Προς το περιεχόμενο

ΙΕΚ ΑΚΜΗ Μηχανικος Αυτοκίνητων

Κostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ενδιαφέρομαι για μηχανικος αυτοκίνητων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μπορει καποιος να μου πει τα διδακτρα και αν αξιζει ο κοπος? Θα μαθω τιποτα η ειναι απατη και τζαμπα λεφτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Στις 13/8/2020 στις 5:22 ΜΜ, Κostas είπε

Ενδιαφέρομαι για μηχανικος αυτοκίνητων στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Μπορει καποιος να μου πει τα διδακτρα και αν αξιζει ο κοπος? Θα μαθω τιποτα η ειναι απατη και τζαμπα λεφτά.

3000€ ανά έτος αν τύχεις σε καμία υποτροφία με μειωμένα 50% βγαινει 1500.

Εγω κερδισα στο Ιεκ αλφα μειωμενα αλλα δν εχω στη πολη μου δυστυχως.

• Thanks 1

Υπάρχουν σε Δημόσια ΙΕΚ ειδικότητες Μηχανοτρονικής και τουλάχιστον στην γειτονιά μου κάνουν πολύ καλό και ποιοτικό μάθημα.

Γιατί δεν το ψάχνεις από τα δημόσια να πας τσάμπα και θες να τρυπάς τις τσέπες των γονέων σου;

20 λεπτά πριν, JohnGTA είπε

Υπάρχουν σε Δημόσια ΙΕΚ ειδικότητες Μηχανοτρονικής και τουλάχιστον στην γειτονιά μου κάνουν πολύ καλό και ποιοτικό μάθημα.

Γιατί δεν το ψάχνεις από τα δημόσια να πας τσάμπα και θες να τρυπάς τις τσέπες των γονέων σου;

Φίλε στα δημόσια Ιεκ όμως βρίσκεις μόνος πρακτική κ εργςσία και δεν σε βοηθάνε σε μαθηματα να μάθεις οπως ξενογλωσσα.

Σε ιδιωτικα μαθαινεις 2 γλωσσες και τπ ECDL και μαζί και διεθνη πιστοποιηση και επιπλεον παροχες . Με πιθανοτητες να γινει δεχτος σε μεγαλες εταιριες αυτοκινητων.

Μόλις τώρα, MrKasimis είπε

Φίλε στα δημόσια Ιεκ όμως βρίσκεις μόνος πρακτική κ εργςσία και δεν σε βοηθάνε σε μαθηματα να μάθεις οπως ξενογλωσσα.

Σε ιδιωτικα μαθαινεις 2 γλωσσες και τπ ECDL και μαζί και διεθνη πιστοποιηση και επιπλεον παροχες . Με πιθανοτητες να γινει δεχτος σε μεγαλες εταιριες αυτοκινητων.

Αυτό δεν το ξέρω και γενικότερα δεν μπορώ να μιλάω για αυτόν τον τομέα, Μαθηματικός είμαι χαχα.

Πάντως αν μπορούσα, με βάση αυτά που έχουν δει τα μάτια μου, να σου δώσω μια συμβουλή θα ήταν η εξής: Μην πληρώνεις την εκπαίδευση σου.

Δεν μαλώνω με εσένα. Συμβουλή και μόνο.

1 λεπτό πριν, JohnGTA είπε

Αυτό δεν το ξέρω και γενικότερα δεν μπορώ να μιλάω για αυτόν τον τομέα, Μαθηματικός είμαι χαχα.

Πάντως αν μπορούσα, με βάση αυτά που έχουν δει τα μάτια μου, να σου δώσω μια συμβουλή θα ήταν η εξής: Μην πληρώνεις την εκπαίδευση σου.

Δεν μαλώνω με εσένα. Συμβουλή και μόνο.

Χαίρετε,

Αυτό που αναφερουν ολοι μην πληρώσεις την εκπαιδευση σου δεν ισχύει αν θες κάτι το πληρώνεις.

Συζητηση γίνεται οχι για τσακωμο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
39 λεπτά πριν, MrKasimis είπε

Δεν μαθαίνεις καμία γλώσσα στα ΙΕΚ, εκτός αν ως γλώσσα θεωρείς την τεχνική ορολογία του αντικειμενου, άλλο πράγμα  αυτό.

Για τον ts να ψάξει δημόσιο ΙΕΚ. Πρακτική μόνος πρέπει να βρεις ακόμα κι αν είσαι σε ΑΕΙ, δεν σε βοηθάει κανένας, σου πετάνε μια λίστα με εταιρείες 20ετιας και σου λένε αυτά είναι εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θέλει η δεν θέλει πρακτικάριους κάποιος οπότε ψάξε μονος σου. 

Προφανώς κι αν θέλεις να πληρώσεις πληρώνεις, το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει να πληρώσεις τόσα χρήματα για αυτά τα τεχνικά αντικείμενα στα οποία η γνώση παρεχεται ως επί το πλείστον με την εμπειρία στην εργασία και την επιμορφωση και όταν υπάρχει ήδη αρκετός ανταγωνισμός από αλλά ΙΕΚ από ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Για τέτοια αντικείμενα δεν αξίζει να πληρώσεις, αν ήταν κάτι άλλο να το συζητούσαμε. 

Επεξ/σία από Βασίλης_29
  • Like 2
  • Thanks 1

Οποιο ΙΕΚ και να επιλεξεις  αν δεν πεσεις κατω απο το αυτοκινητο σε ενα συνεργειο για 8 ωρες τη μερα δεν μαθαινεις τιποτα .Αυτο ισχυει για ολα τα τεχνικα επαγγελματα.

• Like 4

20 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Δεν μαθαίνεις καμία γλώσσα στα ΙΕΚ, εκτός αν ως γλώσσα θεωρείς την τεχνική ορολογία του αντικειμενου, άλλο πράγμα  αυτό.

Για τον ts να ψάξει δημόσιο ΙΕΚ. Πρακτική μόνος πρέπει να βρεις ακόμα κι αν είσαι σε ΑΕΙ, δεν σε βοηθάει κανένας, σου πετάνε μια λίστα με εταιρείες 20ετιας και σου λένε αυτά είναι εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε αν θέλει η δεν θέλει πρακτικάριους κάποιος οπότε ψάξε μονος σου. 

Προφανώς κι αν θέλεις να πληρώσεις πληρώνεις, το θέμα είναι κατά πόσο αξίζει να πληρώσεις τόσα χρήματα για αυτά τα τεχνικά αντικείμενα στα οποία η γνώση παρεχεται ως επί το πλείστον με την εμπειρία στην εργασία και την επιμορφωση και όταν υπάρχει ήδη αρκετός ανταγωνισμός από αλλά ΙΕΚ από ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Για τέτοια αντικείμενα δεν αξίζει να πληρώσεις, αν ήταν κάτι άλλο να το συζητούσαμε. 

Κοιτα σε ιδιωτικα κανεις και 2 ξενες γλωσσες της επιλογης και μετα συνενοησε να πας να τις δώσεις σε εξεταστικο κεντρο να παρεις  πιστοποιηση το ξερω γτ ετοιμαζομαι να τις ξεκινησω.

11 λεπτά πριν, MrKasimis είπε

Κοιτα σε ιδιωτικα κανεις και 2 ξενες γλωσσες της επιλογης και μετα συνενοησε να πας να τις δώσεις σε εξεταστικο κεντρο να παρεις  πιστοποιηση το ξερω γτ ετοιμαζομαι να τις ξεκινησω.

Δεν γνώριζα αυτό που λες, δηλαδή κανονικά μαθήματα ξένων γλωσσών για το Β2 η C2 ας πούμε σαν να πήγαινες φροντιστήριο. Με αυτά τα δεδομένα ίσως και να αξίζει η φοίτηση. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνεις μαθήματα  και αμα θες πηγαινεις και δίνεις όποιο επίπεδο θες αναλόγως τις γνώσεις σ 

Επεξ/σία από MrKasimis

2 ώρες πριν, MrKasimis είπε

Η πιστοποίηση που δίνεις είτε από δημόσιο ιεκ είτε από ιδιωτικό είναι η ίδια. Αυτά που ταζουν ότι έχουν εξασφαλισμενη πρακτική είναι παραμύθια. Καμία πιθανότητα δεν έχεις να σε πάρει καμία μεγάλη εταιρια αν έχεις τελειώσει το Χ ιεκ αν απλά είσαι ατεχνος και δεν πιάνουν τα χέρια σου. 

2 ώρες πριν, xp-user είπε

Οποιο ΙΕΚ και να επιλεξεις  αν δεν πεσεις κατω απο το αυτοκινητο σε ενα συνεργειο για 8 ωρες τη μερα δεν μαθαινεις τιποτα .Αυτο ισχυει για ολα τα τεχνικα επαγγελματα.

Ενώ στα συνεργεία ξεχειλίζει η γνώση από τον μαστρο Χρήστο, και άμα τον ρωτάς κάτι σου απαντάει "έτσι το κάνουμε χρόνια, τι να τα κάνουμε τα βιβλία" κτλ κτλ

6 λεπτά πριν, thanasisxask είπε

Ενώ στα συνεργεία ξεχειλίζει η γνώση από τον μαστρο Χρήστο, και άμα τον ρωτάς κάτι σου απαντάει "έτσι το κάνουμε χρόνια, τι να τα κάνουμε τα βιβλία" κτλ κτλ

Τα ίδια θα σου πει και ο ψυκτικός και ο οποιοσδήποτε τεχνίτης. 

Καλές οι θεωρητικές γνώσεις αλλά όταν σε πάρουν στην δουλειά θα ακολουθείς ότι κάνει το αφεντικό, και αυτό θα ακολουθείς με μεγάλη πιθανότητα αν ανεξαρτητοποιηθεις επαγγελματικα. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Τα ίδια θα σου πει και ο ψυκτικός και ο οποιοσδήποτε τεχνίτης. 

Καλές οι θεωρητικές γνώσεις αλλά όταν σε πάρουν στην δουλειά θα ακολουθείς ότι κάνει το αφεντικό, και αυτό θα ακολουθείς με μεγάλη πιθανότητα αν ανεξαρτητοποιηθεις επαγγελματικα. 

Οι θεωρητικές γνώσεις ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχουν, είναι τα θεμέλια δεν γίνεται διαφορετικά. Οποιαδήποτε τεχνική ειδικότητα έχεις, πρέπει να διαβάζεις, μόνο έτσι εξελίσσεσαι σε σωστό επαγγελματία.

Ο τρόπος που θα κάνεις μια τεχνική εργασία έχει να κάνει "με όποιον δάσκαλο καθίσεις" αλλά έχει να κάνει και με την ίδια τεχνική αντίληψη που έχει το κάθε άτομο και αν μπορεί να "πάρει" τα σωστά στοιχεία από τον κάθε επαγγελματία που θα δουλέψει. 

Επεξ/σία από thanasisxask
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...