nick#18 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, apostolispd είπε Κάτοχος του μοντέλου 2004 εδώ. Κανονικά είναι ένδειξη για αλλαγή/επισκευή κολώνας. Το πρώτο που κοιτάς όμως είναι η μπαταρία σου. 2 φορές μου το έβγαλε, και τις 2 λύθηκε προσωρινά με στρίψιμο το τιμόνι τέρμα δεξιά- τέρμα αριστερά και μετά από μικρό διάστημα η μπαταρία παρέδιδε πνεύμα. Με την κολώνα και τον αισθητήρα δεν έχω ασχοληθεί ποτέ. *Δεν χρησιμοποιώ ποτέ το city. Βασικη προυποθεση να μην εχεις θεμα.. ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙΣ CITY ΠΟΤΕ! Αν και εχω φιλαρακι με punto 2002 που απο την 1η μερα με city δεν εχει κανει κιχ! Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2020 από nick#18 3
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, contsem100 είπε Καλησπερα σας , εχω ενα fiat panda 1200 69 αλογα (169) 2009 και ξαφνικα μου παρουσιασε προβλημα με το τιμονι . Εκει που οδηγουσα παρατησα να αναβει μια λαμπα με σημα τιμονιου και το τιμονι να γινεται αρκετα βαρει . Τι προβλημα ειναι αυτο ; Πως διορθωνεται ; ( Μου το εκανα δυο φορες και αφου το εσβησα και το ξανα ανοιξα σταματησε ) κλασσικο προβλημα. εμεις ειχαμε αλλαξει το "μηχανισμο" (δε θυμαμαι πως λεγεται) και μετα απο καποιο διαστημα ξαναχαλαγε και ξανα απ την αρχη. το μονο που κρατησε (και κραταει μεχρι και σημερα) ειναι που μας προτεινε ο μηχανικος να το δωσει σε καποιον ανθρωπο που κανει ανακατασκευη. πανε χρονια απο τοτε και δε θυμαμαι ουτε τιμες ουτε τιποτα. ρωτα μηχανικους στη γειτονια σου αν ξερουν καποιον που κανει ανακατασκευες Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από Επισκέπτης
korakios Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 15 ώρες πριν, nick#18 είπε Βασικη προυποθεση να μην εχεις θεμα.. ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙΣ CITY ΠΟΤΕ! Αν και εχω φιλαρακι με punto 2002 που απο την 1η μερα με city δεν εχει κανει κιχ! Αυτό με το city είναι αμφιλεγόμενο . Προσωπικά το χρησιμοποιώ συνέχεια εκτός από χωματόδρομους 1
_BASSstarlet_ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, nick#18 είπε Βασικη προυποθεση να μην εχεις θεμα.. ΔΕΝ ΑΝΑΒΕΙΣ CITY ΠΟΤΕ! Αν και εχω φιλαρακι με punto 2002 που απο την 1η μερα με city δεν εχει κανει κιχ! Απλά σου λέει ψέματα.Το βάζει στο city όταν πάτε βόλτα μαζί, και το βγάζει όταν βγαίνεις από το αυτοκίνητο. Για τον ts...είναι «Βαρύ» όχι «Βαρεί». Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από _BASSstarlet_
TechnoState Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) ....σε Lancia Ypsilon 08 το είχε βγάλει νομίζω το 2013-14, είχε γίνει αντικατάσταση (όχι επισκευή) έκτοτε, όποτε το παίρνω το ανάβω συνεχώς, so far so good. Φυσικά και έχει ευπάθειες κ ηλ. θέματα σαν αμάξι, αλλά όχι ξανά το ίδιο θέμα. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από TechnoState
Dark_son20 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Επισκευή σε συνεργείο στα Καμίνια Πειραιάς είχε πάει κάνα 80αρι πριν 7-8 χρόνια. Θα δω μπας και βρώ πληροφορίες
flienky Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Αν ειναι το μοτερ η επισκευη ειναι ευκολη καθως ο κόστος ειναι 1-2 ευρώ στα ανταλλακτικά (αλλάζει ρο ρελέ και οχι το μοτερ). Αν ειναι ο σενσορας στο τιμονι, στο ebay κανει 120Ε.
tigergreg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Κλασικο προβλημα στο γκρουπ φιατ καθοτι o σερβομηχανισμος υποβοηθησης του τιμονιου ειναι ηλεκτρικος απο την κοντινη ταιβαν. Οι δε ρελεδες κινεζικοι και αυτο ειναι κατα 99% το προβλημα. Οντως στα καμινια στην θηβων υπαρχει μαστορας που φτιαχνει μονο τετοια και στην ρετσινα στον πειραια. Με googlαρισμα τους βρισκεις αμεσα. Αν λειτουργουν βεβαια αυτες τις μερες..... Η μεγαλη φασαρια ειναι το βγαλσιμο/λυσιμο απο το αυτοκινητο. Συνηθως γυρω στα 200 ευρω πηγαινει και αν μπουν οι σωστοι ρελεδες δεν χαλαει ποτε ξανα. Στην αγγλια υπαρχει βιοτεχνια οπου πας τον παλιο και σου δινουν επισκευασμενο με 200 λιρες και γραπτη εγγυηση εφ ορου ζωης! ΥΓ.Μην σας παραμυθιασει κανας παλιατζης με μεταχειρισμενο γιατι θα εχετε σε λιγο το ιδιο προβλημα. ΥΓ2.Τα FIAT PANDA 1250 εως τα μισα του 2010 εβγαζαν 60ΗΡ και οχι 69ΗΡ και ηταν EURO4 ενω τα πιο δυνατα ηταν EURO5. ΥΓ3.Το CITY ειναι μπαρουφα της ταξης του 10% και αν....Ειναι τοσο ευκολο το τιμονι που δεν χρειαζεται. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2020 από tigergreg 2
TechnoState Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 ...σε μένα το city είναι must για μέσα στην πόλη (καθαρά για fun λόγους) όχι γιατί έχει βαρύ τιμόνι (κάθε άλλο)... απλά επειδή αφήνει την αίσθηση ότι οδηγείς "συγκρουόμενα" απο λουνα-παρκ.
nick#18 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Στις 13/8/2020 στις 5:24 ΜΜ, _BASSstarlet_ είπε Απλά σου λέει ψέματα.Το βάζει στο city όταν πάτε βόλτα μαζί, και το βγάζει όταν βγαίνεις από το αυτοκίνητο. Θα το δεχομουν αν: Τυχαινει καμια φορα να το οδηγησω για να του αλλαξω θεση, να παω καπου να τον εξυπηρετησω σε κατι (συνεργειο εχει, οποτε παω απο εκει για βολτα καμια φορα και παω για κανενα ανταλλακτικο) και αν το βγαλω και το φιλαρακι μου και ο πατερας του με κραζουν να μην κλεινω το city 10 ώρες πριν, tigergreg είπε Οι δε ρελεδες κινεζικοι και αυτο ειναι κατα 99% το προβλημα. Στα punto mk2 facelift (mk2b) απο το 2003 και μετα αντικατασταθηκαν απο mosfet για να μην την ακουνε οι επαφες απο τα κινεζορελεδακια.. φανταζομαι οτι τα αλλαξαν και στα αλλα μοντελα.. Απο τοτε και μετα ηταν ειτε το μοτερ σαν μοτερ ειτε αισθητηρας γωνιας τιμονιου.
tigergreg Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 8 λεπτά πριν, nick#18 είπε Στα punto mk2 facelift (mk2b) απο το 2003 και μετα αντικατασταθηκαν απο mosfet για να μην την ακουνε οι επαφες απο τα κινεζορελεδακια.. φανταζομαι οτι τα αλλαξαν και στα αλλα μοντελα.. Απο τοτε και μετα ηταν ειτε το μοτερ σαν μοτερ ειτε αισθητηρας γωνιας τιμονιου. Μπα! Εχω ενα παντα του 10 και συνεχιζει τους κινεζικους ρελεδες και μετα. Ισως να υπηρχαν διαφορετικες παρτιδες. Η πλακα ειναι οτι η φιατ πουλαει κομπλε μηχανισμους με τους ιδιους ρελεδες.....😀
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Punto hgt του 2005 ,λαμπάκι τιμονιου άναψε μόνο όταν οι μπαταρίες ετοιμάζονταν να τα φτύσουν.Αλλά σπάνια το βάζω το city.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα