lak10 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Παιδια καλησπερα ξερω οτι υπαρχει VDSL μεσα στην πολη της Καστοριας εγω μενω στο Τοιχιο ενα χωριο 10 χιλιομετρα απο Καστορια σημερα φιλος που μενει στην πλατεια του χωριου με ενημερωσε οτι εβαλε VDSL 50 απο Cosmote καμπινα VDSL δεν υπαρχει στο χωριο φανταζομαι οτι δινει απο το αστικο κεντρο εγω που μενω στην αρχη του χωριου θα μπορω να εχω vdsl? εχω 9db attenuation απλα ρωταω για να ξερω
kallonos Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, lak10 είπε Παιδια καλησπερα ξερω οτι υπαρχει VDSL μεσα στην πολη της Καστοριας εγω μενω στο Τοιχιο ενα χωριο 10 χιλιομετρα απο Καστορια σημερα φιλος που μενει στην πλατεια του χωριου με ενημερωσε οτι εβαλε VDSL 50 απο Cosmote καμπινα VDSL δεν υπαρχει στο χωριο φανταζομαι οτι δινει απο το αστικο κεντρο εγω που μενω στην αρχη του χωριου θα μπορω να εχω vdsl? εχω 9db attenuation απλα ρωταω για να ξερω Αν το κέντρο ΟΤΕ είναι στα 10 χιλιόμετρα τότε δύσκολο. Και για εσένα και για τον φίλο σου. Έχει ενεργοποιηθεί του φίλου σου; Τι ταχύτητες εχει;
helicoid Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Με 9dB Attenuation είσαι ~650 μέτρα από το DSLAM που παίρνεις. Προφανώς έχει miniDSLAM κάπου στο χωριό. Δεν παίρνεις από Καστοριά. Αν έπαιρνες από Καστοριά θα είχες >100 Attenuation και βασικά δεν θα συγχρόνιζε, ούτε καν σε dialup ταχύτητες. Να μυρίσει κάποιος τα νύχια του να σου πει αν μπορείς να βάλεις vDSL ή οχι είναι λίγο άσκοπο. Στο site της Cosmote έχει εύρεση διαθεσιμότητας η οποία αν βάλεις N. Κοζάνης > Δ. Βιτσίου > Τοιχίο > Τοιχίο σου βγάζει ADSL έως 24 και κάτι Fiber έως 200 αλλά ως Business πακέτα μόνο. Οπότε αν σε ενδιαφέρει μπορείς να πάρεις ένα τηλ να τους ρωτήσεις. Εδώ μέσα δεν πρόκειται να βρείς σίγουρη απάντηση. Επίσης ο φίλος σου μπορεί να έχει βάλει αυτό το υβριδικό Home Speed Booster πακέτο που είναι μίξη aDSL με 3G/4G που προσφέρουν για απομακρυσμένες περιοχές και να στο είπε vDSL επειδή έτσι του το πλάρασε η τηλεπωλήτρια. Τέλος καλό θα ηταν να χρησιμοποιείς σημεία στίξης για να καταλαβαίνουν οι άλλοι τι λες. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από helicoid
lak10 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Ο φίλος έχει ενεργοποιηθεί σε VDSL το χωριό έχει δικό του κέντρο και Mini DSLAM στην διαθεσιμότητα έβαζα τηλέφωνα που είναι στην πλατεία και έβγαζε ότι έχει VDSL με το δικό μου τηλέφωνο την μια μιλάει για περαιτέρω διερεύνηση και την άλλη λέει δεν έχει
bill2015 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Το καλύτερο είναι να καλέσεις στη cosmote να σε ενημερώσουν
lak10 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 απο το 13888 μου ΄λενε οτι δεν υποστηριζεται VDSL θα καλεσω αυριο στο τοπικο καταστημα να μιλησω με καποιο τεχνικο ισως θα ειναι πολυ κριμα παντως να το φερανε μονο για το μισο χωριο οταν μαλιστα φαινεται να το δινουν απο Α.Κ. και οχι απο καποια καμπινα
lak10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Πηρα σημερα το πρωι στο τοπικο καταστημα η κοπελα μου ειπε θα ρωτησει τους τεχνικους αλλα μαλλον δεν υπαρχει VDSL για μας. τωρα με ποια λογικη φερανε το VDSL σε χωριο 800 κατοικων και αφηνουν εξω το μισο χωριο δεν το καταλαβαινω
kallonos Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, lak10 είπε Πηρα σημερα το πρωι στο τοπικο καταστημα η κοπελα μου ειπε θα ρωτησει τους τεχνικους αλλα μαλλον δεν υπαρχει VDSL για μας. τωρα με ποια λογικη φερανε το VDSL σε χωριο 800 κατοικων και αφηνουν εξω το μισο χωριο δεν το καταλαβαινω Αν μου πεις το σταθερό σου μπορώ να το τσεκάρω. 😜 Όπως και να έχει μπορεί να περνάς το τη χιλιομετρική απόσταση από το κέντρο, αν και με τα στατιστικά που είπες φαίνεται ότι είσαι κοντά. Επεξ/σία 17 Αυγούστου 2020 από kallonos
Aggelos_INSM Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 35 λεπτά πριν, lak10 είπε οριστε τα στατιστικα μου 17.4mbps και fastpath.. Μπράβο..
toketog Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Στο Τοιχιό υπάρχει κανονικά Αστικό Κέντρο το οποίο βρίσκεται εδώ: https://goo.gl/maps/KxVpLETkyv88FDdc8 Έξω από το κέντρο φαίνεται να υπάρχει καμπίνα, αν μπορείς να επιβεβαιώσεις ότι είναι καμπίνα, και είσαι κοντά στο κέντρο (τα στατιστικά σου αυτό δείχνουν) θα μπορείς να φτάσεις κοντά στο 50
lak10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 το σπιτι ειναι πολυ κοντα στο κεντρο το προβλημα εινι οτι τα καλωδια κανουν κυκλο αεβαινουν στην πλατεια που ειναι το ΚΑΦΑΟ και κατεβαινουν απο το κεντρο στο σπιτι ερχεται εναερια το καλωδιο. αυτο νομιζω ειναι το ΚΑΦΑΟ της vodafone παλια Cyta
toketog Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 16 λεπτά πριν, lak10 είπε το σπιτι ειναι πολυ κοντα στο κεντρο το προβλημα εινι οτι τα καλωδια κανουν κυκλο αεβαινουν στην πλατεια που ειναι το ΚΑΦΑΟ και κατεβαινουν απο το κεντρο στο σπιτι ερχεται εναερια το καλωδιο. αυτο νομιζω ειναι το ΚΑΦΑΟ της vodafone παλια Cyta Με τα στατιστικά σου θα πιάνεις πάνω από 40Mbps σε VDSL, και βοηθάει ότι είσαι σε χωριό γιατί οι γραμμές είναι λίγες και το crosstalk είναι ελάχιστο
lak10 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Ο ΟΤΕ αρνειται να μου βαλει γιατι λεει δεν ειναι διαθεσιμο παρα μονο σε οσυς ζουνε κοντα στην πλατεια που ειναι το καφαο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα