Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα

Εχω την sony a 5100 αλλα θελω να παω σε αλλο μοντελο κυριως λογω ελλειψης viewfinder αλλα και επειδη ειναι δυσχρηστο το menu. Επειδη διαθετω και ενα φακο sigma θα ηθελα και η νεα μηχανη μου να ειναι sony.

Υπαρχει καποιο μοντελο να αξιζει να την αντικαταστησω μεχρι 600ε περιπου; Οι 6100 και 6300 ειναι αρκετα ανωτερες ?

Δημοσ.

Η 6100 έχει καλύτερο focus system αλλά από μενού νομίζω γενικά ότι ακόμη και οι ακριβότερες είναι αρκετά δυσχρηστες. Δεν μπορείς βάζοντας κάποια λειτουργία σε κάποιο custom button να την κάνεις πιο εύχρηστη την καμερά σου; Γιατί θεωρώ ότι είναι παραπάνω από ικανή να εξυπηρετήσει τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη... Τώρα βέβαια για το viewfinder εκεί δεν μπορώ να σου πω κάτι... Και εγώ που το έχω στην μηχανή μου το χρησιμοποιώ αρκετά, αλλά στης κόρης μου την μηχανή που δεν έχει, όταν την χρησιμοποιώ δεν μου λείπει και τόσο να ομολογήσω...

Δημοσ.

Το viewfinder σε μερες με πολυ ηλιοφανεια μου λειπει. Ενω οσο αφορα το μενου ,μου ειναι δυσχρηστο γιατι δν εχει αρκετα κουμπια σαν τα αλλα μοντελα.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, harisv είπε

Το viewfinder σε μερες με πολυ ηλιοφανεια μου λειπει. Ενω οσο αφορα το μενου ,μου ειναι δυσχρηστο γιατι δν εχει αρκετα κουμπια σαν τα αλλα μοντελα.

Η αλήθεια είναι ότι σε σώμα με λίγα κουμπιά μπορεί να βοηθήσει η touch οθόνη. Στην eos m100 της μικρής μου υπάρχει μόνο ένας περιστροφικός διακόπτης όμως έχει touch screen. Ε δεν το περίμενα αλλά τα βασικά, δηλαδή iso, διάφραγμα και ταχύτητα μπορείς να τα αλλάξεις γρήγορα... Δεν ξέρω αν η 6100 ή η 6300 έχουν οθόνη αφής και αν έχουν δεν ξέρω αν υποστηρίζεται να γίνονται τέτοιου είδους αλλαγές... γιατί υπάρχουν και κάμερες με touch οθόνη που τη έχουν μόνο για να δεις τις φωτογραφίες και να διαλέξεις το focus point.

Δημοσ.
17 ώρες πριν, harisv είπε

Kαλησπερα

Εχω την sony a 5100 αλλα θελω να παω σε αλλο μοντελο κυριως λογω ελλειψης viewfinder αλλα και επειδη ειναι δυσχρηστο το menu. Επειδη διαθετω και ενα φακο sigma θα ηθελα και η νεα μηχανη μου να ειναι sony.

Υπαρχει καποιο μοντελο να αξιζει να την αντικαταστησω μεχρι 600ε περιπου; Οι 6100 και 6300 ειναι αρκετα ανωτερες ?

Η 6100 είναι καινούρια σε σχέση με την 6300. Η 6100 είναι vfm στα χρήματα της κατα τη γνώμη μου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χοντρικά:

α6300: αδιάβροχο σώμα, καλύτερο viewfinder, καλύτερη οθονη (όχι αφής) 

α6100: οθονη αφής. 

Όλα τα υπόλοιπα ανάμεσα τους είναι ψιλά γράμματα. Επιλέγεις και παίρνεις. 

Επεξ/σία από stratigos24
Δημοσ.

Να προσθέσω στο ζήτημα του αν το τάδε η το δείνα μοντέλο / μάρκα αξίζει σαν σκέψη αναβάθμισης ώστε η προσέγγιση να πάρει την διάσταση που πρέπει σήμερα αλλά και στο απώτερο μέλλον .

Δεν θα πω τίποτε για το viewfinder , evf η οπτικό , αφού προσωπικά δεν μπορώ να κάνω χωρίς την ύπαρξη του , όμως αυτό παραμένει μια προσωπική εκτίμηση .

Τα ερωτήματα είναι πρώτα τι είδους φωτογραφία τραβάω ......... αν έχω καταλήξει σε κάτι τέτοιο πχ τοπίο .

Το επόμενο ερώτημα είναι ποια είναι τα καλύτερα και κατ' ανάγκη ακριβότερα οπτικά δλδ φακοί που αντέχω / σκοπεύω ( αν υπάρχει τέτοια προοπτική )  να αγοράσω και τα οποία θα μου δώσουν την δυνατότητα να τραβήξω καλύτερες φωτογραφίες με βάση το είδος που με ενδιαφέρει πχ τοπία .

Ποιες είναι οι τεχνικές απαιτήσεις του είδους της εικόνας που ασχολούμαι πχ υψηλή ανάλυση , μεγάλο δυναμικό εύρος , σταθερή εστίαση , υψηλή ευαισθησία στο φως κλπ

Όταν λοιπόν τα παραπάνω γίνουν ξεκάθαρα , η επιλογή των κατάλληλων εργαλείων όπως σώματα / φακοί αποκτάει πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα . 

Τα πάντα ξεκινάνε από την εικόνα και πιστεύω πως αυτή είναι η πιο ορθολογιστική προσέγγιση . Τα γράφω με σκοπό να βοηθήσω την σκέψη σας η οποία πρέπει να πάει πιο πέρα από ένα εικονοσκοπιο και ένα μενού . 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 16/8/2020 στις 8:50 ΠΜ, babisskg είπε

Να προσθέσω στο ζήτημα του αν το τάδε η το δείνα μοντέλο / μάρκα αξίζει σαν σκέψη αναβάθμισης ώστε η προσέγγιση να πάρει την διάσταση που πρέπει σήμερα αλλά και στο απώτερο μέλλον .

Δεν θα πω τίποτε για το viewfinder , evf η οπτικό , αφού προσωπικά δεν μπορώ να κάνω χωρίς την ύπαρξη του , όμως αυτό παραμένει μια προσωπική εκτίμηση .

Τα ερωτήματα είναι πρώτα τι είδους φωτογραφία τραβάω ......... αν έχω καταλήξει σε κάτι τέτοιο πχ τοπίο .

Το επόμενο ερώτημα είναι ποια είναι τα καλύτερα και κατ' ανάγκη ακριβότερα οπτικά δλδ φακοί που αντέχω / σκοπεύω ( αν υπάρχει τέτοια προοπτική )  να αγοράσω και τα οποία θα μου δώσουν την δυνατότητα να τραβήξω καλύτερες φωτογραφίες με βάση το είδος που με ενδιαφέρει πχ τοπία .

Ποιες είναι οι τεχνικές απαιτήσεις του είδους της εικόνας που ασχολούμαι πχ υψηλή ανάλυση , μεγάλο δυναμικό εύρος , σταθερή εστίαση , υψηλή ευαισθησία στο φως κλπ

Όταν λοιπόν τα παραπάνω γίνουν ξεκάθαρα , η επιλογή των κατάλληλων εργαλείων όπως σώματα / φακοί αποκτάει πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα . 

Τα πάντα ξεκινάνε από την εικόνα και πιστεύω πως αυτή είναι η πιο ορθολογιστική προσέγγιση . Τα γράφω με σκοπό να βοηθήσω την σκέψη σας η οποία πρέπει να πάει πιο πέρα από ένα εικονοσκοπιο και ένα μενού . 

Ο κυριος λογος που θελω πιο ευχρηστο μενου και viewfinder  ειναι γιατι ειναι τα δυο ελλατωματα που βρηκα.στην μηχανη. Οταν πριν 3 χρονια περιπου αγορασα την.μηχανη νομιζα το viewfinder δεν ειναι απαραιτητο αλλα με το καιρο και οταν δοκιμασα αλλα μοντελα καταλαβα οτι ειναι πολυ χρησιμο.

Οσο αφορα τους φακους εχω ηδη αγορασει τον sigma 14mm για αυτο και σκοπευω να μεινω σε sony, αλλιως θα κοιτουσα και αλλες εταιριες.

Δημοσ.

Οπως διαμορφωνεται τωρα η αγορα με βαση τα διαθεσιμα μοντελα και τις τιμες τους, αν δεν θελεις να ξεφυγεις πολυ στα λεφτα εχεθς δυο επιλογες:

A6000 καινουργια η μεταχειρισμενη (παλιοτερη τεχνολογια αλλα ακομη αξιοπιστη)

Α6100 καινουργια (συγχρονη με περισσοτερα καλουδια, αλλα και ακριβοτερη). Σημειωση: η οθονη αφης δουλευει ως αφη μονο οταν βγαζεις φωτο και οχι στα μενου, τα οποια εχουν παραμενει σχεδον τα ιδια χαλια με αυτα της 6000.

Ολα στο τελος καταληγουν στο ποσα χρηματα διαθετεις αυτη την στιγμη.

• Like 1
Δημοσ.

Ποσα εχεις σκοπο να δωσεις?

Αφου εχεις και φακο βλεπω οτι a7 mk2 εχει 900  (στα 800 φτανει η 6100 οποτε δεν ειναι μεγαλη διαφορα)

Παντως γενικα για να δεις διαφορα θα σου ελεγα να πας σε full frame εστω μεταχειρισμενη

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/8/2020 στις 10:15 ΠΜ, harisv είπε

Ο κυριος λογος που θελω πιο ευχρηστο μενου και viewfinder  ειναι γιατι ειναι τα δυο ελλατωματα που βρηκα.στην μηχανη. Οταν πριν 3 χρονια περιπου αγορασα την.μηχανη νομιζα το viewfinder δεν ειναι απαραιτητο αλλα με το καιρο και οταν δοκιμασα αλλα μοντελα καταλαβα οτι ειναι πολυ χρησιμο.

Οσο αφορα τους φακους εχω ηδη αγορασει τον sigma 14mm για αυτο και σκοπευω να μεινω σε sony, αλλιως θα κοιτουσα και αλλες εταιριες.

Ίσως χρειαστεί να επανεξετάσετε τα πράγματα , πριν προχωρήσετε σε αγορά μόνο για εικονοσκοπιο και οθόνη αφής , καλύτερο μενού κλπ .

Για την οθόνη αφής να μην ξεχνάτε πως λειτουργεί αντιδιαμετρικά με το εικονοσκοπιο δλδ πρέπει να βλέπετε από την οθόνη ώστε να αλλάζετε ρυθμίσεις και όχι από το εικονοσκοπιο . 

Η λειτουργία του εικονοσκοπιου έχει την λογική πως δουλεύετε μέσα από ένα τέτοιο και οι όποιες αλλαγές ρυθμίσεων γίνονται με τα χέρια φυσικά , μέσα από διάφορα κουμπιά και βλέπετε τις αλλαγές μέσα από αυτό χωρίς να απομακρύνετε το μάτι σας από εκεί , είτε πρόκειται για οπτικό αλλά και EVF . 

Αντίθετα η οθόνη αφής προϋποθέτει πως βλέπετε μέσα από μια τέτοια και αλλάζετε ρυθμίσεις κατά το δοκούν με την υποστήριξη αφής . 

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι άσκοπο να βλέπετε μεν μέσα από ένα εικονοσκοπιο και στην συνέχεια να απομακρύνετε το μάτι σας προκειμένου να δείτε την οθόνη αφής και να αλλάξετε τυχόν ρυθμίσεις , στην συνέχεια να ξαναπατε το μάτι σας στο εικονοσκοπιο  κλπ .

Ακόμη και σε τελευταίου τύπου μιρορλες με ηλεκτρονικό EVF , η μηχανιστική παραμένει η ίδια . Η οθόνη αφής δεν μπορεί να σας βοηθήσει στον βαθμό που την σκέφτεστε . Υπάρχει μεν , μηχανιστικά όμως είναι αδύνατον να βλέπετε μέσα από ένα εικονοσκοπιο και τα χέρια σας να ψάχνουν που άραγε , πάνω σε οθόνη αφής για αλλαγή ρυθμίσεων . Πέρα από αυτό να πω και το εξής , ότι οι μιρορλες μηχανές συνήθως έχουν μικρό όγκο από κατασκευής κάτι που κάνει την επιφάνεια στην πλάτη του σώματος αρκετά  μικρή , με αποτέλεσμα κάποια χειριστήρια να είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο , μην αφήνοντας χώρο να λειτουργήσετε όπως σε μια DSLR . Φυσικά δεν το αναφέρω για να πάρετε DSLR .

Αυτοί και κάποιοι ακόμη λόγοι είναι για τους οποίους είπα πως ίσως πρέπει να επανεξετάσετε το ζήτημα συνολικά . 

Επεξ/σία από babisskg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...