Προς το περιεχόμενο

Προβλήματα στο internet/τηλέφωνο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας, έχω 24αρα γραμμή του ΟΤΕ (Voip) και τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζω μεγάλα προβλήματα με τη σύνδεση μου.

Υπάρχουν ημέρες που κάθε 2-3 λεπτά πέφτει το ίντερνετ/τηλέφωνο (στο modem μένει ανοιχτό μόνο το power) για λίγα δεύτερα και μετά επανέρχεται.

Μου έστειλαν τεχνικό του ΟΤΕ ο οποίος έλεγξε το κουτί και την καμπίνα και μου είπε πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, μήπως θα πρέπει να αλλάξω modem; Μήπως είναι ελαττωματικό κάποιο φίλτρο;

Έχω κουραστεί με αυτήν την κατάσταση και άκρη δεν βγάζω. 

Οποιαδήποτε γνώμη είναι δεκτή.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφόσον ελεγχθηκε η γραμμή, ζητάς αλλαγή ρούτερ.

Μετά αν συνεχίσει το πρόβλημα, πρέπει να ελέγξεις αν έχει θέμα εσωτερική καλωδίωση.

Εφόσον συνεχίζει πάλι ζητάς πάλι τεχνικό να έρθει να το ελέγξει.

• Thanks 1

9 λεπτά πριν, kallonos είπε

Εφόσον ελεγχθηκε η γραμμή, ζητάς αλλαγή ρούτερ.

Μετά αν συνεχίσει το πρόβλημα, πρέπει να ελέγξεις αν έχει θέμα εσωτερική καλωδίωση.

Εφόσον συνεχίζει πάλι ζητάς πάλι τεχνικό να έρθει να το ελέγξει.

Σε ευχαριστώ, έχω συνδέσει απευθείας το dsl και το τηλέφωνο με την πρίζα και θα δω αν συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα (αν δεν υπάρχει θα πρέπει να αλλάξω φίλτρο).

Διαφορετικά αν υπάρχει τότε θα κοιτάξω να αλλάξω modem και ο φίλος μου μου είπε πως καλύτερα να πάρω ένα μόνη μου παρά να βασιστώ σε αυτά που προσφέρει ο ΟΤΕ.

7 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Το voip στην σωστή του λειτουργία δεν εχει πουθενά φίλτρα.

Περίεργα πράγματα, εμείς έχουμε και μέχρι πρότινος δούλευαν όλα στην εντέλεια.

Voip έχουμε διότι όταν έχει πρόβλημα το internet δεν έχουμε ούτε τηλέφωνο.

Βγαλε οτι φιλτρο εχεις.

Σύνδεσε το ρουτερ κατευθείαν στην γραμμή πόλης, το τηλεφωνο κούμπωσε το στην τηλεφωνική πόρτα του ρουτερ και τσεκαρε.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΙΛΤΡΑ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Βγαλε οτι φιλτρο εχεις.

Σύνδεσε το ρουτερ κατευθείαν στην γραμμή πόλης, το τηλεφωνο κούμπωσε το στην τηλεφωνική πόρτα του ρουτερ και τσεκαρε.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΙΛΤΡΑ

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια, το έκανα αλλά η ταχύτητα μου έπεσε από τα 24mps στα 14mps.

Έχεις καμιά ιδέα γιατί; 24 γραμμή έχω απλώς είχανε κάνει κάτι στην καμπίνα και για αυτό έπιανα σχεδόν το μάξιμουμ της ταχύτητας.

Update: Και που το έκανα πάλι έχω θέμα :(

Επεξ/σία από Dimitra_93

43 minutes ago, Dimitra_93 said:

Σε ευχαριστώ για τη βοήθεια, το έκανα αλλά η ταχύτητα μου έπεσε από τα 24mps στα 14mps.

Έχεις καμιά ιδέα γιατί; 24 γραμμή έχω απλώς είχανε κάνει κάτι στην καμπίνα και για αυτό έπιανα σχεδόν το μάξιμουμ της ταχύτητας.

Update: Και που το έκανα πάλι έχω θέμα 

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

σωστη καλωδιωση

β. δεν μπορεις να βαλεις οτι router θες ετσι απλα διοτι εχεις και voip τηλεφωνια που θα πρεπει να παιξει με καποιο τροπο. επισης αλλο κανει αποσυνδεση το ιντερνετ αλλο κανεξ reboot to router. αν σβηνει και το led toy wifi τοτε δεν ειναξ αποσυνδεση αλλα reboot ολο το ρουτερ

1 hour ago, NikosKallithea said:

Το voip στην σωστή του λειτουργία δεν εχει πουθενά φίλτρα.

στην σωστη του λειτουργια που ο οτε διαφημιζει την λαθος συνδεσμολογια

• Thanks 1

7 λεπτά πριν, poulinos είπε

επισης αλλο κανει αποσυνδεση το ιντερνετ αλλο κανεξ reboot to router. αν σβηνει και το led toy wifi τοτε δεν ειναξ αποσυνδεση αλλα reboot ολο το ρουτερ

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, θα πάρω από βδομάδα πάλι τον ΟΤΕ για να μου αλλάξει το router.

Επίσης αυτό που παθαίνω είναι να κλείνουν όλα (DSL, ONLINE, TELEPHONY,WLAN) εκτός από το POWER.

Πέφτουν για 20 δεύτερα και μετά επανέρχονται...

Για το θέμα της συνδεσμολογίας δεν έχω ιδέα αλλά μου κάνει εντύπωση πως εδώ και 2 χρόνια δούλευε άριστα χωρίς προβλήματα και τις τελευταίες 2 εβδομάδες με έχει πεθάνει.

19 minutes ago, Dimitra_93 said:

Σε ευχαριστώ για την απάντηση, θα πάρω από βδομάδα πάλι τον ΟΤΕ για να μου αλλάξει το router.

Επίσης αυτό που παθαίνω είναι να κλείνουν όλα (DSL, ONLINE, TELEPHONY,WLAN) εκτός από το POWER.

Πέφτουν για 20 δεύτερα και μετά επανέρχονται...

Για το θέμα της συνδεσμολογίας δεν έχω ιδέα αλλά μου κάνει εντύπωση πως εδώ και 2 χρόνια δούλευε άριστα χωρίς προβλήματα και τις τελευταίες 2 εβδομάδες με έχει πεθάνει.

εφοσον κλεινει το wlan τοτε ειναι θεμα ρουτερ.αλλιως θα πρεπε να κλεινει το dsl to voip kai to internet. για καλο ρουτερ να παιζει με ote χωρις κοπο μονο το fritz 7530 και 7590

• Thanks 1

Και για να μην μένουν στον αέρα πράγματα, αν έχεις πάνω από μια τηλεφωνικές μπρίζες με τηλέφωνα/fax/τηλέγραφους κτλ, προφανώς και χρειάζεσαι splitter για να στείλεις πίσω το σήμα και φίλτρο σε κάθεμια από τις έξτρα μπρίζες πριν από την κάθε συσκευή. Αν έχεις μόνο μια τηλεφωνική συσκευή και μια τηλεφωνική μπρίζα στην οποία έχεις πάνω το router (και πάνω στο router το τηλέφωνο) τότε όντως δεν χρειάζεσαι κανένα φίλτρο.

Επίσης αν και δεν μας λες ποιό router έχεις -λογικά θα έχεις το Speedport Entry 2i- μπορείς να κοιτάξεις στο log του αν αποσυνδέεται ή αν βαράει reboot. Μόλις στο κάνει και επανέλθει ανοίγεις browser, πας 192.168.1.1, βάζεις username admin και τον κωδικό που έχει από κάτω το router κολλημένο (Router password), πας Management, Log management και κοιτάς στο log κάτω κάτω.

Αν γράφει 2020-08-15Txx:xx:xxZ [Warning] tr069:Date&Time:2020-08-15Txx:xx:xx; Event name: 1 BOOT/4 VALUE CHANGE/ ;IP  address:xxx.xxx.xxx.xxx βάρεσε reboot.
Αν γράφει 2020-08-15Txx:xx:xxZ [Warning] tr069:Date&Time:2020-08-15Txx:xx:xx; Event name: 4 VALUE CHANGE/ ;IP  address:xxx.xxx.xxx.xxx έφαγε disconnect.

Έτσι μπορείς να τους πείς με σιγουριά στο τηλέφωνο τι παίζει όταν τους πάρεις.

5 hours ago, helicoid said:

Και για να μην μένουν στον αέρα πράγματα, αν έχεις πάνω από μια τηλεφωνικές μπρίζες με τηλέφωνα/fax/τηλέγραφους κτλ, προφανώς και χρειάζεσαι splitter για να στείλεις πίσω το σήμα και φίλτρο σε κάθεμια από τις έξτρα μπρίζες πριν από την κάθε συσκευή. Αν έχεις μόνο μια τηλεφωνική συσκευή και μια τηλεφωνική μπρίζα στην οποία έχεις πάνω το router (και πάνω στο router το τηλέφωνο) τότε όντως δεν χρειάζεσαι κανένα φίλτρο.

Επίσης αν και δεν μας λες ποιό router έχεις -λογικά θα έχεις το Speedport Entry 2i- μπορείς να κοιτάξεις στο log του αν αποσυνδέεται ή αν βαράει reboot. Μόλις στο κάνει και επανέλθει ανοίγεις browser, πας 192.168.1.1, βάζεις username admin και τον κωδικό που έχει από κάτω το router κολλημένο (Router password), πας Management, Log management και κοιτάς στο log κάτω κάτω.

Αν γράφει 2020-08-15Txx:xx:xxZ [Warning] tr069:Date&Time:2020-08-15Txx:xx:xx; Event name: 1 BOOT/4 VALUE CHANGE/ ;IP  address:xxx.xxx.xxx.xxx βάρεσε reboot.
Αν γράφει 2020-08-15Txx:xx:xxZ [Warning] tr069:Date&Time:2020-08-15Txx:xx:xx; Event name: 4 VALUE CHANGE/ ;IP  address:xxx.xxx.xxx.xxx έφαγε disconnect.

Έτσι μπορείς να τους πείς με σιγουριά στο τηλέφωνο τι παίζει όταν τους πάρεις.

οχι δεν χρειαζεται ουτε σπλιττερ ουτε φιλτρο και ας εχεις παραπανω απο μια τηλεφωνικες συσκευες διοτι με επιστροφη με σπλιττερ δημιουργεις bridge taps. στο αρχειο της  cyta τα αναφερει ολα. και δειχνει το σωστο και το λαθος. 

ακομα και μια τηλεφωνικη συσκευη να εχεις πρεπει να κοψεις τις επιστροφες απο το κεντρικο πριζακι προς τα αλλα πριζακια για να μην εχεις παραλληλα. (bridge taps) τα οποια στο vdsl ειναι απαραιτητο να ΜΗΝ υπαρχουν. και η τοπικ σταρτερ εχει απο οτι καταλαβα 24αρι vdsl απο το kv. και οχι 24αρι adsl. 

• Like 1

Επειδή μάλλον έχεις ADSL ψάξε να βάλεις VDSL να βρεις την υγεία σου. Βέβαια αν έχει θέμα το καλώδιο από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι σου πάλι μπορεί να έχεις θέμα αλλά δεν το νομίζω και πιστεύω είναι θέμα των αρχαίων δικτύων που χρησιμοποιούν για ADSL.

22 ώρες πριν, Dimitra_93 είπε

Διαφορετικά αν υπάρχει τότε θα κοιτάξω να αλλάξω modem και ο φίλος μου μου είπε πως καλύτερα να πάρω ένα μόνη μου παρά να βασιστώ σε αυτά που προσφέρει ο ΟΤΕ.

Όσο παράξενο και να σου φαίνεται τα ρουτερ του ΟΤΕ έχουν φτιαχτεί ώστε να δουλεύουν σωστά με τα δικά τους μηχανήματα. Οπότε μη τα αμφισβητείς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα δουλέψουν σωστά και τα άλλα ρουτερ 3ων εταιριών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, poulinos είπε

οχι δεν χρειαζεται ουτε σπλιττερ ουτε φιλτρο και ας εχεις παραπανω απο μια τηλεφωνικες συσκευες διοτι με επιστροφη με σπλιττερ δημιουργεις bridge taps. στο αρχειο της  cyta τα αναφερει ολα. και δειχνει το σωστο και το λαθος. 

ακομα και μια τηλεφωνικη συσκευη να εχεις πρεπει να κοψεις τις επιστροφες απο το κεντρικο πριζακι προς τα αλλα πριζακια για να μην εχεις παραλληλα. (bridge taps) τα οποια στο vdsl ειναι απαραιτητο να ΜΗΝ υπαρχουν. και η τοπικ σταρτερ εχει απο οτι καταλαβα 24αρι vdsl απο το kv. και οχι 24αρι adsl. 

Θεωρητικά έχεις απόλυτο δίκιο. Και η Cyta μια χαρά τα λέει και τα γράφει. Αλλά πες μου ποιός έχει μπεί στην διαδικασία να αλλάξει την κεντρική του μπρίζα σε διπλή ξεχωριστή μπρίζα rj11 ώστε να τα απομονώσει και να μην χρειάζεται φίλτρα στις έξτρα μπρίζες/συσκευές; Εσύ μπορεί, και άλλοι 100-200. Οι υπόλοιποι κάτι χιλιάδες κρατάνε μονή την κεντρική και ρίχνουν επιστροφή με φίλτρα.

Και btw κι εγω voIP vDSL 24άρι (27άρι πλέον για την ακρίβεια) Cosmote από KV έχω, και δεν χρησιμοποιώ ούτε splitter ούτε φίλτρο γιατί έτσι κι αλλιώς μια μπρίζα έχω όλη κι όλη και απλά έχω βάλει μούφα και διακλαδωτή στην έξοδο phone του router ώστε να συνδέσω και το τηλέφωνο και το fax. Προφανώς και σε μονή μπρίζα είναι τελείως άχρηστο το φίλτρο.

14 λεπτά πριν, 777andreas777 είπε

Επειδή μάλλον έχεις ADSL ψάξε να βάλεις VDSL να βρεις την υγεία σου. Βέβαια αν έχει θέμα το καλώδιο από το ΚΑΦΑΟ μέχρι το σπίτι σου πάλι μπορεί να έχεις θέμα αλλά δεν το νομίζω και πιστεύω είναι θέμα των αρχαίων δικτύων που χρησιμοποιούν για ADSL.

vDSL έχει τεχνολογικά, απλά σε προφίλ που την αφήνει μέχρι τα 27 Mbps. Τιμολογιακά φαίνεται ως aDSL αλλά μια χαρά vDSL με voIP έχει. Επίσης είπε οτι παίρνει από KV (καμπίνα vDSL ΟΤΕ), οπότε ο χαλκός ζήτημα να είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα.

Όσο για το router, μπορεί να έχει χαοτικό menu, μπορεί να μην έχει telnet και cli όπως τα παλιά καλά thomson, και γενικώς να μην σε αφήνει να το παραμετροποιήσεις όπως εκείνα, αλλά το έχω εδώ και 4 χρόνια με 3-7 ενεργές συσκευές πάνω του (έχω και switch) κι ακόμα δεν μου έχει βγάλει κάποιο θέμα. Αυτά εφόσον μιλάμε για το Speedport Entry 2i που λογικά έχει η OP.

Επεξ/σία από helicoid

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...