timos81 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Καλημέρα , Θα ήθελα την βοήθεια σας για Internet σε δυο 2οροφα σπίτια. Το πρώτο σπίτι είναι 500τμ ο κάθε όροφος και το δεύτερο σπίτι από 350τμ ο κάθε όροφος σε απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους , αυλή 100 μέτρα. Πολλές smart συσκευές για HomeKit και Aquara Hub. Ταχύτητα Internet 400 up 400 down. Θα ήθελα WiFi 6 αλλά από τα λίγα που διάβασα είναι αρκετά δύσκολα να καταφέρω να έχω WiFi 6 και 160mhz. Μερικες λύσεις που είδα είναι: Από 2 μηχανήματα σε κάθε όροφο Asus ZenWiFi AX XT8 AX6600 ( όχι σαν mesh αλλά Wired Backhaul ) για WiFi 6. Δεύτερη λύση προϊόντα Ubiquiti αλλά WiFi 5 (σε λίγο θα βγάλουν με WiFi 6) δεν ξέρω τι μπορεί να χρειάζεται. Τι θα μπορούσατε να μου προτείνεται; Δεν θα ήθελα κάτι με κεραίες. Ευχαριστω πολύ .
GRat Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Περιμένεις για ubiquiti να βγάλει τα amplifi με wifi6. https://store.amplifi.com/products/amplifi-alien-router-mesh Επεξ/σία 12 Αυγούστου 2020 από GRat
timos81 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Ευχαριστώ GRat έχω 1 μήνα χρόνο, αν τα βγάλει θα το κοιτάξουμε αν όχι δεν έχω παραπάνω χρονο.
elpenor Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 12/8/2020 στις 9:15 ΠΜ, timos81 είπε Καλημέρα , Θα ήθελα την βοήθεια σας για Internet σε δυο 2οροφα σπίτια. Το πρώτο σπίτι είναι 500τμ ο κάθε όροφος και το δεύτερο σπίτι από 350τμ ο κάθε όροφος σε απόσταση 20 μέτρων μεταξύ τους , αυλή 100 μέτρα. Πολλές smart συσκευές για HomeKit και Aquara Hub. Ταχύτητα Internet 400 up 400 down. Θα ήθελα WiFi 6 αλλά από τα λίγα που διάβασα είναι αρκετά δύσκολα να καταφέρω να έχω WiFi 6 και 160mhz. Μερικες λύσεις που είδα είναι: Από 2 μηχανήματα σε κάθε όροφο Asus ZenWiFi AX XT8 AX6600 ( όχι σαν mesh αλλά Wired Backhaul ) για WiFi 6. Δεύτερη λύση προϊόντα Ubiquiti αλλά WiFi 5 (σε λίγο θα βγάλουν με WiFi 6) δεν ξέρω τι μπορεί να χρειάζεται. Τι θα μπορούσατε να μου προτείνεται; Δεν θα ήθελα κάτι με κεραίες. Ευχαριστω πολύ . Τα Mesh της Asus έχουν εκτός από το 5ghz 4Χ4 και 5ghz 2X2 που το χρησιμοποιούν για να μιλάνε μεταξύ τους. Από τη στιγμή που θα είναι όλα ενωμένα με καλώδιο το 2Χ2 θα είναι άχρηστο, δεν βρίσκω το λόγο να πάρει κάποιος mesh (που το πλεονέκτημα είναι το extra κανάλι που είναι dedicated για την ασύρματη μεταξύ τους σύνδεση) και να τα δουλεύει σαν AP. Η (περιορισμένη) μου εμπειρία είναι ότι συνήθως τα AP και τα Mesh έχουν μικρότερο range στα 5ghz από τα καλά router όπως και πολύ μικρότερες φυσικές διαστάσεις. Δεν έχω δοκιμάσει τα συγκεκριμένα mesh της Asus όμως αμφιβάλω πάρα πολύ ότι μπορούν δύο από αυτά να καλύψουν 500τμ εκτός αν όλα τα χωρίσματα είναι από γυψοσανίδα. Τα κλασσικά Ubiquiti έχουν δοκιμασμένα ασύγκριτα μικρότερο range από ότι έχει το Asus AX88U στα 5ghz. Τα router της Asus επίσης μπορούν να δουλέψουν και σαν Mesh ή AP, γενικά δεν έχουν κανένα περιορισμό και έχουν καλή υποστήριξη (firmware updates) αφού είναι πολύ πιο δημοφιλή προϊόντα. Εγώ δεν είχα κάποια δυσκολία στο wifi 6/160mhz, με την Intel AX200 της μητρικής μου (2X2), η σύνδεση είναι πραγματικά πολύ γρήγορη όταν είσαι στο διπλανό δωμάτιο (2.4gbit) και αρκετά γρήγορη στον κάτω όροφο. Οι υπόλοιπες συσκευές συνδέονται επίσης χωρίς κανένα πρόβλημα απλά με ποιο αργό link rate. Εγώ προσωπικά θα έβαζα 2+ router σε AP mode σε κάθε όροφο ή 4+ Ubiquiti AP αφού δεν θέλεις κεραίες, όλα έχουν roaming assistant και όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Θα ήθελα να διαβάσω και την άποψη κάποιου με περισσότερη εμπειρία γιατί είναι ένα πολύ δύσκολο project, πολύ μεγαλύτερο από ότι έχω αντιμετωπίσει ως τώρα. Επίσης θα εκτιμούσα πολύ αν μας ενημέρωνες αφού το ολοκληρώσεις για την λύση που διάλεξες και τα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία. Επεξ/σία 13 Αυγούστου 2020 από elpenor
timos81 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Ευχαριστώ πολύ elpenor, Σίγουρα θα ενημερώσω όταν ολοκληρωθεί όλο το θέμα , μάλλον θα πάω σε Ubiquiti λύση καθώς δεν θέλω να φαίνεται κάποιο router με κεραίες .
NeCrOmAnCeR19 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) βαλε σε καθε οροφο σε καίρια σημεια ( που τα ξερεις εσυ ) 3 - 4 unify UAP AC PRO ή UAP HD . Καλο θα ήταν οτι και αν εβαζες να ηταν PoE για να μην ψάχνεις μπρίζες κλπ στα τοπικά σημεία. Επεξ/σία 14 Αυγούστου 2020 από NeCrOmAnCeR19
timos81 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Σε ευχαριστώ NeCrOmAnCeR19, Θα το κοιτάξω ποσα θα μπούνε, σίγουρα θα έχει 3,4 σε κάθε όροφο η ταβάνι η πλάι στον τοίχο. Θέλει αρκετές πρίζες με passive και active PoE ,θα χρειάζονται και μερικά switch Ubiquity.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα