777andreas777 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 16 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε Λάθος. Συγχέεις κι εσύ όπως πολλοί άλλοι την εμπορική με τη νομική εγγύηση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει η Apple. Η εμπορική της εγγύηση παραμένει 1 χρόνο και στην Ευρώπη. Τον 2ο χρόνο τον καλύπτει Ο ΠΩΛΗΤΗΣ. Το αν ο πωλητής είναι η ίδια η Apple (όπου υπάρχει Apple Store) ή το ότι η Apple έχει αποφασίσει να καλύπτουν οι Resselers τον 2ο χρόνο προκειμένου να δείξει καλή πίστη στους πελάτες της δεν έχει καμμία σχέση με τον νόμο, ο οποίος ΔΕΝ την υποχρεώνει να καλύψει τον 2ο χρόνο αν δεν είναι η ίδια ο πωλητής. Το θέμα του πληκτρολογίου καλύπτεται απ’ την Apple και πέραν των 2 χρόνων οπότε δεν εμπίπτει στο θέμα της εγγύησης αφού την υπερκαλύπτει. Ναι, φαίνεται έχεις δίκιο, γιατί βλέπω ότι έτσι γράφουν οι εξουσιοδοτημένοι μεταπωλητές. Ότι 1 χρόνος καλύπτει η Apple και έναν το κατάστημα. Δεν ξέρω αν συμφέρει τότε να αγοράσει Apple Care με τη διαφορα τιμής που κερδίζει κάποιος και μετά του δίνει +1 χρόνο (3 συνολικά). Αυτό εδώ για παράδειγμα λέει δίνει 2 χρόνια, αλλά μάλλον κάνουν τίποτα επισκευές οι ίδιοι, με ότι σημαίνει αυτό. Tι να πω, μπέρδεμα... https://www.savethequeen.gr/apple-iphone-11-black-64gb Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από 777andreas777 2
CheOnWeb Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) On 17/08/2020 at 19:08, 777andreas777 said: Ναι, φαίνεται έχεις δίκιο, γιατί βλέπω ότι έτσι γράφουν οι εξουσιοδοτημένοι μεταπωλητές. Ότι 1 χρόνος καλύπτει η Apple και έναν το κατάστημα. Δεν ξέρω αν συμφέρει τότε να αγοράσει Apple Care με τη διαφορα τιμής που κερδίζει κάποιος και μετά του δίνει +1 χρόνο (3 συνολικά). Αυτό εδώ για παράδειγμα λέει δίνει 2 χρόνια, αλλά μάλλον κάνουν τίποτα επισκευές οι ίδιοι, με ότι σημαίνει αυτό. https://www.savethequeen.gr/apple-iphone-11-black-64gb Σε τηλεφωνική επικοινωνία με την Apple, ο εκπρόσωπος είχε παραδεχθεί ότι με το Apple Care ουσιαστικά αγοράζεις έναν χρόνο (τον 3ο). Λέω ουσιαστικά, γιατί η Apple καλύπτει τον 2ο χρόνο για τις καλές σχέσεις με τους πελάτες. Τυπικά μπορεί να το αρνηθεί (εκτός αν ψώνισες από Apple Store Ευρώπης). On 17/08/2020 at 18:54, M A T R I X said: Θα συμφωνήσω με τον @777andreas777 Επίσης αυτό που ανέφερες για τον 1 χρόνο τιμολόγιο, 2 χρόνια απόδειξη δεν ισχύει. Επιβεβαιωμένο από isystem. Η iSystem μπορεί αν θέλει να καλύψει και 5 χρόνια με απόδειξη/τιμολόγιο ή τίποτα! Δικαίωμά της. Υποχρέωσή της κατά τον νόμο είναι να καλύψει τον 2ο χρόνο με απόδειξη. Όσο για το τιμολόγιο, μάλλον το καλύπτει για τον ίδιο λόγο που καλύπτει η infoquest και τον 2ο χρόνο όταν έχεις αγοράσει από Σκρούτζ. Η Ευρωπαϊκή οδηγία αναφέρεται στα δικαιώματα των ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ, δηλαδή με απόδειξη, χωρίς όμως να το διευκρινίζει ρητά. Όσο το έχω ψάξει δεν έχω βρει κάτι. Προηγουμένως έβαλα ένα link που το αναφέρει αλλά κι αυτό δεν ξέρω πόσο έγκυρο είναι. Edit: Sorry, δεν ήταν αυτό το link. Αν το ξαναβρώ θα το βάλω. Οι απόψεις πάντως διίστανται. Κάποιοι λένε ότι ο αγοράζων με τιμολόγιο λειτουργεί και ως καταναλωτής. Κατά τη γνώμη μου όμως, αν έχεις απαλλαχθεί απ’ το ΦΠΑ για την αγορά δεν μπορείς να το ισχυριστείς. Επεξ/σία 19 Αυγούστου 2020 από CheOnWeb Προσθήκη "infoquest" για την κάλυψη του 2ου χρόνου 1
M A T R I X Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Πάνω-κάτω τα ίδια λέμε, αλλά στο τέλος θα τον μπερδέψουμε περισσότερο. Φίλε @26ska για κινητό θα σου πρότεινα να επιλέξεις κάποιο σκρουτζομάγαζο, έστω και με 1 χρόνο εγγύηση. Αν σου παρουσιάσει κάτι, θα στο παρουσίασει στον 1 χρόνο (πολύ πιο νωρίς), οπότε θα είσαι καλυμμένος. Έτσι και αλλιώς η εγγύηση της apple στα περισσότερα προϊόντα της είναι ένα ψέμα (εξερούνται mbp, imac κλπ). Αν πάλι θες τα 2 χρόνια, πήγαινε σε μία αλυσίδα και πάρτο με τιμολόγιο. 1
M A T R I X Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ορίστε Ίδια τιμή, μεγάλη αλυσίδα, παραστατικό, μέλος με αξιολογήσεις edit: Η αγγελία διαγράφηκε έπειτα από αίτημα του πωλητή. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από M A T R I X
26ska Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Παρήγγειλα τελικά από το netmobiles στην χαμηλότερη τιμή που παίζει στο bestprice, ελπίζω να ειναι όλα κομπλέ και να μην το μετανιώσω. Που πιστεύω ότι θα είναι, έχει ένα σωρό καλές κριτικές το κατάστημα, απλά με προβληματίζει πως βάζει τόσο χαμηλή τιμή σε σχέση με άλλα μαγαζιά του bestprice και του skroutz. Πάντως και στο kaizershop και στο drele από skroutz μεριά που πήρα, την ίδια καραμέλα περί 1 έτους εγγύησης λένε, οπότε αποφάσισα να πάω στο netmobiles που είχε τη συσκευή 100+ ευρώ κάτω. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από 26ska
RTW4ever Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, 26ska είπε Παρήγγειλα τελικά από το netmobiles στην χαμηλότερη τιμή που παίζει στο bestprice, ελπίζω να ειναι όλα κομπλέ και να μην το μετανιώσω. Που πιστεύω ότι θα είναι, έχει ένα σωρό καλές κριτικές το κατάστημα, απλά με προβληματίζει πως βάζει τόσο χαμηλή τιμή σε σχέση με άλλα μαγαζιά του bestprice και του skroutz. Πάντως και στο kaizershop και στο drele από skroutz μεριά που πήρα, την ίδια καραμέλα περί 1 έτους εγγύησης λένε, οπότε αποφάσισα να πάω στο netmobiles που είχε τη συσκευή 100+ ευρώ κάτω. Με ποιο τρόπο πλήρωσες;
26ska Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, RTW4ever είπε Με ποιο τρόπο πλήρωσες; Αντικαταβολή έχω βαλει,με παραλαβή από το κατάστημα.
RTW4ever Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, 26ska είπε Αντικαταβολή έχω βαλει,με παραλαβή από το κατάστημα. Οκ, σου εύχομαι να πάνε όλα καλά. Ρώτησα μήπως και είχες πληρώσει με κατάθεση και είχαμε ενδεχόμενα δράματα.
Mr^Robot Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Επειδή και εγώ είμαι στα πρόθυρα αγοράς iPhone 11 Όντως μπορούμε να εμπιστευτούμε το netmobiles? Περιμένω εντυπώσεις από τον TS Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2020 από Mr^Robot
kazantzidis Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Η Apple έχει 1 χρόνο εγγύηση, όπως και το ps4 της Sony, όπως και το iqos (για αυτούς που καπνιζουν). Δεν νομίζω όλοι αυτοί να παρανομουν...
26ska Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Την έκανα την παραγγελία στο netmobiles χθες το απογευματάκι, ούτε mail επιβεβαίωσης, ούτε τίποτα. Παίρνω σήμερα το πρωί στο κατάστημα, το λέω στην τηλεφωνητρια μου λέει πέστε μου τον αριθμό παραγγελίας, μα δεν μου έχει έρθει κάτι της λέω για αυτό κάλεσα.Εντος λίγης ώρας θα σας έρθει mail μου λέει, πέρασαν 3 ώρες ακόμα περιμένω. Αν δεν μου έχει έρθει μέχρι το απόγευμα, με βλέπω να ακυρώνω. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2020 από 26ska
Mr^Robot Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, 26ska είπε Την έκανα την παραγγελία στο netmobiles χθες το απογευματάκι, ούτε mail επιβεβαίωσης, ούτε τίποτα. Παίρνω σήμερα το πρωί στο κατάστημα, το λέω στην τηλεφωνητρια μου λέει πέστε μου τον αριθμό παραγγελίας, μα δεν μου έχει έρθει κάτι της λέω για αυτό κάλεσα.Εντος λίγης ώρας θα σας έρθει mail μου λέει, πέρασαν 3 ώρες ακόμα περιμένω. Αν δεν μου έχει έρθει μέχρι το απόγευμα, με βλέπω να ακυρώνω. Τελικά το παράγγειλα και εγώ για να δω αν μου έρθει e-mail ! , Τελικά μου ήρθε σχεδόν άμεσα .
26ska Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 28 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Τελικά το παράγγειλα και εγώ για να δω αν μου έρθει e-mail ! , Τελικά μου ήρθε σχεδόν άμεσα . Εμενα δεν μου ήρθε και πήρα προ ολίγο και ακύρωσα, το ακυρωτικο μου ήρθε άμεσα.Τωρα βλέποντας το μήνυμα σου, ξανασκεφτομαι να παραγγείλω πάλι από κει η να πάω σε πιο ακριβό σκρουτζομαγαζο.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 34 λεπτά πριν, 26ska είπε Εμενα δεν μου ήρθε και πήρα προ ολίγο και ακύρωσα, το ακυρωτικο μου ήρθε άμεσα.Τωρα βλέποντας το μήνυμα σου, ξανασκεφτομαι να παραγγείλω πάλι από κει η να πάω σε πιο ακριβό σκρουτζομαγαζο. Θα δωσεις 100 ευρω πανω επειδη εγινε καποιο λαθος με το συστημα? Κανε τηλ. παραγγελια στη τελικη αμα φοβασε πως κατι δε λειτουργει σωστα
Mr^Robot Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, 26ska είπε Εμενα δεν μου ήρθε και πήρα προ ολίγο και ακύρωσα, το ακυρωτικο μου ήρθε άμεσα.Τωρα βλέποντας το μήνυμα σου, ξανασκεφτομαι να παραγγείλω πάλι από κει η να πάω σε πιο ακριβό σκρουτζομαγαζο. Ξανά ρίξε παραγγελία μπας και. Δεν χάνεις κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα