Προς το περιεχόμενο

Computer randomly shuts

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, EmmanouilT είπε

Θα το αφήσω σήμερα έτσι και αύριο θα το ξανά βάλω με αυτό oc και θα σας πω πως πήγε. Πως αλλιώς μπορώ να δοκιμάσω το τροφοδοτικό αν κάνει τα κόλπα του (ώστε αν είναι αυτό να το στείλω πίσω να το δουν ?)

Το πισί έκλεισε εντελώς ή έκανε επανεκκίνηση ;;;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να ρωτησω κατι ετσι για να γινεται κουβεντα.. Οταν μειωσες τα volt απο 1.4 σε 1.35 το εκανες με manual η με οffset? Το λεω γιατι σε ενα συστημα που το ειχα παρακανει με το offset, σε full load δεν ειχε κανενα προβλημα (αφου ολοι μας το ρυθμιζουμε με βαση stress tests) αλλα υπολειτουργουσε σε χαμηλοτερες συχνοτητες  ακομα κ αν δεν εριχναν ρολογια ολοι οι πυρηνες, γιατι το offset μου εριχνε τα volt πολυ χαμηλα. Ελπιζω να μην σε μπερδεψα😁

😁

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, dpolal είπε

Το πισί έκλεισε εντελώς ή έκανε επανεκκίνηση ;;;

απότομο τερματισμό και ξεκίνησε μονο του πάλι

21 λεπτά πριν, niko13 είπε

Να ρωτησω κατι ετσι για να γινεται κουβεντα.. Οταν μειωσες τα volt απο 1.4 σε 1.35 το εκανες με manual η με οffset? Το λεω γιατι σε ενα συστημα που το ειχα παρακανει με το offset, σε full load δεν ειχε κανενα προβλημα (αφου ολοι μας το ρυθμιζουμε με βαση stress tests) αλλα υπολειτουργουσε σε χαμηλοτερες συχνοτητες  ακομα κ αν δεν εριχναν ρολογια ολοι οι πυρηνες, γιατι το offset μου εριχνε τα volt πολυ χαμηλα. Ελπιζω να μην σε μπερδεψα😁

😁

Τώρα δεν ξέρω και δεν θέλω να σου πω κάτι που δεν γνωρίζω. αν σε βοηθάει μια εικόνα από τα bios δες το link εδώ https://ibb.co/PTJ6mjn  Τις περισσότερες φορές μου το έκανε εφόσον έβγαινα από το game πάντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

32 λεπτά πριν, EmmanouilT είπε

Τώρα δεν ξέρω και δεν θέλω να σου πω κάτι που δεν γνωρίζω. αν σε βοηθάει μια εικόνα από τα bios δες το link εδώ https://ibb.co/PTJ6mjn  Τις περισσότερες φορές μου το έκανε εφόσον έβγαινα από το game πάντως.

Ok δεν ειναι offset.. Ακυρο οτι ειπα αδερφε.. Ασε το stock οπως ειπες να δεις. Αν ερχεσαι απο intel μη σε τρομαζουν αυτες οι τιμες των volt ετσι δουλευουν οι ryzen κανουν spikes σε υψηλα volt στιγμιαια. Αν μπορεις βαλε το hwmonitor η το hwinfo στο pc κ δες τα volt του cpu οταν ας πουμε τρεχεις ενα cinebench

Επεξ/σία από niko13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα crashes μόνο χωρίς load δείχνει ότι πιθανον να δίνει η cpu λιγότερο voltage από ότι θα έπρεπε ακριβώς σε αυτά τα χαμηλά loads . Θα πρότεινα θετικό offset αλλά στα κάνει κ με καρφωτο 1.35 volt 

Δοκίμασε underclock είπε πριν κ ένας φίλος 3.8ghz , εγώ θα έλεγα ακόμα πιο κάτω πχ 3.6ghz με καρφωτο volt 1.15 πχ . Προτεινω ryzen master και όχι bios

Προφανώς οι επιδόσεις θα πέσουν . Αν όμως έτσι δουλεύουν όλα χωρίς πρόβλημα καταλαβαίνεις ότι το θέμα είναι στη cpu, τη στέλνεις για αλλαγή κ ησυχάζεις 

Edit βέβαια θεωρητικά κ πάλι θα μπορούσε να φταίει η μητρική αλλά έκανες bios update 

Βασικά δοκίμασε τις ίδιες ρυθμίσεις που έβαλες στο bios κ μέσω ryzen master . Λογικά δεν έχει διαφορά αλλά δεν έμειναν κ πολλά να εξετάσεις 

Επεξ/σία από nickk0kkav
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, EmmanouilT είπε

Ρίξε μια ματιά στο αρχείο καταγραφής συμβάντων στην κατηγορία Σύστημα και δες αν έχουν καταχωρηθεί Κρίσιμα σφάλματα με αιτιολογία:

«Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος.»

Και λεπτομέρειες:
Keywords     0x8000400000000002

Τρέχει και άλλο νήμα με παρόμοιο πρόβλημα:

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.
7 ώρες πριν, nickk0kkav είπε

Κοίτα crashes μόνο χωρίς load δείχνει ότι πιθανον να δίνει η cpu λιγότερο voltage από ότι θα έπρεπε ακριβώς σε αυτά τα χαμηλά loads . Θα πρότεινα θετικό offset αλλά στα κάνει κ με καρφωτο 1.35 volt 

Δοκίμασε underclock είπε πριν κ ένας φίλος 3.8ghz , εγώ θα έλεγα ακόμα πιο κάτω πχ 3.6ghz με καρφωτο volt 1.15 πχ . Προτεινω ryzen master και όχι bios

Προφανώς οι επιδόσεις θα πέσουν . Αν όμως έτσι δουλεύουν όλα χωρίς πρόβλημα καταλαβαίνεις ότι το θέμα είναι στη cpu, τη στέλνεις για αλλαγή κ ησυχάζεις 

Edit βέβαια θεωρητικά κ πάλι θα μπορούσε να φταίει η μητρική αλλά έκανες bios update 

Βασικά δοκίμασε τις ίδιες ρυθμίσεις που έβαλες στο bios κ μέσω ryzen master . Λογικά δεν έχει διαφορά αλλά δεν έμειναν κ πολλά να εξετάσεις 

Ουσιαστικά αυτό που μου λες (για να δω ότι κατάλαβα) είναι να τον αφήσω στον αρχικό χρονισμού του και να μην τον αφήνω να boostarei από μονος στου στα 3.6 σωστά ? Ryzen master ? απλά οι περισσότεροι προτείνουν (πειράγματα του επεξεργαστή μέσα από τα bios) θα το δοκιμάσω και αυτό.

6 ώρες πριν, dpolal είπε

Ρίξε μια ματιά στο αρχείο καταγραφής συμβάντων στην κατηγορία Σύστημα και δες αν έχουν καταχωρηθεί Κρίσιμα σφάλματα με αιτιολογία:

«Έγινε επανεκκίνηση του συστήματος χωρίς προηγούμενο πλήρη τερματισμό. Αυτό το σφάλμα μπορεί να προκλήθηκε, αν το σύστημα σταμάτησε να ανταποκρίνεται, αν διακόπηκε η λειτουργία ή αν παρουσιάστηκε απρόσμενη διακοπή ρεύματος.»

Και λεπτομέρειες:
Keywords     0x8000400000000002

Τρέχει και άλλο νήμα με παρόμοιο πρόβλημα:

Kernel Power και εμενα μου βγάζει. 

Παρακάτω έχω HWMonior με oc στα 4.2 και τις ρυθμίσεις που είχαμε δει παραπάνω. Τον αφίσα όλο το βραδυ, χωρίς να κάνει κάτι και πριν λίγο έτρεξα Cinebench. οι θερμοκρασίες του Cinebench είναι ίδιες και αυτές που πιάνω in game.

Summary.evtx HWM Cinebench.txt idle temps.txt

Δημοσ.

Όχι ακριβώς . Προτεινω κλειδωμένα ρολόγια κ κλειδωμένη χαμηλή τάση γιατι σκεφτομαι ότι όταν πέφτει το load κ η ταχύτητα / πέφτει και η τάση περισσότερο από όσο πρέπει κ έτσι γίνεσαι unstable 

Θα μου πεις αφού είχες τη τάση κλειδωμένη στο 1.35 . Ναι μεν αλλά δε κατάλαβα τι είχες κάνει με τα ρολόγια (που τα είχες βάλει κ αν είχαν κλειδώσει ) κ βασικότερο στο 1.35 επειδή το θεωρώ πολύ κ επιπλέον κατά δήλωση σου είχες υψηλές θερμοκρασίες μπαίνει μέσα ακριβώς κ η παράμετρος των θερμοκρασιών . 

Αν βάλεις χημηλα ρολόγια κ χαμηλή τάση πετάς έξω αυτό το παράγοντα. Για να έχεις μέτρο σύγκρισης έχω ένα προφίλ στο ryzen master για ταινίες / netflix στα 3.675mhz με volt λίγο κάτω από 1.075 αν θυμάμαι καλά . (δε με νοιάζει να τεσταρω το προφιλ για gaming / μόνο cinebench 20 έβαλα ) με 3600x κ stock ψυχτρα ούτε τους 50 βαθμούς δε φτάνει κατακαλοκαιρο χωρίς aircondition (για τη χρήση που το έχω )

Ε φτιάξε κ εσύ ένα δροσερό undervolt να δεις τι γίνεται 

Ryzen master κ όχι bios για τέτοια τεστ γιατί αν κάτι δε πάει καλά απλά τρως ένα restart κ ολα γυρνάνε σε default / πιο γρήγορο κ εύκολο . Αν βρεις κάτι κ το τεσταρεις σίγουρα για 24/7 τότε βάλε το bios 

Δημοσ.

παιξε παιχνίδια  δεν σου κάνουν τα stress test αυτο που εχεις δεν θα βγει εκει αν εχει θεμα και default

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 18/8/2020 στις 11:23 ΜΜ, EmmanouilT είπε

τα έχω βάλει όλα stock για την ώρα και δεν κάνει κάτι. Απλά δεν είναι λίγο περίεργο... Να το κάνει in game που δεν είναι full load όλη την ώρα και με τα stresh test να μην κάνει τίποτα ?

φίλε μου 'αλλο το στρες τεστ και άλλο το ingame.

Στο in game, εκτός από την θερμοκρασία του επεξεργαστή, υπάρχει και η καρτα γραφικών

που μαζί με τα fps σου χαρίζει απλόχερα και όλο τον ζεστό αέρα που βγάζει μέσα στο κουτί.

Η υδρόψυξη μπορεί να σου κρατάει τον επεξεργαστή κρύο, αλλά τα vrm heatsink της μητρικής δεν δροσίζονται επαρκώς, λόγω έλειψης του αέρα που τα φυσάει για να κρυώνουν.

Αυτός προέρχεται κανονικά, και όπως έχει προβλέψει ο κατασκευαστής της μητρικής, από τον ανεμηστήρα της μαμάς ψύκτρας.

Αν δεν είναι εκεί,στα vrm επαρκής ο αέρας,

(που δεν είναι γιατί οι μαλάκες κατασκευαστές υδρόψυξης δεν βάζουν έναν ανεμηστήρα πάνω από την αντλία)

αυτά υπερθερμαίνονται, οπότε αρχίζει το throttling μέσα στο παιχνίδι

και είτε σε πετάει από το game είτε το μηχάνημα σβήνει για να προστατευσει την μητρική. Αν μάλιστα η μητρική δεν έχει τέτοιες προστασίες, όπως

κάποιες asrock, τότε κλαίς.

Υποθέτω ότι όταν παίζεις game η υδρόψυξη δουλεύει στο φουλ και το πισί κάνει σαν τζετ.

Ακου λοιπόν τί θα κάνεις και θα δεις ότι δεν θα έχεις ξανά πρόβλημα. Τον πίσω ανεμηστήρα του κουτιού

που τον έχεις εξαγωγή, θα τον γυρίσεις να γίνει εισαγωγή αέρα. ΚΑΙ θα χρησημοποιήσεις ένα χαρτόνι, στο φάρδος του ανεμηστήρα,

και μάκρος από τον ανεμηστήρα μέχρι την αντλία της υδρόψυξης.

Ετσι θα παγώνεις τα vrm και ο αέρας, θα φεύγει στο πάνω μέρος από την υδρόψυξη.

Και τέλος θα κοιτάξεις να αγοράσεις μια wraith prism από 2700χ 3700χ, και να βγάλεις από το κουτί σου τις μαλακίες αυτές τις υδροψύξεις.

Ποιο πολλά προβλήματα σου δημιουργουν, και σου πεθαίνουν την μητρική παρά καλό κάνουν.

Σου μηλάω εκ πείρας που τις φάγαμε στην μάπα πριν κάποια χρόνια με τους fx.

Σου στέλνω αυτό το βίντεο για να δεις και να καταλάβεις.

Εχει τον τίτλο :   Έφτιαξα και Άλλο Pc! Γιατί; (Project Πειραματόζωο) στο youtube

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...