Simos805 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Καλησπέρα, ψάχνω μια λάμπα LED για το δωμάτιο (με κανονικό σπείρωμα E27), η οποία να είναι ντιμαριζόμενη (θα αγοράσω ντίμερ για LED λάμπες), να είναι περίπου 2500lm ένταση και το πολύ σημαντικό που για αυτό ρωτάω εδώ, να μην κάνει flickering στην κάμερα!! Έχω βρει για παράδειγμα την παρακάτω, η οποία κατά τα άλλα είναι ακριβώς αυτό που θέλω, όμως τρεμοπαίζει διστυχώς στην κάμερα... έλεγα λοιπόν μήπως μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποια λάμπα LED ειδική για στούντιο ή κάτι τέτοιο που να δίνει το θερμό φως, στην ένταση που προανέφερα χωρίς όμως να κάνει flickering στις κάμερες... καμιά ιδέα?? https://www.osram.com/ecat/PARATHOM CLASSIC A DIM-Professional LED lamps with classic bulbs-LED lamps-Lamps-Digital Systems/com/en/GPS01_3081947/PP_EUROPE_Europe_eCat/ZMP_3192139/
Haldol Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Εάν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα το βρεις σε είδη φωτογραφίας, από τις αντίστοιχες μάρκες. Οι λαμπτήρες LED "γενικής χρήσης" κάνουν dimming με "αναβόσβημα", έτσι ώστε το συνολικό φως που εκπέμπεται στο χρόνο να είναι μικρότερο. Εσύ, θέλεις λαμπτήρα που να κάνει dimming με περιορισμό ρεύματος (και όχι με PWM).
Cntrl+X Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 11 ώρες πριν, Simos805 είπε Καλησπέρα, ψάχνω μια λάμπα LED για το δωμάτιο (με κανονικό σπείρωμα E27), η οποία να είναι ντιμαριζόμενη (θα αγοράσω ντίμερ για LED λάμπες), να είναι περίπου 2500lm ένταση και το πολύ σημαντικό που για αυτό ρωτάω εδώ, να μην κάνει flickering στην κάμερα!! Έχω βρει για παράδειγμα την παρακάτω, η οποία κατά τα άλλα είναι ακριβώς αυτό που θέλω, όμως τρεμοπαίζει διστυχώς στην κάμερα... έλεγα λοιπόν μήπως μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποια λάμπα LED ειδική για στούντιο ή κάτι τέτοιο που να δίνει το θερμό φως, στην ένταση που προανέφερα χωρίς όμως να κάνει flickering στις κάμερες... καμιά ιδέα?? https://www.osram.com/ecat/PARATHOM CLASSIC A DIM-Professional LED lamps with classic bulbs-LED lamps-Lamps-Digital Systems/com/en/GPS01_3081947/PP_EUROPE_Europe_eCat/ZMP_3192139/ Επειδή κι εγώ είχα κολλήσει κάποτε με αυτό το ζήτημα, είχα τεστάρει αρκετές λάμπες (καμιά 40αριά), κυρίως LED αλλά και φθορισμού και πυρακτώσεως. Ο λόγος ήταν ότι το flickering ακόμα και ελάχιστο το αντιλαμβάνομαι και χωρίς να κάνω τεστ με την camera. Χρησιμοποιώντας τελικά μια camera διαπίστωσα ότι εγώ και ένας φίλος αντιλαμβανόμασταν το flickering ενώ οι υπόλοιποι γνωστοί μου όχι. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι λάμπες ισχύος 7,5 Watt και πάνω, ήταν σπάνιο να κάνουν flickering ανεξαρτήτως μάρκας. Για λάμπες LED χαμηλότερης ισχύος, η μάρκα ήταν σημαντική. Οι πιο αξιόπιστες μάρκες ήταν Osram, Philips και Sylvania, και - παραδόξως - μια συγκεκριμένη λάμπα μάρκας... lamba που αγόρασα από το Jumbo. Οι χειρότερες ήταν Geyer, V-Tac, Eurolamp, Whitenergy. Μου έχει τύχει όμως σε μικρό λαμπάκι τύπου G9 η Osram και η Sylvania να κάνουν flickering. 1
SeNNinhA Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Οι ποιοτικες λαμπες δεν κανουν flickering. Το ποιοτικες ειναι σημερα βεβαια σχετικο και η επωνυμια δεν το εξασφαλιζει. Απο την αλλη ακομη και μια ποιοτικη λαμπα θελει αντιστοιχα ποιοτικο dimmer για να μην κανει flickering. Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να τα δοκιμασεις και τα δυο μαζι στο μαγαζι ηλεκτρικων πριν την αγορα.
Simos805 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Cntrl+X είπε Επειδή κι εγώ είχα κολλήσει κάποτε με αυτό το ζήτημα, είχα τεστάρει αρκετές λάμπες (καμιά 40αριά), κυρίως LED αλλά και φθορισμού και πυρακτώσεως. Ο λόγος ήταν ότι το flickering ακόμα και ελάχιστο το αντιλαμβάνομαι και χωρίς να κάνω τεστ με την camera. Χρησιμοποιώντας τελικά μια camera διαπίστωσα ότι εγώ και ένας φίλος αντιλαμβανόμασταν το flickering ενώ οι υπόλοιποι γνωστοί μου όχι. Αυτό που παρατήρησα ήταν ότι λάμπες ισχύος 7,5 Watt και πάνω, ήταν σπάνιο να κάνουν flickering ανεξαρτήτως μάρκας. Για λάμπες LED χαμηλότερης ισχύος, η μάρκα ήταν σημαντική. Οι πιο αξιόπιστες μάρκες ήταν Osram, Philips και Sylvania, και - παραδόξως - μια συγκεκριμένη λάμπα μάρκας... lamba που αγόρασα από το Jumbo. Οι χειρότερες ήταν Geyer, V-Tac, Eurolamp, Whitenergy. Μου έχει τύχει όμως σε μικρό λαμπάκι τύπου G9 η Osram και η Sylvania να κάνουν flickering. Δοκίμασα δυνατή Osram 2500lm (16W) σε δύο εκδόσεις, μια ντιμαριζόμενη και μια μη ντιμαριζόμενη. Η μη ντιμαριζόμενη δεν έκανε flickering στην κάμερα, η ντιμαριζόμενη όμως έκανε (ενώ κατά τα άλλα ήταν ακριβώς η ίδια λάμπα). Επίσης δοκίμασα και ντιμαριζόμενη της Sylvania (παρόμοιας έντασης) η οποία επίσης είχε flickering στον ίδιο βαθμό με την ντιμαριζόμενη της Osram. να διευκρινίσω πως όλες τις δοκίμασα χωρίς dimmer, δηλαδή απλά τις βάλαμε στο ντουί και ανάψαμε διακόπτη, άρα και θα έπαιζαν στην μέγιστη έντασή τους. Δεν ξέρω αν το dimmer βοηθάει στην μείωση του flickering και επειδή τις δοκίμασα χωρίς dimmer για αυτό να είχαν flickering... Εσύ όσες δοκίμασες που λες ότι δεν κάνουν flickering αν είναι άνω των 7,5W ήταν ντιμαριζόμενες ή απλές? Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από Simos805
SeNNinhA Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 « LED flickering can be tied back to the driver component within the lamp. The essential purpose of the LED driver design is to rely on a simple circuit to control output current, but without altering the frequency, the LED becomes likely to show visible flicker. However, this can be fixed by using constant current drivers, which remove the peaks of the sine wave. Power correction components within the driver circuit must also be addressed. Without this, ripple currents in the power flow will cause flickering. Ultimately if the driver design of the LED bulb meets the requirements of both a stable DC current and ample ripple suppression, there should be no flicker. If flickering is present in your LED lamp (and you are not dimming with it), it was likely created with cheap driver components. The technology in LED lighting has advanced to the point where this should not happen, unfortunately there are companies that care more about their bottom line than the health of their customers.» «Another challenging variable for LED lamps to avoid flickering is through dimming. Most standard wall dimmers work by phase cutting, which removes part of the sine wave and reduces the voltage. However, this can have negative affects on an LED circuit and actually result in the flicker effect being amplified to a potentially dangerous level (3-15Hz range).»
Cntrl+X Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, Simos805 είπε Δοκίμασα δυνατή Osram 2500lm (16W) σε δύο εκδόσεις, μια ντιμαριζόμενη και μια μη ντιμαριζόμενη. Η μη ντιμαριζόμενη δεν έκανε flickering στην κάμερα, η ντιμαριζόμενη όμως έκανε (ενώ κατά τα άλλα ήταν ακριβώς η ίδια λάμπα). Επίσης δοκίμασα και ντιμαριζόμενη της Sylvania (παρόμοιας έντασης) η οποία επίσης είχε flickering στον ίδιο βαθμό με την ντιμαριζόμενη της Osram. να διευκρινίσω πως όλες τις δοκίμασα χωρίς dimmer, δηλαδή απλά τις βάλαμε στο ντουί και ανάψαμε διακόπτη, άρα και θα έπαιζαν στην μέγιστη έντασή τους. Δεν ξέρω αν το dimmer βοηθάει στην μείωση του flickering και επειδή τις δοκίμασα χωρίς dimmer για αυτό να είχαν flickering... Εσύ όσες δοκίμασες που λες ότι δεν κάνουν flickering αν είναι άνω των 7,5W ήταν ντιμαριζόμενες ή απλές? Από αυτές που δοκίμασα μια ήταν ντιμαριζόμενη, της Phillips και δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Επειδή δε με ενδιαφέρει το dimmer γενικά δεν αγοράζω ντιμαριζόμενες.
Simos805 Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 18 Αυγούστου 2020 Στις 13/8/2020 στις 3:27 ΜΜ, Cntrl+X είπε Από αυτές που δοκίμασα μια ήταν ντιμαριζόμενη, της Phillips και δεν είδα κάποιο πρόβλημα. Επειδή δε με ενδιαφέρει το dimmer γενικά δεν αγοράζω ντιμαριζόμενες. Οκ, θέλψ να δοκιμάσω μια Philips τώρα η οποία λέει έχει μια τεχνολογία που την ονομάζουν EyeConfort, ίσως αυτή όντως δεν προυσιάζει flickering...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα