nammo Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Γειά σε όλους. Έχω αποφασίσει να πάρω καινούργια ολοκαίνουργια μηχανή. Συγκεκριμένα ένα μεγάλο σκούτερ 250/300 κυβικών, είμαι ανάμεσα σε 2 μοντέλα. Είναι η πρώτη μου αγορά στα μηχανοκίνητα και δεν έχω ιδέα τι διαδικασίες περιλαμβάνονται κι έχω αγχωθεί λίγο όσον αφορά την διαχείριση των μετρητών μου. Εστω ότι εγκρίνεται η χρηματοδότηση οπότε προσμετρώ τη προκαταβολή, μετά; Ασφάλεια Βασικός Εξοπλισμός (κράνος, ισοθερμικά, γάντια, τζάκετ, αδιάβροχα) Ξέρω ότι υπάρχει κάτι που λέγεται Τέλος Ταξινόμησης. Αυτό δε ξέρω τι είναι! Αφορά τις πινακίδες; Πληρώνω κάτι; Για πείτε, τι άλλο; ΥΓ. Πως είθισται να πληρώνεται η ασφάλεια; Μετρητοίς η μπορώ να τη σπάσω σε 2-3 δόσεις με τη πιστωτική; Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από nammo
alexiko Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Εγώ θα σου πω ότι για την ασφάλεια (μια και είμαι της δουλειάς) αν κάνεις ετήσια (να πάρεις και καλή τιμή) πάει και σε 12 άτοκες στην πιστωτική.
bill_zaf Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Το τελος ταξινομισης το πληρωνει ο εισαγωγεας ,δεν αφορα εσενα. Ξεκαθαρισε αν μεσα στην τιμη ειναι και οι πινακιδες,αν ναι τοτε εχεις εξοδα μονο για ασφαλεια και τον εξοπλισμο σου. Η ασφαλεια για σκουτερ στα κυβικα που λες δεν ειναι κανα τρελο ποσο, με βασικες καλυψεις,χωρις κλοπη, κανα 100αρι τον χρονο αναλογα την.ασφαλιστικη Οτι χρειαστεις απο εξοπλισμο, πες μου να σου δωσω τηλ να τα παρεις ολα χονδρικης Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από bill_zaf
ExTaCy1337 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Τέλη κυκλοφορίας 22 ευρώ κάθε χρόνο (αν είναι 2010 και μετά παίζει να είναι με καυσαέρια δεν είμαι σίγουρος) Ασφάλεια κάνα 80αρι τον χρόνο; ανάλογα. Κρανος minimum 100 Ισοθερμικά δεν χρειάζεσαι ακριβά νομίζω είχα πάρει σετ ένα 20αρικο κ έκανα με το παπάκι 100 χλμ πάνε έλα Δεκέμβρη Θεσσαλονίκη. Γάντι κάνα 20αρικο είχα πάρει από στοκαδικο μπαζαρ μάρκας - δεν θυμάμαι-γνωστή πάντως Αδιαβροχα δεν πήρα ποτέ αλλά δεν έπαιρνα και την μηχανή αν έριχνε καρέκλες. Θα χρειαστείς κάνα δερμάτινο κόβει πολύ αέρα, εγώ πήρα ένα παλιό του πατέρα μου, δεν ξέρω τιμες και έχει μέσα προστατευτικα σε αγκώνες πλάτη κ ώμους αν πέσεις. Πάρε μποτάκι μηχανής... Το πήρα αφού έκανα τον αστράγαλο μου παζλ..ίσως να με έσωζαν γιατί πάτησα άσφαλτο και γύρισε το πόδι, ίσως το κρατούσε, δεν ξέρω. Και φυσικά τα φορεσα 2 φορες γιατί μετά το χειρουργείο το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο εκεί και με πονουσε. Δεν δοκιμασα τώρα που πέρασαν 10 χρονιά ίσως είναι ανεκτα. Αλλά πάλι είναι ευαίσθητο. Τέλος ταξινομησης και τέτοια δεν ξέρω, όλα τα μηχανάκια μου ήταν πριν του 2001 Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από ExTaCy1337
NikosKallithea Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Εσυ θα δωσει τα χρήματα και θα παρεις την μοτοσυκλετα ετοιμη με πινακίδες, ολα τα κανει το μαγαζι. Μονο η ασφάλεια σου μένει και ο εξοπλισμός.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Πινακίδες 70-100(το πολύ) Ασφάλεια κάνε ετήσια αν την κάνεις σε anytime κλπ γύρω στο 200αρι Τώρα κράνος κλπ βλέπεις
nammo Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 23 ώρες πριν, alexiko είπε Εγώ θα σου πω ότι για την ασφάλεια (μια και είμαι της δουλειάς) αν κάνεις ετήσια (να πάρεις και καλή τιμή) πάει και σε 12 άτοκες στην πιστωτική. 23 ώρες πριν, bill_zaf είπε Το τελος ταξινομισης το πληρωνει ο εισαγωγεας ,δεν αφορα εσενα. Ξεκαθαρισε αν μεσα στην τιμη ειναι και οι πινακιδες,αν ναι τοτε εχεις εξοδα μονο για ασφαλεια και τον εξοπλισμο σου. Η ασφαλεια για σκουτερ στα κυβικα που λες δεν ειναι κανα τρελο ποσο, με βασικες καλυψεις,χωρις κλοπη, κανα 100αρι τον χρονο αναλογα την.ασφαλιστικη Οτι χρειαστεις απο εξοπλισμο, πες μου να σου δωσω τηλ να τα παρεις ολα χονδρικης 23 ώρες πριν, ExTaCy1337 είπε Τέλη κυκλοφορίας 22 ευρώ κάθε χρόνο (αν είναι 2010 και μετά παίζει να είναι με καυσαέρια δεν είμαι σίγουρος) Ασφάλεια κάνα 80αρι τον χρόνο; ανάλογα. Κρανος minimum 100 Ισοθερμικά δεν χρειάζεσαι ακριβά νομίζω είχα πάρει σετ ένα 20αρικο κ έκανα με το παπάκι 100 χλμ πάνε έλα Δεκέμβρη Θεσσαλονίκη. Γάντι κάνα 20αρικο είχα πάρει από στοκαδικο μπαζαρ μάρκας - δεν θυμάμαι-γνωστή πάντως Αδιαβροχα δεν πήρα ποτέ αλλά δεν έπαιρνα και την μηχανή αν έριχνε καρέκλες. Θα χρειαστείς κάνα δερμάτινο κόβει πολύ αέρα, εγώ πήρα ένα παλιό του πατέρα μου, δεν ξέρω τιμες και έχει μέσα προστατευτικα σε αγκώνες πλάτη κ ώμους αν πέσεις. Πάρε μποτάκι μηχανής... Το πήρα αφού έκανα τον αστράγαλο μου παζλ..ίσως να με έσωζαν γιατί πάτησα άσφαλτο και γύρισε το πόδι, ίσως το κρατούσε, δεν ξέρω. Και φυσικά τα φορεσα 2 φορες γιατί μετά το χειρουργείο το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο εκεί και με πονουσε. Δεν δοκιμασα τώρα που πέρασαν 10 χρονιά ίσως είναι ανεκτα. Αλλά πάλι είναι ευαίσθητο. Τέλος ταξινομησης και τέτοια δεν ξέρω, όλα τα μηχανάκια μου ήταν πριν του 2001 23 ώρες πριν, NikosKallithea είπε Εσυ θα δωσει τα χρήματα και θα παρεις την μοτοσυκλετα ετοιμη με πινακίδες, ολα τα κανει το μαγαζι. Μονο η ασφάλεια σου μένει και ο εξοπλισμός. 6 ώρες πριν, Manolis20 είπε Πινακίδες 70-100(το πολύ) Ασφάλεια κάνε ετήσια αν την κάνεις σε anytime κλπ γύρω στο 200αρι Τώρα κράνος κλπ βλέπεις Παιδιά είστε καταπληκτικοί, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οπότε απο ότι φαίνεται, διευκρινίζω με την αντιπροσωπεία τι περιλαμβάνεται στη τιμή (στη σελίδα του λέει δε συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά κι έξοδα πινακίδας) και στη συνέχεια υπολογίζω γύρω στα 400€ συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ασφάλειας. Ευχαριστώ και πάλι. ΥΓ. Αυτό με τα μεταφορικά με προβληματίζει, τι εννοούν; θα τους τηλεφωνήσω να μου πούν...
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 46 λεπτά πριν, nammo είπε Παιδιά είστε καταπληκτικοί, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις! Οπότε απο ότι φαίνεται, διευκρινίζω με την αντιπροσωπεία τι περιλαμβάνεται στη τιμή (στη σελίδα του λέει δε συμπεριλαμβάνονται μεταφορικά κι έξοδα πινακίδας) και στη συνέχεια υπολογίζω γύρω στα 400€ συμπεριλαμβανομένου του κόστους της ασφάλειας. Ευχαριστώ και πάλι. ΥΓ. Αυτό με τα μεταφορικά με προβληματίζει, τι εννοούν; θα τους τηλεφωνήσω να μου πούν... Μεταφορικά εννοεί αν είσαι σε άλλη πόλη για να το στείλουν, τα έξοδα πινακίδας θα στα βάλουν στο τελικό ποσό που θα πληρώσεις Επίσης συνήθως δίνουν κάποια δώρα στην αγορά δες μήπως μπορέσεις να πάρεις κράνος έτσι (αλυσίδες disk lock κτλ που δίνουν είναι πολύ μούφα) οπότε δες μήπως πάρεις κράνος η σου κάνει δώρο την ασφάλεια
NickTG Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 1 hour ago, Inuyasha said: Επίσης συνήθως δίνουν κάποια δώρα στην αγορά δες μήπως μπορέσεις να πάρεις κράνος έτσι (αλυσίδες disk lock κτλ που δίνουν είναι πολύ μούφα) οπότε δες μήπως πάρεις κράνος η σου κάνει δώρο την ασφάλεια Γιατί να είναι καλό το κράνος που θα δώσουν όταν τα άλλα που είναι και φθηνότερα είναι μούφα?
Moderators Inuyasha Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Moderators Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 8 ώρες πριν, NickTG είπε Γιατί να είναι καλό το κράνος που θα δώσουν όταν τα άλλα που είναι και φθηνότερα είναι μούφα? Κράνος δίνουν γύρω στα 100-120 ευρώ ακόμα και στα πάπια, στα άλλα επειδή δίνουν ένα σωρό μαλακιες κοιτάνε και δίνουν ότι πιο φτηνό έχουν (όπως επίσης το κράνος το βλέπεις/δοκιμάζεις πρώτα)
nammo Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 23 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 21/8/2020 στις 6:57 ΜΜ, alexiko είπε Να ευχηθούμε καλορίζικο; Σε ευχαριστώ. Πάω για Sym Maxsym TL500 Επεξ/σία 23 Αυγούστου 2020 από nammo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα