Mvpgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Αναγκάστηκα να αφήσω headless το desktop και πλέον δουλεύω στο laptop, δεν με καλύπτει η RAM όμως και σκέφτομαι αλλαγή. Το laptop που έχω τώρα είναι ένα Xiaomi Air 13.3 με i5 6200U και 8GB RAM. Από CPU καλύπτομαι, από RAM όμως όχι. Μόνιμα τρέχω 4-5GB στο swap με ότι συνεπάγεται αυτό για τις καθυστερήσειςκαι καμιά φορα ετρωγα και out of memory. Άρα χρειάζομαι τουλάχιστον 16GB RAM (ιδανικά 32 αλλά πιστέυω θα βολευτώ). Α, και τρέχω Linux, οπότε περίεργες συσκευές προσπαθώ να τις αποφύγω. Απαιτήσεις λοιπόν: Σασί τύπου 13.3 το πολύ. Δηλαδή διαστάσεις 30x20 περίπου (ίσως λίγο παραπάνω αλλά εκεί κοντά) και γύρω στο 1.3kg. Οθόνη MATTE FHD (δεν έχω δουλέψει με μεγαλύτερη ανάλυση, αν πιστεύετε ότι βολεύει σε αυτες τις διαστάσεις είμαι οκ). Θα προτιμούσα να αποφύγω τις glossy, με κουράζουν όταν δουλεύω έξω 16/32GB RAM WiFi 5/Bluetooth 4.2+/HDMI/2-3 USB Αν είναι bezelless θα το προτιμήσω Θα προτιμούσα να μην έχει κάρτα γραφικών για να γλιτώσω ζέστη και μπαταρία. Και να έχει θα απενεργοποιηθεί. Τουλαχιστον 4 cores. Μου γυαλισε το Asus Zenbook 13 (bazelless, RAM, i7) όμως είναι glossy και το compatibility του "screenpad" με Linux είναι προβληματικό απ'όσο διάβασα. Προσπαθώ να αποφύγω την προφανή επιλογή ενός Thinkpad καθώς ποτέ δε μου άρεσε ο γκουμουτσοσχεδιασμός τους. Αγοράζω από Ελλάδα ή ΕΕ (για αποφυγή τελωνίου). Καμιά πρόταση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aghahowa Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Dell XPS 13 η προφανης επιλογη αν το budget που δεν αναφερεις στα requirements δεν ειναι προβλημα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mvpgr Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Μέλος Share Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Σωστά, XPS, τα είχα ξεχάσει! Το budget είναι "όσο το δυνατόν λιγότερο". Το ταβάνι (που δε θα ήθελα να πιάσω) είναι 1800-1900. Είναι λίγο αλμυρά τα XPS ε; Και δεν μπορώ να καταλάβω αν οι οθόνες είναι matte ή glossy. Υποθέτω ότι όσες είναι touch ειναι glossy, οι άλλες; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Theon1k Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Share Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Ναι, οι touch οθονες ειναι glossy και εχουν gorilla glass. Κοιταξε μηπως βρεις κανενα προηγουμενης γενιας σε καλη τιμη που να καλυπτει τις αναγκες σου. Επισης μπορεις να βρεις προηγουμενης γενιας Surface laptop με 16 GB μνημη σε πολυ καλες τιμες πλεον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα