Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,
Θελω να κανω μια αγορα domain.

Βρισκω το domain που θελω με 14ε/2 χρονια.

Και μια αλλη σελιδα μου το δινει με SSL 35/2 Έτη

Μπορω να παρω την πρωτη προσφορα και καποιον τροπο να θεωρηθεί ασφαλη η σελιδα μου ;
Να εχω SSL δηλαδη .?

Η αυτο ειναι fixed με το domain που θα παρεις(?)

Δημοσ.

Το domain δεν έχει καμιά σχέση με το SSL. Domain, hosting, SSL μπορείς να τα πάρεις ξεχωριστά κι από διαφορετικούς παρόχους.

Επίσης μάλλον δεν χρειάζεται καν να αγοράσεις SSL καθώς οι περισσότεροι πάροχοι hosting δίνουν το δωρεάν let's encrypt

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, WebDevGr είπε

Το domain δεν έχει καμιά σχέση με το SSL. Domain, hosting, SSL μπορείς να τα πάρεις ξεχωριστά κι από διαφορετικούς παρόχους.

Επίσης μάλλον δεν χρειάζεται καν να αγοράσεις SSL καθώς οι περισσότεροι πάροχοι hosting δίνουν το δωρεάν let's encrypt

Ναι οντως..τωρα το ειδα και εγω..

Ποιο παλια θυμαμαι ειχα παρει απο παπακι και domain και host  σε ενα πακετο...και μαλιστα δεν ηταν η πληρωμη τον μηνα αλλα τον χρονο.

Υπαρχει κατι αντίστοιχο τωρα ποια?

Γενικα ειναι καλη ιδεα να ξεκινησω με free hosting?

Επεξ/σία από Rpanagos
Δημοσ.

Κακή ιδέα το δωρεάν hosting. Επίσης, άμα δεν έχεις κάποιο eshop (ή σελίδα με ευαίσθητο περιεχόμενο χρηστών όπως πιστωτικές κάρτες κτλ) τότε σε καλύπτει το let's encrypt. Από την άλλη όμως άμα έχεις site που θα έχει σημαντικά δεδομένα χρηστών (πιστωτική, κτλ), τότε χρειάζεται να προβείς στην αγορά ssl.

Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Realakias είπε

Κακή ιδέα το δωρεάν hosting. Επίσης, άμα δεν έχεις κάποιο eshop (ή σελίδα με ευαίσθητο περιεχόμενο χρηστών όπως πιστωτικές κάρτες κτλ) τότε σε καλύπτει το let's encrypt. Από την άλλη όμως άμα έχεις site που θα έχει σημαντικά δεδομένα χρηστών (πιστωτική, κτλ), τότε χρειάζεται να προβείς στην αγορά ssl.

Ναι το γνωρίζω.

Μια απλή σελίδα είναι.

Απλά όταν πρωτοβγηκε το ssl θυμόμουν ότι το έβαζες εσύ από μόνος σου στην σελίδα.

Γιατί βλέπω και κάποιες που δεν έχουν ακόμα ..

Δημοσ.

Για τα απλά SSL που γίνεται μόνο επιβεβαίωση του domain το Let's Encrypt είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα με τα άλλα αντίστοιχα φτηνά SSL που είναι επί πληρωμής. Ίσα ίσα που ανάλογα το setup του webhost πιθανότατα να είναι και πιο ασφαλές το Let's Encrypt αφού μπορεί να γίνεται δημιουργία νέου private key κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει η ανανέωση του (κάθε 3 μήνες, αλλά συνήθως οι webhosts τα ανανεώνουν στους 2 μήνες).

Επί πληρωμής πιστοποιητικό έχει νόημα μόνο όταν ο εκδότης του πιστοποιητικού ελέγχει και τα στοιχεία της επιχείρησης οπότε θα φαίνονται και αυτά στο πιστοποιητικό. Aυτά τα πιστοποιητικά κοστίζουν ακριβότερα.

Όσο αφορά την "εγγύηση" που λένε ότι παρέχουν κάποια πιστοποιητικά, είναι μόνο ένα διαφημιστικό κόλπο ώστε να έχει μια ψευδή εντύπωση ο αγοραστής ότι είναι εξασφαλισμένος. Δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι έχει δοθεί ποτέ τέτοια "αποζημίωση". Όποιος έχει όρεξη ας διαβάσει εδώ: https://scotthelme.co.uk/do-ssl-warranties-protect-you-as-much-as-rocks-keep-tigers-away/

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε

νέου private key κάθε φορά που χρειάζεται να γίνει η ανανέωση του (κάθε 3 μήνες, αλλά συνήθως οι webhosts τα ανανεώνουν στους 2 μήνες).

Τι ακριβως ειναι αυτο?
Την ανανεωση την κανει αυτοματα η πρεπει να κανω κατι εγω?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η ανανέωση στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται αυτόματα από τον server που είναι το site σου. Για να είσαι όμως σίγουρος καλύτερα να ρωτήσεις τον webhost σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...