Mvpgr Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, Έχω ένα παλιό PC που το χρησιμοποιώ σαν workhorse καθώς και για games. Το μηχάνημα εδώ και πολύ καιρό (πάνω από χρόνο) κάνει επανεκινήσεις μόνο του. Καθώς για τη δουλειά έχω φτιάξει ότι χρειάζεται για να ξεκινάνε όλα αυτόματα δε με πειράζει τόσο, στα παιχνίδια προφανώς είναι πιο εκνευριστικό. Το θέμα είναι ότι τα restarts είναι τυχαία τελείως. Μπορεί να τρέχει παιχνίδι σε Windows για ώρες και να μην πάθει τπτ, μπορεί να είναι idle σε Linux το βράδυ και το πρωί να διαπιστώσω ότι είχε κάνει επανεκίνηση. Είναι σαφέστατα πιο συχνό όταν είναι σε load ομως. Τώρα μου το έκανε 2 φορές συνεχόμενα σε παιχνίδι και απογοητεύτηκα οπότε είπα να ρωτήσω. Οι θερμοκρασίες CPU και GPU είναι φυσιολογικές, ακόμα και την ώρα του restart (από τα logs του HWMonitor και Speedfan), το κουτί είναι καθαρό. Η λογική μου λέει πως είναι το PSU καθώς είναι πλέον 12 χρονών, υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω; Specs: Intel i5 2500K Radeon R9 280x Corsair TX750W
Τέρης Α. Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Mvpgr είπε υπάρχει τρόπος να το επιβεβαιώσω; Για το αν είναι τροφοδοτικό, κατεβάστε το HWinfo και αφήστε το sensors να τρέχει background και μετά δοκιμάστε να παίξετε κάποιο απαιτητικό παιχνίδι για 10-15 λεπτά. Μετά κλείστε το παιχνίδι και ανεβάστε ένα screenshot με τις γενικές τάσεις στο HWinfo.
Mvpgr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Λοιπόν, μόλις το έτρεξα και μετά από κανά 10λεπτο έκανε restart. Επισυνάπτω το log από το HWInfo, εχω κρατήσει μόνο τις κολόνες σχετικά με temp και voltage/power. Οι θερμοκρασίες μου φαίνονται φυσιολογικές, για τα άλλα θα ήθελα βοήθεια για το αν υπάρχει κάτι περίεργο. To logfile τελειώνει με το restart. Ευχαριστώ για την βοήθεια! sensors.xlsx
Aris_ Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 77c η gpu με 45% φορτιο δλδ 100% ποσο πάει ?🤔
Mvpgr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 15 λεπτά πριν, Aris_ είπε 77c η gpu με 45% φορτιο δλδ 100% ποσο πάει ?🤔 Έχεις ένα δίκιο, ωστόσω δεν μοιάζει να είναι αυτός ο λόγος των restart. H GPU αρχίζει να throttlάρει πάνω από 90C, οπότε το να κάνει restart στους 77C δεν είναι απίθανο; Το κουτί μου (Fractal Design Define C) δεν είναι το πλέον κατάλληλο για airflow (προτερεότητα είναι η ησυχία) οστώσω δε θα έπρεπε να δημιουργεί πρόβλημμα. Άλλωστε το θέμα υπήρχε και με το "αεράτο" Stacker 932.
peiraiask Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 θα δοκιμαζα να βαλω ανεμιστηρα δωματιου στο φουλ με ανοιχτο το κουτι. πιθανον δεν θα σου σβηνει με τετοιο ανεμιστηρα. αμα γραφει 77 ο σενσορας μπορει η γραφικων να εχει ψησει την μπριζολα ήδη δηλαδή να στο σβησει σε λιγο. οι 90-100 βαθμοι ειναι ζωνη μη ευσταθης και σημαινει οτι πρεπει ξεκαθαρα να υπαρχει αερισμος πχ τουλαχιστον 2 μικρα 120 ανεμιστηρακια κλπ και της καρτας κοντα στο φουλ. δεν ειναι τυχαιο που υπαρχουν κουτια με 6 ανεμιστηρες. ειδικα για καρτες των 150 βατ κλπ. ουτε οτι μερικες με μικρη καταναλωση πχ 35 βατ κοστιζουν 150 ευρω. θελουν αερα μπολικο. τελος ειναι και τα vrm κ επεξεργαστης, παρομοιως. εκατοπενηνταρες καρτες ανεμιστηρας δωματιου. εφτα νομα σε ενα δωμα.🙂
Mvpgr Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δοκιμές με ανοιχτό κουτί έχουν γίνει, ανέφερα και το Stacker 932. Δεν μου εξηγεί όμως τα restart σε idle στο desktop. Έχω μετρήσει 4 από το πρωί με το PC απλά να είναι ανοιχτό. Θα δοκιμάσω και ανεμηστήρα μπας και δω διαφορά.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Δεν μπορείς να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό; Οι ανεμιστήρες στο δωμάτιο, που απλά κουνάνε τον ήδη ζεστό αέρα πέρα δώθε, δεν κάνουν δουλειά όταν βράζει το pc. Επεξ/σία 18 Αυγούστου 2020 από _BASSstarlet_
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα