Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρετε!

Βρίσκομαι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και χρειάζομαι έναν/μία "τεχνικό" που να γνωρίζει από Ubuntu linux και να μπορεί να έρθει (επί πληρωμή ή όχι) στο σπίτι-γραφείο για μικροπροβλήματα όπως εγκατάσταση εκτυπωτών, προσθήκη μνήμης, σετάρισμα νέου χρήστη, σύνδεση νέου μόντεμ κλπ.

Βασική προϋπόθεση συνεργασίας είναι ο/η τεχνικός να προσαρμοστεί στις τεχνικές λύσεις και τις ανάγκες που έχουμε (όχι στο στυλ: "άστα, θα σου τα φτιάξω εγώ αλλιώς").

Εαν κάποιος/α ενδιαφέρεται να βοηθήσει αλλά έχει μικρή εμπειρία με linux, δεν είναι πρόβλημα, γιατί ο γιος μου μπορεί να καθοδηγήσει και να βοηθήσει από μακριά (ζει στο εξωτερικό).

Ξέρετε κάποιον που μπορεί να το κάνει? Αν όχι, που αλλού μπορώ να ψάξω?

Ευχαριστώ.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kebap είπε

Χαίρετε!

Βρίσκομαι στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και χρειάζομαι έναν/μία "τεχνικό" που να γνωρίζει από Ubuntu linux και να μπορεί να έρθει (επί πληρωμή ή όχι) στο σπίτι-γραφείο για μικροπροβλήματα όπως εγκατάσταση εκτυπωτών, προσθήκη μνήμης, σετάρισμα νέου χρήστη, σύνδεση νέου μόντεμ κλπ.

Βασική προϋπόθεση συνεργασίας είναι ο/η τεχνικός να προσαρμοστεί στις τεχνικές λύσεις και τις ανάγκες που έχουμε (όχι στο στυλ: "άστα, θα σου τα φτιάξω εγώ αλλιώς").

Εαν κάποιος/α ενδιαφέρεται να βοηθήσει αλλά έχει μικρή εμπειρία με linux, δεν είναι πρόβλημα, γιατί ο γιος μου μπορεί να καθοδηγήσει και να βοηθήσει από μακριά (ζει στο εξωτερικό).

Ξέρετε κάποιον που μπορεί να το κάνει? Αν όχι, που αλλού μπορώ να ψάξω?

Ευχαριστώ.

Όλα αυτά που ζητάς μπορείς να τα κάνεις και μόνος σου, με βοήθεια μέσω Διαδικτύου. Προσθήκη χρήστη είναι αστεία εύκολη, drivers εκτυπωτών αν υπάρχουν, επίσης εύκολο, κλπ κλπ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σωστό. Θέλω όμως κάποιον για βοήθεια, γιατί δε θέλω να ξοδέψω το χρόνο να μάθω τις λεπτομέρειες. :) 

Ως τώρα τα κάνει ο γιος μου από μακριά αλλά δεν είναι πάντα εύκολο.

(Edit: υπάρχουν και άλλα πράματα, πχ αρχική εγκατάσταση. Ο εκτυπωτής/σκάνερ έχει διάφορα προτόκολλα και ρυθμίσεις κλπ)

Επεξ/σία από kebap
Δημοσ.

Θα κάνω ένα σχόλιο επειδή είμαι Αθήνα και επομένως αδιάφορος για τη συγκεκριμένη εργασία. 

Προσωπικά με προδιαθέτει πολύ αρνητικά κάθε αγγελία που υποβιβάζει τη ζητούμενη εργασία. Αναφέρομαι στο τεχνικός σε εισαγωγικά αλλά και το να έλθει με επί πληρωμή ή όχι (!). Πάλι καλά που ο "τεχνικός" δε θα πληρώσει και από την τσέπη του για να πάει. Που όταν βλέπεις τέτοια διατύπωση, ακόμα και το "επί πληρωμή" δε σε προδιαθέτει για σοβαρή αμοιβή.

Ενώ ούτε και το "μικροπροβλήματα" είναι αθώο και δεδομένο. Κλασικό κάψιμο γούνας τεχνικού το "έλα τώρα, πανεύκολο, σε μια ωρίτσα θα το έχεις ολοκληρώσει" και καταλήγεις να δουλεύεις όλη την ημέρα.

Ελπίζω ότι πρόκειται μόνο για κακή διατύπωση. Σε κάθε περίπτωση μόνη ορθή νοοτροπία ενός επαγγελματία θεωρώ την: είμαι τεχνικός χωρίς εισαγωγικά και με Τ κεφαλαίο. Ξέρω τη δουλειά μου, έχω αφιερώσει χρήμα και χρόνο για να αποκτήσω την τεχνογνωσία μου και χρεώνω μία δίκαιη αμοιβή που αντικατοπτρίζει την τεχνογνωσία και τον επαγγελματισμό μου.

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Εύστοχα σχόλια imvrios. Όντως είναι κακή διατύπωση και όχι αυτό που εννοώ.

Για context: έχω ήδη προσπαθήσει να βρω βοήθεια μέσω κοινοτήτων linux και εκεί είδα ότι υπάρχει "έχθρα" προς δουλειά επι πληρωμή. Γι' αυτό και το "επι πληρωμή ή όχι". 

Φυσικά και ψάχνω για συνεργάτη που θα χαίρεται να δουλεύει μαζί μου, και εγώ μαζί του, και θα πληρώνεται δίκαια για το χρόνο του! 

13 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Drivers εκτυπωτών; Αν έχεις κανένα "περίεργο" εκτυπωτή, μπορεί να γίνει εφιάλτης...Πιστεύω το ξέρεις.

Δεν είναι σούπερ περίεργος, τον έχει στήσει ο γιος μου με άλλο ubuntu pc απλά θέλει λίγα tweaks, ένα έξτρα πρόγραμμα για σκανάρισμα και κάτι τέτοια ψιλά. Δε μιλάμε για ανάπτυξη drivers :P

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kebap είπε

έχω ήδη προσπαθήσει να βρω βοήθεια μέσω κοινοτήτων linux και εκεί είδα ότι υπάρχει "έχθρα" προς δουλειά επι πληρωμή.

Εννοωντας δουλεια μεσω φορουμ ή δουλεια με φυσικη παρουσια ? Το 1ο οκ , αντιληπτο , ο αλλος καθεται στο φορουμ και βοηθαει γιατι ετσι γουσταρει , οχι για να βγαζει λεφτα. Αλλα αν μιλαμε για δουλεια με φυσικη παρουσια καπου , τοτε εκτος και αν ο εργαζομενος δηλωσει οτι δεν θελει να πληρωθει για τους χ,ψ λογους εξαρχης , τοτε το σωστο ειναι να πληρωθει για την εργασια του.
Τι παει να πει "εχθρα" ? Πληρωμη για μια εργασια δεν ειναι κατι κακο ή καλο. Ειναι μια εκ των προτερων συμφωνια δυο συμβαλλομενων μερων. Θελω να μου κανεις αυτην την εργασια. Θελω να πληρωθω για αυτην. Συμφωνουμε ? Ναι. Προχωραμε στην "συνεργασια". Απλα πραγματα.

Επειδη εχω δουλεψει για πολλα χρονια ως τεχνικος Η/Υ , δυο πραγματα ειναι σιγουρα :
1. Ο πελατης κρινει το αντιτιμο της εργασιας βασει του σπαταλομενου χρονου. Δεν καταλαβαινει τι τεχνογνωσια χρειαστηκε για να κανει ο τεχνικος 2 κλικς. Υπηρχαν περιπτωσεις που χρονοτριβουσα επιτηδες , οχι για να πληρωθω παραπανω , ετσι και αλλιως τοτε δεν χρεωναμε με την ωρα (εταιρια , συμβολαια συντηρησης , ιδιωτες κοστολογια αναλογως την εργασια οχι με την ωρα εκτος και αν επαιρνε ΠΟΛΛΛΛΕΣ ΩΡΕΣ) , αλλα για να μην εχουμε την μουρμουρα του στυλ "μααα για 5 λεπτα και 2 κλικς , θες 20 ευρω?". Και αν οντως μια εργασια ηταν χρονοβορα , ειχαμε το αλλο μετα "Μα σε εβλεπα , χρονοτριβουσες επιτηδες για να χρεωσεις παραπανω...". Απο πουθενα δεν τους επιανες... :)
Στο τελος και μετα απο πολλες φιλοσοφικες συζητησεις , κατεληξα οτι η βελτιση λυση ειναι "οχι επισκεψεις". Εισαι ιδιωτης ? Εχεις προβλημα ? Φερε το μηχανημα σου στην εταιρια. Ετσι και θα το δουλεψω οσο αργα ή γρηγορα γουσταρω και παραλληλα θα ειμαι πιο αποδοτικος δουλευοντας πολλα μηχανηματα ταυτοχρονα. Συν το γεγονος οτι εχω προσβαση σε εργαλεια/μηχανηματα/ιντερνετ που στον χωρο του πελατη αυτα δεν ειναι σιγουρα ή αξιοπιστα.
2.Καμμια εργασια δεν παιρνει οσο υποθετεις ή νομιζεις οτι θα παρει. Ειναι απειρες οι εμπειριες μου , που λεγαμε , εε τι ειναι ? ενας driver ? και ο,τι μπορουσε να παει κατα διαολου πηγαινε. Ε τι ειναι ? Μια ram να βαλουμε ? Ε ακομα την βαζουμε... :) Εργασιες που πηγαιναν κατα διαολου οχι γιατι εμεις δεν καναμε σωστα την δουλεια μας , αλλα γιατι το ιντερνετ ειχε θεμα , το πριζακι δεν δουλευε , το πισι ειχε προβλημα στο hardware , η ραμ ηταν ασυμβατη γιατι ηθελε να την αγορασει ο πελατης απο μονος του , γιατι ο πελατης νομιζε οτι δεν δουλευε ο browser αλλα στην ουσια το πισι ηταν τιγκα στους ιους , οποτε η μια εργασια μετατραπηκε σε αλλου ειδους εργασια και αλλα πολλα παραδειγματα...Με λιγα λογια απο την μια ειχες ενα μη αξιοπιστο μηχανημα που δεν ηξερες τι ακριβως ειχε εκτος απο το προβλημα που περιεγραφε ο πελατης , απο την αλλη ειχες εναν πελατη που δεν ηξερε να περιγραψει επαρκως το προβλημα του και εσυ πρεπει να αρχιζεις τις μαντεψιες. Συν οτι δεν ειχε επιγνωση ολων των προβληματων που ειχε το μηχανημα του οποτε τα ετρωγες στην μαπα εσυ , χωρις να το περιμενεις.

Το θεμα "τεχνικος Η/Υ" ειναι μεγαλο θεμα για μεγαλη κουβεντα...

ΥΓ : Α επισης , ειδικες γνωσεις τις πληρωνεις παραπανω. Π.χ. λινουξ. Ναι στον κοσμο των τεχνικων , το λινουξ ειναι ειδικες γνωσεις. Στα πανω απο 10 χρονια εργασιας μου σαν τεχνικος σε 2-3 εταιριες , δε παιζει να συναντησα αλλον τεχνικο να γνωριζει εστω και επιφανειακα απο λινουξ. Οποτε οταν επαιζε υποθεση με λινουξ στελνανε εμενα με εξτρα κοστολογια :)

• Like 8
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2020 στις 3:23 ΜΜ, mphxths είπε

ΥΓ : Α επισης , ειδικες γνωσεις τις πληρωνεις παραπανω. Π.χ. λινουξ. Ναι στον κοσμο των τεχνικων , το λινουξ ειναι ειδικες γνωσεις. Στα πανω απο 10 χρονια εργασιας μου σαν τεχνικος σε 2-3 εταιριες , δε παιζει να συναντησα αλλον τεχνικο να γνωριζει εστω και επιφανειακα απο λινουξ. Οποτε οταν επαιζε υποθεση με λινουξ στελνανε εμενα με εξτρα κοστολογια :)

αυτό και αν είναι πρόβλημα...να ξέρουμε εμείς οι άσχετοι περισσότερα από τους τεχνικούς επειδή είχαμε την τύχη να γουστάρουμε το λίνουξ...προφανώς και εσύ πετάς λόγω και της ενασχόλησής σου με λίνουξ..

Επεξ/σία από rearshooter
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, rearshooter είπε

να ξέρουμε εμείς οι άσχετοι περισσότερα από τους τεχνικούς επειδή είχαμε την τύχη να γουστάρουμε το λίνουξ

Ισχυει , αλλα το παραξενο ειναι οτι οι τεχνικοι (τουλαχιστον αυτοι που συναντησα εγω στον τομεα της λιανικης , εν μερει χοντρικης , δεν μιλαμε για system administrators εδω περα) δεν ασχοληθηκαν ποτε να εχουν μια οποιαδηποτε επαφη με το λινουξ. Σαν εξτρα γνωση/εφοδιο. Αυτο ηταν που με παραξενεψε. Οπως και με το MacOS. 

9 λεπτά πριν, rearshooter είπε

προφανώς και εσύ πετάς λόγω και της ενασχόλησής σου με λίνουξ..

Δεν πεταω , προφανως δεν ξερω τα παντα , δεν ειμαι γκουρου. Αλλα απο τους υπολοιπους τεχνικους τοτε , ηξερα 5 πραγματα παραπανω. Οποτε αν καποιο μικρομαγαζο/εταιρια-πελατης ηθελε να στησει εναν file server για παραδειγμα και δεν ηθελε να πληρωσει και ενα καρο λεφτα για windows server αδειες και τα σχετικα , σου λεει ο αφεντικος "οκ , ας του στησουμε λινουξακι , δεν τον χρεωνουμε προφανως για αυτο και θα στειλουμε τον μπηχτη , θα χρεωσουμε μονο τις εργατοωρες του για το στησιμο/σεταρισμα...".
Ουσιαστικα εβγαζα λεφτα για την επιχειρηση απο μια χαμενη υποθεση απο την στιγμη που οι υπολοιποι τεχνικοι δεν ειχαν τις γνωσεις. Και ολα αυτα ναι γιατι καποτε ειχα ασχοληθει με το λινουξ επειδη το γουσταρα. Αλλα πολυ πιθανον να ασχολιομουν και σαν τεχνικος , να εχω την γνωση. Το MacOS δεν ηταν τοσο ευκολα προσβασιμο λογω hardware τοτε , αλλα το λινουξ ηταν/ειναι και θα ειναι.

Επεξ/σία από mphxths

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...