Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους.

Αυτή τη στιγμή έχω έναν δίσκο μικρής χωρητικότητας ο οποίος έχει ένα partition με μια installation των Windows 10 και κάποια άλλα κρυφά partitions. Επειδή δεν μου φτάνει ο χώρος αγόρασα έναν μεγαλύτερο δίσκο και θέλω να μεταφέρω το installation μαζί με τα κρυφά partitions στον νέο δίσκο. Στην συνέχεια να αφαιρέσω τον μικρό δίσκο και να δουλεύω μόνο με τον μεγάλο. Στην τελική, ο καινούριος δίσκος θα πρέπει να έχει πλέον το drive letter του παλιού και το partition με τα Windows να γίνει resize (με τα κρυφά να μένουν τα ίδια).

Προσπάθησα να βρω κάποιο tool για αυτή την δουλεία αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές και αντικρουόμενες απόψεις. Κάποια καταστρέφουν τον boot loader κτλ κτλ.

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει κάτι παρόμοιο να προτείνει κάποια λύση;

Δημοσ.

με απλά λόγια  θέλεις να κάνεις κλωνοποίηση δίσκου ? Αν κατάλαβα λάθος ξέχνα τα παρακάτω :                                                                  Εγώ γιαυτη την δουλειά τα τελευταία 5-6 χρόνια χρησιμοποιω  clonezilla  εδω ενας γενικος   οδηγός  Yπαρχουν κι αλλοι Το μόνο που κάνω είναι στο βημα 8 επιλεγω auto ....... Προσοχή μην μπερδέψεις τους δίσκους Σε κάποιο σημείο σου ζητάει επιβεβαίωση 3 φορές με y μικρο τις 2 και την τελευταία με Υ Ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις επέκταση τόμου στον νέο μεγαλύτερο δίσκο μετά την πρώτη εκκίνηση Εννοείται ότι όταν τελειώσεις και είναι να εκκινήσεις με τον νέο δίσκο έχεις ρυθμίσει  το bios να ξεκινήσει από αυτόν η πριν εκκινήσεις  βγάζεις τον παλιό και  βάζεις  σ αυτή την θέση τον νέο

• Like 1
Δημοσ.

UEFI ο δίσκος; Πρόσφατα έκανα μεταφορά των win10. Έβαλα clonezilla για να κρατήσω αντίγραφο των διαμερισμάτων του linux (όχι της συσκευής - δίσκου) και το εργαλείο των win10 για τα windows. Το clonezilla δε λειτούργησε καλά για τα windows. Για αλλαγή μεγέθους έβαλα το gparted ή κάπως έτσι και έπαιξε μια χαρά.

Δημοσ.

Tι μάρκα είναι ο καινούριος δίσκος; Μερικές εταιρείες (samsung, crucial, wd) δίνουν το δικό τους εργαλείο κλωνοποίησης ή κάποια άδεια χρήσης του acronis. Aν δεν σου δίνει η εταιρεία πρόγραμμα, δοκίμασε το macrium reflect.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 12/8/2020 στις 3:43 ΜΜ, godlike είπε

Γεια σε όλους.

Αυτή τη στιγμή έχω έναν δίσκο μικρής χωρητικότητας ο οποίος έχει ένα partition με μια installation των Windows 10 και κάποια άλλα κρυφά partitions. Επειδή δεν μου φτάνει ο χώρος αγόρασα έναν μεγαλύτερο δίσκο και θέλω να μεταφέρω το installation μαζί με τα κρυφά partitions στον νέο δίσκο. Στην συνέχεια να αφαιρέσω τον μικρό δίσκο και να δουλεύω μόνο με τον μεγάλο. Στην τελική, ο καινούριος δίσκος θα πρέπει να έχει πλέον το drive letter του παλιού και το partition με τα Windows να γίνει resize (με τα κρυφά να μένουν τα ίδια).

Προσπάθησα να βρω κάποιο tool για αυτή την δουλεία αλλά υπάρχουν πολλές επιλογές και αντικρουόμενες απόψεις. Κάποια καταστρέφουν τον boot loader κτλ κτλ.

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει κάτι παρόμοιο να προτείνει κάποια λύση;

Εγω χρησιμοποιω το AOMEI backupper (technician edition)

Μπορει να κανει πληρη κλωνοποιηση δισκου η να κανει απλα system clone, δηλαδη να παρει μονο τα partition που χρειαζονται για να λειτουργησει το συστημα στο νεο δισκο.Το μονο που εχεις να κανεις εσυ ειναι να επιλεξεις τον νεο δισκο και το κανει ολο live ενω εισαι στο desktop.

Αν εχεις τη δυνατοτητα να βαλεις το νεο δισκο πανω σαν δευτερο, ακομα και ως εξωτερικο usb δουλευει αψογα.

Αλη εναλλακτικη ειναι το acronis true image. Αλλα πρεπει να φτιαξεις bootable usb η cd πρωτα και να εχεις και τους 2 δισκους πανω. Και αν κανεις καποιες λαθος επιλογες μπορει το Image να παρθει αλλα ο δισκος να μην κανει boot. Οποτε προτεινω το AOMEI αν δεν εχεις πολλη ορεξη να ψαχνεις

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...