Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας,

Πρόσφατα ανέβασα μία αγγελία ζήτησης για ένα κινητό με όχι ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά για ένα μέλος της οικογένειάς μου που το χρειάζεται.

Με ενδιέφεραν τα βασικά, εγγύηση, να είναι σε καλή κατάσταση η μπαταρία και έδινα ανάλογη τιμή για τις προδιαγραφές.
Το φαινόμενο που παρατήρησα απο τα μυνήματα που έλαβα, αλλά και γενικά από κάποια συγκεκριμένα άτομα εδώ και κάτι μήνες που αναρτούν στις αγγελίες κινητών, είναι το εξής:

Ιδιώτες αγοράζουν ποσότητες κινητών, παραεισαγωγή βέβαια, σε καλές τιμές και τα διοχετεύουν μέσω του insomnia σε χρήστες σε προνομιακές τιμές. Βρίσκουν τις αγγελίες ζήτησης και προσωπικα έλαβα κάποια μυνηματα έτοιμα με ποσο "κακά" είναι τα σκρουτζομάγαζα, πόσο δεν σου προσφέρει κάτι παραπάνω το κατάστημα σε εγγυηση, μονο αν παρεις αντιπροσωπείας είσαι καλυμένος και αλλά λόγια να αγαπιόμαστε.....για να προτιμήσεις τον ταδε που ενδιαφέρεται να σου πουλήσει.

Πρώτον αναρωτιέμαι, κατά πόσο μπορούν στις αγγελίες του insomnia να επιτρέπονται τέτοιου είδους φαινόμενα παρεμπορίου απο την στιγμή που ο καθενας μας μπορεί να αγοράσει απο Κινα στην ίδια τιμή.
Δεύτερον ένα μαγαζι του σκρουτζ, που ξέρουμε κανει παραεισαγωγές, έχει και 4-5 υπαλλήλους που τους δίνει εργασία. Μερικά ναι έχουν ξεφύγει αλλά υπάρχουν και αξιόλογα μαγαζία που μπορείς να εμπιστευτείς και αν αγοράσεις κινητό να σε εξυπηρετήσουν after-sale.

Είναι πολλοί που χρησιμοποιούν τη δημοτικότητα του insomnia και με λογαριασμους μερικών μηνών ή και 1 μήνα, αφότου έχουν διαγραφεί 2-3 παλαιότεροι δικοί τους, συνεχίζουν να πουλάνε κινητά με αυτό τον τρόπο. Νομίζω θα ήταν πρέπον να μην επιτρέπονται τέτοια φαινόμενα απο μέλη.....

Επεξ/σία από Tantalord
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Πρώτον αναρωτιέμαι, κατά πόσο μπορούν στις αγγελίες του insomnia να επιτρέπονται τέτοιου είδους φαινόμενα παρεμπορίου απο την στιγμή που ο καθενας μας μπορεί να αγοράσει απο Κινα στην ίδια τιμή.

Ελευθερη αγορα λεγεται και υπαρχει εδω και κατι χρονια. Και πιο ακριβα και απο την Κινα αν θελει καποιος μπορει να πουλησει. Δεν απαγορευεται. Αν βρει κοροιδο του πουλησε. Αν οχι θα του μεινει. Πηγαινε αγορασε απο Κινα. Ειναι σαν να κλαιγομαι επειδη ενα xiaomi στην Ελλαδα το πουλανε ακριβοτερα απο την Κινα. Αλλα ειναι καταστημα και το δικαιολογουμε? Δεν κλαιγομαστε τοσο ? Αλλα αμα το κανει ιδιωτης μας κακοφαινεται ? Σοβαρα τωρα ?
Μην παρεξηγηθω , και εμενα δεν μου αρεσει το φαινομενο αυτο , αλλα δεν ειναι "παρανομο".

15 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Δεύτερον ένα μαγαζι του σκρουτζ, που ξέρουμε κανει παραεισαγωγές, έχει και 4-5 υπαλλήλους που τους δίνει εργασία. Μερικά ναι έχουν ξεφύγει αλλά υπάρχουν και αξιόλογα μαγαζία που μπορείς να εμπιστευτείς και αν αγοράσεις κινητό να σε εξυπηρετήσουν after-sale.

Καποια ειναι αξιολογα , καποια οχι. Δεν καταλαβα που προβληματιζεσαι ? Που στις αγγελιες σου στελνουν μηνυμα και στα κακολογουν ? Και τους βγαζουν κακο ονομα ? Αυτο συζηταμε τωρα ?

Το μονο παρανομο που συμβαινει στην αγγελιες , ειναι να εχει καποιος πολλαπλους λογαριασμους για να ανεβαζει πολλες αγγελιες ταυτοχρονα. Αν εχεις καποια υποψια για καποιον , ανεφερε το και θα επιληφθουν οι moderators.
Ολα τα αλλα ειναι στην σφαιρα "ποσο κακο και εκμεταλλευτης ειναι το ανθρωπινο ειδος στον πλανητη Γη". Ε , καλως ηρθες στον πλανητη Γη... join the club.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ελευθερη αγορα λεγεται και υπαρχει εδω και κατι χρονια. Και πιο ακριβα και απο την Κινα αν θελει καποιος μπορει να πουλησει. Δεν απαγορευεται. Αν βρει κοροιδο του πουλησε. Αν οχι θα του μεινει. Πηγαινε αγορασε απο Κινα. Ειναι σαν να κλαιγομαι επειδη ενα xiaomi στην Ελλαδα το πουλανε ακριβοτερα απο την Κινα. Αλλα ειναι καταστημα και το δικαιολογουμε? Δεν κλαιγομαστε τοσο ? Αλλα αμα το κανει ιδιωτης μας κακοφαινεται ? Σοβαρα τωρα ?
Μην παρεξηγηθω , και εμενα δεν μου αρεσει το φαινομενο αυτο , αλλα δεν ειναι "παρανομο".

Καποια ειναι αξιολογα , καποια οχι. Δεν καταλαβα που προβληματιζεσαι ? Που στις αγγελιες σου στελνουν μηνυμα και στα κακολογουν ? Και τους βγαζουν κακο ονομα ? Αυτο συζηταμε τωρα ?

Το μονο παρανομο που συμβαινει στην αγγελιες , ειναι να εχει καποιος πολλαπλους λογαριασμους για να ανεβαζει πολλες αγγελιες ταυτοχρονα. Αν εχεις καποια υποψια για καποιον , ανεφερε το και θα επιληφθουν οι moderators.
Ολα τα αλλα ειναι στην σφαιρα "ποσο κακο και εκμεταλλευτης ειναι το ανθρωπινο ειδος στον πλανητη Γη". Ε , καλως ηρθες στον πλανητη Γη... join the club.

Φίλε δηλαδη αν εγώ φέρω 20 κομμάτια μια ναυαρχίδα, παραεισαγωγή, και τα πουλήσω χωρίς ΦΠΑ σε αγνώστους, λες δεν είναι παρανομό;;;....
Το ότι στην Ελλάδα οι νόμοι δεν εφαρμόζονται δεν σημαίνει ότι είναι και νόμιμο ο καθένας να ενεργεί σε βάρος των άλλων κατά βούληση.
Τα μαγαζιά έχουν βρεί παραθυράκια στη νομοθεσία και βρίσκουν και τα κάνουν..
Στην αγορά για μεταπώληση ελέγχονται παραστατικά, τιμολόγια αγοράς δεν είναι απλά τα πράγματα...Ο ιδιώτης δεν είναι έμπορος......

Αλλά πέρα απο αυτό, το θέμα που θέλω να τονίσω είναι ότι βρήκε το insomnia η "σάρα και η μάρα" και πουλάνε κινητά αβέρτα..... Αυτό και μόνο του καθιστά υπεύθυνο το insomnia να καθαρίσει αυτές τις υποθέσεις.....όπως ακριβώς το ιδιο υπεύθυνο είναι και το skroutz.gr να μην έχει αυτά τα μαγαζιά στις λίστες μετά από έλεγχο. (λεμε τώρα, ποιος θέλει να χάσει κέρδη.....)

Ένα διαδικτυακό μέσο έχω δεί που τους ξεμπροστιάζει ευθέως και είναι το techingreek.com που αναφέρουν τα περιστατικά και γίνεται δουλίτσα

Το είδος μας κανει πολλά.....τι δηλαδή θα βλέπουμε τον άλλο να σκοτώνει και θα του δινουμε και ευλογίες;;.....Βεβαια θα το αναφέρω και θα προσπαθήσω να το αποτρέψω να μην γίνεται απο τη στιγμή που είναι επιβλαβές...Για προσωπικό ώφελος όλοι είμαστε πρώτοι,για το κοινό καλό έκει το χάνουμε....

Επεξ/σία από Tantalord
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Φίλε δηλαδη αν εγώ φέρω 20 κομμάτια μια ναυαρχίδα, παραεισαγωγή, και τα πουλήσω χωρίς ΦΠΑ σε αγνώστους, λες δεν είναι παρανομό;;;....

Αν αγορασεις 20 κομματια απο ενα προιον εντος της Ελλαδος ειναι νομιμο ? Ειναι. Αν αυτα τα 20 κομματια αποφασισεις λοιπον να τα πεταξεις στον καδο , μπορεις να το κανεις ? Ναι. Ειναι δικα σου και τα κανεις ο,τι θες. Αν αυτα τα 20 κομματια προιοντων θελησεις να τα πουλησεις σε καποιον (δεν εξεταζουμε σε τι τιμη..ελευθερη αγορα ειπαμε) , γιατι πολυ απλα δεν σου χρειαζονται ή πολυ απλα επειδη τα αγορασες εξαρχης για αυτον τον λογο , μπορεις να το κανεις ? Ιδιωτης σε ιδιωτη ? Προφανως και μπορεις. 
Αγορασες ενα προιον (ασχετου ποσοτητας) , πληρωσες το φπα σου , πληρωσε το καταστημα το φπα του , και το μεταπωλεις. Το κρατος πηρε αυτα που επρεπε να παρει απο την αρχικη αγοραπωλησια. Αν το προιον/οντα μεταπωληθει 200 φορες , πρεπει το κρατος να βγαλει 200 φορες λεφτα απο αυτο ? 
Αν ηταν ετσι , μέσα , σαν την Χρυση Ευκαιρια δεν θα υπηρχαν...ή αν υπηρχαν δεν θα επετρεπαν δημοσιευση αγγελιων οπου πουλιουνται τα παντα.

Το ινσομνια επιτρεπει αγγελιες , αρα αποδεχεται την εννοια της "ελευθερης αγορας". Απο κει και περα επειδη δεν θελει να καταντησει Χρυση Ευκαιρια , εχει περιορισει τις εβδομαδιαιες αγγελιες ανα λογαριασμο. Για αυτο καποιοι ανοιγουν πολλαπλα accounts για να δημοσιευουν περισσοτερες αγγελιες ταυτοχρονα. Αυτο απαγορευεται προφανως. Αυτο μονο.

Δηλαδη αν θελω να πουλησω ενα κινητο σε εναν φιλο μου , ειναι παρανομο ? Να παω να βρω το κρατος να του δωσω το αναλογουν φπα ? Κατι τετοιο λες ?  Ή μιλας μονο για τις περιπτωσεις μεγαλων ποσοτητων ?  Δηλαδη αν αγορασω 1 κιλο ηλιοσπορους που εχει ποσα ? 2χιλ σπορια ? και θελω να πουλησω 200 σπορια στον πατερα μου , να παω να πληρωσω φπα σε καποια δημοσια αρχη ? Γιατι μιλαμε για ... ποσοτητα...

Ειναι εκνευριστικο καποιος να εχει μπικικινι και να αγοραζει ποσοτητες και να πουλαει σε υψηλες τιμες , το καταλαβαινω , αλλα μην ισοπεδωνουμε τις "ιδιωτικες συναλλαγες" για αυτον τον λογο.

Να το δουμε και αλλιως. Μεταπωληση απο ιδιωτη σε ιδιωτη δεν γινεται να ελεγχθει εκ των πραγματων. 

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.

Βασικά δες το αλλιώς, αν το πάρεις απο αγγελία θα το πάρεις πιο γρήγορα απο το αν το έπαιρνες απο Κίνα. Αν δεν θες προφανώς και δεν το παίρνεις απο αγγελία, αλλά αν ήταν έτσι δεν θα είχες βάλει αγγελία ζήτησης.

Μου φαίνεται λίγο ότι ναναι το θέμα.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Aπλα καποιοι εχουν ρευστο στην ακρη και οταν υπαρξει ευκαιρια και προσφορες αγοραζουν ποσοτητες προιοντων (τεχνολογικης φυσεως κυριως) και μεταπωλουν μετα , ιδιωτης προς ιδιωτης.
Ειναι απο την μια αποψη εκνευριστικο γιατι εξαντλουν το αποθεμα λιγα ατομα και οι υπολοιποι δεν προλαβαινουν. Αυτο ειναι η μια πλευρα του θεματος. Εκνευριστικη πλευρα αλλα πληρως νομιμη.
Δεν λεει καπου οτι καποιος δεν μπορει να αγορασει μεγαλες ποσοτητες απο ενα προιον.

Η αλλη πλευρα της υποθεσης ειναι αν αυτοι οι ιδιωτες μπορουν νομιμως να μεταπωλησουν αυτα τα αγαθα , ειτε μιλαμε για ενα τεμαχιο ειτε για 100. Για μενα ,ειναι οριακα νομιμα.
Δηλ σιγουρα αυτος που αγορασε 20-30 κομματια ενος κινητου δεν μπορει να βγαλει παγκο σε ενα πεζοδρομιο και να αρχισει να πουλαει...προφανως.
Αλλα σαν ιδιωτης ναι μπορει να πουλαει σε αλλον ιδιωτη. Ενα ενα ? 5 -5 ? Καπως γκριζα ζωνη...τι οριζεται πωληση μεταξυ ιδιωτων και τι μαυρη αγορα ? Η ποσοτητα ? Σχετικο και αυτο.
Δεν ξερω τους νομους επ'ακριβως , αλλα θα καταληξω σε αυτο που ξανα εγραψα... εκτος και αν καποιος βγαλει παγκο και αρχισει να πουλαει εξω στον δρομο , πωλησεις μεταξυ ιδιωτων δεν μπορουν να ελεγχθουν απο το κρατος..στην περιπτωση που αποδεχτουμε οτι ειναι παρανομες...

Επεξ/σία από mphxths
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το τι κανει φορολογικα ο καθε ενας μας δεν νομίζω αφορα κανένα εδω μεσα. Σωστά? Αλλιως να γινει το forum κατι σαν φορολογικη αστυνομια και να αναρτα ο καθενας τα Α1 του εδω μεσα. Ασχετο, ακυρο, ανεφικτο, αχρηστο!

Αυτο που αφορα εν μερη το insomnia ειναι να μην υπαρχουν κατα το δυνατον απατεώνες εδω μεσα. Που και αυτο ανεφικτο ειναι αλλα εκει κατι μπορει να γινει ισως σε εξόφθαλμες προσπαθειες παραπλανησης. Σε καθε περιπτωση ολοι μας αυτες μπορουμε να τις αναδείξουμε.

Το πόσο θα πουλήσει ο καθενας οτιδηποτε του ανηκει αφορα αποκλειστικα τον ιδιο και αυτον που δεχεται να το αγορασει. Σωστα?

Σαφεστατα υπαρχουν ατομα που βγαζουν μεροκαματακι απο πωλησεις. Αγοραζουν προσφορα και πουλανε σε κανονικη τιμη την επομενη ημερα. Οκ. Δικαιωμα τους.

Σαφεστατα υπαρχουν ατομα που δεν εχουν ιδεα απο κοστολογηση και πουλανε μεταχειρισμενα 1-2 ετων σε τιμη υψηλοτερη απο τα καινουργια σημερα. Οκ. Δικαιωμα τους.

Δικαιωμα και του καθενος εδω μεσα να κανει τα παζαρια του εαν θελει ακομη κι αν ο πωλητης γραφει οτι δεν δεχεται παζαρια. Δικαιωμα του πωλητη να τα αγνοησει ή να απαντησει.

Εδω δεν ειναι Amazon, δεν ειναι καν ebay. Ειναι ενα απλο forum και οπως ολα τα σχετικα forums εχουν και τμημα αγγελιων το οποιο δεν εμπιπτει σε ελεγχο και φυσικα δεν μπορει να δωθει καμια εγγυηση σε κανενα.

Ωφειλει ο καθε αγοραστης να ελεγξει, να ζυγισει και να αποφασισει τι θελει να αγορασει απο ποιον και σε ποια τιμη παιρνοντας και το ρισκο. Οπως παιρνει το ρισκο να αγορασει αντιστοιχα απο Skroutz (απο ποιον και σε τι τιμη) ή απο μαγαζια (και εκει δεν ειναι ολα ιδια) ή απο το δικτυο.

Παντως πιο πολυ με τσατιζουν τα skroutzομαγαζα απο τους εκαστοτε ιδιωτες που βγαζουν μεροκαματο.

- Πουλανε σε αλλη τιμη με "αποδειξη" και σε υψηλοτερη με τιμολογιο

- Δεν πουλανε με τιμολογιο με την δικαιολογια οτι εχουν ΚΑΔ που δεν τους το επιτρεπει. Παρεμπιπτωντως, εχουν οντως ΚΑΔ που δεν τους το επιτρεπει απλα και μονο διοτι ειναι ασχετος με το αντικειμενο ΚΑΔ και δεν επιτρεπει καν πωλησεις τετοιων προιοντων.....!

- Εχουν εξυπηρετηση κουκουρουκου, καθυστερησεις, λαθη κλπ

- Δινουν εγγυηση 1 ετους ενω εκ του νομου επιβαλεται η 2ετης εγγυηση και αυτο δεν συσχετιζεται με το τροπο εισαγωγης των προιοντων

- Σε ταλαιπωρουν εαν υπαρξει προβλημα.

Φυσικα δεν ειναι ολα το ιδιο αλλα ειναι ομως υπαρχουν μπολικα

Απο την αλλη εχω αντιμετωπισει και κακους και καλους πωλητες εδω μεσα. Ειναι ενα ρισκο που το αξιολογει ο καθενας καθε φορα και αποφασιζει.

• Like 1
Δημοσ.

Ισως δεν έγινα σαφής. Μιλάω για συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν ιδιώτες κανουν παραεισαγωγές χωρις να πληρώνουν ΦΠΑ, πολλές ποσότητες smartphone και μετά μεταπωλουν σε αγνώστους και να σου λενε δεν εχω απόδειξη για να σε καλύψει η εγγύηση. Μια φορά μπαινει φόρος.

Αφου δεν έχει παραστατικά αυτόματως θεωρείται "μαυραγορίτης" άσχετα αν είναι δύσκολο να ελεγθεί.

Βέβαια δεν διαφέρουν και πολύ απο τα σκρουτζομάγαζα που αρνούνται να σου κόψουν τιμολόγιο.

Απλά αποψή μου είναι ότι το είναι μέθοδος που παίζει πολύ τελευταία από μαγαζιά που δεν υπάρχουν στο χάρτη και ιδιώτες που έχουν κάνει το insomnia τσιφλίκι τους.

Οσες αναφορες και να πέσουν, λογαριασμοί κλείνουν και σε μισή ωρα ανοίγουν άλλους.

Τι ψάχνω και εγώ,στην Μέκα της ανομίας...🙃

6 ώρες πριν, GRat είπε

Βασικά δες το αλλιώς, αν το πάρεις απο αγγελία θα το πάρεις πιο γρήγορα απο το αν το έπαιρνες απο Κίνα. Αν δεν θες προφανώς και δεν το παίρνεις απο αγγελία, αλλά αν ήταν έτσι δεν θα είχες βάλει αγγελία ζήτησης.

Μου φαίνεται λίγο ότι ναναι το θέμα.

Διαφώνω ότι είναι "ότι νάναι" το θέμα. Απο την στιγμή που μπαίνουμε στο forum δεκαετίες, και εμφανίζονται φαινόμενα αισχροκέρδιας και άτομα το χρησιμοποιούν για να παρανομουν ευθέως.

Αμα είναι έτσι δεν θα μας πείραζε να μας κανουν ότι θέλουν και τα μαγαζιά με τις ανυπαρκτες εγγυήσεις.

Για μένα εύκολο είναι να δώσω 20-30€ παραπάνω και ξενοιάζω......Αλλα είναι σημαντικό ότι εδώ στο forum αγγελίες μεταχειρισμένων έχουμε και όχι κυκλώματα παρεμπορίου....

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Ισως δεν έγινα σαφής. Μιλάω για συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν ιδιώτες κανουν παραεισαγωγές χωρις να πληρώνουν ΦΠΑ, πολλές ποσότητες smartphone και μετά μεταπωλουν σε αγνώστους και να σου λενε δεν εχω απόδειξη για να σε καλύψει η εγγύηση. Μια φορά μπαινει φόρος.

Αφου δεν έχει παραστατικά αυτόματως θεωρείται "μαυραγορίτης" άσχετα αν είναι δύσκολο να ελεγθεί.

Βέβαια δεν διαφέρουν και πολύ απο τα σκρουτζομάγαζα που αρνούνται να σου κόψουν τιμολόγιο.

Απλά αποψή μου είναι ότι το είναι μέθοδος που παίζει πολύ τελευταία από μαγαζιά που δεν υπάρχουν στο χάρτη και ιδιώτες που έχουν κάνει το insomnia τσιφλίκι τους.

Οσες αναφορες και να πέσουν, λογαριασμοί κλείνουν και σε μισή ωρα ανοίγουν άλλους.

Τι ψάχνω και εγώ,στην Μέκα της ανομίας...🙃

Έχεις, κατά τη γνώμη μου, λάθος σκεπτικό για δύο λόγους. 1ον, ενώ σε ενοχλεί η παραεισαγωγή από ιδιώτη γιατί είναι παράνομη, δε σε χαλάει ιδιαίτερα από καταστήματα διότι έχουν υπαλλήλους. Παράνομο όμως το ένα, παράνομο και το άλλο. 2ον, το ότι κάνει παραεισαγωγή ο ιδιώτης δεν είναι πρόβλημα του ινσόμνια και του κάθε φόρουμ, αλλά του κράτους, γιατί δεν επιβάλλονται οι τελωνειακοί έλεγχοι ώστε να πληρώσει το ΦΠΑ για τα 20 τηλέφωνα ο ιδιώτης από Κίνα. Αν όντως πληρώσει το ΦΠΑ στο τελωνείο πάλι θα πρέπει να απαγορεύσει την ανάρτηση της αγγελίας το φορουμ; Αν ναι, γιατί; Πού είναι η παρανομία; Δε μπορείς επίσης να γνωρίζεις αν έχει ή όχι πληρώσει δασμούς ο ιδιώτης.

Άποψή μου είναι ότι κοιτάς τον ένοχο σε λάθος πρόσωπο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, dkmaster είπε

Έχεις, κατά τη γνώμη μου, λάθος σκεπτικό για δύο λόγους. 1ον, ενώ σε ενοχλεί η παραεισαγωγή από ιδιώτη γιατί είναι παράνομη, δε σε χαλάει ιδιαίτερα από καταστήματα διότι έχουν υπαλλήλους. Παράνομο όμως το ένα, παράνομο και το άλλο. 2ον, το ότι κάνει παραεισαγωγή ο ιδιώτης δεν είναι πρόβλημα του ινσόμνια και του κάθε φόρουμ, αλλά του κράτους, γιατί δεν επιβάλλονται οι τελωνειακοί έλεγχοι ώστε να πληρώσει το ΦΠΑ για τα 20 τηλέφωνα ο ιδιώτης από Κίνα. Αν όντως πληρώσει το ΦΠΑ στο τελωνείο πάλι θα πρέπει να απαγορεύσει την ανάρτηση της αγγελίας το φορουμ; Αν ναι, γιατί; Πού είναι η παρανομία; Δε μπορείς επίσης να γνωρίζεις αν έχει ή όχι πληρώσει δασμούς ο ιδιώτης.

Άποψή μου είναι ότι κοιτάς τον ένοχο σε λάθος πρόσωπο.

Πολύ σεβάστη η άποψή σου και έχεις δίκιο στο γεγονός ότι είναι το ιδιο παράνομοι και ο ιδιώτης και το κατάστημα στις παραεισαγωγές.....Στην περίπτωση του insomnia χρησιμοποιείται ώς μέσο και τουλάχιστον θα προτεινα στους mod να μην το επιτρέπουν.

Τα περισσότερα κινητά ξερουμε έρχονται με EU PRIORITY LINE. Αν καποιος ιδιώτης πληρώσει τελωνείο δεν προκειτε ποτέ να το δώσει σε ανταγωνιστικές τιμές -20-30% όπως τώρα σε αγγελια. Βεβαίως αν πληρώσει τα προβλεπόμενα να πουλάει ελεύθερα όπου θέλει.
Αλλά την ίδια τιμή πιάνει και ένας μεμονομένος αν το παραγείλει μονος του.....Η χώρα των μεσάζοντων έχουμε καταντήσει.

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται είναι ότι και απο τις 2 πήγες που εισάγουν παράνομα, παίρνει τη μπάλα όσουν προσπαθούν τίμια να σταθούν στην αγορά (και ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί πλεον στην Ελλάδα). Ειδικά καταστήματα όπως η electroholic και 2-3 άλλα μαγαζιά κατέρρευσαν κυριολεκτικα με την πολιτική τους.

Αυτό που εκφράζω είναι ότι θα πρέπει να αναφέρονται,να ελέγχονται και να διαγράφονται όσοι προσπαθούν να πουλήσουν παράνομα. Αμά το θέλει το insomnia μπορεί να το κανει και δεν χρειάζεται παντα να είμαστε με "βούρδουλα" για να κατανοήσουμε ότι το αυτονόητο είναι και ωφέλιμο για τους πολλούς σε αυτή την περίπτωση. 

Πολλοί θα πουν αφού το παίρνω ποιο φθηνά και δεν με νοιάζει η εγγύηση και το ίδιο παράνομα είναι και τα μισά μαγαζιά που προσφέρουν τα ίδια σχεδόν, γιατί να μην γλυτώσω......Έτσι δεν παμε μπροστά

Επεξ/σία από Tantalord
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Πολύ σεβάστη η άποψή σου και έχεις δίκιο στο γεγονός ότι είναι το ιδιο παράνομοι και ο ιδιώτης και το κατάστημα στις παραεισαγωγές.....Στην περίπτωση του insomnia χρησιμοποιείται ώς μέσο και τουλάχιστον θα προτεινα στους mod να μην το επιτρέπουν.

Τα περισσότερα κινητά ξερουμε έρχονται με EU PRIORITY LINE. Αν καποιος ιδιώτης πληρώσει τελωνείο δεν προκειτε ποτέ να το δώσει σε ανταγωνιστικές τιμές -20-30% όπως τώρα σε αγγελια.
Βεβαίως αν πληρώσει τα προβλεπόμενα να πουλάει ελεύθερα όπου θέλει.

Το μεγαλο ζήτημα που τίθεται είναι ότι και απο τις 2 πήγες που εισάγουν παράνομα, παίρνει τη μπάλα όσουν προσπαθούν τίμια να σταθούν στην αγορά (και ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί πλεον στην Ελλάδα). Ειδικά καταστήματα όπως η electroholic και 2-3 άλλα μαγαζιά κατέρευσαν κυριολεκτικα με την πολιτική τους.

Αυτό που εκφράζω είναι ότι θα πρέπει να αναφέρονται,να ελέγχονται και να διαγράφονται όσοι προσπαθούν να πουλήσουν παράνομα. Αμά το θέλει το insomnia μπορεί να το κανει και δεν χρειάζεται παντα να είμαστε με "βούρδουλα" για να κατανοήσουμε ότι το αυτονόητο είναι και ωφέλιμο για τους πολλούς. 

Πολλοί θα πουν αφού το παίρνω ποιο φθηνά και δεν με νοιάζει η εγγύηση και το ίδιο παράνομα είναι και τα μισά μαγαζιά που προσφέρουν το ίδιο, γιατί να μην γλυτώσω......Έτσι δεν παμε μπροστά

Το οτι εσυ κι εγω πιθανα αγοραζουμε απο τους Κινεζους μεσω EU PRIORITY LINE δεν αποτελει κλοπη και εγνωσμένη παρανομια?

Δεν ειναι παρανομο να πουλησεις ως ιδιωτης κατι.

Ποιος μας κατεστησε ελεγκτες εφοριακούς αληθεια?

Το θεμα εδω μεσα ειναι μονο οι ξεκαθαρες συναλαγες. Ηταν οκ αυτο που αγορασες? Ηταν οπως περιγραφηκε στην αγγελια? Εγιναν ολα οπως συμφωνηθηκαν? Εαν ναι, τοτε δεν βλεπω θεμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, SeNNinhA είπε

Το οτι εσυ κι εγω πιθανα αγοραζουμε απο τους Κινεζους μεσω EU PRIORITY LINE δεν αποτελει κλοπη και εγνωσμένη παρανομια?

Δεν ειναι παρανομο να πουλησεις ως ιδιωτης κατι.

Ποιος μας κατεστησε ελεγκτες εφοριακούς αληθεια?

Το θεμα εδω μεσα ειναι μονο οι ξεκαθαρες συναλαγες. Ηταν οκ αυτο που αγορασες? Ηταν οπως περιγραφηκε στην αγγελια? Εγιναν ολα οπως συμφωνηθηκαν? Εαν ναι, τοτε δεν βλεπω θεμα.

Ναι είναι αλλά δεν προκειτε να ελεγθεί ποτέ αν περάσει ατελώς.

Βεβαίως είναι παράνομο αν εισάγει ποσοτήτες και πουλά σε αγνώστους ΧΩΡΙΣ παραστατικά....Αν εμπορεύεται κάποιος κινητά έτσι τι είναι;;; Δεν θα το έλεγα και πολύ νομιμο...
Αν πάρω 2-3 ένα για τον αδελφό μου, ένα για ένα φιλό μου και κρατήσω ένα εγώ σιγά το πράγμα.

Εσυ δεν μπορείς να κανεις παρα αναφορά....Το θέμα είναι του insomnia να το επιλύσει

Εδώ αναφέρομαι για παρεμπόριο που ο καθε τυχαιος με 0 αξιολογήσεις κανει λογαριασμό, είναι 10 μέρες μέλος και στέλνει pm 4-5 μοντέλα κινητών σφραγισμένα και τα πουλάει μέσω του insomnia. Δηλαδή είναι οκ απλα αν είναι εντάξει το κινητό και δεν σε κορόιδεψέ;

Επεξ/σία από Tantalord
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, Tantalord είπε

Τα περισσότερα κινητά ξερουμε έρχονται με EU PRIORITY LINE. Αν καποιος ιδιώτης πληρώσει τελωνείο δεν προκειτε ποτέ να το δώσει σε ανταγωνιστικές τιμές -20-30% όπως τώρα σε αγγελια. Βεβαίως αν πληρώσει τα προβλεπόμενα να πουλάει ελεύθερα όπου θέλει.
Αλλά την ίδια τιμή πιάνει και ένας μεμονομένος αν το παραγείλει μονος του.....Η χώρα των μεσάζοντων έχουμε καταντήσει.

Το μεγάλο ζήτημα που τίθεται είναι ότι και απο τις 2 πήγες που εισάγουν παράνομα, παίρνει τη μπάλα όσουν προσπαθούν τίμια να σταθούν στην αγορά (και ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί πλεον στην Ελλάδα). Ειδικά καταστήματα όπως η electroholic και 2-3 άλλα μαγαζιά κατέρρευσαν κυριολεκτικα με την πολιτική τους.

Αυτό που εκφράζω είναι ότι θα πρέπει να αναφέρονται,να ελέγχονται και να διαγράφονται όσοι προσπαθούν να πουλήσουν παράνομα. Αμά το θέλει το insomnia μπορεί να το κανει και δεν χρειάζεται παντα να είμαστε με "βούρδουλα" για να κατανοήσουμε ότι το αυτονόητο είναι και ωφέλιμο για τους πολλούς σε αυτή την περίπτωση. 

Πολλοί θα πουν αφού το παίρνω ποιο φθηνά και δεν με νοιάζει η εγγύηση και το ίδιο παράνομα είναι και τα μισά μαγαζιά που προσφέρουν τα ίδια σχεδόν, γιατί να μην γλυτώσω......Έτσι δεν παμε μπροστά

Κατανοώ τι εννοείς, αλλά θεωρώ ότι οι πλατφόρμες αγγελιών δε μπορούν να κόψουν τέτοιου είδους αγγελίες. Σκέψου εσύ προσωπικά αν ήσουν διαχειριστής φόρουμ πώς θα μπορούσες να κόψεις μια αγγελία που λέει πχ "Πωλείται Redmi Note 8, 140 ευρώ, δεν υπάρχει εγγύηση".

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να επιτρέπεις αγγελίες για προϊόντα που υπάρχει απόδειξη αγοράς, όπου και πάλι είναι λάθος καθώς εγώ πχ ίσως να μην κρατάω αποδείξεις, γιατί να μην μπορώ να πουλήσω κάτι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, dkmaster είπε

Κατανοώ τι εννοείς, αλλά θεωρώ ότι οι πλατφόρμες αγγελιών δε μπορούν να κόψουν τέτοιου είδους αγγελίες. Σκέψου εσύ προσωπικά αν ήσουν διαχειριστής φόρουμ πώς θα μπορούσες να κόψεις μια αγγελία που λέει πχ "Πωλείται Redmi Note 8, 140 ευρώ, δεν υπάρχει εγγύηση".

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να επιτρέπεις αγγελίες για προϊόντα που υπάρχει απόδειξη αγοράς, όπου και πάλι είναι λάθος καθώς εγώ πχ ίσως να μην κρατάω αποδείξεις, γιατί να μην μπορώ να πουλήσω κάτι;

Καλα ναι αυτό δύσκολα γίνεται.
Απλά να αναφέτερε ώς όρος και αν πέσει στην υπόληψη του site να αφαιρείται....

Από τα διαφυγόντα κέρδη που έχουν τίμιοι επαγγελματίες, που ακόμα μπορεί να είναι συγγενείς μας ή φίλοι μας ή κάποιος που είναι να βγεί σε σύνταξη σύντομα και κρατάει μαγαζί να επιβιώσει κτλ....και προσπαθούν να σταθούν με καταστήματα που έχουν λειτουργικά έξοδα, δεν ειναι τίμιο να πλήττονται από άτομα που πανε για το εύκολο κέρδος. To insomnia έχει μεγαλη πανελλαδική επικεψιμότητα.

Κοινότητα είμαστε και εμείς ορίζουμε τα όρια που λειτουργούμε. Το έντιμο και το ηθικό πρέπει να επικροτείται

Επεξ/σία από Tantalord
  • Like 1
Δημοσ.

Νομίζω ότι ο φίλος που έθιξε το θέμα, θέλει να τονίσει ότι οι αγγελίες έχουν χάσει το αρχικό τους νόημα.

Παλιά πουλούσαν ιδιώτες μεταχειρισμενα αντικείμενα τεχνολογίας, ενώ πλέον υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι ιδιωτών που λειτουργούν ως έμποροι εν κρυπτω και πουλούν άγνωστης προέλευσης καινούρια και σφραγισμένα προϊόντα 

Δυστυχώς, αυτό είναι κάτι που το συναντάς και αλλού. Δείτε στο car.gr πόσες υποτιθέμενες αγγελίες ιδιωτών υφιστανται όπου πρακτικά οι πωλητές είναι τύποι της αρπαχτης, που δίχως επίσημη εμπορική δραστηριότητα ως έμποροι, φέρνουν αυτοκίνητα από έξω και τα πωλούν σε αδαείς.

Δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιο forum ή site να κάνει κάτι για αυτό. Μόνο οι εν δυνάμει αγοραστές μπορούν να ενεργήσουν, αγνοώντας τέτοιες πρακτικές.

Σε κάθε περίπτωση, συμφωνώ 100% ότι η φανερή επιχείρηση προσφέρει (φόρους, θέσεις εργασίας κλπ), σε αντίθεση με τις επιχείρησης που κρύβονται πίσω από την ταμπέλα "ιδιώτης", όπου ό,τι βγάζουν πάει στην τσέπη του πονηρού...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...