Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.καταρχήν είμαι άσχετος με αυτοκινητα οπότε μηνβαράτε αν λέω μπουρδες. 

Subaru legacy μαυρο 2.0 του 05 μοντέλο.

Εχει μια εξάτμιση. Πρόσφατα είδα στον δρόμο μοντελο ιδιας χρονιάς αλλα μεγαλυτερου κυβισμού με 2 εξατμισεις. Μια δεξια μια σριστερα. Το δικό μου έχει αποτι εχω κατσλάβει ειδική θέση σαν καπακι σε περιπτωση που θελω να βάλω. 

Επειδή μάρεσε το σκεφτομαι. Αλλά μονο το μικρό μέρος,μόνο για το εφέ δλδ. Δεν μενδιαφέρει να παιζει ρόλο μηχανικά. Ποσο κοστίζει κάτι τέτοιο και που απευθυνομαι; πρεπει να πάω αντιπροσωπία; 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spiritclay είπε

Εχει μια εξάτμιση. Πρόσφατα είδα στον δρόμο μοντελο ιδιας χρονιάς αλλα μεγαλυτερου κυβισμού με 2 εξατμισεις. Μια δεξια μια σριστερα. Το δικό μου έχει αποτι εχω κατσλάβει ειδική θέση σαν καπακι σε περιπτωση που θελω να βάλω. 

Επειδή μάρεσε το σκεφτομαι. Αλλά μονο το μικρό μέρος,μόνο για το εφέ δλδ. Δεν μενδιαφέρει να παιζει ρόλο μηχανικά. Ποσο κοστίζει κάτι τέτοιο και που απευθυνομαι; πρεπει να πάω αντιπροσωπία; 

Μονο το μικρο μερος να το βαλεις πως ακριβως; Για σωστη λειτουργικη δουλεια πρεπει να βαλεις ειτε κατι σαν διακλαδωτη (χαμηλο κοστος) η χταποδι (υψηλο κοστος).

Εναλλακτικα μπορες να βαλεις μονο το τερμα που ειναι κατι εκατοστα αλλα θα κανει μπαμ οτι δεν ειναι εξατμιση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΔΕ χρειαζεσαι να πας σε συνεργειο αλλα σε εξατμισα (καταστημα με εξατμισεις/καταλυτες)

θα σηκωθει το αμαξι και θα δειτε απο κατω τι παιζει. Εφοσον υπαρχει σε ακριβοτερη εκδοση λογικα μπορει να γινεται και στο δικο σου.

Θα πρεπει σιγουρα να αλλαξει το τελικο (οπως λεγεται) που ειναι η εξατμιση ΜΕΤΑ τον καταλυτη.

Ενναλακτικα μπορει να ψαξεις στο καρ για τελικο για το μοντελο σου (μεταχειρισμενο)

κοστος απο 100 ευρ το μτχ  και απο  250 ευρ (μπορει και 500 αν θες σουπερ ντουπερ μαρκα)καινουργιο

Μια φιλικη συμβουλη: αν εξατμισας σου πει οτι θα σου κανει πατεντα (π.χ θα παρει κανενα αλλο σωληνα και θα κολλησει να γινει η διακλαδωση να εισαι σκεπτικος. Πρεπει ο νεος σωληνας να ειναι καλα γαλβανισμενος (να αποφυγεις σκουρια) αλλα και να κανει γαντζους στηριξης (τουλαχιστον 1) για να μη σου πεσει ολο το τελικο στη πρωτη λακουβα (αρα πρεπει να συμφωνησετε πριν ξεκινησει για τα παραπανω)

ελπιζω να βοηθησα

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.

...καλύτερα να πας σε "εξατμισά" και να το φτιάξεις σωστά με δεύτερο "καζανάκι". Το είχα κάνει στο δικό μου, διορθώνοντας πατέντα του προηγούμενου ιδιοκτήτη και δε θυμάμαι να είχε κοστίσει πολύ. 

Δημοσ.

σωστο και αυτο αν και σε τετοιες περιπτωσεις πρεπει να γινει by the book: βλεπουμε τι κανει ο κατασκευαστης στα μεγαλα (κυλινδρισμου) μοντελα και αντιγραφουμε

στα γερμανικα βαζουνε 2 καζανακια στανταρ αλλα εχω δει σε γαλλικα ή ακομα και σε αουντι (σ4) μονο καζανακι

εγω παντως αν ειχα αυτο το θεμα μαλλον θα εψαχνα μεταχειρισμενο τελικο απο μαντρα/καρ και θα τη πηγαινα για τοποθετηση...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, spiritclay είπε

ουσιαστικα το θες απλως να φαινεται σα να χει δυο εξατμισεις ή θες να ακουγονται? αν θες απλα να φαινεται λογικα οικονομικα μπορει να σου στερεωσει ενα σωληνα και να μη χρειαζεται να πληρωνεις για ολη τη μετατροπη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...