Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Οι πρώτοι αγοραστές και αυτοί που έκαναν το iPhone επιτυχία ξερεις ποιοι ήταν; Οι business users. Μην υποβαθμίζεις τη σημασία της ασφάλειας που σου δίνει ένα κλειστό οικοσύστημα στον κόσμο των κινητών. Δεν είναι pc εδώ να κανείς μοντιες. Θες κάτι ασφαλές, γρήγορο και απλό. Τη σοβαρή δουλειά θα την κανείς στο PC. Βέβαια πια ο κόσμος του Android έχει βελτιωθεί πολύ, αλλά όχι ότι είναι μάπα το App Store.....

Ε καλά μην λέμε ανακρίβειες.... Όταν βγήκαν τα πρώτα iPhones η Blackberry ήταν ο βασιλιάς στο εταιρικό κομμάτι και στο κομμάτι της ασφάλειας. Και θα ήταν ακόμα αν δεν αυτοκτονούσε. Μετά τα έκανε όλα λάθος η εταιρία και κατέρρευσε μόνη της. Από τοτε όντως τα iPhones είναι η κλασσική εταιρική λύση. 

Δεν επικράτησαν τα iPhone στην αγορά για αυτό. Επικράτησαν γιατί είναι η κλασσική εύκολη συσκευή που παρουσιάζει ένα καλό σύνολο στο ευρύ κοινό. 

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ πάντως για πρώτη φορά μετά το 3GS σκέφτομαι να πάω σε Apple. Η Samsung τα έκανε σκατά με τον Exynos. Η Huawei δεν εχει Google (και οχι sideloading δεν ειναι σοβαρή εναλλακτική), 1000 ευρώ για Xiaomi με 1080p display δεν δίνω. H μόνη επιλογή λοιπόν είναι η Apple. Ισως κρατήσω ενα 6μηνο ακόμα το S8+ μου, μήπως οι φήμες για τον Exynos 1000 με AMD βγούνε αληθινές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, gthe είπε

Ε καλά μην λέμε ανακρίβειες.... Όταν βγήκαν τα πρώτα iPhones η Blackberry ήταν ο βασιλιάς στο εταιρικό κομμάτι και στο κομμάτι της ασφάλειας. Και θα ήταν ακόμα αν δεν αυτοκτονούσε. Μετά τα έκανε όλα λάθος η εταιρία και κατέρρευσε μόνη της. Από τοτε όντως τα iPhones είναι η κλασσική εταιρική λύση. 

Δεν επικράτησαν τα iPhone στην αγορά για αυτό. Επικράτησαν γιατί είναι η κλασσική εύκολη συσκευή που παρουσιάζει ένα καλό σύνολο στο ευρύ κοινό. 

Αντίληψη μηδέν ε? Είπα εγώ ότι όταν βγήκε ήταν αυτομάτως Νο 1 στην αγορά? Έγινε, δεν ήταν ήδη......

Προφανώς και η BlackBerry αυτοκτόνησε γιατί πολύ απλά επαναπαύτηκε....

3 ώρες πριν, crimsonFay είπε

Διαβάζω τα λόγια σας στις στήλες σχολιασμού των άρθρων αυτών και πραγματικά σας έχει σιχαθεί η ψυχή μου... Τι υποστηρίζετε και ποιόν πολεμάτε? Η εμπάθεια που εκδηλώνετε φαίνεται ότι θα έκανε εύκολα πολλούς από εσάς να βγάλετε μαχαίρι και να αποπειραθείτε να σκοτώσετε ο ένας τον άλλον αν βρισκόσασταν πρόσωπο με πρόσωπο, όπως κάνουν και κάποιοι άλλοι οπαδοί "επιχειρήσεων" σε αυτήν και σε άλλες χώρες.

Σταματήστε επιτέλους, σας παρακαλώ... Μη γίνεστε εθελούσιοι δούλοι αυτού του αμείλικτου εμπορικού συστήματος. Δεν σας σέβεται ούτε σας νοιάζεται. Σας καταβροχθίζει, και έπειτα καταβροχθίζετε και εσείς ο ένας τον άλλον.

Τώρα ναι, όταν ήταν ο Steve όχι. Για αυτό τους γλεντούσε όλους και στο τέλος όλοι του έκαναν ........πες. 

1 ώρα πριν, NamelessDead είπε

Εγώ πάντως για πρώτη φορά μετά το 3GS σκέφτομαι να πάω σε Apple. Η Samsung τα έκανε σκατά με τον Exynos. Η Huawei δεν εχει Google (και οχι sideloading δεν ειναι σοβαρή εναλλακτική), 1000 ευρώ για Xiaomi με 1080p display δεν δίνω. H μόνη επιλογή λοιπόν είναι η Apple. Ισως κρατήσω ενα 6μηνο ακόμα το S8+ μου, μήπως οι φήμες για τον Exynos 1000 με AMD βγούνε αληθινές.

Ποια η Apple δεν είναι η μόνη επιλογή, τα Android έχουν πολύ καλές και οικονομικότερες προτάσεις, ειδικά οι συσκευές Samsung και Huawei είναι καλύτερες. Η Apple για να επιβιώσει θα πρέπει να αφήνει στην αγορά και την προηγούμενη  γενιά (και όχι να την αποσύρει) ώστε να μπορείς να αγοράζεις καλό iPhone με 700-800€. Αλλιώς θα πέσει κλάμα......

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Η Apple για να επιβιώσει θα πρέπει να αφήνει στην αγορά και την προηγούμενη  γενιά (και όχι να την αποσύρει) ώστε να μπορείς να αγοράζεις καλό iPhone με 700-800€. Αλλιώς θα πέσει κλάμα......

Τα εχουμε πει.Παει για κλεισιμο η Apple και παλι καλα που κυκλοφορει και η προηγουμενη γενια γιατι τα νεα iphone της σειρας 11 δεν πουλανε καθολου....

Τι να πω,κυριολεκτικα τοσες φορες εχουν αναφερθει και ορισμενοι εκει στον κοσμο τους

https://www.counterpointresearch.com/top-5-smartphone-model-share-8-countries/

Δημοσ.
15 minutes ago, jimarass26 said:

Η Apple για να επιβιώσει θα πρέπει να αφήνει στην αγορά και την προηγούμενη  γενιά (και όχι να την αποσύρει) ώστε να μπορείς να αγοράζεις καλό iPhone με 700-800€. Αλλιώς θα πέσει κλάμα......

Ναι, χαροπαλεύει η καημένη...

Για πες όμως, ποιο καλό iPhone με 700-800€ έχει αποσύρει που δεν θα έπρεπε; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Ναι, χαροπαλεύει η καημένη...

Για πες όμως, ποιο καλό iPhone με 700-800€ έχει αποσύρει που δεν θα έπρεπε; 

Δεν είπα ότι χαροπαλεύει, αλλά από market share θα αρχίσει να χάνει αν συνεχίσει έτσι .......Και σου μιλάει ένας φανατικός τώρα...

Για πες μου που αγοράζω iPhone XS γιατί στα επίσημα μαγαζιά δεν υπάρχει ούτε ένα....

16 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Τα εχουμε πει.Παει για κλεισιμο η Apple και παλι καλα που κυκλοφορει και η προηγουμενη γενια γιατι τα νεα iphone της σειρας 11 δεν πουλανε καθολου....

Τι να πω,κυριολεκτικα τοσες φορες εχουν αναφερθει και ορισμενοι εκει στον κοσμο τους

https://www.counterpointresearch.com/top-5-smartphone-model-share-8-countries/

Αυτό θεωρείται market share για μια συσκευή που όταν βγήκε πρώτη φορά είχε μια 5 ετία χωρίς ούτε ένα ανταγωνιστή? Στα λειτουργικά πχ η MS με αντίστοιχους όρους έχει 80-90%? Το 16% είναι για γέλια.......και εύκολα  γίνεται 5%? Εκτός αν θεωρείς πως θα ανεβάσεις market share με συσκευές 1500€.

Κανονικα θα έπρεπε να έχει στην αγορά 3 ranges συσκευών, high (1300) , mid (900€), low (500€)end όπως έχει και στα tablets. Και να μαζεύει χρήμα από υπηρεσίες. Αλλά στο τελευταίο πρέπει να δουλέψουν , δεν τα βρήκαν έτοιμα από την ομάδα του Steve, όποτε.......δυσκολεύονται. 
 Το μόνο παρήγορο είναι πως στην ομάδα cpu παίζουν δυνατή μπάλα και η αλλαγή σε ARM θα γίνει ο Δουριος ίππος στο desktop, αφού πια θα έχεις έτοιμη βιβλιοθήκη από games. 

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, jimarass26 said:

Δεν είπα ότι χαροπαλεύει, αλλά από market share .......

Για πες μου που αγοράζω iPhone XS γιατί στα επίσημα μαγαζιά δεν υπάρχει ούτε ένα....

Από market share δεν ξέρω αλλά από κέρδη δεν τα πάει άσχημα, νομίζω. Αυτό πιστεύω ότι μετράει στη επιβίωσή της.

Όταν λες «για να επιβιώσει» δεν εννοείς ότι με την τακτική της κινδυνεύει να μην επιβιώσει; Ότι χαροπαλεύει δηλαδή με απλά λόγια;

XS δεν έχει αλλά τα 69€ διαφορά λες να παίζουν τον κρίσιμο ρόλο στην επιβίωσή της ή το 11άρι δεν είναι καλό iPhone?

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω με ποια λογική βγάζετε κάποιοι τέτοια συμπεράσματα. Πιστεύεις πραγματικά ότι ξέρεις καλύτερα απ’ την Apple?

14 minutes ago, jimarass26 said:

Κανονικα θα έπρεπε να έχει στην αγορά 3 ranges συσκευών, high (1300) , mid (900€), low (500€)end

Δεν έχει;

15 minutes ago, jimarass26 said:

Και να μαζεύει χρήμα από υπηρεσίες

Δεν μαζεύει;

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Από market share δεν ξέρω αλλά από κέρδη δεν τα πάει άσχημα, νομίζω. Αυτό πιστεύω ότι μετράει στη επιβίωσή της.

Όταν λες «για να επιβιώσει» δεν εννοείς ότι με την τακτική της κινδυνεύει να μην επιβιώσει; Ότι χαροπαλεύει δηλαδή με απλά λόγια;

XS δεν έχει αλλά τα 69€ διαφορά λες να παίζουν τον κρίσιμο ρόλο στην επιβίωσή της ή το 11άρι δεν είναι καλό iPhone?

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω με ποια λογική βγάζετε κάποιοι τέτοια συμπεράσματα. Πιστεύεις πραγματικά ότι ξέρεις καλύτερα απ’ την Apple?

Τα έσοδα είναι το τώρα. Το market share είναι ένδειξη που πάνε τα έσοδα αύριο. Δεν νοείται retailer να πουλά μόνο high end προϊόν και να αγνοεί το mid range το οποίο οδηγεί περισσότερο το croselling από ότι το high end. Δεν είσαι Luis Vuitton. Δεν μπορεί να μην μπορείς να αγοράσεις κινητό με 900€ με το τελευταίο cpu και oled οθόνη.

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 minutes ago, jimarass26 said:

Το market share είναι ένδειξη που πάνε τα έσοδα αύριο.

Η μετοχή επίσης είναι ένδειξη για το αύριο. Η αξία του market share έχει να κάνει και με το spread. Εκεί ναι, θα υπήρχε κίνδυνος αν βασιζόταν μόνο στο iPhone. Αλλά μια χαρά πάνε και οι υπηρεσίες και το iPad και το App Store. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 λεπτό πριν, CheOnWeb είπε

Η μετοχή επίσης είναι ένδειξη για το αύριο. 

Η μετοχή είναι άλλο πράγμα, πάντως όχι σίγουρα ένδειξη για το αύριο. Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ένδειξη για το αύριο, τη μετοχή μπορεί να την έχει κάνει φούσκα κάποιος πχ....

Το καλό είναι πως σαν εταιρεία τα τελευταία χρόνια ακούει περισσότερο το κοινό της.

iPhone XS που αγοράζω?

Επεξ/σία από jimarass26
Δημοσ.
1 minute ago, jimarass26 said:

Η μετοχή είναι άλλο πράγμα, πάντως όχι σίγουρα ένδειξη για το αύριο. Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι ένδειξη για το αύριο, τη μετοχή μπορεί να την έχει κάνει φούσκα κάποιος πχ....

Το καλό είναι πως σαν εταιρεία τα τελευταία χρόνια ακούει περισσότερο το κοινό της.

Βάλε και την ιστορία ARM που σωστά είπες. Μην τους φοβάσαι. 

3 minutes ago, jimarass26 said:

iPhone XS που αγοράζω?

Φούσκα μπορεί να γίνει αν αποδειχθούν λανθασμένες οι εκτιμήσεις για το αύριο αλλά η αξία της μετοχής από ‘κει προκύπτει. 
Για το XS απάντησα παραπάνω. 

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

Το 16% είναι για γέλια.......και εύκολα  γίνεται 5%? Εκτός αν θεωρείς πως θα ανεβάσεις market share με συσκευές 1500€.

Εγω παντως στο top 5 βλεπω και iphone 11 pro και 11pro max.

Αλλες Android ναυαρχιδες που κοστιζουν αναλογα περαν απο Κορεα δεν βλεπω να πουλανε. Κοινως αλλες εταιρειες ειναι που χαροπαλευουν να επιβιωσουν στα χρηματα αυτα.

6 λεπτά πριν, jimarass26 είπε

iPhone XS που αγοράζω?

Εχει σταματησει η παραγωγη του απο περυσι....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

Εγω παντως στο top 5 βλεπω και iphone 11 pro και 11pro max.

Αλλες Android ναυαρχιδες που κοστιζουν αναλογα περαν απο Κορεα δεν βλεπω να πουλανε. Κοινως αλλες εταιρειες ειναι που χαροπαλευουν να επιβιωσουν στα χρηματα αυτα.

Εχει σταματησει η παραγωγη του απο περυσι....

Κάτι μου λέει ότι η παραγωγή του 11 δεν θα σταματήσει όμως.... κρατά το ποστ αυτό να με θυμηθείς....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...