Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μένω εδώ και μερικά χρόνια ως φοιτήτρια στο Ηράκλειο. Συνειδητοποιώ κάποια στιγμή ότι ο λόγος που πληρώνω πανάκριβο ρεύμα είναι ότι με χρεώνουν επαγγελματικό. Αυτό συμβαίνει καθώς δε δηλώνουν το σπίτι μου και το ρεύμα βγαίνει με το διπλανό οδοντιατρείο. Έχουμε κοινό ρολόι το οποίο βρίσκεται σπίτι μου και ανάλογα με τις κιλοβατόρες που καίω αφαιρούνται από το συνολικό λογαριασμό και πληρώνει τα υπόλοιπα η γιατρός. Όταν ρώτησα τη σπιτονοικοκυρά για ποιο λόγο χρεώνομαι επαγγελματικό ρεύμα, μου είπε ότι δεν πληρώνω επιπλέον γιατι έχουν ρωτήσει ηλεκτρολόγο. Ωστόσο μπροστά μου ο ηλεκτρολόγος είπε ότι τζάμπα χρεώνομαι παραπάνω ενώ μένω σε 35 τετραγωνικά. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό; sos ρε παιδιά, πιάνουν κι εκμεταλλεύονται φοιτητές γαμωτο..

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, mclein² είπε

να βρεις να μεινεις σε αλλο σπιτι

αυτό θα γίνει έτσι κι αλλιώς γιατί φεύγω από Ηράκλειο. Το θέμα είναι τι κάνω με τον επόμενο λογαριασμό που θα μου έρθει, ο οποίος θα είναι και ο τελευταίος προφανώς. Δεν είναι τόσο τα λεφτά, αφού θα είναι και τα τελευταία. Είναι ότι τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο και δεν ψήνομαι να μ εκμεταλλευτούν και την επόμενη φορά.

Δημοσ.

Δηλαδη λες και είστε στην πρωτη δημοτικού, δεν ρώτησες ποιος ειναι ο μετρητής σου στην δεη,  στο νερο, να σου δωσουν τους λογαριασμούς να τα πάρεις στο όνομα σου

Πέραν αυτου δεν νομίζω να πληρώνεις παραπάνω, αντίθετα πιστεύω οτι πληρώνεις λιγότερα και ας είναι επαγγελματικό, πχ ποσοστό ερτ, ποσοστό στο Δήμο κλπ κλπ 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, tesla96 είπε

Μένω εδώ και μερικά χρόνια 

Συνειδητοποιώ κάποια στιγμή

Τι μπορώ να κάνω γι αυτό;

Νομίζω οτι βιάστηκες.(διφορούμενο)

53 λεπτά πριν, tesla96 είπε

πιάνουν κι εκμεταλλεύονται φοιτητές γαμωτο..

Τους αφελείς,μόνο.

Επεξ/σία από momotis
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tesla96 είπε

Μένω εδώ και μερικά χρόνια ως φοιτήτρια στο Ηράκλειο. Συνειδητοποιώ κάποια στιγμή ότι ο λόγος που πληρώνω πανάκριβο ρεύμα είναι ότι με χρεώνουν επαγγελματικό. Αυτό συμβαίνει καθώς δε δηλώνουν το σπίτι μου και το ρεύμα βγαίνει με το διπλανό οδοντιατρείο. Έχουμε κοινό ρολόι το οποίο βρίσκεται σπίτι μου και ανάλογα με τις κιλοβατόρες που καίω αφαιρούνται από το συνολικό λογαριασμό και πληρώνει τα υπόλοιπα η γιατρός. Όταν ρώτησα τη σπιτονοικοκυρά για ποιο λόγο χρεώνομαι επαγγελματικό ρεύμα, μου είπε ότι δεν πληρώνω επιπλέον γιατι έχουν ρωτήσει ηλεκτρολόγο. Ωστόσο μπροστά μου ο ηλεκτρολόγος είπε ότι τζάμπα χρεώνομαι παραπάνω ενώ μένω σε 35 τετραγωνικά. Τι μπορώ να κάνω γι αυτό; sos ρε παιδιά, πιάνουν κι εκμεταλλεύονται φοιτητές γαμωτο..

Σίγουρα, χρεώνεσαι παραπάνω την κιλοβατώρα αλλά μπορεί να μην πληρώνεις παραπάνω συνολικά.

Στείλε ένα λογαριασμό αν θες να σου πούμε λεπτομέρειες.

• Moderators
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, SPYRER_007 είπε

Το επαγελματικο ειναι φτηνοτερο συνηθως................

Στα πάγια όχι δεν είναι σε κατανάλωση ίσως που και πάλι δεν περνώ όρκο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

οικιακο τιμολογιο δεη -> https://www.dei.gr/Documents2/TIMOLOGIA/ΤΙΜ-30-6-2020/TIMOK-XT-2020-G1-JUN20(3πλο).pdf

επαγγελματικο τιμολογιο δεη -> https://www.dei.gr/Documents2/TIMOLOGIA/ΤΙΜ-30-6-2020/TIMOK-XT-2020-G21-JUN20(2πλο).pdf

το επαγγελματικο ειναι ακριβοτερο στη χρηση (και στις ανταγωνιστικες και στις ρυθμιζομενες) και φθηνοτερο στο παγιο

Επεξ/σία από fredd0
Δημοσ.
5 ώρες πριν, SPYRER_007 είπε

Το επαγελματικο ειναι φτηνοτερο συνηθως................

Το επαγγελματικό είναι ακριβότερο πάντα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Δηλαδη λες και είστε στην πρωτη δημοτικού, δεν ρώτησες ποιος ειναι ο μετρητής σου στην δεη,  στο νερο, να σου δωσουν τους λογαριασμούς να τα πάρεις στο όνομα σου

Πέραν αυτου δεν νομίζω να πληρώνεις παραπάνω, αντίθετα πιστεύω οτι πληρώνεις λιγότερα και ας είναι επαγγελματικό, πχ ποσοστό ερτ, ποσοστό στο Δήμο κλπ κλπ 

Το επαγγελματικό τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ακριβότερο και αφορά βιοτεχνίες καταστήματα κλπ.

Είσαι σίγουρη TS ότι ο λογαριασμός έρχεται με επαγγελματικό τιμολόγιο;

Έχεις ένα αντίγραφο λογαριασμού; Τι κωδικό τιμολογίου γράφει πάνω;

Το ότι είναι οδοντιατρείο δε σημαίνει ότι έχει αυτόματα επαγγελματικό τιμολόγιο. Ποιος ξέρει πως και πότε έχει πάρει ρεύμα.

Επεξ/σία από DrLo
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, DrLo είπε

Το ότι είναι οδοντιατρείο δε σημαίνει ότι έχει αυτόματα επαγγελματικό τιμολόγιο. Ποιος ξέρει πως και πότε έχει πάρει ρεύμα.

Θα ειναι ηλιθιο ενας επαγγελματιας να μην βαλει επαγγελματικο τιμολογιο για να μπορεσει να το δικαιολογησει στα εξοδα του. 

@tesla96 Αφου δεν ειναι στο ονομα σου, απλα δεν δινεις τιποτα στον τελευταιο και την κανεις ετσι και αλλιως.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Θα ειναι ηλιθιο ενας επαγγελματιας να μην βαλει επαγγελματικο τιμολογιο για να μπορεσει να το δικαιολογησει στα εξοδα του. 

@tesla96 Αφου δεν ειναι στο ονομα σου, απλα δεν δινεις τιποτα στον τελευταιο και την κανεις ετσι και αλλιως.

Δε χρειάζεται να έχεις επαγγελματικό ρεύμα για να το περάσεις στα έξοδα σου ως επαγγελματίας τουλάχιστον όχι σε όλες τις ειδικότητες. Για έναν επαγγελματία λογιστή που έχει γραφείο δε νομίζω ότι χρειάζεται (δεν είναι κατάστημα) - δε το λέω με σιγουριά - και σίγουρα όχι αν ασκεί το επάγγελμα από σπιτι.

Δημοσ.

Αυτό που ανεβάζει τον επαγγελματικό λογαριασμό ρεύματος είναι τα δημοτικά τέλη που υπολογίζονται διαφορετικά στα επαγγελματικά. Συνήθως είναι 2 με 3 φορές περισσότερο σε σχέση με το οικιακό. Εδώ που είμαι πχ το οικιακό είναι 1.70 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο  και το επαγγελματικό περίπου 4 ευρώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...