ananast3 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Έχω μία μητρική ASUS H81M-E, CPU i3 4160, μνήμη 4GB 1600Hz, με το εξής πρόβλημα: Όταν ξεκινά μου ζητά να μπω στο BIOS δεν καταλαβαίνει από del ή F2 αν και τα πατώ, αλλά σε λίγο ζητά F1 και μπαίνει. Εκεί ότι και να ρυθμίσω και το σώσω το σώζει αλλά δεν ανάβει τίποτα στην επανεκκίνηση. Το τροφοδοτικό λειτουργεί , τα FAN το ίδιο αλλά το πληκτρολόγιο και ποντίκι σβηστά! Κάνω clear CMOS και ξεκινά κανονικά τα ίδια, δηλ. μου ζητά να μπω στο BIOS κλπ. Εάν δεν σώσω τίποτα και κλείσω το BIOS χωρίν να αποθηκεύσω τίποτα τότε μπαίνει στο λειτουργικό (που είναι σε live DVD δεν του έχω σκληρό) και λειτουργεί κανονικά. Όταν το σβήσω μετά δεν ξεκινά πάλι και μου κάνει τα ίδια. Μου έλεγε ότι κάτι τρέχει με τα USB (overlaps...), και έβγαλα το καλώδιο του USB3 και διορθώθηκε αυτό. Τα USB δουλεύουν μόνο τα USB2 όχι τα άλλα (ούτε τα USB3 ούτε τα USB1) Να την πετάξω? Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2020 από ananast3
Τέρης Α. Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δε σας κάνει κόπο βγάλετε τη μητρική από το κουτί και δοκιμάστε τη μνήμη (αν είναι 1 στικ) στη 2η θέση, επανατοποθετήστε τον επεξεργαστή, συνδέστε μόνο το πληκτρολόγιο σε διαφορετική θύρα από αυτή που τον έχετε τώρα, κάντε ClCMOS πριν τη δοκιμή με βγάλσιμο μπαταρίας και βραχυκύκλωμα Jumper. Όταν μπείτε στο BIOS πρώτα απ' όλα κάντε Restore defaults και μετά ρυθμίσεις ότι επιθυμείτε. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από Τέρης Α.
ananast3 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Φίλε τα έχω κάνει όλα αυτά αλλά τίποτα. Μόνο αν βγω από το BIOS χωρίς αποθήκευση, προχωράει... αλλά μόλις το κλείσω και το ξανανοίξω τα ίδια.
peiraiask Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 δεν την λειτουργεις κ με κανα δυο σκληρους σατα να δεις αν φταει το λαιβ σιντι? χωρις τιποτα στις usb ports, εκτος απο usb mouse,usb keyboard αντι των καλωδιακων. μερικες φορες τα usb διαβαζονται πιο καλα απο τα καλωδιακα
ananast3 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 To live DVD δεν φταίει το έχω δοκιμάσει. Η μητρική δεν έχει PS2 υποδοχές δέχεται μόνο USB. Για να εκκινήσει από σκληρό πρέπει να τον έχει αναγνωρίσει αλλά αυτή δεν αποθηκεύει τις ρυθμίσεις στο BIOS. Αν τις αποθηκεύσω δεν ξαναμπουτάρει. Φοβάμαι ότι δεν είναι συμβατός ο επεξεργαστής αλλά δεν έχω άλλο.
Eloy Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/8/2020 στις 2:59 ΜΜ, ananast3 είπε Μου έλεγε ότι κάτι τρέχει με τα USB (overlaps...), και έβγαλα το καλώδιο του USB3 και διορθώθηκε αυτό. Τα USB δουλεύουν μόνο τα USB2 όχι τα άλλα (ούτε τα USB3 ούτε τα USB1) Να την πετάξω? Kατ'αρχήν, άλλαξε μπαταρία στο motherboard. Δες αν σώζει ρυθμίσεις. Πιθανότατα, το πρόβλημα είναι σε κάποια απο τα usb ports που έχουν χαλάσει. Δοκίμασε με mouse/keybord να βρείς ποιά δουλεύουν - βρες κάποιο port που το keyboard δουλεύει πάντα (χωρίς να κάνει overlap μέ κάποιο άλλο στον ίδιο controller) και το Del δουλεύει στο boot σωστά συνέχεια... Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από Eloy
peiraiask Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 εχω μια μητρικη που δεν αποθηκευει ρυθμισεις αλλα ξεκιναει οπως θελει αλλα διαβαζει σκληρους οκ.κ τρεχουν ολα οκ. με τα ντιφολτς της τρεχουν ολα. αν ηταν ασυμβατη μητρικη ι3 θα ηταν μαυρη οθονη η θα εβγαζε ανθρωπακι σιπιγιου οχι καλη κλπ. πρακτικα μετα τις 3 ωρες δοκιμων η τα 50 ρισταρτ κλπ αλλαγη μητρικης κλπ εκτος αν κοστιζουν ανω 60ευρω κλπ το λαιβ ντιβιντι ειιναι σε usb? αν ναι,τοτε 99% αν κ δουλευε σε αλλη, ποτε δεν θα δουλεψει σε αυτην. φυσικα μπορει να κανω εντελωςλαθος. το περιεργο για μενα ειναι να λειτουργουν τα γουιν απο usb. αυτα μονο για δεκατης τεχνολογιας ,ριζεν κλπ. φυσικα ισως κανω λαθος
ananast3 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Τελικά το πρόβλημα ήταν στο σόκετ. Δύο πινάκια ήσαν σταβωμένα. 1
ananast3 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2020 Όχι εγώ πάντως, την πήρα μεταχειρισμένη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα