Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, ψάχνω λαπτοπ για επαγγελματική αρχιτεκτονική χρήση.  
Έχω γνώση από cpu, gpu μνήμες αλλά δεν ξέρω τι να επιλέξω. Θα προτιμούσα κάποιο asus gaming γιατί έχω δει ότι σηκώνουν τα προγράμματα και 17’ οθόνη. Χρησιμοποιώ κυρίως autocad, autodesk 3D max, photoshop, archicad, v-ray.  Δεν έχω συγκεκριμένο budget. Ευχαριστώ πολύ ! 

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επειδή είμαι κι εγώ αρχιτέκτονας θα σου απαντήσω. για φωτορεαλισμο 3dsmax  - vray και τα σχετικα οσο πιο δυνατο είναι τοσο το καλύτερο.. αλλα πολύ σημαντικό ειναι και τα thermals του laptop δηλαδή να μην κάνει throttling!! Προσωπικα επειδη ταξιδευω συνεχώς στο εξωτερικό δουλευω με ενα Alienware area 51m με επεξεργαστη (desktop) i9-9900k , gpu: rtx 2080 και μνήμη ram 128GB. Αν και το συγκεκριμένο χρειαζεται λιγο tweaking για να controlαρεις τις θερμοκρασιες (αλλαγη παστας η ακομα και delid τον cpu) όμως ειναι το απολυτο beast για τετοιου ειδους δουλειες. με 128GB ram δουλευω τεραστια μοντέλα φωτογραμετρίας και virtual reality αρχαιολογικων χωρων απο laser scanner σε unreal engine. Οταν δουλευεις φωτορεαλισμό ειτε στατικες εικονες ειτε animations οτι resources υπαρχουν χρησιμοποιουνται στο 100% οποτε γιαυτό παιρνεις όσο δυνατό αντεχει η τσέπη σου. Εγω προσωπικα κανω render ειτε με GPU ειτε με CPU αναλογα τι με βολευει καθε φορα στο vray και πόση μνήμη πιάνει η καθε σκηνη γιατι στην gpu εχεις περιορισμό τα 8GB. O i9-9900k επισης εχει πολυ δυνατό single core και αυτο κανει τα σχεδιαστικά προγράμματα (ειδικα το 3dsmax) να εχουν πολυ γρηγορη αποκριση κατα τη διαρκεια της σχεδίασης, οποτε ειναι η χρυση τομή μεταξυ αρκετων πυρήνων για rendering και δυνατου single core για γρηγορη αποκριση. (τωρα τελευταια επίσης κυκλοφόρησε και το area 51m R2 με 10 core cpu αλλα δεν μπορει να πάρει 128GB ram , πηγαίνει μεχρι 64GB γιατι έχει μόνο δυο slot) Επίσης αν θες να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο σχετικά με τυχον βλάβες που μπορεί να προκύψουν πήγαινε μόνο σε dell-alienware μηχανημα λογω του απιστευτου service on-site (ερχονται σπιτι σου και στο επισκευαζουν), ακόμα και αν εχει ληξει η εγγυηση μπορεις να κάνεις ξανα ενεργοποιηση-επεκταση πληρωνοντας καποιο ποσό. αρκει να ειναι μεσα στην 5αετία η αγορά του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...