broxopios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Καλημέρα. Έχω πρόβλημα με τον HP 850 g2 και δε μου αλλάζουν οι ρυθμίσεις των bios. Μέσα στα πρόβλημα είναι ότι δε μου διαβάζει και κατευθείαν το usb stick για να να κάνω update από κει (το βλέπει το usb αλλά μου βγάζει error όταν πατάω πάνω του). Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω το bios update μέσα από το command line των Ubuntu. Δυστυχως όμως είμαι αρχάριος χρήστης και θα ήθελα μια βοήθεια με τις εντολές.
RTW4ever Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 9 λεπτά πριν, broxopios είπε Καλημέρα. Έχω πρόβλημα με τον HP 850 g2 και δε μου αλλάζουν οι ρυθμίσεις των bios. Μέσα στα πρόβλημα είναι ότι δε μου διαβάζει και κατευθείαν το usb stick για να να κάνω update από κει (το βλέπει το usb αλλά μου βγάζει error όταν πατάω πάνω του). Σκέφτηκα λοιπόν να προσπαθήσω το bios update μέσα από το command line των Ubuntu. Δυστυχως όμως είμαι αρχάριος χρήστης και θα ήθελα μια βοήθεια με τις εντολές. Το bios δεν αλλάζει μέσα από το λειτουργικό, είσαι σε λάθος δρόμο. Εκτός αν εννοείς κάτι άλλο και δεν ξέρεις καν να το πεις. 1
broxopios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Για να το πάρω από την αρχή. Έχω εγκαταστήσει σε ssd, Ubuntu και win7. Μπαίνοντας στα Windows πατάω για bios update, μου ζητάει επανεκκίνηση αλλά δεν κάνει τίποτα. Έχω το bios update και σε usb και θεώρησα ότι αν μπω μέσω command line την αρχή των Ubuntu να μπορέσω να κάνω από κει το update. Ίσως όπως λες να μη γίνεται, δεν το γνώριζα αυτό.
imvrios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Αν: 1. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα 2. Τα release notes της έκδοσης του BIOS δεν αναφέρουν κάποια βελτίωση που σε αφορά / ενδιαφέρει Τότε δεν έχει νόημα να κάνεις BIOS update. Από εκεί που κατέβασες το BIOS θα σου λέει και πως να το αναβαθμίσεις αφού μπεις στο BIOS κατά την εκκίνηση του Η/Υ. Προσοχή και φρόντισε ο φορητός σου να είναι σε τροφοδοσία και πλήρως φορτισμένος για κάθε ενδεχόμενο. 1 1
broxopios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, imvrios είπε Αν: 1. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα 2. Τα release notes της έκδοσης του BIOS δεν αναφέρουν κάποια βελτίωση που σε αφορά / ενδιαφέρει Τότε δεν έχει νόημα να κάνεις BIOS update. Από εκεί που κατέβασες το BIOS θα σου λέει και πως να το αναβαθμίσεις αφού μπεις στο BIOS κατά την εκκίνηση του Η/Υ. Προσοχή και φρόντισε ο φορητός σου να είναι σε τροφοδοσία και πλήρως φορτισμένος για κάθε ενδεχόμενο. Δε θα με ενδιέφερε να κάνω update στο bios, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ενεργοποιείται το fast boot και περιμένει στην αρχική οθόνη με το λογότυπο της hp για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Μου έχει επιλογή να ενεργοποιήσω το fast boot, αλλά δεν κρατάει την αλλαγή. Οποιαδήποτε αλλαγή στο bios. Το «ευτύχημα» είναι ότι έχω ακριβώς το ίδιο μοντέλο υπολογιστή 2η φορά και εκεί έκανε το update κανονικά και δέχεται οποιαδήποτε αλλαγή. Υπάρχει πιθανότητα να είναι κάποιο πρόβλημα hardware? Και αν ναι τι να είναι;
dancer_69 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Πρόβλημα έχει με τις ρυθμίσεις του bios, που πιθανότατα λύνεται με bios reset / clear smos. Λόγω του ότι είναι φορητός όμως δυσκολεύουν τα πράγματα μιας και η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη όσο σ' ένα desktop pc. 1
RTW4ever Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, imvrios είπε Αν: 1. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα 2. Τα release notes της έκδοσης του BIOS δεν αναφέρουν κάποια βελτίωση που σε αφορά / ενδιαφέρει Τότε δεν έχει νόημα να κάνεις BIOS update. Από εκεί που κατέβασες το BIOS θα σου λέει και πως να το αναβαθμίσεις αφού μπεις στο BIOS κατά την εκκίνηση του Η/Υ. Προσοχή και φρόντισε ο φορητός σου να είναι σε τροφοδοσία και πλήρως φορτισμένος για κάθε ενδεχόμενο. Κάνε ακριβώς αυτά που λέει ο Ίμβριος εδώ. Δεν έχει σχέση το λειτουργικό με το bios, άλλο ότι τα win προσφέρουν την σχετική ευκολία. Μπες κατευθείαν στο bios και αναβάθμισέ το μέσα από αυτό, έχοντας ήδη και το φλασάκι με το update προσαρτημένο στη θύρα. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από RTW4ever 1
broxopios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, RTW4ever είπε Κάνε ακριβώς αυτά που λέει ο Ίμβριος εδώ. Δεν έχει σχέση το λειτουργικό με το bios, άλλο ότι τα win προσφέρουν την σχετική ευκολία. Μπες κατευθείαν στο bios και αναβάθμισέ το μέσα από αυτό, έχοντας ήδη και το φλασάκι με το update προσαρτημένο στη θύρα. Μα αυτό εξηγώ. Δεν δέχεται αναβάθμιση. Ούτε από φλασάκι ούτε από το προγράμμα της HP support assistant. Σε ίδιο μοντέλο υπολογιστή το έκανε κανονικά. 23 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Πρόβλημα έχει με τις ρυθμίσεις του bios, που πιθανότατα λύνεται με bios reset / clear smos. Λόγω του ότι είναι φορητός όμως δυσκολεύουν τα πράγματα μιας και η πρόσβαση δεν είναι τόσο εύκολη όσο σ' ένα desktop pc. Στην ουσία θέλει να βγάλω την μπαταρία; Το βύσμα που συνδέει την μπαταρία με τη μητρική;
snowflake99 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Ορίστε οι οδηγίες. Απ' ό,τι βλέπω υπάρχει τρόπος να το κάνεις και μέσα από τα Windows και εκτός. Καλή τύχη. 4 λεπτά πριν, broxopios είπε Στην ουσία θέλει να βγάλω την μπαταρία; Το βύσμα που συνδέει την μπαταρία με τη μητρική; Όχι, η μπαταρία είναι καλό να είναι μέσα αν κάνεις αναβάθμιση. Αυτό που περιγράφει ο φίλος είναι μια ενέργεια που απαιτεί να ανοίξεις τη θήκη του laptop για να το κάνεις, και επαναφέρει όλες τις ρυθμίσεις του BIOS στις αρχικές του. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από snowflake99 1
dancer_69 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Όχι, πρόκειται για τη cmos battery η οποία είναι μια μπαταρία στρογγυλή και βρίσκεται στο εσωτερικό του notebook. Γι' αυτο και δυσκολία. Δεν είναι δύσκολο να την αφαιρέσεις και να την ξαναβάλεις. Είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό της συσκευής. Συνήθως υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube βέβαια. Μια εικόνα για να καταλάβεις για τι μπαταρία πρόκειται: 2
gakos1112 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 στη θεση σου πριν κανω οτιδηποτε θα ρωτουσα στην τεχνικη βοηθεια η στο φορουμ της HP. Αν καταλαβα καλα θελεις να κανεις ενεργοποιηση του fast boot για να κερδισεις τι; 5 δευτερολεπτα στο μπουταρισμα; ο κατασκευαστης σε τετοιες περιπτωσεις λεει caution: Only install BIOS updates from HP. Installing the BIOS incorrectly can prevent the computer from starting or being recovered. If your computer is managed by an IT service, contact them for the correct update process. και στο 99% των περιπτωσεων εχει δικαιο, ειδικα αν δεν θελεις να σου μεινει το λαπτοπ για τον κουβα.
imvrios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, broxopios είπε Δε θα με ενδιέφερε να κάνω update στο bios, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ενεργοποιείται το fast boot και περιμένει στην αρχική οθόνη με το λογότυπο της hp για περίπου 40 δευτερόλεπτα. Έχεις συνδεδεμένο κάποιο φλασάκι ή κάποιο hub, κάποιο εξωτερικό δίσκο ή άλλη συσκευή στο φορητό; Αν ναι, μπορείς να αποσυνδέσεις τα πάντα (συμπεριλαμβανομένου τυχόν usb για το ποντίκι σου) και να δοκιμάσεις; Υπάρχει κάποια βελτίωση; 1
broxopios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 14 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Όχι, πρόκειται για τη cmos battery η οποία είναι μια μπαταρία στρογγυλή και βρίσκεται στο εσωτερικό του notebook. Γι' αυτο και δυσκολία. Δεν είναι δύσκολο να την αφαιρέσεις και να την ξαναβάλεις. Είναι δύσκολη η πρόσβαση στο εσωτερικό της συσκευής. Συνήθως υπάρχουν σχετικά βίντεο στο youtube βέβαια. Μια εικόνα για να καταλάβεις για τι μπαταρία πρόκειται: Ναι τη γνωρίζω την μπαταρία. Άνοιξα το laptop και ειναι ορατή. Δεν είναι γυμνή όμως. Έχει ένα μαύρο περίβλημα και συνδέεται με καλώδιο στη μητρική. Έβγαλα το καλώδιο κι έγινε reset. Τα ίδια όμως. 2 ώρες πριν, snowflake99 είπε Ορίστε οι οδηγίες. Απ' ό,τι βλέπω υπάρχει τρόπος να το κάνεις και μέσα από τα Windows και εκτός. Καλή τύχη. Ευχαριστώ πολύ. Από τις 3 επιλογές που έχει εγώ έκανα τις 2. Τελικά χρειαζόταν η Τρίτη επιλογή. Εγινε update το bios αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Δεν αποθηκεύει ρυθμίσεις. Περίεργα πράγματα...
snowflake99 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 1 λεπτό πριν, broxopios είπε Εγινε update το bios αλλά το πρόβλημα συνεχίζει. Δεν αποθηκεύει ρυθμίσεις. Περίεργα πράγματα... Καλύτερα να απευθυνθείς στην υποστήριξη σε αυτό το σημείο. 1 1
broxopios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, gakos1112 είπε στη θεση σου πριν κανω οτιδηποτε θα ρωτουσα στην τεχνικη βοηθεια η στο φορουμ της HP. Αν καταλαβα καλα θελεις να κανεις ενεργοποιηση του fast boot για να κερδισεις τι; 5 δευτερολεπτα στο μπουταρισμα; Μένει στο αρχικό λογότυπο της hd περίπου 40 δευτερόλεπτα. Αν ήταν για 5 δε θα ασχολιόμουν τόσες ώρες. Αλλά τα 40 με προβληματίζουν. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα