Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, στο θέμα μου στα γρήγορα, μου έκλεψαν το πορτοφόλι στο Super Market μεγάλης αλυσίδας.

Μετα από αίτημα μου στην νομική υπηρεσία πήρα τα video από τις κάμερες του καταστήματος και έβγαλα λαυράκι..

Το πρόβλημα μου είναι τώρα κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει αν κ πολλά χρόνια end user στα PC.

Τα αρχεία είναι σε φορματ  Dav, πολύ κοινό file για κάμερες CCTV. Όμως όταν το κάνω transfer από το dvd που μου παραδόθηκαν τα αρχεία στο laptop δεν μου παίζει.. ένας,free μάλλον player, που είχαν βάλει μέσα στα αρχεία video ( Smartplayer) παίζει μόνο αν είναι στο dvd τα αρχεία.. από το laptop μετά από copy/paste όχι..

Το έψαξα λίγο παραπάνω.. ο VLC αν και δεν παίζει τα αρχεία ούτε από το DVD rom ούτε logical στον ssd του laptop, ΕΑΝ αλλάξεις ένα setting  κρυμμένο στις προχωρημένες ρυθμίσεις του, στους αποπολυπλεκτες στα ελληνικά.. demuxers στην αγγλιστί και στην επιλογή  demux module αυτόματο, το βάλεις χειροκίνητα στο codec H264 και μόνο τότε το παίζει.. αλλά μετά δεν παίζει τίποτα άλλο ο VLC..

Τι φάση..?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, OXTROS είπε

Καλησπέρα σας, στο θέμα μου στα γρήγορα, μου έκλεψαν το πορτοφόλι γύφτοι( μην ακούσω τπτ για αθίγγανους..) στο Super Market μεγάλης αλυσίδας.

Μετα από αίτημα μου στην νομική υπηρεσία πήρα τα video από τις κάμερες του καταστήματος και έβγαλα λαυράκι..

Το πρόβλημα μου είναι τώρα κάτι που δεν έχω ξανασυναντήσει αν κ πολλά χρόνια end user στα PC.

Τα αρχεία είναι σε φορματ  Dav, πολύ κοινό file για κάμερες CCTV. Όμως όταν το κάνω transfer από το dvd που μου παραδόθηκαν τα αρχεία στο laptop δεν μου παίζει.. ένας,free μάλλον player, που είχαν βάλει μέσα στα αρχεία video ( Smartplayer) παίζει μόνο αν είναι στο dvd τα αρχεία.. από το laptop μετά από copy/paste όχι..

Το έψαξα λίγο παραπάνω.. ο VLC αν και δεν παίζει τα αρχεία ούτε από το DVD rom ούτε logical στον ssd του laptop, ΕΑΝ αλλάξεις ένα setting  κρυμμένο στις προχωρημένες ρυθμίσεις του, στους αποπολυπλεκτες στα ελληνικά.. demuxers στην αγγλιστί και στην επιλογή  demux module αυτόματο, το βάλεις χειροκίνητα στο codec H264 και μόνο τότε το παίζει.. αλλά μετά δεν παίζει τίποτα άλλο ο VLC..

Τι φάση..?

δωσε το οπως είναι στην στην αστυνομία και ασε να αναλάβουν αυτοι .....

Δημοσ.

@CharalampisCrete εκτός ότι είναι άσχετο με αυτό που ρωτάω.. η αστυνομία είναι δημόσια υπηρεσία.. θα ασχοληθούν με τα 150 βίντεο που μου έχει στείλει η εταιρία του σούπερ μάρκετ να βρει τι έχει συμβεί..;

• Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτα τα πράγματα δεν γίνοντε καμια εταιρία δεν θα δώσει βίντεο απο τις κάμερες ασφαλείας  στον οποιονδήποτε 150 βίντεο????? Θα μας τρελάνεις???..αυτές η υποθέσεις κατόπιν εισαγγελικής εντολής παίρνει τα βίντεο η αστυνομία και ξεκαθαρίζουν αυτοί...

Ετσι οπως τα λες φαίνεται πως  έπεσε στα χερια σου σκληρός δίσκος απο κάποιο dvr και προσπαθείς να ανοίξεις τα αρχεία....

Επεξ/σία από CharalampisCrete
Δημοσ.

Εσυ μπορείς να λες ότι θες.. με αμφισβητείς έτσι για να περνάει η ώρα.. και σου απαντάω ευτυχώς γιατί έχω ώρα αυτόν τον καιρό.. μερικοί πιστεύουν ότι ο COVID ξεκίνησε από τις κεραίες 5G, με αυτούς δεν θα ασχοληθώ όμως.

κανονικά πήρα τα 164 video από τις 8 κάμερες του κάτω ορόφου του super market έπειτα από αίτημα μου, μέσα είχαν ακόμα και free player για να τα παίξω από το dvd rom..

έμπλεξες την άρση του απορρήτου σε κινητά τηλέφωνα με τις κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους 

επι της ουσίας παρακαλώ τα επόμενα ποστ κ όχι σενάρια κονσπιραδων εδώ 

• Confused 1
Δημοσ.

Αυτο που φανταζομαι εγινε: τους <πιεσες> -με οποιονδηποτε τροπο-, μεχρι τα παρεις...!
😒
Κανονικα εφοσον πρακτικα σε 164 βιντεο δεν μπορει να...απεικονιζεσαι μονο εσυ = δεν
επρεπε, σε καμια περιπτωση, να τα δωσουν...αερα-πατερα / διχως νομιμη καλυψη τους!
‼️
Σε αυτο που ρωτας, περισσοτερο θα ειχε σημασια εκτος απο το προφανες = να τα αντιγραψεις και
να εχεις - δωσεις μαζι & εναν player: που να μπορει να τα παιξει σιγουρα, καλο θα ηταν επισης - και
να τα μετατρεψεις σε μια αλλη μορφη αρχειου (π.χ. απλο mp4) που να μπορουν να παιξουν παντου!
📺

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Αυτο που φανταζομαι εγινε: τους <πιεσες> -με οποιονδηποτε τροπο-, μεχρι τα παρεις...!
😒
Κανονικα εφοσον πρακτικα σε 164 βιντεο δεν μπορει να...απεικονιζεσαι μονο εσυ = δεν
επρεπε, σε καμια περιπτωση, να τα δωσουν...αερα-πατερα / διχως νομιμη καλυψη τους!
‼️
Σε αυτο που ρωτας, περισσοτερο θα ειχε σημασια εκτος απο το προφανες = να τα αντιγραψεις και
να εχεις - δωσεις μαζι & εναν player: που να μπορει να τα παιξει σιγουρα, καλο θα ηταν επισης - και
να τα μετατρεψεις σε μια αλλη μορφη αρχειου (π.χ. απλο mp4) που να μπορουν να παιξουν παντου!
📺

Ναι μπήκα μέσα με τσεκούρι.. Μάσησαν όλοι και μου έδωσαν τα DVR στα χερια!!

τα σούπερ μάρκετ δεν είναι χρηματοοικονομικά ιδρύματα.. ούτε ιατρικές υπηρεσίες.. που ισχύουν κάποια πράγματα στο περιορισμό του υλικού στις κάμερες ασφαλείας. Τέλος πάντων δεν κάνω άλλο αντίλογο για το πως πήρα τα βίντεο,(φάση δεν είμαι ελέφαντας) μην σας κάτσει να τα χρειαστείτε σας εύχομαι, αλλά η διαδικασία είναι απλή, όχι σαν τις κάμερες του ΑΤΜ που πήγαν μετά να βγάλουν χρήματα.. εκεί οι τράπεζες έχουν θέμα σε ποιον δίνουν τα βίντεο και λογικό είναι 

μετατροπες δεν κάνω θα χαλάσει η ποιότητα που είναι ήδη οριακή. 
στο Αστυνομικό τμήμα βρήκαμε πρόγραμμα για κάμερες που είχαν αυτοί εκεί κ έκανε κ συνένωση αυτόματα στα βίντεο που ήταν τεμαχισμένα για αυτό κ ο μεγάλος αριθμός αυτών. Απλά προσπαθώ να καταλάβω πως λειτουργεί ο μηχανισμός του αρχικό dvd rom που παίζει με τον smart player από το dvd rom αλλά όχι μετά από copy paste από το PC

Επεξ/σία από OXTROS
  • Confused 1
Δημοσ.

To σουπερμαρκετ ποσο "διαφορετικο" (?) ειναι, για παραδειγμα απο τη καμερα στην εξοδο, ενος
εκπαιδευτηριου ενηλικων? Επαναλαμβανω ετουτα μπορουν να στα δειξουν, αλλα ακριβως αυτο
να τα δεις: απο τη διευθυνση δεν δινονται -ποτε ομως!- ευκολα: αν δεν παρεμβουν τριτοι. Εκτος
και οι ανθρωποι εκει ειναι...ασχετοι (!) - ηθελαν τοσο για καποιο λογο, να σε "εξυπηρετησουν"? 🤪

Ακριβως για να εξασφαλισεις μια σιγουρη 'καβατζα' = πως θα παιζει το αρχειο βιντεο: θελεις να υπαρχουν
αυτα και απο μια μετατροπη (ας ειναι και σε 8.000 bitrate) αν θες να μπορουν να τα ανοιξουν μετα 1000%! 🤓

& για περισσοτερα δικηγορικα:
https://www.capital.gr/me-apopsi/3373563/gdpr-einai-epitrepti-i-xrisi-tou-sustimatos-diaxeirisis-kameron-cctv

Δημοσ.

Παιδια αν θέλετε ανοίξτε θέμα αλλού σχετικό με τις ερωτήσεις που έχετε για το πως πήρα τα βίντεο στα χέρια μου καθόλα νόμιμα κ χωρίς καμία απειλή ή γνωριμία σε πολύ μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ. Δεν θα απαντήσω τίποτα άλλο σχετικό με το πως χειρίζεσαι μια κατάσταση σαν αυτή που μου έτυχε.

Και να ανεβάσω το bitrate τέρμα θα γίνει πάλι compression το οποίο δεν είναι θεμιτό..

και στο τέλος θα κάνω και τα αρχεία 500mb το καθένα.. το φλασάκι για να στείλεις τα αρχεία στην ΓΑΔΑ το πληρώνεις εσυ..( το αγοράζεις από κάπου δλδ) όπως κ να έχει τα αρχεία πλέον τα έχει κ η αστυνομία. Αυτό που ρωτάω είναι πως έκαναν τα αρχεία να παίζουν μόνο από το dvd rom όχι πως θα τα πάω εγώ εκεί που θέλω 

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...