Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Έχω μια 4αδα ηχεία που αγοράστηκαν πανάκριβα πριν 25 χρόνια τα οποία χρησιμοποιηθηκαν ελαχιστα(μάρκα δεν θυμάμαι) αλλά ήταν πολύ πολύ ποιοτικά. 

Η ερωτηση είναι η εξης:έχουν κάποια αξία αυτά τα ηχεία; μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω σε ένα σύγχρονο ενισχυτή dolby atmos η έχει προχωρησει η τεχνολογία στα ηχεία και ειναι για πέταμα; 

Δημοσ.

Φυσικά και μπορείς, το dolby atmos δεν χρειάζεται "ειδικά ηχεία", αυτά είναι μαρκετινίστηκες χαζομάρες για να πουλάνε ηχεία σε κορόιδα και σετάκια των 300 ευρώ να τα πουλάνε για 2.500 ευρώ.

Η τοποθέτηση είναι αυτή που μετράει.

Και μάλλον παίζει να παίζουν και καλύτερα από μερικά ηχεία του σήμερα που είναι φτιαγμένα από μελαμίνες η κόντρα πλακέ.

Και εγώ ηχεία των 90ς έχω και δεν μπορώ να βρω αντικαταστάτη τους.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ότι το atmos δεν θέλει ειδικά ηχεία σίγουρα το γνωρίζω... Ειδικά αυτά τα ηχεία είναι από καρύδια νομιζω και πραγματικά ήταν πανάκριβα... Η απορία μου είναι εφόσον δεν έχει αλλάξει η τεχνολογία ποια είναι αυτά τα στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα ενός ηχείου; Γιατί δλδ μερικά ηχεία είναι πραγματικά πανάκριβα;; όπως καταλάβατε είμαι άσχετος από ήχο 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει να κάνει με τα ξύλα, το crossover και τον εσωτερικό σχεδιασμό του ηχείου.

Η τεχνολογία έχει προχωρήσει στα woofer με καινούρια υλικά αλλά έχει πέσει η ποιότητα των ξύλων θα δεις και θα ακούσεις αρκετά ηχεία να έχουν μια πλαστικοποιημένη αίσθηση και άτονο ήχο.

Και όχι μόνο στα ηχεία, αυτό ισχύει και στα μουσικά όργανα κιθάρες π.χ.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι οι αντιστάσεις του ηχείου τα oms να ταιριάξουν με τον ενισχυτή.

Επεξ/σία από lnwolfgr
Δημοσ.

μετα απο 25 χρονια τα υλικα εχουν υποστει τετοια γηρανση που δεν δικαιολογει καποιος να τα αποκαλει και να τα θεωρει σημερα ποιοτικα. (οι αναρτησεις των μεγαφωνων ,οι πυκνωτες και τα πηνια φωνης ειναι τα απο τα  πρωτα σημεια  που δειχνουν τα σημαδια του χρονου. Μονο αν δεν θες να ξοδεψεις χρημα τα κρατας κατα τα αλλα οι δικαιολογιες οτι ειναι καλα και τα καινουρια ειναι ευτελη ηχεια δεν στεκουν σε σχεση με το ολο σκεπτικο.

• Like 2
Δημοσ.
5 ώρες πριν, chios είπε

με την πρώτη ευκαιρία βγάλε καμιά φωτο ή δες μάρκα μοντέλο, ετσι από περιέργεια. 

Είμαι διακοπες. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν γυρίσω θα είναι να τα ψάξω και θα ενημερώσω. Είμαι κ εγώ περίεργος γιατί θυμάμαι είχαν κοστίσει ένα εξωφρενικό πόσο για την εποχή η τουλάχιστον έτσι θυμάμαι. 

3 ώρες πριν, dmyl είπε

μετα απο 25 χρονια τα υλικα εχουν υποστει τετοια γηρανση που δεν δικαιολογει καποιος να τα αποκαλει και να τα θεωρει σημερα ποιοτικα. (οι αναρτησεις των μεγαφωνων ,οι πυκνωτες και τα πηνια φωνης ειναι τα απο τα  πρωτα σημεια  που δειχνουν τα σημαδια του χρονου. Μονο αν δεν θες να ξοδεψεις χρημα τα κρατας κατα τα αλλα οι δικαιολογιες οτι ειναι καλα και τα καινουρια ειναι ευτελη ηχεια δεν στεκουν σε σχεση με το ολο σκεπτικο.

Ενδιαφέρουσα οπτική. Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν έχουν χρησιμοποιηθεί για λίγες ώρες; Υπάρχει περίπτωση να τους κάνω κάποια συντήρηση; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Wspr είπε

Είμαι διακοπες. Το πρώτο πράγμα που θα κάνω όταν γυρίσω θα είναι να τα ψάξω και θα ενημερώσω. Είμαι κ εγώ περίεργος γιατί θυμάμαι είχαν κοστίσει ένα εξωφρενικό πόσο για την εποχή η τουλάχιστον έτσι θυμάμαι. 

Ενδιαφέρουσα οπτική. Το ίδιο ισχύει ακόμα και αν έχουν χρησιμοποιηθεί για λίγες ώρες; Υπάρχει περίπτωση να τους κάνω κάποια συντήρηση; 

Δεν ειναι οπτική , ειναι πραγματικότητα. Η συντηρηση η οποια μπορει να γινει ειναι ασυμφορη σε σχεση με την αξια των ηχειων αλλα και παλι δεν θα προσεγγισει στα αρχικα χαρακτηριστικα του ηχειου που ηταν οταν βγηκε απο το εργοστασιο-αγοραστηκε.

Σιγουρα μπορεις να τα χρησιμοποιησεις σε ενα συγχρονο ενισχυτη αλλα το πιθανοτερο ειναι οτι το αποτελεσμα που θα ειχες με καποια  μετρια ηχεια του εμποριου δεν θα το φθασεις με τα 25ετιας.(και ας ειναι απο νοβοπαν τα συγχρονα και κατασκευαζονται στη Κινα  θα ακουγονται πολυ καλυτερα). Δεν θα σε μπλεξω παραπανω με ακουστικη χωρου κλπ κλπ. Ελεγχεις την αντισταση των ηχειων τα συνδεεις στον καινουριο ενισχυτη και ακους-απολαμβανεις αν δεν σου αρεσει τοτε καλωςησθες στο κλαμπ που το χερι μπαινει στη τσεπη και τελειωμο δεν εχει.

Φιλικά

/Δημήτρης

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω απαιτήσεις από τον ήχο τουλάχιστον μέχρι τώρα...Οπως μου είπες είναι ακριβό σπορ και μάλλον θα εμπλακώ... 

Στα ηχεία τώρα... Τα ηχεία ειναι τα mission model 753. Τα έχει κανένας στα υπόψιν του; 

IMG-3807c20653c47907b7ad054ef03b9391-V.jpg

• Thanks 1
Δημοσ.

τα ειχε φιλος μου, εγω ειχα μικροτερο αδελφακι τους 

μια χαρα ηχεια με γλυκο ηχο 

το συγκεκριμενο λογω οτι εχει 4 μοναδες woofer ειναι απαιτητικό σε ρευμα και θελει εναν ενισχυτη της προκοπης για να παιξει καλα

αλλα γενικα αξιζει να ασχοληθεις, και αν θελουν τιποτα μαζεματα να τα φτιαξεις 

για τα ηχεια δεν υπαρχει σχεση με την  ηλικια...

πολλα κλασσικα hi-end μοντελα ειναι κατασκευασμενα πολλες δεκαετιες πισω και συνεχιζουν να βγαινουν και να πωλουνται ακομα

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Wspr είπε

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω απαιτήσεις από τον ήχο τουλάχιστον μέχρι τώρα...Οπως μου είπες είναι ακριβό σπορ και μάλλον θα εμπλακώ... 

Στα ηχεία τώρα... Τα ηχεία ειναι τα mission model 753. Τα έχει κανένας στα υπόψιν του;

Η άποψη μου είναι ότι αν έχεις πολύ δυνατό/ακριβό ενισχυτή και ο στόχος σου είναι να ακούς μουσική από το internet και να βλέπεις ταινίες σε ένα μεγάλο χώρο τότε κράτα τα γιατί τέτοιου είδους ηχεία που μπορούν να γεμίσουν πολλά τετραγωνικά κοστίζουν πολύ.

Αν όμως τα βάλεις σε κάποιο μικρό χώρο με μικρό ενισχυτή τότε δεν νομίζω ότι θα έχεις καλό αποτέλεσμα, καλύτερα να δώσεις 500 ευρώ να πάρεις ένα ζευγάρι bookself.

Έχω και εγώ παλιά ηχεία της KEF που είχαν κοστίσει ασύλληπτα και όταν τα συγκρίνω με τα καινούργια μικρούλια Triangle (φτιαγμένα στην κίνα, με MDF και ψεύτικη κατασκευή) καταλαβαίνω αυτό που γράφει ο @dmyl.

Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω αν όσοι πιστεύουν ότι τα ηχεία για dolby atmos με height κλπ είναι χαζομάρες έχουν πάει να τα ακούσουν στημένα σε χώρο μαγαζιού. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσει να νοιώθω ότι το ελικόπτερο θα μου ξυρίσει το κεφάλι και να σηκώνεται κάθε τρίχα στο σώμα μου από το μπάσο αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι είναι μία πολύ ιδιαίτερη εμπειρία.

Δημοσ.

Το ήχο σύστημα θα στηθεί με προοπτική να μπορεί να γεμίσει και μεγαλύτερο χώρο... Υπάρχει μια εκτίμηση για ένα σωστό budget πάντα χωρίς πολλες απαιτήσεις και για τα υπόλοιπα κομμάτια που μου λείπουν... Δλδ ενισχυτή, κεντρικό, sub και 2 ηχεία οροφής; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το προβλημα με τα δικα σου ηχεια (αν κανω οτι ξεχναω περι τι προκειται) ειναι οτι το κεντρικο πρεπει να ειναι της ιδιας εταιριας-μοντελο-σειρα με τα μπροστινα. Ο γενικος κανονας ειναι οτι τα ηχεια για ενα τετοιο σεταπ ειναι οτι πρεπει να ειναι απο τον ιδιο κατασκευαστη και σειρα μοντελων με σκοπο να μπορεσουν να συνεργαστουν αρμονικα. Δηλαδη ο κατασκευαστης εχει λαβει υποψην του οτι προκειται για ενα home cinema σεταπ και ετσι εχει φτιαξει τα ηχεια του. (αποκριση συχνοτητας , διασπορα ηχου , υψος - γωνιες τοποθετησης κλπ).

Για τα ηχεια ατμος και το σαμπ μπορεις να ελιχτεις και να ξεφυγεις απο αυτο το κανονα λιγο πολυ.

Τωρα να παρεις ενα κεντρικο απλα θα ακους και σιγουρα δεν θα εχεις ενα σωστο αποτελεσμα, πιθανον να μην σε ενοχλησει γιατι ολο αυτο θα ειναι καινουριο για εσενα και να σε εντυπωσιασει. το προβλημα θα ερθει οταν θα τυχει να ακουσεις ενα σωστα στημενο συστημα.

Σου προτεινω αφου εισαι αποφασισμενος να ασχοληθεις με το αθλημα να παρεις για αρχη εναν συγχρονο και καλο ενισχυτη , δυο μπροστινα ηχεια , κεντρικο και σαμπ. (χοντρικα με ενα 1000-1500 ευρω εχεις μια καλη πρωτη βαση) Αργοτερα επεκτεινεις και με πισω ηχεια , ηχεια οροφης κλπ.

Μαρκες που σου προτεινω ειναι η πεπατημενη οπως:

a) Marantz-Denon Ενισχυτης

b) Klipsch Ηχεια

c) SVS Subwoofer

Αρχιζε να τα γκουγκλαρεις , κανονισε να πας και σε καποιο-καποια καταστημα-τα να τα δεις (και να τα ακουσεις προφανως αλλα να ΜΗΝ αγορασεις μεχρι να εισαι απολυτα σιγουρος οτι σου αρεσει). Και επισης κοιτα πολυ τις τιμες στο εξωτερικο γιατι υπαρχουν ευκαιριες που κανουν πολλους να κλαινε στην Ελλαδα.

Καποιοι απο εδω αλλα και απο αλλα φορουμ ετσι ξεκινησαν και τωρα το ηχοσυστημα τους ειναι ακριβοτερο απο το αυτοκινητο τους για να βαλω και μια δοση χιουμορ.

Επεξ/σία από dmyl
Δημοσ.

Εχει κανει ζωηρη επανεμφανιση ο mitspetr βλεπω...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, dmyl είπε

Σου προτεινω αφου εισαι αποφασισμενος να ασχοληθεις με το αθλημα να παρεις για αρχη εναν συγχρονο και καλο ενισχυτη , δυο μπροστινα ηχεια , κεντρικο και σαμπ. (χοντρικα με ενα 1000-1500 ευρω εχεις μια καλη πρωτη βαση) Αργοτερα επεκτεινεις και με πισω ηχεια , ηχεια οροφης κλπ.

Μαρκες που σου προτεινω ειναι η πεπατημενη οπως:

a) Marantz-Denon Ενισχυτης

b) Klipsch Ηχεια

c) SVS Subwoofer

1000 το SVS που οριακά καλύπτει μεγάλο χώρο + 600 ο entry level Denon AVR + 1000 δύο φτηνά Klipsch tower speakers και center για μεγάλο χώρο = 2600 δυστυχώς.

Από την άλλη αν κρατήσει αυτά που έχει θέλει 750 για marantz AVR με line out + 1000 για ένα ενισχυτή που να μπορεί να οδηγήσει τα παλιά θηρία του οπότε για surround ακριβότερα θα βγει.

Αν όμως απλά πάρει ένα μεταχειρισμένο ενισχυτή χωρίς ψηφιακή είσοδο και ένα φτηνό DAC μπορεί να έχει ένα σύστημα 2.0 με μικρό κόστος (και μέτρια ποιότητα) που θα γεμίζει ένα μεγάλο σαλόνι.

Επεξ/σία από elpenor

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...