Προς το περιεχόμενο

Epic εναντίον Apple εναντίον Google: Σύγκρουση κολοσσών με φόντο το Fortnite [Ενημέρωση]

dimakisk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόλις τώρα, Hacker?pcs είπε

Εάν από την ιστορία το μόνο που βγει είναι μικρότερη προμήθεια για την Epic τότε ναι τελικά δεν θα έχουμε κερδίσει τίποτα

Πας ένα στοίχημα ότι στο τέλος αυτό θα είναι το αποτέλεσμα και μάλιστα δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί θα έρθει με εξωδικαστική συμφωνία πρώτα με την google και μετά με της apple???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

28 minutes ago, AtiX said:

Πας ένα στοίχημα ότι στο τέλος αυτό θα είναι το αποτέλεσμα και μάλιστα δεν θα το μάθουμε ποτέ γιατί θα έρθει με εξωδικαστική συμφωνία πρώτα με την google και μετά με της apple???

Νομικά είναι πολύ χοντρό να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω ότι θα ρίσκαρε ποτέ η Apple να το κάνει. Αν υπάρχει νόμιμος τρόπος να το κάνει (δύσκολο αλλά ίσως γίνεται με κάποιο Year End Bonus ή κάτι παρόμοιο) ναι, αλλά κρυφά όχι. Θα την έσκιζαν με την πρώτη ευκαιρία. 

47 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Νομικά είναι πολύ χοντρό να κάνει κάτι τέτοιο. Δεν πιστεύω ότι θα ρίσκαρε ποτέ η Apple να το κάνει. Αν υπάρχει νόμιμος τρόπος να το κάνει (δύσκολο αλλά ίσως γίνεται με κάποιο Year End Bonus ή κάτι παρόμοιο) ναι, αλλά κρυφά όχι. Θα την έσκιζαν με την πρώτη ευκαιρία. 

Γιατί ξέρουμε με ποιές εταιρίες η Apple έχει κάνει ειδικές συμφωνίες με ρήτρες εχεμύθειας? Πχ δεν θα έπεφτα και από τα σύννεφα αν αύριο έβγαινε διαρροή,  εννοείτε μέσω Apple, και έλεγε ότι η Epic έχει χαμηλότερη τιμή στο app store λόγω μη είσπραξης του 30%...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, AtiX said:

Γιατί ξέρουμε με ποιές εταιρίες η Apple έχει κάνει ειδικές συμφωνίες με ρήτρες εχεμύθειας? Πχ δεν θα έπεφτα και από τα σύννεφα αν αύριο έβγαινε διαρροή,  εννοείτε μέσω Apple, και έλεγε ότι η Epic έχει χαμηλότερη τιμή στο app store λόγω μη είσπραξης του 30%...

Δεν θα έπεφτες απ’ τα σύννεφα αλλά το 30% θα «έπεφτε» για όλους. Ακόμα και νόμιμα να το κάνει, χρειάζεται μια πολύ καλή δικαιολογία απέναντι σε όλους τους άλλους που πληρώνουν 30%, γι’ αυτό είπα για το YEB που κάπως θα έστεκε αλλά και πάλι, πολύ δύσκολα. Υποθέτω κι εγώ όπως κι εσύ, έτσι; Μπορεί και να αποδειχθεί μια μέρα ότι έχεις δίκιο αλλά θα απογοητευτώ, τους έχω για πιο έξυπνους. 

Επεξ/σία από CheOnWeb
  • Like 1

αρχίζουμε και μπερδεύουμε λίγο τα πράγματα. οι apple & google είναι ή όχι κύριοι του λογισμικού που έχουν; πρέπει ή δεν πρέπει για να είναι συμβατά τα προγράμματα τα οποία είναι γραμμένα για αυτά τα λογισμικά να έχει συνεργασία η epic με την google & apple για να βγουν αυτά; 

το μονοπώλιο που ξεκινά ακριβώς; ότι για να βγάλεις ένα πρόγραμμα προς πώληση στο επίσημο store πρέπει να τηρείς κάποιες προϋποθέσεις; ναι μεν η epic δεν θέλει να πληρώνει το 30% (το οποίο το θυμήθηκε τώρα) αλλά όμως θέλει να έχει να μπορεί να πουλάει και στο μαγαζί. 

όπως είναι και ένας άλλος φίλος, εάν έχω εγώ ένα μαγαζί και πουλάω epic με αρχική συμφωνία το 30% καπέλο και ξαφνικά η epic μου ζητάει να πουλήσω τα προϊόντα της χωρίς κέρδος για εμένα αλλά όσο μου τα πουλάει αυτή. εγώ για ποιον λόγο πρέπει ακριβώς να το δεχθώ αυτό; και εάν δεν το δεχθώ να θεωρούμαι και μονοπώλης;

πραγματικά απεχθάνομαι την apple, δεν έχω ούτε ένα προϊόν δικό της αλλά σε αυτό το κομμάτι η epic δεν έχει δίκιο. όπου μπαίνει μεσάζοντας θα προκύψει κέρδος για τον μεσάζοντα. μου θυμίζει έναν πελάτη που έχω που για να γίνει κάποια δουλειά που του ζήταγα ένα Α ποσό για να την κάνω, μου ζητούσε ανάλυση του ποσού του στυλ η βενζίνη κάνει τόσο, τα διόδια τόσο, η εργατοώρα τόσο, εσύ γιατί ζητάς τόσο; λες και εγώ θα έκανα όλη την δουλειά για να μην έχω κέρδος καθόλου, να του το δώσω στο κόστος.ελεύθερη αγορά είμαστε, πήγαινε σε άλλον να σου κάνει την δουλειά.

το ίδιο και η epic. εάν θέλει υπάρχουν αλλού μαγαζιά που δεν παίρνουν το 30%. είμαι όμως περίεργος τι θα μου ζητήσει η epic για να ανεβάσω ένα προϊόν στο μαγαζί της. θα μου πει τόσα, εάν δεν θες πήγαινε αλλού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 minutes ago, james01gr said:

αρχίζουμε και μπερδεύουμε λίγο τα πράγματα. οι apple & google είναι ή όχι κύριοι του λογισμικού που έχουν; πρέπει ή δεν πρέπει για να είναι συμβατά τα προγράμματα τα οποία είναι γραμμένα για αυτά τα λογισμικά να έχει συνεργασία η epic με την google & apple για να βγουν αυτά; 

το μονοπώλιο που ξεκινά ακριβώς; ότι για να βγάλεις ένα πρόγραμμα προς πώληση στο επίσημο store πρέπει να τηρείς κάποιες προϋποθέσεις; ναι μεν η epic δεν θέλει να πληρώνει το 30% (το οποίο το θυμήθηκε τώρα) αλλά όμως θέλει να έχει να μπορεί να πουλάει και στο μαγαζί. 

όπως είναι και ένας άλλος φίλος, εάν έχω εγώ ένα μαγαζί και πουλάω epic με αρχική συμφωνία το 30% καπέλο και ξαφνικά η epic μου ζητάει να πουλήσω τα προϊόντα της χωρίς κέρδος για εμένα αλλά όσο μου τα πουλάει αυτή. εγώ για ποιον λόγο πρέπει ακριβώς να το δεχθώ αυτό; και εάν δεν το δεχθώ να θεωρούμαι και μονοπώλης;

πραγματικά απεχθάνομαι την apple, δεν έχω ούτε ένα προϊόν δικό της αλλά σε αυτό το κομμάτι η epic δεν έχει δίκιο. όπου μπαίνει μεσάζοντας θα προκύψει κέρδος για τον μεσάζοντα. μου θυμίζει έναν πελάτη που έχω που για να γίνει κάποια δουλειά που του ζήταγα ένα Α ποσό για να την κάνω, μου ζητούσε ανάλυση του ποσού του στυλ η βενζίνη κάνει τόσο, τα διόδια τόσο, η εργατοώρα τόσο, εσύ γιατί ζητάς τόσο; λες και εγώ θα έκανα όλη την δουλειά για να μην έχω κέρδος καθόλου, να του το δώσω στο κόστος.ελεύθερη αγορά είμαστε, πήγαινε σε άλλον να σου κάνει την δουλειά.

το ίδιο και η epic. εάν θέλει υπάρχουν αλλού μαγαζιά που δεν παίρνουν το 30%. είμαι όμως περίεργος τι θα μου ζητήσει η epic για να ανεβάσω ένα προϊόν στο μαγαζί της. θα μου πει τόσα, εάν δεν θες πήγαινε αλλού.

Κάπως έτσι είναι σε πρώτη ανάγνωση αλλά ευτυχώς ο νόμος προβλέπει κάποιες καταστάσεις που μπορεί να οδηγούν σε στρεβλώσεις. Η αντιμετώπιση της δεσπόζουσας θέσης στην αγορά απ’ τον νόμο είναι ένα παράδειγμα. Ναι μεν έχεις κατακτήσει τη δεσπόζουσα θέση με ίδια και νόμιμα μέσα αλλά δεν μπορείς να την εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο. Το θέμα είναι ότι η Apple είναι δύσκολο να κατηγορηθεί για κάτι τέτοιο λόγω των ποσοστών που έχει στην αγορά, πράγμα που δεν αποκλείεται να διατηρεί σκοπίμως. Δεν είναι τίποτα χθεσινοί. 

Επεξ/σία από CheOnWeb

18 ώρες πριν, Hacker?pcs είπε

Χαίρομαι πολύ γι' αυτή τη νομική επίθεση και μακάρι η Epic Games να το πάει μέχρι τέλους. Δεν με ενδιαφέρει το 30% που χρεώνει η Apple όμως σαν καταναλωτή με ενδιαφέρει να έχει και η Epic και όλοι οι developers την δυνατότητα να φορτώνουν μη-εγκεκριμένες από την Apple εφαρμογές στο iOS όπως γίνεται στο Android. Κάτι τέτοιο η Apple δεν θα το επέτρεπε ποτέ, εκτός αν υποχρεωθεί μέσω δικαστικής απόφασης και με αυτή την κίνηση της Epic ίσως υπάρχει μια ελπίδα, η Microsoft για απείρως μικρότερες μονοπωλιακές τακτικές είχε κυνηγηθεί ανελέητα

Δλδ να ερθεις εσυ και η epic να κανετε κουμαντο στο μαγαζι του αλλου;

αν ερθει ονκουλης αυριο στην δικη σου επιχειρηση δλδ κι σου πεινθα προσφερεις αγαθα και υπηρεσιες 20% κατω γιτι καποιος παραπονεθηκε οτι εισαι ακριβος, εσυ θα πρεπει να το κανεις;

ολοι κοιταται το hate που τρεφεται για την apple, την google ή τελος παντων οποιον δεν γουσταρεται και εκφερετε δημοσια αποψη εν θερμω. Δεν παει ετσι.

οι google/apple εξαρχης ειχαν συγκεκριμενη πολιτικη στην προμυθεια.

σας φαινεται πολυ το 30%; Δικαιο, πηγαιντε καπου αλλου ή καντε δικη σας πλατφορμα. Δεχτηκαν καποιους ορους οταν ανεβασαν το παιχνιδι τους εκει. Τα λεφτα που πληρωνουν τους δικηγορους τους, τα βρηκαν γιατι καποιοι τους εδωσαν προσβαση στια δικες τους πλατφορμες. 
ας ειχαν τα @@ να μην βγαλουμ εκει το παιχνιδι, να δουμε ποσα φιδια πιανει ο σακος, θα εχανε πελατες η google/apple ή παιχτες το fornite?

στο χωριο μου κατι τυπακια σαν την epic τα λεμε τσαμπα μαγκες

• Like 1

@bahamut_zero

Μόνο που οι νόμοι περί μονοπωλίου δεν γίνονται με μπακαλοαναλογιες της δεκάρας ούτε με το τι λέτε στο χωριό σου, εξήγησα πιο πάνω τι είναι μονοπωλιακή τακτική από πλευράς Apple

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

@bahamut_zero

Μόνο που οι νόμοι περί μονοπωλίου δεν γίνονται με μπακαλοαναλογιες της δεκάρας ούτε με το τι λέτε στο χωριό σου, εξήγησα πιο πάνω τι είναι μονοπωλιακή τακτική από πλευράς Apple

Οποτε εσυ εδω εισαι ο υπερασπιστης του νομου; 

1 ώρα πριν, Hacker?pcs είπε

@bahamut_zero

Ακόμα και τώρα επιμένεις να χρησιμοποιήεις λάθος όρους... μονοπώλιο υπάρχει όπου υπάρχει μόνο μία υπηρεσία και μόνο όταν η φύση αυτής της υπηρεσίας σε εξαναγκάζει να την χρησιμοποιήσεις γιατί δεν έχεις εναλλακτική...

Τουλάχιστον χρησιμοποίησε τον όρο ολιγοπώλιο που είναι το σωστό και ας μην θέλει η epic να το χρησιμοποιήσει για κατανοητούς, τουλάχιστον σε μένα, λόγους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, bahamut_zero είπε

Οποτε εσυ εδω εισαι ο υπερασπιστης του νομου; 

Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον του καταναλωτή, δεν είμαι μέτοχος της Apple, της Google ή της Epic

1 ώρα πριν, AtiX είπε

Ακόμα και τώρα επιμένεις να χρησιμοποιήεις λάθος όρους... μονοπώλιο υπάρχει όπου υπάρχει μόνο μία υπηρεσία και μόνο όταν η φύση αυτής της υπηρεσίας σε εξαναγκάζει να την χρησιμοποιήσεις γιατί δεν έχεις εναλλακτική...

Τουλάχιστον χρησιμοποίησε τον όρο ολιγοπώλιο που είναι το σωστό και ας μην θέλει η epic να το χρησιμοποιήσει για κατανοητούς, τουλάχιστον σε μένα, λόγους...

Μιλάμε για μονοπώλιο στη διανομή software στα iPhones, εκεί έχει μονοπώλιο η Apple

Επεξ/σία από Hacker?pcs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Μιλάμε για μονοπώλιο στη διανομή software στα iPhones, εκεί έχει μονοπώλιο η Apple

Καταλαβαίνεις φανταζομαι το άτοπο του πράγματος που προσπαθείς να υπερασπιστείς...

Είναι σαν να λες... 

- Μιλάμε για μονοπώλιο στη διανομή αναψυκτικών στις Coca Coles, εκεί έχει μονοπώλιο η Coca Cola...

- Μιλάμε για μονοπώλιο στη διανομή αναλγιτικών στις Ασπιρίνες, εκεί έχει μονοπώλιο η Bayer...

- Μιλάμε για μονοπώλιο στη διανομή παιχνιδιών επιβίωσης στο Fortnite, εκεί έχει μονοπώλιο η Epic...

Αν όλα αυτά σου φαίνονται παράλογα γιατί δεν σου φαίνεται παράλογο αυτό που μας τσαμπουνάς τόσες μέρες???

Επιμένεις και αρχίζω να ανησυχώ για το μονοπώλιο... Δεν θες ή δεν μπορείς να το καταλάβεις???

Επεξ/σία από AtiX

29 minutes ago, Hacker?pcs said:

Εμένα με ενδιαφέρει το συμφέρον του καταναλωτή, δεν είμαι μέτοχος της Apple, της Google ή της Epic

Το μονοπώλιο δεν είναι απαραίτητα παράνομο.

https://el.m.wikipedia.org/wiki/Μονοπώλιο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...