Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω αγοράσει τον Olympus και έχω παίξει μέχρι στιγμής για μερικές μέρες με τον φακό. Μπορώ να τον επιστρέψω και με 100 ευρώ παραπάνω να αγοράσω τον Panasonic. Η κύρια χρήση που κάνω είναι καταγραφή βίντεο. Αξίζει την διαφορά της τιμής ο Panasonic; 

Δημοσ.
Στις 13/8/2020 στις 8:34 ΜΜ, SlickNick είπε

Έχω αγοράσει τον Olympus και έχω παίξει μέχρι στιγμής για μερικές μέρες με τον φακό. Μπορώ να τον επιστρέψω και με 100 ευρώ παραπάνω να αγοράσω τον Panasonic. Η κύρια χρήση που κάνω είναι καταγραφή βίντεο. Αξίζει την διαφορά της τιμής ο Panasonic; 

Έριξα κι' εγώ μια ματιά , δεν είναι κακό να μαθαίνεις , δεν έψαξα βέβαια για known problems όσον αφορά τους δύο , λένε περισσότερο για κάποιες τεχνικές ευκολίες του δεύτερου , κάποια φίλτρα που μπορούν να φορεθούν πιο εύκολα κλπ . 

Παλιότερα είχα βρει πιο εύχρηστο τον συνδυασμό ενός Panasonic 12 - 32 σε σώμα omd em10 mark ii , αντί του Zuiko 14 - 42 , ο οποίος αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων και κατασκευαστικά . Σήμερα σε οποιαδήποτε περίπτωση θα προτιμούσα τον πρώτο με κλειστά μάτια .

Αν και χρήστης Olympus , θα έλεγα ναι στον Zuiko , έχω διαπιστώσει όμως πως σήμερα , η ποιότητα μεταξύ των φακών στις απλές σειρές και στην Pro σειρά έχει μεγαλώσει αισθητά σε βάρος της απλής σειράς , σε αντίθεση με τους ομοσταβλους της Panasonic . Φυσικά αυτό είναι μια προσωπική εκτίμηση .

• Like 1
Δημοσ.

Είναι πιο οξύς ο lumix σίγουρα, αλλά δεν αξίζει να δώσεις τα 100 παραπάνω, ειδικά για βιντεολήψεις. Το autofocus είναι στο ίδιο επίπεδο και στα βραδινά δεν θα δεις διαφορά.

Αυτό που διαφέρει είναι το κλασικό 17mm (35mm) σε σχέση με το 15mm που είναι κάπως ασυνήθιστο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...