balt123 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Χαίρετε χαίρετε. Προσπαθώ να φτιάξω το e-shop για το κατάστημά μου αλλά έχω το εξής πρόβλημα: παίρνω 3-4 διαφορετικά excel από 3-4 προμηθευτές. Αυτά απλά αλλάζω τιμές (προσθέτω ΦΠΑ και κέρδος) και τα εισάγω ξεχωριστά στο Joomla? Η τα συνδυάζω όλα σε ένα αρχείο και μετά τα εισαγω? Όπως το φαντάζομαι οι παραγγελίες από το κατάστημα θα έρχονται σε εμένα και όχι απευθείας στον προμηθευτή.Για ρίξτε καμία ιδέα.να πάω σε άλλη πλατφορμα? Θα έχει διαφορά στον τρόπο που εισάγονται τα προϊόντα? Και για πληρωμή τι προτείνετε? PayPal η έτοιμη πλατφόρμα από την τράπεζα ? Αυτά... Επεξ/σία 15 Αυγούστου 2020 από balt123
papp0us Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, balt123 είπε Χαίρετε χαίρετε. Προσπαθώ να φτιάξω το e-shop για το κατάστημά μου αλλά έχω το εξής πρόβλημα: παίρνω 3-4 διαφορετικά excel από 3-4 προμηθευτές. Αυτά απλά αλλάζω τιμές (προσθέτω ΦΠΑ και κέρδος) και τα εισάγω ξεχωριστά στο Joomla? Η τα συνδυάζω όλα σε ένα αρχείο και μετά τα εισαγω? Όπως το φαντάζομαι οι παραγγελίες από το κατάστημα θα έρχονται σε εμένα και όχι απευθείας στον προμηθευτή.Για ρίξτε καμία ιδέα.να πάω σε άλλη πλατφορμα? Θα έχει διαφορά στον τρόπο που εισάγονται τα προϊόντα? Και για πληρωμή τι προτείνετε? PayPal η έτοιμη πλατφόρμα από την τράπεζα ? Αυτά... Για τι αριθμό προιόντων μιλάμε; Αμα θες να κάνεις Import απο xml προιόντα τα οποία θα ανανεώνονται και αυτοματα για διαθεσιμότητα και τιμές, μάλλον πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να πληρώσεις να στο φτιάξουν, γιατι δεν ειναι απλή διαδικασία. Θα σου πρότεινα πάντως Wordpress + Woocommerce + ένα import plugin αν είσαι με σχετικά λίγα προιόντα, ή να πας κατευθείαν σε ένα CMS για Εshop (prestashop , Opencart, Magento) αν έχει πολλά προιόντα 1
elpenor Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Το Woocommerce με το WP All Import μπορεί να φορτώνει αυτόματα τα CSV/XLS των προμηθευτών από URL με cron job, και να βάζει ΦΠΑ και κέρδος. Μπορείς να κάνεις πολύ εύκολα και ένα script (έχει έτοιμα παραδείγματα στη σελίδα του) που να βάζει διαφορετικό ποσοστό κέρδους ανά κατηγορία κλπ. Παρόλο που "μας παίρνει τη δουλειά" και θα ήθελα να βρω αρνητικά για να προβάλω τα custom scripts που έχουμε φτιάξει με κόπο και έχουμε σταδιακά βελτιώσει μετά από αρκετά χρόνια η αλήθεια είναι ότι όποιον τον καλύπτει ένα έτοιμο cms/eshop τότε 99% θα τον καλύψει και το WP All Import. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από elpenor 2 1
balt123 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 18 ώρες πριν, papp0us είπε Για τι αριθμό προιόντων μιλάμε; Αμα θες να κάνεις Import απο xml προιόντα τα οποία θα ανανεώνονται και αυτοματα για διαθεσιμότητα και τιμές, μάλλον πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να πληρώσεις να στο φτιάξουν, γιατι δεν ειναι απλή διαδικασία. Θα σου πρότεινα πάντως Wordpress + Woocommerce + ένα import plugin αν είσαι με σχετικά λίγα προιόντα, ή να πας κατευθείαν σε ένα CMS για Εshop (prestashop , Opencart, Magento) αν έχει πολλά προιόντα ναι παρόλο που έχω όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ δεν παίζει να το καταφέρω σε λογικό χρονικό διάστημα. Οπότε σίγουρα η κατασκευή θα πάει σε τρίτον αλλά ψάχνω να δω τι θα χρειαστεί απο τη δική μου πλευρά. Μέχρι στιγμής έχουμε συμφωνησει οτι θα είναι σε subdomain (shop.domain.gr) και όχι ενσωματωμενο στην κύρια σελίδα. Τo magento το έχω δει σε πολλά κινεζομάγαζα και μου άρεσε αν και η καινούργια έκδοση είχα διαβάσει είναι for the festivals λίγο. όλο ιδιοτροπίες bugs κλπ. Με wordpress έχω ασχοληθεί ελάχιστα. πιο εύκολο και πιο φιλικό προς το χρήστη ποιο απ'τα 2 είναι? το joomla είχε το virtuemart απ'οσο θυμάμαι. αλλά απ'ότι βλέπω δεν το προτείνετε. γιατί? Επίσης τα αρχεία τελικά (αν κατάλαβα καλά) δεν χρειάζεται να τα πειράξω καθόλου? απλά τα εισάγω στο cms που θα διαλέξω και κάνω ό,τι αλλαγές χρειάζομαι σε τιμές απο εκεί?
papp0us Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, balt123 είπε ναι παρόλο που έχω όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ δεν παίζει να το καταφέρω σε λογικό χρονικό διάστημα. Οπότε σίγουρα η κατασκευή θα πάει σε τρίτον αλλά ψάχνω να δω τι θα χρειαστεί απο τη δική μου πλευρά. Μέχρι στιγμής έχουμε συμφωνησει οτι θα είναι σε subdomain (shop.domain.gr) και όχι ενσωματωμενο στην κύρια σελίδα. Τo magento το έχω δει σε πολλά κινεζομάγαζα και μου άρεσε αν και η καινούργια έκδοση είχα διαβάσει είναι for the festivals λίγο. όλο ιδιοτροπίες bugs κλπ. Με wordpress έχω ασχοληθεί ελάχιστα. πιο εύκολο και πιο φιλικό προς το χρήστη ποιο απ'τα 2 είναι? το joomla είχε το virtuemart απ'οσο θυμάμαι. αλλά απ'ότι βλέπω δεν το προτείνετε. γιατί? Επίσης τα αρχεία τελικά (αν κατάλαβα καλά) δεν χρειάζεται να τα πειράξω καθόλου? απλά τα εισάγω στο cms που θα διαλέξω και κάνω ό,τι αλλαγές χρειάζομαι σε τιμές απο εκεί? Το Wordpress+Woocommerce είναι η πιο φιλική λύση για μένα που είμαι άσχετος. Σε συνδυασμό με το WP-All Import που αναφέρει ο @elpenor, αν έχεις XML προμηθευτών μπορείς να κάνεις μαγικά στο import, βγάζοντας μεγάλο βάρος απο τους ώμους σου, και οικονομικά είναι πολύ πιο συμφέρον συνδυασμός απο τους υπόλοιπους. Δεν είναι και χωρίς αρνητικά βέβαια. Ακόμα και για αυτονόητα πράγματα για ένα Eshop (οπως το να βάζεις δωρεάν μεταφορικά πάνω απο ένα ποσό σε κάποιες κατηγορίες και όχι όλες) την δυνατότητα να δώσεις επιλογή στον αγοραστή να κόψει τιμολόγιο κτλ. θα χρειαστείς plugins, τα οποία πάντα μπορεί να γίνουν πρόβλημα αν μείνουν outdated, ειδικά αν είναι πολλά. Αν θες να το διατηρείς εσύ, για Wordpress θα βρείς πολύ μεγαλύτερη υποστήριξη στο Google, αφου είναι άκρως διαδεδομένο. Εύκολα η δύσκολα θα βρείς λύση στο πρόβλημα. 1
elpenor Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, balt123 είπε Επίσης τα αρχεία τελικά (αν κατάλαβα καλά) δεν χρειάζεται να τα πειράξω καθόλου? απλά τα εισάγω στο cms που θα διαλέξω και κάνω ό,τι αλλαγές χρειάζομαι σε τιμές απο εκεί? Ναι δεν σε συμφέρει να πειράξεις καθόλου τα αρχεία των προμηθευτών γιατί μετά δεν θα μπορείς να κάνεις update αυτοματοποιημένα, θα πρέπει κάθε μέρα πριν από το update να τα ξαναπειράζεις. Η σωστή λογική είναι να φτιάξεις ένα template στο wp all import για τον κάθε προμηθευτή με το URL του αρχείου csv/xls. Μετά απλά θα πρέπει να φροντίζεις να υπάρχει σε αυτό το URL το καινούργιο αρχείο κάθε μέρα (οι περισσότεροι προμηθευτές το κάνουν μόνοι τους). Ορίζεις 4 cron job για τους 4 προμηθευτές και τελείωσες. 26 λεπτά πριν, balt123 είπε ναι παρόλο που έχω όλη την καλή διάθεση να ασχοληθώ δεν παίζει να το καταφέρω σε λογικό χρονικό διάστημα. Οπότε σίγουρα η κατασκευή θα πάει σε τρίτον αλλά ψάχνω να δω τι θα χρειαστεί απο τη δική μου πλευρά. Αν είναι να το φτιάξει τρίτος η άποψη μου είναι να αφήσεις να σου πει αυτός τι θα χρησιμοποιήσει, εσύ απλά δείξε του τα αρχεία και το τι θέλεις. Μπορεί το woocommerce να είναι το πιο διαδεδομένο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις εξίσου καλά και οικονομικά τη δουλειά σου και με άλλα. Το μόνο που δεν πρέπει να δεχτείς είναι να πληρώσεις πολύ παραπάνω για να πάρεις μία λύση πχ Magento με επιχειρήματα του στυλ το woocommerce δεν κάνει scale κλπ οπότε πλήρωσε τα διπλά, αυτά δεν ισχύουν για το 99.9% των επιχειρήσεων. Αν οι δουλειές του dev σου αρέσουν, κάνει όλα αυτά που του ζητάς χωρίς περιορισμούς και η τιμή που σου δίνει για κατασκευή / συντήρηση είναι καλή δεν θα πρέπει να σε νοιάζει κάτι παραπάνω κατά τη γνώμη μου. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από elpenor 1
balt123 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 ο τρίτος μου είπε να κάτσω να αλλάξω στο excel τις τιμές χειροκίνητα γιατί μετά μπορεί να έχουν πρόβλημα με τον κώδικα? (ίσως δεν κατάλαβα εγώ τι μου είπε ακριβώς). ενιγουει θα δούμε. προς το παρόν έτσι κι αλλιώς δεν με συμφέρει να αλλάξω αφού έχω ήδη πληρώσει. αν δω και δεν τα βρούμε ή δεν δουλέψει όπως περιμένω βλέπουμε τι γίνεται. ευχαριστώ πάντως για τη βοήθεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα