Προς το περιεχόμενο

Ούτε update δε μπορεί να κάνει πλέον ο υπολογιστής μου...

neggo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, snbblp είπε

clean-up ή εκκαθάριση δίσκου

Τα έχω δοκιμάσει και δεν καθαρίζουν πάνω από 100 ή 200 ΜΒ.

Επεξ/σία από neggo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο C ειναι ενας φυσικος δισκος ή τον εχεις σπασει σε C & D; Τα 55GB ειναι ελαχιστα, τα Windows να βαλεις και μερικα προγραμματα και παιχνιδια εχει γεμισει. Μπορεις ειτε να μεταφερεις πραγματα απο τον ενα δισκο στον αλλο ειτε να κανεις partition resize αν μιλαμε για ενα δισκο πχ δες εδω https://www.diskpart.com/help/resize-partition.html

27 λεπτά πριν, snbblp είπε

Ενας δίσκος με δύο partitions είναι αυτό;

Υπήρχαν εξαρχής.

26 λεπτά πριν, asmilon είπε

Ο C ειναι ενας φυσικος δισκος ή τον εχεις σπασει σε C & D; Τα 55GB ειναι ελαχιστα, τα Windows να βαλεις και μερικα προγραμματα και παιχνιδια εχει γεμισει. Μπορεις ειτε να μεταφερεις πραγματα απο τον ενα δισκο στον αλλο ειτε να κανεις partition resize αν μιλαμε για ενα δισκο πχ δες εδω https://www.diskpart.com/help/resize-partition.html

Όχι, δεν έχω σπάσει τίποτα και ευχαριστώ γιά το λινκ, θα το κοιτάξω μήπως μπορώ να κάνω κάτι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, neggo είπε

Δείτε στη φωτό που έχω ανεβάσει το μέγεθος του προβλήματος. Υπάρχει λύση;

στην εκκαθάριση δίσκου  κάτω αριστερά υπάρχει επιλογή εκκαθάριση αρχείων συστήματος δεν ξέρω αν έχεις κάνει κάτι εκεί Δες μηπως εχεις τιποτε gb update παλια ακκαθαριστα Εκτιμώ ότι έχεις έναν δίσκο 1tb  Βάλε μια φωτο από την διαχείριση για σιγουριά και αν είναι όπως τα λέω κανε τα παρακάτω 

πάρε ένα άλλο δίσκο (εξωτερικο η εσωτερικο δεν εχει σημασια )και μετέφερε καμιά  250 gb  από τον D σε αυτόν (τον νεο ) και βγαλτον απο το pc μετά Στη συνέχεια κανε συρρίκνωση του D τόσο ώστε να σου μείνουν καμιά 200 gb  ετσι ο D μετά θα γίνει γύρω τα 700 μεταφέρεις  τα αρχεία από τον υπάρχοντα D στο νεο διαμερισμα (πχ  Η ) που προέκυψε από την συρρίκνωση Κάνεις διαγραφή - επέκταση του μικρού D που έμεινε  και έχεις έναν C γύρω στα 200 gb Mεταφερεις και τα αρχεια απο τον εξωτερικο και αμα θελει ο μεγαλοδυναμος  ;)  θα πάνε όλα καλά 

Επεξ/σία από hp8

55 λεπτά πριν, hp8 είπε

στην εκκαθάριση δίσκου  κάτω αριστερά υπάρχει επιλογή εκκαθάριση αρχείων συστήματος δεν ξέρω αν έχεις κάνει κάτι εκεί Δες μηπως εχεις τιποτε gb update παλια ακκαθαριστα Εκτιμώ ότι έχεις έναν δίσκο 1tb  Βάλε μια φωτο από την διαχείριση για σιγουριά και αν είναι όπως τα λέω κανε τα παρακάτω 

πάρε ένα άλλο δίσκο (εξωτερικο η εσωτερικο δεν εχει σημασια )και μετέφερε καμιά  250 gb  από τον D σε αυτόν (τον νεο ) και βγαλτον απο το pc μετά Στη συνέχεια κανε συρρίκνωση του D τόσο ώστε να σου μείνουν καμιά 200 gb  ετσι ο D μετά θα γίνει γύρω τα 700 μεταφέρεις  τα αρχεία από τον υπάρχοντα D στο νεο διαμερισμα (πχ  Η ) που προέκυψε από την συρρίκνωση Κάνεις διαγραφή - επέκταση του μικρού D που έμεινε  και έχεις έναν C γύρω στα 200 gb Mεταφερεις και τα αρχεια απο τον εξωτερικο και αμα θελει ο μεγαλοδυναμος  ;)  θα πάνε όλα καλά 

Από την εκκαθάριση αρχείων συστήματος κέρδισα μόνο 200 ΜΒ τη διαδικασία που μου προτείνεις να κάνω, δε ξέρω, θα προσπαθήσω αν και μου φαίνεται δύσκολο. Δεν έχω γνώσεις επ' αυτού.

26 λεπτά πριν, neggo είπε

Από την εκκαθάριση αρχείων συστήματος κέρδισα μόνο 200 ΜΒ τη διαδικασία που μου προτείνεις να κάνω, δε ξέρω, θα προσπαθήσω αν και μου φαίνεται δύσκολο. Δεν έχω γνώσεις επ' αυτού.

βάλε μια φωτο απο την διαχείριση δίσκων πριν κάνεις οτι δηποτε να δουμε αν εχεις εναν η δυο δισκους   Ριξε μια ματια για αυτα που γραφω συρρίκνωση τόμου 

Οι χωρητικότητες πάντως δε ταιριάζουν για να είναι ένας δίσκος!

1TB NTFS formatted δίσκος είναι 931GB, όσο ο D δηλαδή. Μπορούμε να έχουμε ένα screenshot από το disk management;

Μη κάνεις κάτι πριν ανεβάσεις το screenshot.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, neggo είπε

Πάτησε window+R στο πληκτρολόγιο, και στο πλαίσιο που θα ανοίξει γράψε diskmgmt.msc.

Δείξε μας αυτό που φαίνεται εκεί.

ΠΧ:

patition 1.png

Επεξ/σία από snbblp

23 λεπτά πριν, imvrios είπε

Οι χωρητικότητες πάντως δε ταιριάζουν για να είναι ένας δίσκος!

1TB NTFS formatted δίσκος είναι 931GB, όσο ο D δηλαδή. Μπορούμε να έχουμε ένα screenshot από το disk management;

Μη κάνεις κάτι πριν ανεβάσεις το screenshot.

disk.png

42 λεπτά πριν, hp8 είπε

βάλε μια φωτο απο την διαχείριση δίσκων πριν κάνεις οτι δηποτε να δουμε αν εχεις εναν η δυο δισκους   Ριξε μια ματια για αυτα που γραφω συρρίκνωση τόμου 

disk.png

3 λεπτά πριν, snbblp είπε

Πάτησε window+R στο πληκτρολόγιο, και στο πλαίσιο που θα ανοίξει γράψε diskmgmt.msc.

Δείξε μας αυτό που φαίνεται εκεί.

ΠΧ:

patition 1.png

Ανέβασα φωτό

1 λεπτό πριν, neggo είπε

disk.png

disk.png

Φίλε μου δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά θέλεις δίσκο. Αυτός είναι εξαιρετικά μικρός!

Ενας SSD 250 θα ήταν ιδανική επιλογή σε χαμηλή τιμή, αλλά μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο.

Δύο δίσκοι λοιπόν.

Η πιο εύκολη επιλογή για εσένα είναι να αγοράσεις ένα μεγαλύτερο SSD για να αντικαταστήσεις τον C.

Θα συνεννοηθείς με τον τεχνικό σου αν θα σου κλωνοποιήσει την υπάρχουσα εγκατάσταση στο νέο σου δίσκο ή αν θα κάνει format

Οι άλλες εναλλακτικές σου είναι software based, πρακτικά να μετακινήσεις τα Program Files στον D αλλά εκεί μπορείς να συναντήσεις διάφορα θέματα και είναι φανερό ότι δεν έχεις την απαραίτητη εμπειρία. Όλα μαθαίνονται αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις.

Μόλις τώρα, snbblp είπε

Φίλε μου δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά θέλεις δίσκο. Αυτός είναι εξαιρετικά μικρός!

Ενας SSD 250 θα ήταν ιδανική επιλογή σε χαμηλή τιμή, αλλά μπορείς να βάλεις και μεγαλύτερο.

Καθόλου δεν με στεναχωρείς. Σε ευχαριστώ κιόλας που μπήκες στο κόπο να απαντήσεις και να προτείνεις και λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...