Black Demis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 13 λεπτά πριν, broxopios είπε Το bios το έκανα update. Λύθηκε αυτό το θέμα. Την μπαταρία και τις μνήμες τις έβγαλα αλλά τις άφησα για 20 λεπτά. Μόλις γυρίσω απ το χωριό θα δοκιμάσω να τις αφήσω για περισσότερη ώρα. Το diagnostic τι έτρεξα για όλα τα διαθέσιμα συστήματα και δε μου έβγαλε κάποιο θέμα. Αυτό γίνεται μέσα από bios? Αν ναι σκούρα τα πράγματα. Στο power management στο control panel (στο παλιό controll panel) πας στο power options και στην επιλογή choose what thwbpower button do
mphxths Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 40 λεπτά πριν, Periphery είπε Σε μητρική του 2009, έχω την επιλογή για flash-αρισμα εντός BIOS. Εσύ αναφέρεσαι σε δεινοσαυρικές εποχές πριν το 2000... Dos diskette... 🙄 αναφερομαι και σε φορητα που εχουν σπαρτιατικα bios
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, mphxths είπε αναφερομαι και σε φορητα που εχουν σπαρτιατικα bios Και πάλι, δισκέτα σε λάπτοπ έχω να δω πριν το 2005 τουλάχιστον. Και αν μιλάμε για τόσο παλιά laptops, τα οποία θα είναι σίγουρα μονοπύρινα, τι να σου κάνει το BIOS update, ΑΝ θα υπάρχει κι όλας δηλαδή.
dancer_69 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) @Black Demis Αυτό δε νομίζω ότι θα διορθώσει κάτι, ίσα ίσα το fast boot ενεργοποιημένο στα windows προκαλεί προβλήματα στη χρήση των ntfs/fat32 διαμερισμάτων απ' το ubuntu. Η καθυστέρηση που έχει είναι πριν τη φόρτωση του λειτουργικού. Υπάρχει δηλαδή καθυστέρηση κατά το post όπου ελέγχονται οι διάφορες συσκευές απ' το bios και πριν φορτώσει ο bootloader. Αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον βγαίνει απ' τα όσα έχει αναφέρει ο ΤS. Από τη στιγμή που αυτό, αλλά και το πρόβλημα μη αποθήκευσης των ρυθμίσεων του bios δε διορθώθηκαν με την ενημέρωση του bios πάντως, πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο hardware ή στο χώρο που αποθηκεύεται η εικόνα του bios, γι' αυτό το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσει με την υποστήριξη της HP στέλνοντας ένα email και εξηγώντας αναλυτικά το πρόβλημα αλλά και τις ενέργειες που έκανε και δεν το διόρθωσαν, ώστε να τον κατευθύνουν ανάλογα. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2020 από dancer_69 2
Black Demis Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, dancer_69 είπε @Black Demis Αυτό δε νομίζω ότι θα διορθώσει κάτι, ίσα ίσα το fast boot ενεργοποιημένο στα windows προκαλεί προβλήματα στη χρήση των ntfs/fat32 διαμερισμάτων απ' το ubuntu. Η καθυστέρηση που έχει είναι πριν τη φόρτωση του λειτουργικού. Υπάρχει δηλαδή καθυστέρηση κατά το post όπου ελέγχονται οι διάφορες συσκευές απ' το bios και πριν φορτώσει ο bootloader. Αυτό το συμπέρασμα τουλάχιστον βγαίνει απ' τα όσα έχει αναφέρει ο ΤS. Από τη στιγμή που αυτό, αλλά και το πρόβλημα μη αποθήκευσης των ρυθμίσεων του bios δε διορθώθηκαν με την ενημέρωση του bios πάντως, πιθανότατα σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στο hardware ή στο χώρο που αποθηκεύεται η εικόνα του bios, γι' αυτό το καλύτερο θα ήταν να επικοινωνήσει με την υποστήριξη της HP στέλνοντας ένα email και εξηγώντας αναλυτικά το πρόβλημα αλλά και τις ενέργειες που έκανε και δεν το διόρθωσαν, ώστε να τον κατευθύνουν ανάλογα. Πάρα πολλά thinkpad και κάποια hp έχουν θέμα με fastboot τον window 10 (το οποίο είναι hardware + software based και είναι ουσιαστικά hybernate με κάποιες αλλαγές ) και ουσιαστικά προκαλούν πάγωμα στο logo της hp η Lenovo η ότι άλλο έχει εκεί αν γίνει shutdown και μετά start. Εύκολη λύση δεν υπάρχει και να κρατηθεί η λειτουργία. Το ποιο εύκολο και σωστό είναι να κλείσει το fastboo t μέσα από τα Windows 10 και τέλος Βέβαια μπορεί να μην κατάλαβα σωστά ή να μην μας το εξηγεί ο ts ξεκάθαρα. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2020 από Black Demis 1
dancer_69 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Καλά, αγνόησε την αντίρρησή μου. Νόμιζα ότι μιλούσες για ενεργοποίηση του fastboot. Οπότε συμφωνούμε σ' αυτό(να το απενεργοποιήσει δηλαδή). Κι αν ισχύουν αυτά που γράφεις όντως μπορεί να βοηθήσει σχετικά με την καθυστέρηση. 1
Aris_ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 υπαρχει και μια πιθανοτητα να μπαινει σε καποιο c-state power save και να αργει να ξυπνησει αυτά σε laptop λιγο extreme αν εχει θεμα το bios η επομενη "φτηνή" λυση είναι programmer αλλα θελει γνωση 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα