Προς το περιεχόμενο

Παράλληλες Σπουδές

Boredaf

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, marios28 είπε

Κάποιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές (δύσκολο να ορίσω ποσοστό, εγώ πάντως ξέρω 3) του CSD στην Κρήτη παράλληλα με το μεταπτυχιακό τους στην Επιστήμη Υπολογιστών τελειώνουν και το μαθηματικό,  μελετούν και δίνουν εξετάσεις στα μαθήματα από το μαθηματικό που υπολείπονται σε σχέση με αυτά από το πτυχίο και είναι αρκετά όπως θα ξέρεις.

Για  τη δυσκολία του μεταπτυχιακού ή και του προπτυχιακού στην Κρήτη μπορείς να ενημερωθεί κάποιος. Κάποιος άλλος θα μπορούσε να πει ότι το αντικείμενο είναι συναφές. Στην περίπτωση αυτή να μας εξηγήσει τι σχέση έχει η μιγαδική ανάλυση (ένα μάθημα κορμού του μαθηματικού) με τον παράλληλο προγραμματισμό (ένα μάθημα του μεταπτυχιακού της επιστήμης υπολογιστών).

Όλα γίνονται και καλό είναι μην είμαστε απόλυτοι και να γράφουμε μόνο αυτά που ξέρουμε εμείς και όχι το τι γίνεται γενικά. Επίσης καλό είναι να λείπουν εκφράσεις του στυλ: "δεν έχεις ιδέα", "μου φαίνεται αστείο" κ.τ.λ.

Όσο πας χειροτερεύεις.

Μαθηματικός είμαι και έχω περάσει από προ και μεταπτυχιακό λεβελ. Όντως πιστεύεις ότι είναι δυνατό να βγάλεις μια σχολή σαν το μαθηματικό "part time", καθώς παράλληλα κάνεις και μεταπτυχιακό;

Δεν γίνεται. Δεν σε πιστεύω και κανένας μυημένος δεν θα σε πίστευε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε

Όσο πας χειροτερεύεις.

Μαθηματικός είμαι και έχω περάσει από προ και μεταπτυχιακό λεβελ. Όντως πιστεύεις ότι είναι δυνατό να βγάλεις μια σχολή σαν το μαθηματικό "part time", καθώς παράλληλα κάνεις και μεταπτυχιακό;

Δεν γίνεται. Δεν σε πιστεύω και κανένας μυημένος δεν θα σε πίστευε.

Σε τι ακριβώς χειροτερεύω; 

Το ξέρω ότι είσαι μαθηματικός. Το έχω δει. Γι' αυτό ανέφερα ότι θα το ξέρεις. Ναι φίλε μου ισχύει αυτό που σου γράφω. Μην έχεις στο μυαλό σου «συνήθη» άτομα που γνωρίζεις. Ούτε εγώ θα τα κατάφερνα με την καμία και ούτε πίστευα αν δεν το έβλεπα με τα ματιά μου ότι είναι δυνατόν. Έγραψα ότι ξέρω 3. Αν δε με πιστεύεις δεν μπορώ να κάνω κάτι.

Σημείωση: Δε βγάζεις το μαθηματικό. Είπα ότι συμπληρώνεις (αν έχει τελειώσει κάποιος το csd) τα μαθήματα που απαιτούνται για τη λήψη του πτυχίου του μαθηματικού. Στο CSD τα μαθήματα είναι κοινά με το μαθηματικό και απαιτούνται γύρω στα 2 extra χρόνια για να τελειώσει κάποιος και το μαθηματικό. Παράλληλα, ξέρω και κάποιους που το έκαναν αυτό, χωρίς να κάνουν μεταπτυχιακό.

1 ώρα πριν, JohnGTA είπε

Δεν έχεις ιδέα προφανώς πόσο δύσκολο είναι το μεταπτυχιακό σε σχέση με το προπτυχιακό και μιλάς από το μυαλό σου τελείως.

Φυσικά και έχω. Εκέι που έκανα εγώ είχα συμφοιτητές προερχόμενους από άλλα τμήματα που εδωσαν εξετάσεις για το προπτυχιακό αλλά και μια Υ.Δ. Εγω έδωσα κατατακτήριες για άλλη σχολή όμως αφού είχα τελειώσει με τα μαθήματα του μεταπτυχιακού και την εργαστηριακή έρευνα. Όταν δεν έχεις αλλες υποχρεώσεις δεν υπάρχει θέμα, όταν έχεις δουλειά, οικογένεια κλπ ζορίζεσαι και μονο με το μεταπτυχιακό. σε γενικές γραμμές όμως μου φάνηκε πολύ πιο εύκολο από το πρώτο πτυχίο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 15/08/2020 at 21:48, Boredaf said:

...να ρωτήσω αν είναι δυνατό να σπουδάσει κάποιος σε δύο πανεπιστήμια (το ένα δημόσιο και το άλλο ιδιωτικό)  ...

Μια φορά και έναν καιρό, όταν υπήρχαν μόνον δημόσια πανεπιστήμια (και όλα τα υπόλοιπα ήταν κέντρα ελευθέρων σπουδών) απαγορεύοταν η διπλοφοίτηση σε δημόσια πανεπιστήμια (και πολύ σωστά).
.
Τώρα το 2020, έχουν αναγνωρίσει και αντιστοιχίσει ιδιωτικά πανεπιστήμια και είναι επιλέξιμα στο μηχανογραφικό των πανελληνίων?
.
θεωρώντας ότι η απάντηση στην ερώτηση του Lanike71 είναι:
"ναι είναι δικαίωμά σου να σπουδάζεις σε 1 δημόσιο και 1 ιδιωτικό κολλεγιοπανεπιστήμιο/franchise ή απλώς ιδιωτικό πανεπιστήμιο ταυτοχρονα"
η γνώμη μου είναι: ναι, είναι εφικτό και μπορείς να σπουδάζεις σε 2 ΑΕΙ ταυτόχρονα.
Ομως there is a catch: τα 2 ΑΕΙ ταυτόχρονα δεν είναι για τον καθέναν. Πρέπει να είσαι άριστα δικτυωμένος (δεν μιλάω για IPv6 ή στάρλινκ) και με πάααρα πολλές γνωριμίες, επίσης στα 4ο-5ο έτος (ή έτη) ίσως να χρειαστεί να δώσεις κάποιες εργασίες ή λύσεις φασόν κάπου (=> κόστος, ευτυχώς μικρό).

Και να ρωτήσω και εγώ, έχουμε τέτοια οικονομία/κράτος/κουλτούρα που να χρειάζεται 2 πτυχία?

Επεξ/σία από eyw

5 ώρες πριν, velociraptoras είπε

πολλοι μεταπτυχιακοι/υ.δ κάνουν παράλληλα δευτερο πτυχίο/δευτερο μεταπτυχιακό. εξαρτάται απο τον διαθέσιμο χρόνο και την όρεξη για μελέτη

Σε υπερευχαριστώ

3 ώρες πριν, JohnGTA είπε

Δεν έχεις ιδέα προφανώς πόσο δύσκολο είναι το μεταπτυχιακό σε σχέση με το προπτυχιακό και μιλάς από το μυαλό σου τελείως.

Εξαρτάται από το χρόνο του καθενός καθώς και από τα οικονομικά του. Εγω έδωσα κατατακτήριες  στο πρώτο έτος μεταπτυχιακού και τα πήγα και τα δυο παράλληλα,

Αν είχα δουλειά, παιδιά και σκυλιά ίσως να ήμουν ακόμα στην πρώτη σχολή.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις.

• Like 1

3 ώρες πριν, -Dimitris- είπε

Εξαρτάται από το χρόνο του καθενός καθώς και από τα οικονομικά του. Εγω έδωσα κατατακτήριες  στο πρώτο έτος μεταπτυχιακού και τα πήγα και τα δυο παράλληλα,

Αν είχα δουλειά, παιδιά και σκυλιά ίσως να ήμουν ακόμα στην πρώτη σχολή.

Δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις.

Αφήνεις πολλές μεταβλητές έξω από το παιχνίδι.

Αν έκανες  μεταπτυχιακό σε Φυσικομαθηματικόοικονομικό και διάλεγες παράλληλα να κυνηγήσεις δεύτερο πτυχίο ταυτόχρονα, απλούστατα δεν βγαίνει.

Για τα άλλα μεταπτυχιακά δεν ξέρω. Εγώ από την αρχή της παρέμβασης μου μιλάω για το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Αν έκανες  μεταπτυχιακό σε Φυσικομαθηματικόοικονομικό και διάλεγες παράλληλα να κυνηγήσεις δεύτερο πτυχίο ταυτόχρονα, απλούστατα δεν βγαίνει.

Για τα άλλα μεταπτυχιακά δεν ξέρω. Εγώ από την αρχή της παρέμβασης μου μιλάω για το συγκεκριμένο παράδειγμα.

μα δε λέει αντικείμενο. γνωστός μου γιατρός έκανε παραλληλα ενα μεταπτυχιακό ιατρική χημεία κι ενα γενετική, στηγενετική το τέλειωσε αμέσως, στη ιατρική χημεία αργησε αλλά πήρε πατέντα για το φάρμακο που βρήκε και τώρα συνεχίζει για διαδακτορικό. εγω με 2 παιδιά και απογευματινή εργασία δεν κατάφερα ούτε δημοσίευση να βγάλω ουτε λόγο περιορισμένου χρόνου μπορούσα να κάνω έρευνα γι  αυτό που ήθελα πραγματικά γιατι θα έπρεπε να χτυπάω 15ωρα στο εργαστήριο, έτσι έκανα κάτι πιο απλό και μεχρι να τελειώσω είχαν ήδη βγάλει αντίστοιχη δημοσίευση από άλλο πανεπιστήμιο.

άλλη γνωστή έκανε εφαρμοσμένα μαθηματικά, είχε τελειώσει μαθηματικό, δεν είχε καμια άλλη υποχρέωση και παρόλα αυτά δεν προλάβαινε να πάει ουτε για έναν  καφέ, αν και στη σχολή πήγαινε μόνο μια φορά την εβδομάδα.

Για οικονομικά είναι σχετικά, τι μεταπτυχιακό θα κάνεις και που θα το κάνεις. Τώρα που κάνω δεύτερο πτυχίο πληροφορική έχω τόσο λίγο ελεύθερο χρόνο για μελέτη που σίγουρα θα με πάρει τουλάχιστον ένα εξάμηνο επιπλέον να τελειώσω με τα μαθήματα, θέλω να κανω προετοιμασία για  αγγλικά Β2 που έχω μόνο λίγα κενά γραμματική και θέματα με το προφορικό και το σκέφτομαι

Επεξ/σία από velociraptoras
  • Like 2

17 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Ιατρική χημεία στο μεταπτυχιακό ως βιολόγος, και ιατρική ως προπτυχιακός.

Μια χαρά βγήκε απλά από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε ζωή. Σε φάση κάθε ΣΚ έκλεινα 12αωρα στο εργαστήριο διαβάζοντας για το εξάμηνο όσο έτρεχε η ηλεκτροφόρηση.

• Like 2

1 λεπτό πριν, -Dimitris- είπε

Ιατρική χημεία στο μεταπτυχιακό ως βιολόγος, και ιατρική ως προπτυχιακός.

Μια χαρά βγήκε απλά από ένα σημείο και μετά δεν υπήρχε ζωή. Σε φάση κάθε ΣΚ έκλεινα 12αωρα στο εργαστήριο διαβάζοντας για το εξάμηνο όσο έτρεχε η ηλεκτροφόρηση.

αυτό.. κι εγώ όσο είχα σε αναμονή τα δείγματα  διάβαζα τα μαθηματα ή εκανα τις εργασίες. 5-6 ώρες καθόμουν αλλά τα παιδιά που είχαν φάρμακα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ πολλές φορές

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, velociraptoras είπε

αυτό.. κι εγώ όσο είχα σε αναμονή τα δείγματα  διάβαζα τα μαθηματα ή εκανα τις εργασίες. 5-6 ώρες καθόμουν αλλά τα παιδιά που είχαν φάρμακα από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ πολλές φορές

Δεν είναι όλοι διατεθημένοι να περιοριστούν.

Για κάποιους το να μη πάνε για καφέ Κυριακή μεσημέρι ή να μη βγουν Παρασκευή βράδυ είναι αδιανόητο. Για κάποιους άλλους είναι αδιανόητο να μη σπαταλούν τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής τους σαν δεκαπεντάχρονα.

Οι αφορισμοί του στυλ ''αδύνατο'' που διατυπώθηκαν πιο πάνω, νομίζω είναι περιττοί.

Επεξ/σία από -Dimitris-
  • Like 2

Πάντως αν το δει κανείς στο βιογραφικό, δεν δίνει θετική εντύπωση. Γενικά το 2ο πτυχίο δεν ακούγεται καλό. Τι θες να συνδυάσεις; Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο είναι στην Ελλάδα; (Δεν θεωρούνται ισάξια, να ξέρεις...)

• Like 1

Επίσης τόση ώρα απαντάτε με παραδείγματα για παράλληλες σπουδές από δημόσια πανεπιστήμια που δεν έχει καμία σχέση με δημόσιο και ιδιωτικό που ρωτάει ο ts. Κι αυτό γιατί συνήθως τα ιδιωτικά είναι πολύ πιο εύκολα. Εγώ προσωπικά ξέρω πάρα πολλά παιδιά που ταυτόχρονα με το ΕΜΠ, πήγαιναν στο Deree πχ και δεν έπαιρνε πάνω από 2 ώρες τη βδομάδα το "διάβασμα". Πολύ πιο κουραστικό ήταν το πήγαινελα τους.

• Like 1

Βλέπω ότι πολλοί γενικεύουν με βάση την προσωπική τους εμπειρία. Εκτός του ότι υπάρχουν εργατικοί και τεμπέληδες, άνθρωποι με οικογενειακές υποχρεώσεις και ευκατάστατοι εργένηδες, έξυπνοι και όχι τόσο έξυπνοι κτλ, δεν είναι και όλα τα αντικείμενα τα ίδια. Δεν είναι το ίδιο να σπουδάζεις σε μια σχολή που έχει εργαστήρια ή κλινικές και σε μια θεωρητική που μπορείς να πηγαίνεις μόνο για εξετάσεις. Ξέρω κι εγώ πολλές περιπτώσεις που συνδύαζαν σπουδές σε διαφορετικά μέρη. Αν είναι η καλύτερη επιλογή να μοιράζεσαι αντί να επικεντρωθείς σε ένα αντικείμενο είναι άλλο θέμα, αλλά τυπικά γίνεται και ανάλογα με τις υποχρεώσεις μπορεί να είναι και σχετικά απλό.

Π.χ. εγώ έκανα μεταπτυχιακό στην ιατρική με συμφοιτητές από διάφορες σχολές. Στους γιατρούς το διάβασμα φαινόταν λίγο και η δέσμευση αστεία (υποχρεωτικό μάθημα 3-4 ώρες 2-3 φορές την εβδομάδα), ενώ θυμάμαι κάτι κοινωνιολόγους και ψυχολόγους που γκρίνιαζαν ότι η πολύωρη παρουσία στο πανεπιστήμιο είναι πολύ δεσμευτική και οι εξετάσεις εντατικές. Αυτό λέει κάτι για τα αντίστοιχα προπτυχιακά.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, FilipposMD είπε

Βλέπω ότι πολλοί γενικεύουν με βάση την προσωπική τους εμπειρία.

[...]

Π.χ. εγώ έκανα μεταπτυχιακό στην ιατρική με συμφοιτητές από διάφορες σχολές. Στους γιατρούς το διάβασμα φαινόταν λίγο και η δέσμευση αστεία (υποχρεωτικό μάθημα 3-4 ώρες 2-3 φορές την εβδομάδα), ενώ θυμάμαι κάτι κοινωνιολόγους και ψυχολόγους που γκρίνιαζαν ότι η πολύωρη παρουσία στο πανεπιστήμιο είναι πολύ δεσμευτική και οι εξετάσεις εντατικές.

Αυτό λέει κάτι για τα αντίστοιχα προπτυχιακά.

- Και άλλοι που έκαναν μεταπτυχιακό σε διαφορετική σχολή από τη δική σου, πχ στο Μ.Ι.Θ.Ε. (ή ΙΦΕ τελευταία) και συγκεκριμένα στη στη Γνωσιακή Επιστήμη, ή στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας, αισθάνθηκαν (ή αισθάνονται) όπως και εσύ στη περίοδο του δικού σου μεταπτυχιακού. Όμως εκεί συνήθως γκρινιάζουν οι γιατροί, οι πτυχιούχοι του Ε.Μ.Π και άλλων "θετικών σχολών", και οι οποίοι τα βλέπουν όλα δύσκολα και τις εξετάσεις βουνό.

- Τελικά παρότι το "διέγνωσες" για τους άλλους στην αρχή, δεν απέφυγες να γενικεύσεις και εσύ με τη σειρά σου, με βάση την προσωπική σου εμπειρία...

Επεξ/σία από filipN

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...