Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/8/2020 στις 1:12 ΜΜ, CheOnWeb είπε

Επανέρχομαι, λόγω "συμμετοχής" του @haHa και μόνο, που θα ήθελα, αν δεν βαριέται, να διαβάσει όλο το νήμα και να με διορθώσει.

Δείξε από πού συμπέρανες ότι δεν ξέρω τον νόμο σε παρακαλώ.

Η νομική εγγύηση είναι 2 χρόνια, με τους όρους που έχει. Το ότι ο όρος περί 6 μηνών σου δίνει λιγότερες ελπίδες να σου το επισκευάσουν μετά το πέρας αυτών δεν σημαίνει ότι η νομική εγγύηση είναι 6 μήνες. Η πρότασή σου είναι λάθος και μου δίνεις και link το οποίο αρχίζει με τη φράση:
Πότε αρχίζει η διετής νομική εγγύηση;

Πες μου σε παρακαλώ, πού είπα εγώ ότι η νομική έχει την ίδια ισχύ με τη εμπορική;

Επίσης, αν αρνηθείς ως πωλητής ότι παρέχεις τη νομική εγγύηση και ο πελάτης σου δείξει τον νόμο, η απάντησή σου θα είναι ότι μετά τους 6 μήνες πρέπει να αποδείξει αυτός ότι το ελάττωμα υπήρχε κατά την παράδοση; Και αυτό το θεωρείς επαγγελματικό και νόμιμο; Το ότι ο νόμος τον υποχρεώνει να παρέχει τη νομική εγγύηση (μία επιπλέον παροχή προς τον πελάτη δηλαδή) και αυτός το αρνείται, μπορεί να εξηγηθεί με δύο τρόπους. 1) Είναι τελείως ηλίθιος 2) Θέλει να αποφύγει την υποχρέωση. Διάλεξε ένα απ' τα δύο και πήγαινε να ψωνίσεις από 'κει.

Εγώ το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι μπήκες στο νήμα να κάνεις τον έξυπνο.

Η νομικη εγγυηση ειναι πραγματι 2 χρονια, αλλα δυστυχως η λεξη εγγυηση μπερδευει αρκετους. Δεν προκειται ουσιαστικα για την γνωστη εγγυηση, αλλα για δικαιωματα των καταναλωτων για ελαττωματα που υπηρχαν κατα την παραδοση. Αυτην την παρεχει ο πωλητης και η διαρκεια της ειναι υποχρεωτικα 2 χρονια.

Η γνωστη(η λεγομενη 'εμπορικη') εγγυηση ειναι οση οριζει ο κατασκευαστης.

Επεξ/σία από haHa
  • Like 1
  • Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/8/2020 στις 10:42 ΜΜ, 26ska είπε

Πώς θα ελέγξεις το σειριακό;Δεν υπάρχει τροπος,από όσο έψαξα να δεις για που προορίζεται η συσκευή από το IMEI.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι με το Apple ID αφού ενεργοποίησεις τη συσκευή να δεις από την εγγύηση ότι δεν έχει ξαναενεργοποιηθει.

Πίσω από την συσκευασία γράφει το serial number το οποίο πριν ανοίξω την συσκευασία που ειχε μέσα το κινητό ( όχι της κούριερ ) τον "χτύπησα" στο site της Apple , στο οποίο "τουλάχιστον" έγραφε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ξανά η συσκευή.

Τελευταίο update

Παρέλαβα Χθες Παρασκευή , λόγο της δυσπιστίας μου παρακάλεσα την κοπέλα στον κισε να μου σκίσει λίγο την συσκευασία της κούριερ για να ελέγξω πριν πληρώσω , αλλά δεν με άφησε λόγο του ότι δεν το αναφέρει ο πωλητής στης σημειώσεις της αποστολής .

Παρόλαυτα πήρα το ρίσκο , πλήρωσα και επιτόπου , αφού ειχα εξηγήσει την κατάσταση μπροστά στην κοπέλα άνοιξα το πακέτο και γρήγορα έλεγξα τον σειριακό όπου βγήκε σωστός. 

Αν τα εισάγουν η όχι δεν ξέρω και από  πια  άλλη ευρωπαϊκή χώρα .. αν θυμάμαι καλά  αναφέρθηκε σε άλλο ποστ ότι  έρχονται από Γερμανία , φαντάζομαι δεν αλλάζει κάτι στην εγγύηση της συσκευής .

Επίσης  από την στιγμή που η συσκευή είναι αυτό που πλήρωσα είμαι ευχαριστημένος. 

Από εμένα το Netmobile είναι λετζιτ , αν και με "στεναχώρησε" αρχικά αποφεύγοντας την ερώτηση που τους είχα κάνει αρχικά *βλέπε πρώτο ποστ μου .

Επεξ/σία από Mr^Robot
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Mr^Robot είπε

Πίσω από την συσκευασία γράφει το serial number το οποίο πριν ανοίξω την συσκευασία που ειχε μέσα το κινητό ( όχι της κούριερ ) τον "χτύπησα" στο site της Apple , στο οποίο "τουλάχιστον" έγραφε ότι δεν έχει ενεργοποιηθεί ξανά η συσκευή.

Τελευταίο update

Παρέλαβα Χθες Παρασκευή , λόγο της δυσπιστίας μου παρακάλεσα την κοπέλα στον κισε να μου σκίσει λίγο την συσκευασία της κούριερ για να ελέγξω πριν πληρώσω , αλλά δεν με άφησε λόγο του ότι δεν το αναφέρει ο πωλητής στης σημειώσεις της αποστολής .

Παρόλαυτα πήρα το ρίσκο , πλήρωσα και επιτόπου , αφού ειχα εξηγήσει την κατάσταση μπροστά στην κοπέλα άνοιξα το πακέτο και γρήγορα έλεγξα τον σειριακό όπου βγήκε σωστός. 

Αν τα εισάγουν η όχι δεν ξέρω και από  πια  άλλη ευρωπαϊκή χώρα .. αν θυμάμαι καλά  αναφέρθηκε σε άλλο ποστ ότι  έρχονται από Γερμανία , φαντάζομαι δεν αλλάζει κάτι στην εγγύηση της συσκευής .

Επίσης  από την στιγμή που η συσκευή είναι αυτό που πλήρωσα είμαι ευχαριστημένος. 

Από εμένα το Netmobile είναι λετζιτ , αν και με "στεναχώρησε" αρχικά αποφεύγοντας την ερώτηση που τους είχα κάνει αρχικά *βλέπε πρώτο ποστ μου .

Μπορείς να πάρεις την info quest η την document να δωσεις το σειριακο και να σου πουν απο που εχει γινει εισαγωγη της συσκευης.

Συνήθως πίσω από το κουτί , η πάνω πάνω γλώσσα είναι για την χώρα που προορίζεται.

Αν και εφόσον είσαι fsociety θα επρεπε ηδη να εισαι στην βαση δεδομενων τους.

Επεξ/σία από alexakos89
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, alexakos89 είπε

Μπορείς να πάρεις την info quest η την document να δωσεις το σειριακο και να σου πουν απο που εχει γινει εισαγωγη της συσκευης.

Συνήθως πίσω από το κουτί , η πάνω πάνω γλώσσα είναι για την χώρα που προορίζεται.

Αν και εφόσον είσαι fsociety θα επρεπε ηδη να εισαι στην βαση δεδομενων τους.

Θα κοιτάξω την συσκευασία μήπως αναγράφει κάτι  , ωστόσο μόνο από περιέργεια θα καλέσω και info για να σιγουρευτώ ότι είναι από κάποια τουλάχιστον ευρωπαϊκή χώρα.

Αν ήμουν fsociety θα έμπαινα στο σύστημα τους και θα έστελνα από δύο συσκευές δωρεάν σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα γιατί -οπως λέει και ο τελικός αποδέκτης της συσκευής- (δώρο για την γυναίκα) είναι ότι καλύτερο για τα social media . :)

Επεξ/σία από Mr^Robot
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά στο επιβεβαίωσαν ότι είναι ευρωπαϊκό μοντέλο από την infoquest;

Επεξ/σία από Annasp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...