Papakaliati Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2020 49 λεπτά πριν, KiriosMarios είπε γιατι τις λενε αυτοματες οταν παλι πρεπει το γαλα να το φτιαχνεις εσυ? οταν θα σου φτιαχνει και την κρεμα τοτε θα ειναι υπερ-αυτοματη Φτιάχνει τη κρέμα, εξού και το υπεραυτοματη.
Papakaliati Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 15 ώρες πριν, KiriosMarios είπε Δεν έγραψες μοντέλο Melitta barista ts smart
mp123 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Στις 12/8/2020 στις 8:00 ΠΜ, efo355 είπε Εγώ ξεκίνησα τον nescafe azera, ούτε μηχανές ούτε τίποτα και το αποτέλεσμα μια χαρά. Τώρα ξέρω μπορεί να εμφανιστούν εδώ οι οιδημονες και να αρχίσουν τα κλασσικά ότι για να πιεις ένα καφέ πρέπει να σκάσεις 500 ευρώ και λοιπες βλακείες.... Ναι δυστιχως για να πιεις εσπρέσο σωστό πρέπει να σκάσεις 500 . Αν και Εγω την βγάζω τωρα με την dedica στο προσεχές πολυ κοντινό μέλλον πρέπει να πάρω μια lelit την οικονομική φυσικα κάπου στα 400 συν ένα μύλο κάπου στα 100. Δυστιχως η ευτυχώς ετσι είναι. 1
pp6210 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 15 χρονια και παραπανω με lavazza espresso point, την επαγγελματικη σειρα μηχανης+καψουλας, η ιδανικη ισσοροπια γευσης και ευκολιας για μενα. Καμμια σχεση με nespresso που προβαλεται τισο πολυ απο παντου. Δυστυχως μετα την αλλαγη αντιπροσωπευσης απο την χελλιτα πριν 2 χρονια, μηχανες για ιδιωτικη χρηση βρισκεις μονο απο εξωτερικο, αλλα καψουλες βρισκεις πολυ ευκολα, τελευταια μου αγορα 300 καψουλες 73.56 ευρω - θες 2 καψουλες καθε φορα, αρα 0.50 ο καθε καφες
iddqdiddqd Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2020 Στις 12/8/2020 στις 12:34 ΜΜ, zio10 είπε Μου αρέσουν κι εμένα οι υπεραυτόματες αλλά είναι αρκετά ακριβές. Και με κάποια nespresso θα μπορούσες να κάνεις δουλειά με πολύ λιγότερα χρήματα και νομίζω όχι πολύ μεγάλη διαφορά στο κόστος χρήσης. Τη nespresso θα την πληρώσεις με δόσεις. Οι original κάψουλες είναι 4-5 ευρώ η δεκάδα και έχουν μέσα περίπου 55-60γρ σύνολο. Με 4,5/60gr σου βγαίνει 75 το κιλό. Με Jacobs όποτε έχει προσφορά στο SM ή με Lidl θα πας περίπου 40/κιλό αλλά η διαφορά είναι έντονη. Σε χύμα παίζεις από 15-20 και με πχ 30 παίρνεις και kudu/ taresso/ κλπ από πιο σπέσιαλ. Πας και πιο κάτω αν παίξεις και εκεί lidl αλλά δε το προτείνω. Ενδεικτικά πες ότι παίρνεις μισό original μισό lidl στις κάψουλες και 30ρη καφέ στο χύμα. Βάζω στο χύμα ότι τρώει 15γρ στο διπλό (στις πιο πολλές υπεραυτόματες εκεί είσαι αν όχι κάτω). Διπλός κάψουλα: 0,45+0,25=0,70 Διπλός χύμα: 30*15/1000=0,45 Διαφορά: 25 cents κάθε διπλός, υπέρ του χύμα και με αναβάθμιση στην ποιότητα καφέ. Με 2 διπλούς τη μέρα -> 180 το χρόνο όφελος -> 360 στη διετία. Προσωπικά πήγα πριν 1 χρόνο από nespresso σε σε μια delonghi που είχε βγάλει προσφορά στο άμαζον και ούτε κοίταξα πίσω. Μόνα αρνητικά προς το παρόν, κανα 30ρι-40ρι σε φίλτρα/χρόνο (ημι-optional), μεγαλύτερος όγκος, μη δυνατότητα αλλάξεις χαρμάνι εύκολα ή να φτιάξεις decaf σε κάποιον (σιγά μην αδειάζεις-γεμίζεις-ξαναδειάζεις). Για το χαρμάνι δε με νοιάζει να αλλάζω πρωί-απόγευμα-βράδυ, αλλά decaf θα ήθελα για κάποιον καλεσμένο κλπ. 3
taramas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Είναι μια βδομάδα τώρα που έχω πάρει την ecam 21.110 και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τη βρήκα και σε καλή τιμή 260 ευρώ οπότε δεν κρατήθηκα. Μένω Ιταλία οπότε μπορώ να πω πως είμαι αρκετά καλομαθημένος όσον αφορά τον καλό εσπρέσσο.. Μπορώ να πω ότι μετά από λίγο πειραματισμό πίνω έναν εσπρέσσο σχεδόν σαν αυτόν σε ένα κλασικό ιταλικό μπάρ! Και μιλάμε για κόκκους καφέ Lavazza 6,99 το κιλό όχι τπτ της προκοπής.
achilles_g_ Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 7 ώρες πριν, taramas είπε Είναι μια βδομάδα τώρα που έχω πάρει την ecam 21.110 και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τη βρήκα και σε καλή τιμή 260 ευρώ οπότε δεν κρατήθηκα. Μένω Ιταλία οπότε μπορώ να πω πως είμαι αρκετά καλομαθημένος όσον αφορά τον καλό εσπρέσσο.. Μπορώ να πω ότι μετά από λίγο πειραματισμό πίνω έναν εσπρέσσο σχεδόν σαν αυτόν σε ένα κλασικό ιταλικό μπάρ! Και μιλάμε για κόκκους καφέ Lavazza 6,99 το κιλό όχι τπτ της προκοπής. Τι ρυθμίσεις έκανες?
taramas Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 15 Αυγούστου 2020 Δυστυχώς και να σου πω δεν θα σου είναι χρήσιμο αν δεν πάρεις ακριβώς τον ίδιο καφέ.. Ακόμα και έτσι πάλι μπορεί να μην είχες το ίδιο αποτέλεσμα. Πρέπει να πειραματιστείς με συνδιασμούς καφέ αλέσματος και ποσότητας καφέ για κάθε δόση.. Σημαντικό επίσης είναι ότι όταν φτάνει η μηχανή έχει προρυθμιστει για γελοίες δόσεις καφέ. Ο μόνος εσπρέσσο ας πούμε μου γέμισε το φλυτζανακι του εσπρέσσο μέχρι πάνω!!!Όταν έπρεπε να έχει τύπο 60ml νεράκι. Με λίγα λόγια είναι μεν αυτόματη, αλλά αν την αφήσεις όπως είναι θα πιείς νεράκι αντί για καφέ και γι'αυτό υπάρχει πολύς κόσμος δυσαρεστημένος. Με το που βρεις όμως τον συνδιασμό καφέ ρυθμίσεων, έχεις με ένα κουμπί υπέροχο καφέ. Για φρέντο εσπρέσσο δεν ξέρω δεν έχω δοκιμάσει, μιλάω κυρίως για εσπρέσσο και lungo.
Papakaliati Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 13/8/2020 στις 4:25 ΜΜ, iddqdiddqd είπε Τη nespresso θα την πληρώσεις με δόσεις. Οι original κάψουλες είναι 4-5 ευρώ η δεκάδα και έχουν μέσα περίπου 55-60γρ σύνολο. Με 4,5/60gr σου βγαίνει 75 το κιλό. Με Jacobs όποτε έχει προσφορά στο SM ή με Lidl θα πας περίπου 40/κιλό αλλά η διαφορά είναι έντονη. Σε χύμα παίζεις από 15-20 και με πχ 30 παίρνεις και kudu/ taresso/ κλπ από πιο σπέσιαλ. Πας και πιο κάτω αν παίξεις και εκεί lidl αλλά δε το προτείνω. Ενδεικτικά πες ότι παίρνεις μισό original μισό lidl στις κάψουλες και 30ρη καφέ στο χύμα. Βάζω στο χύμα ότι τρώει 15γρ στο διπλό (στις πιο πολλές υπεραυτόματες εκεί είσαι αν όχι κάτω). Διπλός κάψουλα: 0,45+0,25=0,70 Διπλός χύμα: 30*15/1000=0,45 Διαφορά: 25 cents κάθε διπλός, υπέρ του χύμα και με αναβάθμιση στην ποιότητα καφέ. Με 2 διπλούς τη μέρα -> 180 το χρόνο όφελος -> 360 στη διετία. Προσωπικά πήγα πριν 1 χρόνο από nespresso σε σε μια delonghi που είχε βγάλει προσφορά στο άμαζον και ούτε κοίταξα πίσω. Μόνα αρνητικά προς το παρόν, κανα 30ρι-40ρι σε φίλτρα/χρόνο (ημι-optional), μεγαλύτερος όγκος, μη δυνατότητα αλλάξεις χαρμάνι εύκολα ή να φτιάξεις decaf σε κάποιον (σιγά μην αδειάζεις-γεμίζεις-ξαναδειάζεις). Για το χαρμάνι δε με νοιάζει να αλλάζω πρωί-απόγευμα-βράδυ, αλλά decaf θα ήθελα για κάποιον καλεσμένο κλπ. Με χύμα κόκκους καφέ 1 κιλό, βγάζω περίπου 100 καφεδες (latte machiatto, με 110 ml καφε η δοση, 20 καφεδες την μερα, ανετα πανω απο 1,5 μηνες η συσκευασια). Την συσκευασια την παιρνω 11-12 ευρω. Δηλαδη 11 λεπτα ο λαττε μακιατο. Ο εσπρεσσο 7 λεπτα φανταζομαι θα εβγαινε. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από Papakaliati
alan2 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) Εχω moka pot των 10 ευρω και φτιαχνω ζεστο espresso με το τυποποιημένο espresso καφέ απο το σουπερ μαρκετ . Γιατι να πάρει κάποιος κάτι πιό ακριβό δεν καταλαβαίνω. Επεξ/σία 16 Αυγούστου 2020 από alan2 2
iddqdiddqd Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 2 ώρες πριν, alan2 είπε Εχω moka pot των 10 ευρω και φτιαχνω ζεστο espresso με το τυποποιημένο espresso καφέ απο το σουπερ μαρκετ . Γιατι να πάρει κάποιος κάτι πιό ακριβό δεν καταλαβαίνω. Πριν αρχίσω τον αντίλογο, αμα σε βολεύει καλά κάνει και σε βολεύει. Τα αρνητικά για μένα στη μόκα είναι ο χρόνος για το ζέσταμα, και ότι πρέπει να είσαι από πάνω γιατί αν την αφήσεις ως το τέλος προσωπικά μου βγάζει άσχημη γεύση. Επίσης είναι βαβούρα η ποσότητα. Αν έχεις μικρή και εχεις κόσμο θέλει να φτιάξεις καφέ, να την κρυώσεις λιγο, να ξαναγεμίσεις και παμε πάλι. Αν έχεις μεγάλη, θα βγάζεις 6πλο καφέ για να τον πιεεις μόνος σου. Αν έχεις αλουμινένια είναι και λίγο βαβουρα το καθάρισμα γιατί δε θέλει σαπούνι. Σε σχέση με κανονικό espresso ειναι αραιος αλλα για ανάλογα με το τι πίνεις μπορεί να μη σε απασχολεί. Αμα ψήνεσαι να δώσεις λίγο χρόνο για να γλυτώσεις χρήματα αξίζει με 1000. Θα βγάλεις ωραίο καφέ με αστεία επένδυση. 1
djcat Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, iddqdiddqd είπε Αν έχεις μικρή και εχεις κόσμο θέλει να φτιάξεις καφέ, να την κρυώσεις λιγο, να ξαναγεμίσεις και παμε πάλι. Αν έχεις μεγάλη, θα βγάζεις 6πλο καφέ για να τον πιεεις μόνος σου. Ε, παίρνεις μια μικρή και μια μεγάλη - φτηνές είναι.
zio10 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2020 3 ώρες πριν, alan2 είπε Εχω moka pot των 10 ευρω και φτιαχνω ζεστο espresso με το τυποποιημένο espresso καφέ απο το σουπερ μαρκετ . Γιατι να πάρει κάποιος κάτι πιό ακριβό δεν καταλαβαίνω. Εκεί θα καταλήξω κι εγώ νομίζω μέχρι να πάρω υπεραυτόματη. Πιστεύω να πετύχω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε ζεστό εσπρέσσο.
fredd0 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 4 ώρες πριν, zio10 είπε Εκεί θα καταλήξω κι εγώ νομίζω μέχρι να πάρω υπεραυτόματη. Πιστεύω να πετύχω ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα σε ζεστό εσπρέσσο. δε ... το μοκα οτι και να κανεις βγαζει νερουλο καφε ... απλα δε μπορει να σηκωσει τις πιεσεις που σηκωνουν οι "κανονικες". Κατι πιο κοντα σε αμερικανο βγαζει, οχι εσπρεσσο. Στο φρεντο που το νερωνεις ετσι κι αλλιως με παγακια δε του "φαινεται" τοσο, αλλα στο ζεστο ... 1
ocelotgr Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2020 Στις 13/8/2020 στις 5:25 ΜΜ, iddqdiddqd είπε Τη nespresso θα την πληρώσεις με δόσεις. Οι original κάψουλες είναι 4-5 ευρώ η δεκάδα και έχουν μέσα περίπου 55-60γρ σύνολο. Με 4,5/60gr σου βγαίνει 75 το κιλό. Με Jacobs όποτε έχει προσφορά στο SM ή με Lidl θα πας περίπου 40/κιλό αλλά η διαφορά είναι έντονη. Σε χύμα παίζεις από 15-20 και με πχ 30 παίρνεις και kudu/ taresso/ κλπ από πιο σπέσιαλ. Πας και πιο κάτω αν παίξεις και εκεί lidl αλλά δε το προτείνω. Ενδεικτικά πες ότι παίρνεις μισό original μισό lidl στις κάψουλες και 30ρη καφέ στο χύμα. Βάζω στο χύμα ότι τρώει 15γρ στο διπλό (στις πιο πολλές υπεραυτόματες εκεί είσαι αν όχι κάτω). Διπλός κάψουλα: 0,45+0,25=0,70 Διπλός χύμα: 30*15/1000=0,45 Διαφορά: 25 cents κάθε διπλός, υπέρ του χύμα και με αναβάθμιση στην ποιότητα καφέ. Με 2 διπλούς τη μέρα -> 180 το χρόνο όφελος -> 360 στη διετία. Προσωπικά πήγα πριν 1 χρόνο από nespresso σε σε μια delonghi που είχε βγάλει προσφορά στο άμαζον και ούτε κοίταξα πίσω. Μόνα αρνητικά προς το παρόν, κανα 30ρι-40ρι σε φίλτρα/χρόνο (ημι-optional), μεγαλύτερος όγκος, μη δυνατότητα αλλάξεις χαρμάνι εύκολα ή να φτιάξεις decaf σε κάποιον (σιγά μην αδειάζεις-γεμίζεις-ξαναδειάζεις). Για το χαρμάνι δε με νοιάζει να αλλάζω πρωί-απόγευμα-βράδυ, αλλά decaf θα ήθελα για κάποιον καλεσμένο κλπ. Magnifica? Ποια φίλτρα θέλουν αλλαγή? Κ εγω πάντως έχω βρει την υγεία μου με αυτόματη κ kudu χύμα. Πολύ καλός καφές, κ κυρίως, πολύ γρήγορα κ καθαρά. Είχα κ καψουλιερα, είχα κ χύμα, αλλα αν χαλάσει η magnifica, ιδια θα πάω να πάρω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις