυτό το κομμάτι τα πάει πολύ καλά .

Οι compact κατηγορία δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης ( δεν είναι καταναγκαστική συνθήκη ) αφού το κύριο χαρακτηριστικό τους δλδ η φορητότητα αλλά και η instant μορφή χρήσης έχει υποκατασταθεί από τα κινητά .

Παρόλαυτα χρησιμοποιώ ακόμη και σήμερα κάποιες από αυτές , οπότε στην περίπτωση που κάποιος θελήσει να επιμείνει ας παραθέσω κάποια στοιχεία που αξίζουν αναφοράς , με σειρά προτεραιότητας και σπουδαιότητας .

Εικονοσκοπιο αν υπάρχει , έχει εγκαταλειφθεί λόγω κόστους , βοηθάει όμως πάντα στην σύνθεση , όπως επίσης δεν εξαρτάται από συνθήκες αντηλιάς που θα δυσκολέψουν την χρήση της οθόνης στην πλάτη . Δύσκολα θα βρεθεί παρά μόνον σε παλιότερες κατασκευές .

Οπτικά από τζάμι η πλαστικό . Αξίζει να το ψάξετε .

Καλό είναι να χρησιμοποιεί dedicated μπαταρία και όχι της μορφής ΑΑ , ΑΑΑ , αφού ναι μεν είναι εύκολο να βρεθούν , όμως υπάρχουν προβλήματα εφαρμογής αλλά και πίεσης που δημιουργούν στο φθηνό από κατασκευής καπάκι . Προτιμώ συσκευή με εργοστασιακή dedicated μπαταρία και φορτιστή . Σ' αυτό το σημείο , αν ψάξετε για τέτοια μηχανουλα , να δώσετε προσοχή στο αν το καπάκι της μπαταρίας είναι όπως πρέπει δλδ αν κλείνει σωστά κλπ .

Το εύρος των ζουμ φακών που χρησιμοποιούν οι περισσότερες ξεκινάει κάπου από 38 και καταλήγει έως γύρω στο 110 . Προτιμηστε μια με εύρος από 28 έως 135 , 140 και αν δυνατόν , αν βρείτε δλδ , με μέγιστο διάφραγμα 2.8 . 

Εφόσον έχουν κάποια μορφή bracketing στις λειτουργίες τους , τα πράγματα αποκτούσε ενδιαφέρον .

Σε όσες το ζουμ τους φτάνει πολύ μακριά ....... απλά ψάξτε αν αυτό είναι καθαρά οπτικό ( απίστευτο ) οπότε βάλτε αντίστοιχο νερό στο κρασί σας .

Τηρουμένων των αναλογιών δεν αποκλείεται να πάρετε έως και πολύ αξιοπρεπή αποτελέσματα .

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο που ηθελα να πω σαν μονο αρνητικο ειναι η ποιοτητα κατασκευης. Ξερω, στα 25 ευρω δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα. Ομως ας μην ξεχναμε οτι η συγκεκριμενη καμερα ετσι και πεσει κατω απο οποιοδηποτε υψος θα γινει θρυψαλα. Και η εγγυηση σιγουρα δεν καλυβει φθορα απο καταναλωτη. Αντιθετως η nikon coolpix που την ειχα σε 12mp παλια ειχε φαει πολλες πτωσεις και δεν ειχε καταλαβει τιποτα. Οποτε θεωρω οτι για καποιον που εχει να διαθεσει τα παραπανω χρηματα η coolpix ειναι η ιδανικοτερη επιλογη σε αυτη την κατηγορια. Και δεν θελω ν'ακουσω αλλη λεξη για κινητα. Το καθενα εχει την χρησιμοτητα του. Και κινητα με 20mp καμερα, προγραμμα σταθεροτητας κλπ. αξιζουν πολυ παραπανω απο εναν απλο συνδυασμο κινητου και compact καμερουλας.

Επεξ/σία από NinjaMan

3 ώρες πριν, Cntrl+X είπε

Αν δεν είναι κόπος ανέβασε καμιά εικόνα να δούμε.

https://www.youtube.com/watch?v=h4JpnfdWjtE

Δές στο review. Από τη μέση και μετά έχω πολλά δείγματα... 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...