Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με καλώδιο

JTRGamer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα

Πρόσεξα σήμερα οτι από τον κατανεμητή του σπιτιου μου έως το ρούτερ εχουμε ένα παμπάλαιο καλωδιο utp που ουτε ξέρω τι cat είναι.

Αν το αντικαταστήσω αυτο το παμπαλαιο utp με τηλεφωνικο PET θα άνεβει η ταχύτητα download;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλα τα cat θα σου κάνουν δουλειά. Απλά θα πρέπει στο τηλεφωνικο κλιψακι που τελικά θα κουμπώσεις στο router, να συνδέσεις μόνο τα 2 ζεύγη καλωδίων.

image.png.ace5404fddb3bdea4ce2bf45e170ebbd.png

• Thanks 1

Σε πρωτη φαση πριν βαλεις χερι γιατι υπαρχει το ριτο οταν κατι δουλευει να μην το σκαλιζουμε πολυ. Εχει θεματα η γραμμη η οτι αλλο

1 ώρα πριν, zx1234r είπε

Όλα τα cat θα σου κάνουν δουλειά. Απλά θα πρέπει στο τηλεφωνικο κλιψακι που τελικά θα κουμπώσεις στο router, να συνδέσεις μόνο τα 2 ζεύγη καλωδίων.

image.png.ace5404fddb3bdea4ce2bf45e170ebbd.png

A ok καταλαβα.Αλλά τα 4 καλωδιακια του RJ11 με ποια χρώματα ταιριάζουν από τα καλωδιάκια της κάτω φωτογραφίας;υπαρχει καμμια φώτο που να το δείχνει;

35 λεπτά πριν, JTRGamer είπε

A ok καταλαβα.Αλλά τα 4 καλωδιακια του RJ11 με ποια χρώματα ταιριάζουν από τα καλωδιάκια της κάτω φωτογραφίας;υπαρχει καμμια φώτο που να το δείχνει;

Υπάρχουν βίντεο στο youtube. Τα 4 χρώματα που ξεκινάνε από τον κατανεμητή θα πρέπει να καταλήγουν και στο κλιψακι στο router. Είναι συγκεκριμένη η διαδικασία. Είναι εύκολη και απλή σχετικά απλά θέλει λίγο μελέτη αν δεν το έχεις ξανακάνει. Μπορείς επίσης να φωνάξεις έναν ηλεκτρολόγο να στο κάνει. Για εκείνον είναι 3 λεπτά εργασίας.

On 16/08/2020 at 16:41, zx1234r said:

Μπορείς να το αντικαταστήσεις με ένα καλωδίου δικτύου cat6 και να συνδέσεις μόνο τα 2 ζεύγη που χρειάζεται το τηλέφωνο.

το ενα ζευγαρι οου θελει το ιντερνετ κσι το τηλεφωνο. απο τον οτε ερχεται ενα ζευγαρι με δυο καλωδια που το μεικτονομεις μεχρι πανω στο σπιτι. τα αλλα ζευγαρια στο utp ειναι spare. και ναι μπορει να βαλει και cat7 και να μη  δει ουτε 1mbit διαφορα. 

On 16/08/2020 at 16:03, JTRGamer said:

Καλησπέρα

Πρόσεξα σήμερα οτι από τον κατανεμητή του σπιτιου μου έως το ρούτερ εχουμε ένα παμπάλαιο καλωδιο utp που ουτε ξέρω τι cat είναι.

Αν το αντικαταστήσω αυτο το παμπαλαιο utp με τηλεφωνικο PET θα άνεβει η ταχύτητα download;

πρωτα βλεπουμε ποσο συγχρονιζουμε πανω και ποσο κατω και μετα βλεπουμε αν φταιει το καλωδιο. 

• Thanks 1

Στις 20/8/2020 στις 11:13 ΠΜ, poulinos είπε

πρωτα βλεπουμε ποσο συγχρονιζουμε πανω και ποσο κατω και μετα βλεπουμε αν φταιει το καλωδιο. 

Εγώ θα το άλλαζα όπως και να έχει.

• Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τεχνικός εφαρμογων πληροφορικής ,δικτύων και αυτοματισμου γραφείων ,έχω σπουδασει ...οκ στα Δικτυα δεν κάναμε εξειδικευμένη εκπαίδευση αλλά 3-4 βασικά τα ξέρω

Επεξ/σία από JTRGamer

On 22/08/2020 at 20:57, JTRGamer said:

Τεχνικός εφαρμογων πληροφορικής ,δικτύων και αυτοματισμου γραφείων ,έχω σπουδασει ...οκ στα Δικτυα δεν κάναμε εξειδικευμένη εκπαίδευση αλλά 3-4 βασικά τα ξέρω

απλα υπαρχει και περιπτωση να μην δεις διαφορα. αν συγχρονιζεις πανω και  κατω το ιδιο τοτε ναι δεν εχει τρελλο νοημα. ιδια ειδικοτητα τελειωσαμε:) 

• Like 1

Να κανω μια ερώτηση απο την πολικατικια κατω στα κουτια μεχρι το σπιτι που βγαζει το μπριζακι  για το τηλεφωνο δεν μπορούμε να κανουμε τιποτα για να αλλάξουμε αυτα τα πανάρχαια καλώδια.... εμενα ας πουμε οτι και να κανω πανω απο 14mbs δεν παει για κανενα λογο και ας εχω 23ρα.

Τωρα το θεμα ειναι το εξης..........αν εχω το pc μακριά απο το μπριζακι τι με συμφέρει καλύτερα να βαλω μακρι τηλεφωνικό καλωδιο και να παω του ρουτερ κοντα στο pc με ενα καλο καλωδιο δικτιου 7cat ας πουμε.;;; η να το βαλω με κοντο τηλεφωνικό καλοδιο και να παρω ενα 10μετρο καλώδιο δικτιου και να το φτασω μεχρι το pc;;

Υπαρχουν καλωδια τηλεφωνου σε ποιότητες οπως του δικτιου;; η δεν εχει καμια σχέση;;

On 03/09/2020 at 12:20, Al_pacino said:

Να κανω μια ερώτηση απο την πολικατικια κατω στα κουτια μεχρι το σπιτι που βγαζει το μπριζακι  για το τηλεφωνο δεν μπορούμε να κανουμε τιποτα για να αλλάξουμε αυτα τα πανάρχαια καλώδια.... εμενα ας πουμε οτι και να κανω πανω απο 14mbs δεν παει για κανενα λογο και ας εχω 23ρα.

Τωρα το θεμα ειναι το εξης..........αν εχω το pc μακριά απο το μπριζακι τι με συμφέρει καλύτερα να βαλω μακρι τηλεφωνικό καλωδιο και να παω του ρουτερ κοντα στο pc με ενα καλο καλωδιο δικτιου 7cat ας πουμε.;;; η να το βαλω με κοντο τηλεφωνικό καλοδιο και να παρω ενα 10μετρο καλώδιο δικτιου και να το φτασω μεχρι το pc;;

Υπαρχουν καλωδια τηλεφωνου σε ποιότητες οπως του δικτιου;; η δεν εχει καμια σχέση;;

οτι ειναι παλιο καλωδιο δεν σημαινει οτι εχει θεμα.

β.ειναι μεχρι 24 αναλογως την αποσταση.οτι παιζεις 14 μπορει να ειναι θεμα αποστασης.

κοντο τηλεφωνικο και μεγαλο Utp.

δεν νομιζω να βρεις και πολλα σε τηλεφωνικα καλωδια σε ποιοτητες.αν δεν βαλεις μεγαλο Utp για χ ψ λογο τοτε αντι για τηλεφωνικο βαζεις utp που το χρησιμοποιεις σαν τηλεφωνικο απλα τερματιζοντας το ενα ζευγαρι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...