theoritikos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Έχω ένα αρκετά παλιό core 2 quad desktop, το οποίο χρησιμοποιώ για word,excel και βίντεο στο youtube και σύνδεση 24αρα στη forthnet. Εδώ και πολύ καιρό, ότι βίντεο και να προσπαθούσα να δω που είναι σε ανάλυση 1080p 60fps έπαιζαν με πολλά κολλήματα, σε όποιον broswer και να έβαλα. Θεώρησα πως ήταν η ηλικία του μηχανήματος και οι πιο απαιτητικοί αλγόριθμοι συμπίεσης του youtube που δημιουργούσαν το πρόβλημα. Πρόσφατα παρατήρησα πως και στο κινητό μου είχα παρόμοια προβλήματα με την εφαρμογή του youtube, αλλά και σε μικρότερης ανάλυσης βίντεο. Έτσι λοιπόν, είπα να δοκιμάσω κάποιον άλλον dns server στον router μου μήπως εκεί είναι το πρόβλημα. Δοκιμάζω αυτόν της cloudfare (1.1.1.1 και 1.0.0.1), και ως δια μαγείας τα βίντεο παίζουν πλέον χωρίς κολλήματα! Επίσης παρατήρησα πως και το browsing γίνεται γρηγορότερα από πριν. Τι συμβαίνει άραγε με τον dns της forthnet και έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα?
theoritikos Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Μέλος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Edit. Αποδείχθηκε πως είχα παλιούς dns servers στον ρούτερ. Είχα τους 194.219.227.2 και 193.92.150.3 . Οι καινούριοι είναι ο 193.92.150.1 και 193.92.3.10. Τους έβαλα δοκιμαστικά και είδα πως τα βίντεο παίζουν κανονικά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα