Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ψάχνω σετ θυροτηλεφωνων για δύο διαμερίσματα. Η δυσκολία είναι στο ότι ο εγκαταστάτης πέρασε για το ένα διαμέρισμα μόνο για θυροτηλεόραση. Οπότε έχουμε 9 απλά καλώδια χάλκινα μονόκλωνα και ένα πιο χονδρό που έχει σχέση με την εικόνα από ότι κατάλαβα. Η καλωδίωση κάνει στάση στο 1ο διαμέρισμα που δεν έχει θυροτηλέφωνο και δίνει ρεύμα στην μπουτονιέρα (με ένα πλήκτρο) και μετά συνεχίζει στο άλλο διαμέρισμα που έχει θυροτηλέφωνο.

Με την υπάρχουσα καλωδίωση θα μπορούσαμε να συνδέσουμε δύο θυροτηλέφωνα; Αν ναι πιο προτείνετε;

Αν δεν γίνεται με την υπάρχουσα καλωδίωση τι καλώδια χρειάζεται να τραβήξω για να συνδέσω θυροτηλέφωνο και ποιο μοντέλο για δυο θυροτηλέφωνα προτείνετε;

Θα επιθυμούσα κάτι οικονομικό και με λειτουργία να ανοιγει πόρτα και ίσως λάμπα.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Υ.Γ. Αν είναι πιο απλή η εγκατάσταση και να γλιτώσουμε το πέρασμα των καλωδίων, μπορούμε να βάλουμε ένα πλήκτρο και να χτυπάει σε δύο θυροτηλέφωνα πλήρως λειτουργικά και να έχει και ενδοεπικοινωνία;

Επεξ/σία από filarhos
  • Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά δυστυχώς δεν βγάζω άκρη με την υπάρχουσα καλωδίωση, φαίνεται ότι κάποιο είναι κομμένο για αυτό δεν παίζει και η παλιά...

Οπότε ψάχνω κάποια οικονομική πρόταση θυροτηλεφώνου για δύο διαμερίσματα που να μπορώ να την συνδέσω εύκολα. 

Καλώδια θα περάσω καινούρια εξωτερικά με καναλάκι.

Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.

Καλημέρα.

Αν εισαι σε πολυκατοικία, αυτο που ξέρω ειναι οτι για να αλλάξεις τα θυροτηλέφωνά σου, πρέπει να αλλάξουν όλα. Δηλαδη να μπει σε όλα το ιδιο μοντέλο.

Το τσέκαρες;

• Like 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Καλημέρα.

Αν εισαι σε πολυκατοικία, αυτο που ξέρω ειναι οτι για να αλλάξεις τα θυροτηλέφωνά σου, πρέπει να αλλάξουν όλα. Δηλαδη να μπει σε όλα το ιδιο μοντέλο.

Το τσέκαρες;

Είναι οικοδομή με δύο διαμερίσματα και θα αλλάξουμε και στα δύο, οπότε δεν έχω περιορισμούς.

Σκεφτόμουν για θυροτηλεόραση αλλά εκεί που είναι το θυροτηλέφωνο αν ανοίξω την κουρτίνα βλέπω την πόρτα, το ίιδο και το πάνω διαμέρισμα, οπότε μάλλον δεν αξίζει η επένδυση... 

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/13486194/CTC-Κιτ-Θυροτηλεφώνου-Prestige-Ασημί-Για-2-Διαμερίσματα-4-n-004721.html

Θα πάρουμε και δυο 15μετρα καλώδια 4+n για την σύνδεση των δύο σπιτιών και ελπίζω να κρατήσει μερικά χρόνια...

Δημοσ.

Οι θυροτηλεορασεις 2easy της Sambo Hellas δουλευουν με δυο καλωδια χωρις πολικοτητα. Οποτε καπως θα βολευτεις και θα κανεις επεκταση (οχι εσυ, ο ηλεκτρολόγος)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Fotis_Greece είπε

Οι θυροτηλεορασεις 2easy της Sambo Hellas δουλευουν με δυο καλωδια χωρις πολικοτητα. Οποτε καπως θα βολευτεις και θα κανεις επεκταση (οχι εσυ, ο ηλεκτρολόγος)

Έχω ζητήσει προσφορά αλλά μου φάνηκαν λίγο ακριβά.

Δεν με πειράζει να ζοριστώ λίγο μια μέρα να το φτιάξω και να κοστίσει κάτω από 100€, αν το άλλο φτάνει τα 300€.

Υ.Γ. Δεν θα τα βάλει ηλεκτρολόγος, εγώ θα τα βάλω. Με τα σχέδια που έχω δει δεν μου φάνηκε δύσκολη η σύνδεση αλλά η τοποθέτηση και όπως θα το προσέξω εγώ κανείς... Άσε που εδώ δύσκολα να έρθει κάποιος για να κάνει μόνο μια σύνδεση καλωδίων (= μικρή αμοιβή)...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, filarhos είπε

Τελικά σκεφτόμαστε να τοποθετήσουμε αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/13486194/CTC-Κιτ-Θυροτηλεφώνου-Prestige-Ασημί-Για-2-Διαμερίσματα-4-n-004721.html

Θα πάρουμε και δυο 15μετρα καλώδια 4+n για την σύνδεση των δύο σπιτιών και ελπίζω να κρατήσει μερικά χρόνια...

1 ώρα πριν, filarhos είπε

Δεν θα τα βάλει ηλεκτρολόγος, εγώ θα τα βάλω. Με τα σχέδια που έχω δει δεν μου φάνηκε δύσκολη η σύνδεση αλλά η τοποθέτηση και όπως θα το προσέξω εγώ κανείς...

αν το κατέχεις οκ  Εγω το έβαλα μόνος μου πριν 20 χρόνια και πιθανόν να είναι το ίδιο η σχεδόν ίδιο Το σχέδιο είναι στη φωτο Το μόνο που έχω αλλάξει σε αυτό το διάστημα είναι το μεγαφωνακι στην μπουτονιέρα    Προσοχή με τον ανορθωτή δεν σηκώνει λάθη

Spoiler

ctc.png.5f13e8e06bf1aaf7d75c361b3a68aa98.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εφόσον είστε 2 διαμερίσματα, θα βάλετε ένα ή δυο με WIFI και κάμερα και ξεμπερδεψατε.

Υπάρχουν διάφορα είδη , αλλά δεν έχω δοκιμάσει κάποιο.

Το σενάριο να είναι κάποιος και να σου χτυπάει το κουδούνι όσο λείπεις και να του απαντήσεις από το κινητό, έχει συμβεί πολλές φορές. Όπως έχουν αναφερθεί και περιπτώσεις όπου χτύπησαν κλέφτες και τους έδιωξαν επειδή μίλησαν στο θυροτηλέφωνο από το κινητό τους ενώ έλειπαν από το σπίτι.

https://www.google.com/search?q=door+ringer+camera&cs=1&prmd=isvn&sxsrf=ALeKk02C3wsWy45ftzHa1N_YMr4ONikPRA:1601059823978&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjDysnQ_ITsAhXFk4sKHa33ArcQ_AUoAXoECAoQAQ&biw=393&bih=768&dpr=2.75

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Έχεις κάποια πρόταση που να δουλεύει καλά; Γιατί κάποια που έχω δει σε γνωστούς μια πιάνουν μία δεν πιάνουν..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφου θα το βαλεις μονος σου, νομιζω σε βολευει η επιλογη 2easy. Ενα ζευγος καλωδιων ειναι, δεν γίνεται να κανεις λαθος. Και επειδη προκεται για ενα ζευγος ειναι ευκολο να επεκταθεί, αφου σιγουρα θα βρεις ενα ζευγος που παει και στους δυο οροφους.

Το εαν ειναι ακριβα ειναι υποκειμενικό γιατι παιζει ρολο η ποιοτητα και η κατασκευή

Η ποιότητα εικονας και ηχου ειναι πολυ καλη. Η μπουτονιερα ειναι πολυ καλη κατασκευή με πολυ καλο feedback στον επισκέπτη στο πατημα κουμπιου. Δεν θα σου χαλαει ευκολα και καθαριζεται ευκολα χωρις να.μπαινουν υγρα μεσα.

Εγω μεχρι στιγμης εχω βαλει 5 τετοια αλλα το ακριβο μοντελο με fish eye καμερα. Για το εσωτερικό υπάρχει επιλογη απλου μόνιτορ ή με wifi που ειναι touch. Το δεύτερο εχει app (2-Easy) στο play store για απομακρυνσμενη θεαση, ομιλια και ανοιγμα πορτας. Το δοκιμασα, υπαρχει ενα.μικρο lag στην αρχικη εμφανιση του βιντεο αλλα μετα ΟΚ. Δεν το δοκιμασα να μου χτυπάει στο κινητο. Το δεύτερο εχει επισης επιλογη να αποθηκεύσει φωτογραφία απο οσους χτυπησαν κουδουνι και εαν βαλεις καρτα sd το αποθηκευει σαν βίντεο. Στο touch-wifi monitor εχεις και την επιλογη απλα να "ανοιξεις" την εικονα στην εισοδο και να αποθηκευεις φωτογραφιες οτι δειχνει η καμερα. 100% σιγουρα στο touch monitor υπαρχει επιλογη για ανοιγμα στα φωτα (η μπουτονιερα εχει την συνδεση προς τον αντιστοιχο διακοπτη) αλλα δεν ειμαι σιγουρος εαν τα απλα μονιτορ εχουν αυτη τη δυνατοτητα

Και το απλο μονιτορ και το wifi μπορει να ρυθμιστεί σαν intercom να μιλας με το αλλο διαμέρισμα (πιο ευκολο στο touch μοντελο). Πολυ βολικο. Επιπλεον ερχονται με RFID key tags να ανοιγεις την εξώπορτα με ενα άγγιγμα.

Επειδη βλεπω ξανα το ερώτημα σου και δεν σε πολυαποσχολει το θεμα βίντεο, υπαρχει η επιλογη να βαλεις με την μπουτονιερα 2easy θυροτηλεφωνο μεσα απλο, χωρις μονιτορ. Δεν γνωριζω ομως για το intercom με απλα θυροτηλεφωνα. Πλεον ολες οι υλοποιησεις και τα εξτρα τους αφορουν touch-wifi monitors μιας και λιγοι πλεον βαζουν απλα θυροτηλεφωνα.

Επεξ/σία από Fotis_Greece
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά εκεί που τα είχαμε λύσει όλα και παλεύαμε να καταλάβουμε που πάνε τα καλώδια, πριν αγοράσουμε τίποτα, μας είδε ένας γείτονας και μας έφερε ένα ασύρματο κουδούνι που χρησιμοποιούσε κι αυτός πριν βάλει θυροτηλέφωνο. Το βάλαμε τον πομπό στη είσοδο και τους δέκτες σε μια πρίζα τον καθένα και δουλεύει πολύ καλά. Μειονεκτήματα είναι ότι πρέπει να βγεις να δεις ποιός είναι, βέβαια η εξώπορτα είναι πάντα κλειδωμένη, και έχουμε ένα κουδούνι για δύο σπίτια αν και ακούγονται και στα δύο όταν χτυπάει...

Κάποια στιγμή θα το ξανακοιτάξω, προς το παρόν βολευόμαστε...

Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...