Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια σας και χρονια πολλα σε οσους εορταζουν

Πηρα αποφαση να φτιαξω νεο Η/Υ μιας κι αυτος που εχω γερασε,15+ χρονια, κι αρχισε να ζοριζεται στις ανηφορες. Μετα απο αιματηρες οικονομιες απεκτησα τα

cpu  Intel core i5 10400 εχει ενσωματομενα γραφικα και εξοδους HDMI + DVI

cpu cooler  CM hyper H410

m/b gigabyte B460M DS3H

ram hyper X  2x16gb/2666/ddr4

ssd kingstone SA400 120gb μονο για λειτουργικο

psu CM  MWE 650w white

vga gigabyte GeForce GTX 1660 gaming δεν εχει τοποθετηθει ακομα

monitor Samsung S22F350FHU εχει εισοδους Αναλογικη + HDMI

case  corsair carbide 200r

Το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης ξεκινα αλλα σημα στην οθονη τιποτα, ουτε το χαρακτηριστικο "μπιπ" ουτε καποιο αλλο ηχιτικο σημα.

Ενεργειες που εχω κανει  Δοκιμασα το μονιτορ σε αλλο Υπολογιστη, δουλευει μια χαρα (αναλογικη συνδεση), δοκιμασα τα ντιμακια σε ολες τις θεσεις (4) και ενα ενα, αν και το m/b υποστηριζει διαταξη dual κι εχει την ενδειξη 2-4 first, αφαιρεσα ολα τα παρελκομενα δισκους πληκτολογια οθονες κτλ κτλ συνδεοντας ενα καθε φορα ιδιο αποτελεσμα.  Ανεμηστηρας cpu δουλευει, ανεμηστηρακια απο  m/b η απο μολεξ δουλευουν μια χαρα. δεν εχω πολυμετρο να τσεκαρω ταση στον επεξεργαστη. Αφαιρεσα και την μπαταρια για κανα 3λεπτο απο την μητρικη, τα ιδια, δοκιμασα να παρω εξοδο απο DVI με ανταπτορα τα ιδια. Ουτε σημα, ουτε καποιος ηχος. Δεν ειδα ηχειακι στο κουτι ουτε ενδεικτικη λυχνια στην μητρικη. Εκεινο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αφησα το μηχανημα να δουλευει κανενα 2 ωρο και αγγιζοντας την ψυκτρα ειναι παγωμενη ουτε καν χλιαρη λες και δεν εχει επεξεργαστη απο κατω.

Αν υπαρχει καποιος να με διαφωτισει, θα το εκτιμουσα γιατι εκτος απο το μηχανημα ταχω παιξει κι εγω. Ευχαριστω για τον χρονο σας

Τελικα ελυσα μερικως το προβλημα. Εδωσε σημα με αναλογικη συνδεση και μπαινει στο bios. Πιθανον για να δουλεψουν τα DVI και HDMI πρεπει να γινει αναβαθμιση bios.  Κατα την αποψη μου επρεπε ναναι περασμενα για τα χρηματα που χρεωνουν Intel και Gigabyte. Ευχαριστω πολυ οσους αφιερωσαν τον χρονο τους και ασχολιθηκαν με το προβλημα μου.

Επεξ/σία από Chris2756
Δημοσ.

Χωρίς να είμαι πολύ ειδικός στο troubleshoot, αλλά με τα λίγα που έχω δει και διαβάσει, θα σου πρότεινα να αφαιρέσεις και να ξαναβάλεις τον επεξεργαστή και να δεις αν είναι καθαρός αυτός και το socket. Βεβαιώσου ότι μπήκε σωστά. Επίσης, τσέκαρε αν όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού κάνουν καλή επαφή με την μητρική. Αν δεν δουλέψουν όλα αυτά, τότε αν έχεις δεύτερο τροφοδοτικό ή αν έχεις κάποιου φίλου δοκίμασε με αυτό. Αν δεν δουλέψει και αυτό τότε ίσως να έχει πρόβλημα η μητρική.

Αυτά μου έρχονται στο μυαλό και αυτά θα δοκίμαζα εγώ αν είχα παρόμοιο πρόβλημα. Μέχρι εδώ μπορώ να σε βοηθήσω.

Δημοσ.

Το εχω κανει κι αυτο, πεντακαθαρες οι επιφανειες οσο για την σωστη θεση υπαρχουν τα βελακια στον επεξεργαστη και στο σοκετ. Εχω 2ο τροφοδοτικο αλλα η παροχη στην cpu ειναι με 4 πινακια και χρειαζονται 8 στο νεο μηχανημα. Οσο για την μητρικη οταν το ξεκιναω αναβουν καποια λεντ και λειτουργουν 2 ανεμηστηρακια που ρευμα απο αυτην οπως κι ανεμηστηρας του επεξεργαστη. Ευχαριστω παντως για τον χρονο σου

Δημοσ.

βαλε vga μπορει να ειναι off στο bios in ενσωματομενη και να μην γινεται detect αυτοματα ,  σπανιο αλλα..

δοκιμασε και το αλλο psu αν ειναι 500w το φορτιο ειναι μικρο στη cpu για να μπεις στο bios με τα καλωδια

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Aris_ είπε

βαλε vga μπορει να ειναι off στο bios in ενσωματομενη και να μην γινεται detect αυτοματα ,  σπανιο αλλα..

δοκιμασε και το αλλο psu αν ειναι 500w το φορτιο ειναι μικρο στη cpu για να μπεις στο bios με τα καλωδια

εβαλα vga τα ιδια. το psu που εχω ειναι 650w το 2ο 420 αλλα εχει 4 πιν τροφοδοτισης για cpu ενω το μχμ χρειαζεται 8 πιν φις

Δημοσ.

Αρχικά αν έχεις κάποιο άλλο pc εκεί κοντά, δες αν μπορείς να πάρεις για μεταμόσχευση ένα buzzer ή ακόμα κι ένα παλιο ηχειάκι να κουμπώσεις να δείς αν βγάζει κάποιο συγκεκριμένο error code ή οχι. Έτσι στα τυφλά είναι δύσκολο να μαντέψεις τι είναι. Μπορεί να είναι καμιά 10ρια πράγματα.

Τώρα θα αρχίσω να ρωτάω και χαζομάρες σε περίπτωση που σου ξέφυγε κάτι ασυνείδητα για να κάνουμε μια σούμα.

1) RAM είπες δοκίμασες ένα-ένα και σε διαφορετικές θέσεις, άρα μάλλον δεν είναι.
2) CPU είπες είναι κομπλέ απ'όσο ξέρεις.
3) Clear CMOS έκανες βγάζοντας την μπαταρία. Το pc το είχες βγάλει από την μπρίζα σε εκείνη την φάση; Δοκίμασε να κάνεις και με το jumperάκι που έχει καλού κακού.
4) Εξωτερική GPU του έβαλες και τίποτα, θυμήθηκες να βγάλεις το καλώδιο της οθόνης από το backpanel της μητρικής και να το κουμπώσεις στην GPU ε;
5) Δοκίμασες και HDMI και DVI καλώδιο (με αντάπτορα) στο backpanel και τίποτα.
6) Αφού ανάβουν LEDs και δουλεύουν κανονικά ανεμιστήρες δεν είναι βραχυκύκλωμα.

Με βάση όλα αυτά, ή κάτι έχει η μητρική, ή το PSU, ή η CPU, ή κάποιο καλώδιο καπού κάπως κάτι κάνει. Μπορεί να είναι και κάτι στο BIOS. Αν βρείς buzzer ή ηχειάκι θα βοηθήσει πολύ. Και είναι πιο εύκολο να βρείς ένα τέτοιο από το να βρείς δεύτερο PSU.

Καλού κακού, όπως το έχεις ανοιχτό, για δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις στο backpanel το καλώδιο HDMI ενώ έχεις ανοιχτό το monitor. Έτσι, για την τιμή των όπλων περισσότερο.

Δημοσ.
Στις 16/8/2020 στις 9:23 ΠΜ, helicoid είπε

Αρχικά αν έχεις κάποιο άλλο pc εκεί κοντά, δες αν μπορείς να πάρεις για μεταμόσχευση ένα buzzer ή ακόμα κι ένα παλιο ηχειάκι να κουμπώσεις να δείς αν βγάζει κάποιο συγκεκριμένο error code ή οχι. Έτσι στα τυφλά είναι δύσκολο να μαντέψεις τι είναι. Μπορεί να είναι καμιά 10ρια πράγματα.

Τώρα θα αρχίσω να ρωτάω και χαζομάρες σε περίπτωση που σου ξέφυγε κάτι ασυνείδητα για να κάνουμε μια σούμα.

1) RAM είπες δοκίμασες ένα-ένα και σε διαφορετικές θέσεις, άρα μάλλον δεν είναι.
2) CPU είπες είναι κομπλέ απ'όσο ξέρεις.
3) Clear CMOS έκανες βγάζοντας την μπαταρία. Το pc το είχες βγάλει από την μπρίζα σε εκείνη την φάση; Δοκίμασε να κάνεις και με το jumperάκι που έχει καλού κακού.
4) Εξωτερική GPU του έβαλες και τίποτα, θυμήθηκες να βγάλεις το καλώδιο της οθόνης από το backpanel της μητρικής και να το κουμπώσεις στην GPU ε;
5) Δοκίμασες και HDMI και DVI καλώδιο (με αντάπτορα) στο backpanel και τίποτα.
6) Αφού ανάβουν LEDs και δουλεύουν κανονικά ανεμιστήρες δεν είναι βραχυκύκλωμα.

Με βάση όλα αυτά, ή κάτι έχει η μητρική, ή το PSU, ή η CPU, ή κάποιο καλώδιο καπού κάπως κάτι κάνει. Μπορεί να είναι και κάτι στο BIOS. Αν βρείς buzzer ή ηχειάκι θα βοηθήσει πολύ. Και είναι πιο εύκολο να βρείς ένα τέτοιο από το να βρείς δεύτερο PSU.

Καλού κακού, όπως το έχεις ανοιχτό, για δοκίμασε να βγάλεις και να ξαναβάλεις στο backpanel το καλώδιο HDMI ενώ έχεις ανοιχτό το monitor. Έτσι, για την τιμή των όπλων περισσότερο.

Να σου πω την αλήθεια ετσ΄οπως τα λέει, το 4 που λες κι εσύ σκέφτηκα...

Μήπως βάζει στα γραφικα της μητρικής το καλώδιο αντί για την κάρτα γραφικών...

Αλλιώς στο bios αν εχει επιλογή για τα γραφικα απο pci-e κτλ...

Δημοσ.
Στις 15/8/2020 στις 10:59 ΜΜ, Chris2756 είπε

Γεια σας και χρονια πολλα σε οσους εορταζουν

Πηρα αποφαση να φτιαξω νεο Η/Υ μιας κι αυτος που εχω γερασε,15+ χρονια, κι αρχισε να ζοριζεται στις ανηφορες. Μετα απο αιματηρες οικονομιες απεκτησα τα

cpu  Intel core i5 10400 εχει ενσωματομενα γραφικα και εξοδους HDMI + DVI

cpu cooler  CM hyper H410

m/b gigabyte B460M DS3H

ram hyper X  2x16gb/2666/ddr4

ssd kingstone SA400 120gb μονο για λειτουργικο

psu CM  MWE 650w white

vga gigabyte GeForce GTX 1660 gaming δεν εχει τοποθετηθει ακομα

monitor Samsung S22F350FHU εχει εισοδους Αναλογικη + HDMI

case  corsair carbide 200r

Το προβλημα ειναι οτι ο υπολογιστης ξεκινα αλλα σημα στην οθονη τιποτα, ουτε το χαρακτηριστικο "μπιπ" ουτε καποιο αλλο ηχιτικο σημα.

Ενεργειες που εχω κανει  Δοκιμασα το μονιτορ σε αλλο Υπολογιστη, δουλευει μια χαρα (αναλογικη συνδεση), δοκιμασα τα ντιμακια σε ολες τις θεσεις (4) και ενα ενα, αν και το m/b υποστηριζει διαταξη dual κι εχει την ενδειξη 2-4 first, αφαιρεσα ολα τα παρελκομενα δισκους πληκτολογια οθονες κτλ κτλ συνδεοντας ενα καθε φορα ιδιο αποτελεσμα.  Ανεμηστηρας cpu δουλευει, ανεμηστηρακια απο  m/b η απο μολεξ δουλευουν μια χαρα. δεν εχω πολυμετρο να τσεκαρω ταση στον επεξεργαστη. Αφαιρεσα και την μπαταρια για κανα 3λεπτο απο την μητρικη, τα ιδια, δοκιμασα να παρω εξοδο απο DVI με ανταπτορα τα ιδια. Ουτε σημα, ουτε καποιος ηχος. Δεν ειδα ηχειακι στο κουτι ουτε ενδεικτικη λυχνια στην μητρικη. Εκεινο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι αφησα το μηχανημα να δουλευει κανενα 2 ωρο και αγγιζοντας την ψυκτρα ειναι παγωμενη ουτε καν χλιαρη λες και δεν εχει επεξεργαστη απο κατω.

Αν υπαρχει καποιος να με διαφωτισει, θα το εκτιμουσα γιατι εκτος απο το μηχανημα ταχω παιξει κι εγω. Ευχαριστω για τον χρονο σας

Τελικα ελυσα μερικως το προβλημα. Εδωσε σημα με αναλογικη συνδεση και μπαινει στο bios. Πιθανον για να δουλεψουν τα DVI και HDMI πρεπει να γινει αναβαθμιση bios.  Κατα την αποψη μου επρεπε ναναι περασμενα για τα χρηματα που χρεωνουν Intel και Gigabyte. Ευχαριστω πολυ οσους αφιερωσαν τον χρονο τους και ασχολιθηκαν με το προβλημα μου.

Τελικα αφου περασα windows,drivers,bios κτλ κτλ δουλευουν ολες οι συνδεσεις και απο καρτα γραφικων και απο επεξεργαστη και το μηχανακι παει σφαιρα. Ευχαριστω ολους, που ασχολιθηκαν με το θεμα μου

Δημοσ.
Στις 21/8/2020 στις 6:21 ΜΜ, Chris2756 είπε

Τελικα αφου περασα windows,drivers,bios κτλ κτλ δουλευουν ολες οι συνδεσεις και απο καρτα γραφικων και απο επεξεργαστη και το μηχανακι παει σφαιρα. Ευχαριστω ολους, που ασχολιθηκαν με το θεμα μου

Πες μας όμως και τι έφταιγε, ώστε αν κάποιος στο μέλλον έχει το ίδιο θέμα και του βγεί αυτό το thread στα αποτελέσματα να έχει μια ιδέα τι άλλο να δοκιμάσει.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, helicoid είπε

Πες μας όμως και τι έφταιγε, ώστε αν κάποιος στο μέλλον έχει το ίδιο θέμα και του βγεί αυτό το thread στα αποτελέσματα να έχει μια ιδέα τι άλλο να δοκιμάσει.

Εχεις δικαιο. Λοιπον θα πω τι κινησεις εκανα. Καρτα γραφικων και ενσωματωμενη cpu-vga εχουν 3 εξοδους. HDMI-DVI-RGB. Η οθονη εχει 2 εισοδους HDMI-RGB. Αρχικα συνδεσα HDMI δεν ειχα εικονα, μετα DVI με ανταπτορα σε HDMI παλι τπτ. Με RGB οκ πηρα σημα στην οθονη. Περασα λειτουργικο και μετα update se bios, cpu, vga. μετα απο αυτο, ολες οι συνδεσεις δουλεψαν κανονικα. Μαλον εφταιγαν οι drivers η το bios. Οι γνωσεις μου δεν επιτρεπουν να κρινω με βεβαιοτητα. Σηγουρα μετραει το οτι εχω το μηχανακι και κανω δουλεια μου, αλλα περισσοτερο για μενα το οτι βρεθηκατε πεντε ανθρωποι να βοηθησετε με τισ ιδεες σας. Ευχαριστω και παλι

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...