filipN Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 30 λεπτά πριν, helicoid είπε [...] Αλλά πες μου ποιός έχει μπεί στην διαδικασία να αλλάξει την κεντρική του μπρίζα σε διπλή ξεχωριστή μπρίζα rj11 ώστε να τα απομονώσει και να μην χρειάζεται φίλτρα στις έξτρα μπρίζες/συσκευές; Εσύ μπορεί, και άλλοι 100-200. Οι υπόλοιποι κάτι χιλιάδες κρατάνε μονή την κεντρική και ρίχνουν επιστροφή με φίλτρα. [...] Κομμάτι δύσκολο να ισχύουν τα νούμερα που αναφέρεις. Είναι μία διαδικασία που μπορεί να κάνει ο κάθε ένας που διαθέτει κατσαβίδι και μέση ευφυΐα! Στη γειτονιά μου το έχουν κάνει σχεδόν όλοι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dimitra_93 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, helicoid είπε vDSL έχει τεχνολογικά, απλά σε προφίλ που την αφήνει μέχρι τα 27 Mbps. Τιμολογιακά φαίνεται ως aDSL αλλά μια χαρά vDSL με voIP έχει. Επίσης είπε οτι παίρνει από KV (καμπίνα vDSL ΟΤΕ), οπότε ο χαλκός ζήτημα να είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα. Όσο για το router, μπορεί να έχει χαοτικό menu, μπορεί να μην έχει telnet και cli όπως τα παλιά καλά thomson, και γενικώς να μην σε αφήνει να το παραμετροποιήσεις όπως εκείνα, αλλά το έχω εδώ και 4 χρόνια με 3-7 ενεργές συσκευές πάνω του (έχω και switch) κι ακόμα δεν μου έχει βγάλει κάποιο θέμα. Αυτά εφόσον μιλάμε για το Speedport Entry 2i που λογικά έχει η OP. Γεια σου, ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο θέμα. Λοιπόν θυμάμαι πριν 2 χρόνια για να μας χρυσώσουν το χάπι και να κάνουμε voip μας είπαν πως θα συνδέσουν κάτι απευθείας στην καμπίνα και για αυτό πιάνω 24mpbs στα 24. Ένα παιδί από το forum μου είπε πως ίσως θα πρέπει να μου αλλάξουν θέση στην καμπίνα. Αύριο λογικά θα έρθει τεχνικός του ΟΤΕ ( μου έχουν στείλει μήνυμα) και θα του πω πως χωρίς splitter πάλι έχω αποσυνδέσεις (όχι reboot γιατί το WLAN μένει τελικά ανοιχτό) αν και όχι τόσο συχνές όσο όταν είχα το splitter. Τέλος δεν νομίζω να είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης λόγω παλαιότητας διότι πριν 2 χρόνια κάναμε ολική ανακαίνιση και αλλάξαμε όλα τα καλώδια. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από Dimitra_93 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
helicoid Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, Dimitra_93 είπε Λοιπόν θυμάμαι πριν 2 χρόνια για να μας χρυσώσουν το χάπι και να κάνουμε voip μας είπαν πως θα συνδέσουν κάτι απευθείας στην καμπίνα και για αυτό πιάνω 24mpbs στα 24. Και λογικά τώρα θα σε έχουν ανεβάσει στα 27Mbps down και στα 2,7Mbps up από τα 24/1 που ήσουν. Κερδίσαμε αναβάθμιση Εφόσον είναι αποσυνδέσεις, μπορείς να μπείς στο router (192.168.1.1, admin, password, κτλ όπως είπα πιο πάνω) να πας στο tab Internet και να κάνεις copy/paste εδώ μέσα στα στατιστικά της γραμμής σου να δούμε αν παίζει οπτικά κάτι περίεργο. Από το "Link Status" μέχρι το "FEC Errors(Up/Down)", δηλαδή οτι έχει από το "DSL Link Information" και κάτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Στις 15/8/2020 στις 12:48 ΜΜ, Dimitra_93 είπε Σε ευχαριστώ για την απάντηση, θα πάρω από βδομάδα πάλι τον ΟΤΕ για να μου αλλάξει το router. Επίσης αυτό που παθαίνω είναι να κλείνουν όλα (DSL, ONLINE, TELEPHONY,WLAN) εκτός από το POWER. Πέφτουν για 20 δεύτερα και μετά επανέρχονται... Για το θέμα της συνδεσμολογίας δεν έχω ιδέα αλλά μου κάνει εντύπωση πως εδώ και 2 χρόνια δούλευε άριστα χωρίς προβλήματα και τις τελευταίες 2 εβδομάδες με έχει πεθάνει. Γειά σου ! , είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μου αλλάξανε περίπου 7-8 ρούτερ (του οτε) μέχρι που μου έδωσαν το Speedport Plus + (κάτι τέτοιο) - (το πιο καινούριο που έχουν) και επιτέλους έφτιαξε. Βέβαια μετά απο διάφορα άλλα χαζά που έγιναν, αγανάκτησα απο τον πΟΤΕ και άλλαξα εταιρεία αλλά αυτό είναι άλλο θέμα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 19 Αυγούστου 2020 On 16/08/2020 at 08:54, helicoid said: Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο. Και η Cyta μια χαρά τα λέει και τα γράφει. Αλλά πες μου ποιός έχει μπεί στην διαδικασία να αλλάξει την κεντρική του μπρίζα σε διπλή ξεχωριστή μπρίζα rj11 ώστε να τα απομονώσει και να μην χρειάζεται φίλτρα στις έξτρα μπρίζες/συσκευές; Εσύ μπορεί, και άλλοι 100-200. Οι υπόλοιποι κάτι χιλιάδες κρατάνε μονή την κεντρική και ρίχνουν επιστροφή με φίλτρα. Και btw κι εγω voIP vDSL 24άρι (27άρι πλέον για την ακρίβεια) Cosmote από KV έχω, και δεν χρησιμοποιώ ούτε splitter ούτε φίλτρο γιατί έτσι κι αλλιώς μια μπρίζα έχω όλη κι όλη και απλά έχω βάλει μούφα και διακλαδωτή στην έξοδο phone του router ώστε να συνδέσω και το τηλέφωνο και το fax. Προφανώς και σε μονή μπρίζα είναι τελείως άχρηστο το φίλτρο. vDSL έχει τεχνολογικά, απλά σε προφίλ που την αφήνει μέχρι τα 27 Mbps. Τιμολογιακά φαίνεται ως aDSL αλλά μια χαρά vDSL με voIP έχει. Επίσης είπε οτι παίρνει από KV (καμπίνα vDSL ΟΤΕ), οπότε ο χαλκός ζήτημα να είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα. Όσο για το router, μπορεί να έχει χαοτικό menu, μπορεί να μην έχει telnet και cli όπως τα παλιά καλά thomson, και γενικώς να μην σε αφήνει να το παραμετροποιήσεις όπως εκείνα, αλλά το έχω εδώ και 4 χρόνια με 3-7 ενεργές συσκευές πάνω του (έχω και switch) κι ακόμα δεν μου έχει βγάλει κάποιο θέμα. Αυτά εφόσον μιλάμε για το Speedport Entry 2i που λογικά έχει η OP. οτι δεν το κανει ο κοσμος και το εχουμε κανει 100 200 ατομα δεν σημαινει οτι ειναι σωστη η επιστροφη. τωρα που παιρνουν 100αρια και 200αρια να δεις πως τα φτιαχνουν οταν τους λες κατω παιζεις 100 και πανω 70 On 16/08/2020 at 21:42, Dimitra_93 said: Γεια σου, ευχαριστώ για τη συμμετοχή στο θέμα. Λοιπόν θυμάμαι πριν 2 χρόνια για να μας χρυσώσουν το χάπι και να κάνουμε voip μας είπαν πως θα συνδέσουν κάτι απευθείας στην καμπίνα και για αυτό πιάνω 24mpbs στα 24. Ένα παιδί από το forum μου είπε πως ίσως θα πρέπει να μου αλλάξουν θέση στην καμπίνα. Αύριο λογικά θα έρθει τεχνικός του ΟΤΕ ( μου έχουν στείλει μήνυμα) και θα του πω πως χωρίς splitter πάλι έχω αποσυνδέσεις (όχι reboot γιατί το WLAN μένει τελικά ανοιχτό) αν και όχι τόσο συχνές όσο όταν είχα το splitter. Τέλος δεν νομίζω να είναι θέμα εσωτερικής καλωδίωσης λόγω παλαιότητας διότι πριν 2 χρόνια κάναμε ολική ανακαίνιση και αλλάξαμε όλα τα καλώδια. σε νεο καφαο σε εχουν ριξει για αυτο και vdsl κλειδωνεις ασχετα που σε εχουν κοψει στα 24.δεν ειναι θεμα ποιοτητας καλωδιων αλλα τροπου που εχουν συνδεθει τα τηλεφωνα κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα