aris1986 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Αυτα λεει μεσα στο router, Σε download παιχνιδιων ομως δεν βλεπω τις ταχυτητες τοσο δυνατες; Εχουν βαλει limit οι εταιριες; Επισης επειδη ειναι στο ονομα του αδερφου μου η γραμμη και βρισκεται ισογειο και εγω στον πρωτο οροφο για αυτο και το κακο σημα; Το κακο σημα επειρεαζει το download και την ταχυτητα γενικα; Να παρω ενα wifi repeater αυριο; Ευχαριστω
koukis hlias Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 43 λεπτά πριν, aris1986 είπε Αυτα λεει μεσα στο router, Σε download παιχνιδιων ομως δεν βλεπω τις ταχυτητες τοσο δυνατες; Εχουν βαλει limit οι εταιριες; Επισης επειδη ειναι στο ονομα του αδερφου μου η γραμμη και βρισκεται ισογειο και εγω στον πρωτο οροφο για αυτο και το κακο σημα; Το κακο σημα επειρεαζει το download και την ταχυτητα γενικα; Να παρω ενα wifi repeater αυριο; Ευχαριστω Μια χαρα φαίνονται όλα εκτός απο τα fec error
toketog Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Ο συγχρονισμός σου είναι πολύ καλός, για την ακρίβεια παραπάνω από καλός. Έχεις 120Mbps στο down και 33Mbps στο up, προφίλ το οποίο δεν δίνεται από καμπίνα Cosmote, Vodafone ή Wind, οπότε υποθέτω πως είσαι σε κάποια αγροτική περιοχή και έχεις Rural. Αν η ισχύς του σήματος είναι χαμηλή, ναι επηρεάζεται η ταχύτητα και γενικότερα το ασύρματο δεν είναι σε καμία περίπτωση ο αξιόπιστος δρόμος. Για να έχεις την μέγιστη δυνατή ταχύτητα, η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι να περάσεις ένα καλώδιο δικτύου από τον όροφο που είναι το router στον όροφο που έχεις τον υπολογιστή. Διαφορετικά, ένα repeater ίσως βελτιώσει κάπως την κατάσταση. 1
Aggelos_INSM Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, toketog είπε Ο συγχρονισμός σου είναι πολύ καλός, για την ακρίβεια παραπάνω από καλός. Έχεις 120Mbps στο down και 33Mbps στο up, προφίλ το οποίο δεν δίνεται από καμπίνα Cosmote, Vodafone ή Wind, οπότε υποθέτω πως είσαι σε κάποια αγροτική περιοχή και έχεις Rural. Αν η ισχύς του σήματος είναι χαμηλή, ναι επηρεάζεται η ταχύτητα και γενικότερα το ασύρματο δεν είναι σε καμία περίπτωση ο αξιόπιστος δρόμος. Για να έχεις την μέγιστη δυνατή ταχύτητα, η καλύτερη και οικονομικότερη λύση είναι να περάσεις ένα καλώδιο δικτύου από τον όροφο που είναι το router στον όροφο που έχεις τον υπολογιστή. Διαφορετικά, ένα repeater ίσως βελτιώσει κάπως την κατάσταση. το rural τι ακριβώς ειναι? Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από Aggelos_INSM
aris1986 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 17 λεπτά πριν, toketog είπε οπότε υποθέτω πως είσαι σε κάποια αγροτική περιοχή και έχεις Rural. Πάντως δυτική αττική είμαι, απλά απόρησε και ο τεχνικός με τα μπλιμπλικια που είχε μαζί του, ότι έχω παραπάνω υψηλή ταχύτητα...
toketog Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Aggelos_INSM είπε το rural τι ακριβώς ειναι? https://ruralconnect.gr/ https://www.oteruralsouth.gr/ https://www.oteruralnorth.gr/ Είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο απο το ΕΣΠΑ με υλοποίηση από OTE και Intracom για την εγκατάσταση καμπινών σε απομακρυσμένες περιοχές και σε οικισμούς με λίγους κατοίκους, όπου κανένας πάροχος δεν θα επένδυε δικά του κεφάλαια για να αναπτύξει δίκτυο νέας γενιάς. Για το αστείο της υπόθεσης, να πω πως έχουν καλυφθεί ακόμα και οικισμοί που στην απογραφή του 2011 είχαν 1 (ολογράφως ΕΝΑΝ) μόνιμο κάτοικο, ενώ υπάρχουν περιοχές εντός μεγάλων αστικών κέντρων που δεν έχουν πρόσβαση σε παραπάνω από 5Mbps 8 λεπτά πριν, aris1986 είπε Πάντως δυτική αττική είμαι, απλά απόρησε και ο τεχνικός με τα μπλιμπλικια που είχε μαζί του, ότι έχω παραπάνω υψηλή ταχύτητα... Άλλο πάλι και αυτό...γνωρίζεις ποιανού παρόχου είναι η καμπίνα; Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από toketog
aris1986 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, toketog είπε Είναι ένα έργο χρηματοδοτούμενο απο το ΕΣΠΑ με υλοποίηση από OTE kai Intracom για την εγκατάσταση καμπινών σε απομακρυσμένες περιοχές και σε οικισμούς με λίγους κατοίκους, όπου κανένας πάροχος δεν θα επένδυε ιδία κεφάλαια για να αναπτύξει δίκτυο νέας γενιάς. Α σε αυτό έχεις (και εκεί) δίκαιο έτσι όπως το είπες γιατί στην δουλειά μου ήρθε ένας από wind και είπε τα ίδια. Πρόσθεσε ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια όλα vdsl με οπτικές ίνες, μας υποχρέωσε η ΕΕ... Γιατί Ελλαδισταν με χαλκό του '60... 5 λεπτά πριν, toketog είπε Άλλο πάλι και αυτό...γνωρίζεις ποιανού παρόχου είναι η καμπίνα; Δεν ξέρω, wind λογικά πρέπει να είναι η καμπίνα. Ρώτησα και Βονταφον γιατί είμαι συνδρομητής στην Βονταφον από cyta εποχές και δεν με.ειδοποιησαν ποτέ για VDSL. Με.αποτελεσμα όταν κάλεσαν τον αδερφό μου από την wind για προσφορά στην στο πάγιο της σύνδεσης του με.συν +3 € παραπάνω θα του έβαζαν ίντερνετ στο σπίτι κάτω, που μέχρι χθες δεν είχε ανάγκη ούτε σταθερού τηλεφώνου ούτε internet γιατί έπαιρνε από εμένα. Ρώτησα τι ταχύτητα και είπαν 100mbs λέω να το δω και αυτό. Έστειλα αίτημα ακύρωσης της Βονταφον και με παρακαλούσαν, τους είπα "παιδιά τόσα χρόνια περνουσα από το κατάστημα κάθε 4μηνο να σας πληρώσω εκεί (γιατί πλήρωνα με e-bank) για να ρωτήσω πότε θα μου φέρετε vdsl στο στενό που μένω. Μου λέγατε: "Α δεν υπάρχει κόμβος εκεί ακόμα, αν σας έρθει μήνυμα sms για αξιολόγηση, βάλτε μου ένα δέκα Παρακαλώ και αντίο. Τώρα μου το έφερε η wind. Μα έχουμε και εμείς τώρα τόσο καιρό Ναι αλλά δεν με ειδιποιησατε, (αρχίζω και εγώ μετά να κάνω τον καταναλωτή με iq 75) το "ίντερνετ" σας είναι για τα πανηγύρια, φοβάμαι να αναψω το playstation γιατί θα μου ζητήσει updates και θα πρέπει να περιμένω 16 ώρες να κατέβουν, κτλπ. Σήμερα το πρωί θα πάω να πληρώσω 50€ ρήτρα συμβολαίου συν το μηνιατικο να το κόψω.... Αυτά, σόρρυ αλλά τα είπα και ηρέμησα...
toketog Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, aris1986 είπε Α σε αυτό έχεις (και εκεί) δίκαιο έτσι όπως το είπες γιατί στην δουλειά μου ήρθε ένας από wind και είπε τα ίδια. Πρόσθεσε ότι θα γίνει μέσα στα επόμενα 2 χρόνια όλα vdsl με οπτικές ίνες, μας υποχρέωσε η ΕΕ... Γιατί Ελλαδισταν με χαλκό του '60... Αφού δεν είσαι σε περιοχή Rural(?) Με μπέρδεψε κάπως το μήνυμα σου. Σε γενικές γραμμές ο χαλκός έχει ακόμα ζουμί, βλέπε g.fast όπου υποστηρίζει 1Gbit μέσω χαλκού, ωστόσο πλέον τα κόστη αναβάθμισης μιας περιοχής εντός αστικού ιστού είτε σε VDSL, είτε σε FTTH είναι σχεδόν τα ίδια.΄΄Ο Όμως στην Ελλαδίτσα, όπως είπα πιο πάνω, σε αρκετές πόλεις ακόμα δεν έχουμε ξεφύγει από το απαρχαιωμένο ADSL των 10 και κάτω Mbit, αλλά σε απομακρυσμένους οικισμούς των 5 κατοίκων μπορούν να απολαμβάνουν την 50ρα τους Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από toketog
masteripper Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 10 ώρες πριν, toketog είπε Για το αστείο της υπόθεσης, να πω πως έχουν καλυφθεί ακόμα και οικισμοί που στην απογραφή του 2011 είχαν 1 (ολογράφως ΕΝΑΝ) μόνιμο κάτοικο, ενώ υπάρχουν περιοχές εντός μεγάλων αστικών κέντρων που δεν έχουν πρόσβαση σε παραπάνω από 5Mbps Αυτά είναι τα παιχνίδια του καρτέλ και όποιος τα έχει καταλάβει τα κατάλαβε...απλώς δεν ενδιαφέρονται για τον τελικό χρήστη και ενδιαφέρονται μόνο για μαγείρεμα δεδομένων ώστε να ειναι εντός στόχων αλλά επι της ουσίας να παρέχουν εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας υπηρεσίες.... Τους έχω βγάλει το καπέλο πάντως στο πως έχουν διαστρεβλώσει την όλη κατάσταση ώστε να μας έχουν όλους στο περίμενε (χώρια τα κ@ντ!λια) και απο την άλλη να βγαίνουν "λάδι" και επιπροσθέτως να δημιουργούν τις προυποθέσεις να "ρουφούν" λεφτά απο προγράμματα της ΕΕ
Avent Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δεν υπαρχει προγραμμα rural για 100αρες γραμμες αποσο γνωριζω. Τα συγκεκριμενο προγραμμα ειναι επιδοτουμενο απο την ΕΕ μονο για λευκες περιοχες. Δεν ειναι καθολου το αστειο της υποθεσης αλλα αντιθετως ειναι ολη η ουσια. Επιδοτηθηκαν οι παροχοι για να φτιαξουν δικτυο σε χωρια και οικισμους που υπο νορμαλ συνθηκες θα ειχαν μονο τηλεφωνο ή ιντερνετ που με το ζορι θα συγχρονιζε η γραμμη. 15 ώρες πριν, aris1986 είπε Αυτα λεει μεσα στο router, Σε download παιχνιδιων ομως δεν βλεπω τις ταχυτητες τοσο δυνατες; Εχουν βαλει limit οι εταιριες; Επισης επειδη ειναι στο ονομα του αδερφου μου η γραμμη και βρισκεται ισογειο και εγω στον πρωτο οροφο για αυτο και το κακο σημα; Το κακο σημα επειρεαζει το download και την ταχυτητα γενικα; Να παρω ενα wifi repeater αυριο; Ευχαριστω Αν συνδεεσαι ασυρματα και το ρουτερ ειναι σε αλλο οροφο μην περιμενεις κατι καλυτερο. Δοκιμασε με ενα repeater. Αν θελεις να δεις αν οντως εχει προβλημα η γραμμη κουμπωσε ενα λαπτοπ με ethernet και κατεβασε κατι απο ftp ή εστω κατεβασε κατι απο ταμπλετ/κινητο μεσω wi-fi αλλα να εισαι κοντα στο ρουτερ και στα 5. Ghz. Μην περιμενεις να δεις πανω απο 45-50 Mbps σε wi-fi 2.4 Ghz
aris1986 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, Avent είπε μεσω wi-fi αλλα να εισαι κοντα στο ρουτερ και στα 5. Ghz. To κακο ειναι οτι το router της ΖΤΕ που μου εδωσαν εχει μονο 2,4gh...
Avent Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, aris1986 είπε To κακο ειναι οτι το router της ΖΤΕ που μου εδωσαν εχει μονο 2,4gh... Ναι δυστυχως δεν εχω καταλαβει ακομα γιατι δινουν τετοια ρουτερ σε 50/100/200 γραμμες. Το να βαλεις ενα repeater για 5Ghz ειναι μονοδρομος. Αλλα για αρχη δοκιμασε με ethernet ισα ισα να δεις οτι ολα ειναι καλα σε σχεση με το συγχρονισμο 1
toketog Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Avent είπε Δεν υπαρχει προγραμμα rural για 100αρες γραμμες αποσο γνωριζω. Τα συγκεκριμενο προγραμμα ειναι επιδοτουμενο απο την ΕΕ μονο για λευκες περιοχες. Δεν ειναι καθολου το αστειο της υποθεσης αλλα αντιθετως ειναι ολη η ουσια. Επιδοτηθηκαν οι παροχοι για να φτιαξουν δικτυο σε χωρια και οικισμους που υπο νορμαλ συνθηκες θα ειχαν μονο τηλεφωνο ή ιντερνετ που με το ζορι θα συγχρονιζε η γραμμη. Κι εγώ απ'όσο ξέρω μέχρι 50, αλλά έχουν το μεγαλύτερο upload με διαφορά γι'αυτό έκανα την υπόθεση. Με συγχωρείς, αλλά όταν δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για καλύψουν οικισμούς με λιγότερο από 10 κατοίκους οι οποίοι στατιστικά είναι άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρα αστείο παίρνοντας σαν δεδομένο φυσικά τις ελλείψεις που υπάρχουν για συνδεσιμότητα στις περισσότερες πόλεις. Δες για παράδειγμα πως έγινε το τηλεφωνικό δίκτυο. Πρώτα καλύφθηκαν επαρκώς οι αστικές περιοχές, και ύστερα τα χωριά κλπ. Δεν έγινε το αντίθετο. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από toketog 1
Avent Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 24 λεπτά πριν, toketog είπε Κι εγώ απ'όσο ξέρω μέχρι 50, αλλά έχουν το μεγαλύτερο upload με διαφορά γι'αυτό έκανα την υπόθεση. Με συγχωρείς, αλλά όταν δαπανώνται χιλιάδες ευρώ για καλύψουν οικισμούς με λιγότερο από 10 κατοίκους οι οποίοι στατιστικά είναι άνω των 60 ετών είναι ξεκάθαρα αστείο παίρνοντας σαν δεδομένο φυσικά τις ελλείψεις που υπάρχουν για συνδεσιμότητα στις περισσότερες πόλεις. Δες για παράδειγμα πως έγινε το τηλεφωνικό δίκτυο. Πρώτα καλύφθηκαν επαρκώς οι αστικές περιοχές, και ύστερα τα χωριά κλπ. Δεν έγινε το αντίθετο. Φιλε μου καμια αντιρρηση σε αυτα που λες. Και εγω μαζι σου. Απλα το μονο που λεω ειναι οτι ολα αυτα εγιναν λογω της χρηματοδοτησης της ΕΕ για το συγκεκριμενο εργο ακριβως επειδη δεν υπηρχε καμια περιπτωση να ασχοληθει οποιοσδηποτε ελληνικος παροχος με λευκες περιοχες. Για μενα ειναι πεταμενα λεφτα ακριβως επειδη προκειται κυριως για ανθρωπους 60-70+ που δεν προκειται ποτε να χρησιμοποιησουν/χρειαστουν τετοιες υπηρεσιες.
toketog Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, Avent είπε Φιλε μου καμια αντιρρηση σε αυτα που λες. Και εγω μαζι σου. Απλα το μονο που λεω ειναι οτι ολα αυτα εγιναν λογω της χρηματοδοτησης της ΕΕ για το συγκεκριμενο εργο ακριβως επειδη δεν υπηρχε καμια περιπτωση να ασχοληθει οποιοσδηποτε ελληνικος παροχος με λευκες περιοχες. Για μενα ειναι πεταμενα λεφτα ακριβως επειδη προκειται κυριως για ανθρωπους 60-70+ που δεν προκειται ποτε να χρησιμοποιησουν/χρειαστουν τετοιες υπηρεσιες. Ακριβώς! Ποτέ δεν αμφισβήτησα το γεγονός ότι αυτά τα λεφτά δόθηκαν αποκλειστικά για τις λευκές περιοχές, απλά θα μπορούσαν κάλλιστα τα κεφάλαια να διατεθούν σε αστικές ζώνες όπου για τον X Ψ λόγο οι πάροχοι δεν έχουν επενδύσει σε FTTC/FTTH. Στην 2η περίπτωση τα κεφάλαια στατιστικά θα είχαν μεγαλύτερη "απόσβεση" αλλά όπως είπε και ο @masteripper όλα γίνονται για τα νούμερα Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από toketog
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα